Oceanië

Beestjes aan de andere kant van de wereld

13 februari 2014
Bizon in Yellowstone National Park in Amerika

Tijdens onze reizen vind ik het tof om de mooiste natuur te ontdekken. Zo vermaakte ik me prima in de bergen van Oostenrijk en in Amerika zag ik de prachtigste natuurparken. Maar er was ons ook wildlife beloofd, dus wij gingen met onze verrekijker op pad om zoveel mogelijk prachtige beestjes in de vrije natuur te spotten.

In Yellowstone National Park in Amerika spotten we onwijs veel bizons en prachtige Pronghorns met schattige witte kontjes. Ook kwamen we een aantal prachtige elanden tegen. En op het randje van het park zelfs nog een zwarte beer. Oh, en die grote vogelspin waar ik óverheen moest stappen moet ik natuurlijk ook niet vergeten te noemen. Brrr!

Hert in Yellowstone, Amerika

Ik vroeg me af wat er voor prachtige dieren in Nieuw-Zeeland zijn, naast al die miljoenen schapen en het redelijk onzichtbare vogeltje de kiwi. Wist je dat er in Nieuw-Zeeland meer schapen dan mensen wonen? Maar er is meer, dus bij mijn wishlist met ‘te spotten beestjes’ op een rij!

De Kiwi

De bekendste vogel en één van de symbolen van Nieuw-Zeeland. Het is ook een bijnaam voor de Nieuw-Zeelander geworden. Ondanks deze beroemdheid is deze vogel maar lastig in het wild te spotten; het is een nachtdier dat twintig uur per dag slaapt en zich bovendien niet makkelijk laat zien. Ik hoop een van de soorten wel te spotten natuurlijk!

Yellow-eyed penguin

Bijna net zo schaars is de yellow-eyed penguin, of de geeloogpinguïn. Deze pinguïn komt voor aan de zuidoostkust van het Zuidereiland. De little blue penguin komt vaker voor en leeft met name aan de oostkust van Nieuw-Zeeland. Je zult hem alleen niet snel zien want hij komt pas na zonsondergang aan land.

Cape Kidnappers, New ZealandJan-van-genten

Beroemd in Nieuw-Zeeland is de grote kolonie Jan-van-genten bij Cape Kidnappers op het Noordereiland. In juli komt hier een groep van zo’n 15.000 vogels op de witte krijtrotsen om een nest te maken en hun eieren uit te broeden. De beste tijd om ze te bezoeken is tussen van november tot en met februari.

Zeezoogdieren

Een van de mooiste attracties van Nieuw-Zeeland is wel het spotten van zeezoogdieren. Vooral langs de kust van het Zuidereiland heb je grote kans walvissen, dolfijnen, potvissen, pelsrobben en zeeleeuwen aan te treffen. Van de 76 soorten walvissen en dolfijnen ter wereld leven er maar liefst 35 bij de Nieuw-Zeelandse kusten. Wij zagen in Monterey orca’s en dolfijnen. Wauw, wat een prachtige dieren!

 

Tuatara

De meest bijzondere reptiel van Nieuw-Zeeland is de tuatara. Dit dier is een afstammeling uit de oertijd en zijn soort is zo’n 220 miljoen jaar oud. De tuatara lijkt op een hagedis en is ongeveer 60 cm lang. Het dier kan wel 100 jaar oud worden. Hij leeft voornamelijk ’s nachts en eet insecten, kleine zoogdieren en vogeleieren. Verder komen er nauwelijks andere reptielen in Nieuw-Zeeland voor, afgezien van een aantal soorten kikkers.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy

Ik hoop dat je de kiwi spot! Ik vind dieren spotten ook altijd erg leuk, blijft bijzonder op een of andere manier.

Petra

Mooie bijzondere beestjes hebben ze daar 🙂 Hopelijk spot je de kiwi nog!

Mieke

Wat een mooie beestjes daar.
Het leven van een kiwi klinkt wel lekker, 20 uur per dag slapen. Hmmm… 😉

Eva

Wat bijzonder zeg! Lijkt me heel mooi om ze zo tegen te komen, waar ze écht écht vandaan komen in plaats van een dierentuin.

Dina

Wauw die vogel! Ik ben gewoon echt gek op vogels. 🙂

Rianne

Zou erg leuk zijn als je de kiwi kan spotten, dat hoort natuurlijk wel echt bij Nieuw Zeeland!

iliveformydreams.com

Oh wauw, mooie foto’s. Lijkt me geweldig om allemaal te zien

Saskia

Gaaf al die beesten. Vind het ook altijd mooi om zoiets te kunnen spotten. Zelf eens heel gaaf een specht vast weten te leggen op de foto! Dat maakt nederland net ff iets minder saai.

11
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x