Europa Stedentrips

België is meer dan alleen Antwerpen

6 september 2014
Luik, Belgie

Ik ben in Amerika en Canada geweest, maakte een rondreis door Nieuw-Zeeland, deed een stopover in Singapore en jaren geleden ontdekte ik Thailand. Ik vind het heerlijk om ver weg op reis te gaan, maar ik kies er dit jaar bewust voor om ook dichterbij huis mooie plekken te bezoeken. Dat doe ik in Duitsland, Franrkijk en België.

Frankrijk is meer dan alleen Parijs

Zo gaan we deze maand Normandië in Frankrijk verkennen. Want Frankrijk is meer dan alleen Parijs. Als kind kwamen wij met onze ouders in Nederland of Duitsland, en later is het er ook nog niet van gekomen om Frankrijk te verkennen. De regio Normandië wordt onze eerste echte kennismaking met Frankrijk. Ik ben zeer benieuwd en kijk ernaar uit om leuke Franse stadjes en dorpjes te ontdekken, te genieten van mooie kustlijnen, fijne wandelingen te maken en de historie in me op te nemen.

Luik, Belgium

Luik

Luik is verrassend leuk!

Op onze weg naar Frankrijk pakken we ook nog twee nieuwe steden in België mee. In Antwerpen en Brussel was ik twee keer en Luik bleek verrassend leuk (zie foto’s). Maar veel meer van België heb ik niet gezien. En dus gaan we op de heenweg Oostende verkennen en op de terugweg pakken we een dagje Brugge mee. Van Oostende weet ik niet veel, al heb ik er wel een aantal bloggers enthousiast over gehoord. Oostende ligt aan de kust, en dat alleen al lijkt me fijn. Op Brugge is iedereen gek, dus daar ben ik dan ook ’t meest nieuwsgierig naar. Brugge ziet er onwijs sfeervol uit op foto’s!

Intussen bezocht ik België regelmatig:

You Might Also Like

18
Reageer op dit artikel

avatar
10 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
MariekeSandraEsterMarcellaSheelagh Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wanda
Reiziger

Leuk dat jullie ook nog even België gaan aandoen! Oostende vond ik zelf wat tegenvallen, maar dat had ook vooral, denk ik, te maken met de periode, het was namelijk half maart en half november dat we er waren en dan is het er daar behoorlijk uitgestorven. Brugge… ja, super leuk stadje! Gewoon heerlijk slenteren door de vele steegjes, het Begijnenhof mag natuurlijk niet ontbreken en eigenlijk zou je ook gewoon heel toeristisch een boottochtje moeten gaan doen zodat je het vanaf het water ziet! Voor leuke restaurantjes kun je beter niet op de Grote Markt zijn, leuk om ’s… Lees verder »

Marcella
Reiziger

Wij treffen het Filmfestival in Oostende, dus gezellig is het er vast. Brugge lijkt me sowieso mooi, ik hoor er alleen maar goede verhalen over. Een boottocht lijkt me erg tof! En ja, de Ardennen, daar wil ik een volgende keer graag meer van zien!

Mieke
Reiziger

Wat leuk! Belgie is zeker meer dan alleen Antwerpen en Brussel. Oostende is niet qua looks een heel aantrekkelijke stad. Maar het ligt inderdaad wel lekker aan het strand. Verder heeft Oostende wel goede visrestaurants. Brugge is een heel leuk en mooi stadje. Ik kom er erg graag, maar het is alweer een tijdje geleden. Toen ik nog niet echt de adresjes onthield waar ik kwam. In ieder geval is Brugge behoorlijk toeristisch en zeker rondom de hotspots als het Belfort en de grote winkelstraat richting ’t Zand. Wat Wanda ook schrijft, voor leuke restaurantjes kun je beter wat van… Lees verder »

Joëlle
Reiziger
Joëlle

Voor Belgische steden hebben ze bij de VVV’s daar hele leuke gratis stadskaarten van USE-IT, met tips voor en door jonge reizigers. Staan vaak erg originele tips op! Zo heb ik Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Brugge al eens verkend. Verder is wandelen in de Ardennen erg mooi en stopten wij vroeger vanuit Frankrijk altijd in Sint-Niklaas om te eten op de terugweg, ook een leuke plaats (maar niet zoveel te zien als de andere steden).

Evey
Reiziger
Evey

Ik ken eigenlijk alleen maar Antwerpen, Brussel en Liege (laatste is ook erg leuk). Ben benieuwd naar je tripje Normandie!

Natasja - Watzijzegt.com
Reiziger
Natasja - Watzijzegt.com

Oostende is fijn om een dagje uit te waaien en lekker vis te eten! (ik schreef er twee blogs over maar die zal ik hier niet spammen) Gaan jullie een dag en nacht of alleen overdag? Veel plezier vast!

Beyoutiful World
Reiziger

Luik & Oostende zijn leuk! Net als Gent. En in Charleroi kun je bijzondere citysafari’s doen. En Brussel niet te vergeten natuurlijk. Onze zuiderbuurtjes hebben een leuk land, waarin nog heel veel valt te ontdekken! Enjoy!

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Leuk! Ik heb echt precies hetzelfde dit jaar 🙂 geniet in Normandië!

Ester
Reiziger

Ik heb Normandië een aantal weken geleden bezocht, hopelijk ga je er net zo van genieten als ik. Tips: Rouen, Honfleur, Bayeux, Etretat en Caens. LeHavre mag je overslaan. Mont Saint Michel heb ik twee jaar terug bezocht. Mooi maar veel te toeristisch. Calvados & appelciderij bezoeken, en natuurlijk appelcider drinken 🙂

Sandra
Reiziger
Sandra

Ik vond Brugge echt héél leuk! Ik was er begin dit jaar toen het sneeuwde, romantischer krijg je het niet! Ik at in een restaurant aan de Grote Markt waar ik héérlijk heb gegeten, terwijl deze als één van de laatste eindigde in de Tripadvisor. Erg onterecht wat mij betreft, maar de straten er omheen zijn wel een stuk gezelliger, dat wel!

Marieke
Reiziger

Ik vond Brugge ook echt heel erg leuk, zo’n sfeervol stadje. Ben er tijdje geleden twee dagen geweest, heerlijk. Veel plezier!