Katten

Al 7 jaar mijn zwarte bolletje

3 december 2013

Puma april 2007

Het is alweer zeven jaar geleden dat ik met m’n vader naar het asiel ging. Ik wilde graag een katje en had op de website van het asiel een mooi beestje gezien. Ze was blauwgrijs en dat vind ik erg mooi. Helaas is die kleur ook bij anderen favoriet, dus dat beestje was al weg. Optie twee was een zwarte kat met flink wat wit, maar ook dit beestje was nét door iemand anders gereserveerd. Na een nieuw rondje vond ik een klein zwart beestje wat nogal bang was. Ze hadden haar Sandra genoemd en ze was op straat gevonden. Toen ik haar bij me mocht hebben klom ze al snel angstig op mijn rug. Toch was er een klik en ik kon haar meteen meenemen. Ik veranderde haar naam in Puma.

De eerste tijd was Puma erg bang en dook graag weg onder de bank of mijn bed. Toch werd ze langzamerhand steeds minder bang. Ze is geen allemansvriendje en dat zal ze ook nooit worden, maar ze is een echt knuffelbeestje en kruipt graag tegen je aan. En spinnen kan ze als de beste! Sinds we in ons huis met tuin wonen gaat ook regelmatig op jacht. En met succes, haar score is jaarlijks aardig wat vogels maar ook wat muisjes.

 

Afgelopen mei liet Puma ons schrikken doordat ze opeens weg was. En dat niet voor één dag, maar uiteindelijk zagen we ons beestje twee weken niet. We zetten een zoekactie op met posters en we gebruikten ook social media om onze oproep te verspreiden. Gelukkig kwam ze bij ons terug! Nu ze dan al zeven jaar mijn beestje is, hoop ik nog op zeven mooie jaren. In april wordt ze acht, dus nog zeven jaar erbij moet kunnen. We zullen ’t zien, intussen genieten we vooral van alle knuffels!

Op Instagram plaats ik veel foto’s van mijn beestjes. Volg mij op Instagram voor meer kattenfoto’s en kijk ook eens bij #pumaencheetah voor alle kattenspam.

You Might Also Like

9
Reageer op dit artikel

avatar
6 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
7 Auteurs van reacties
SasMiekeSaskiaDinaMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jess
Reiziger

Wat een schatje! Wat fijn dat ze toch weer terug is gekomen bij jullie. Ik heb twee katjes en ben echt enorm aan ze gehecht. Vind het zulke leuke huisdieren. Zo gezellig en onafhankelijk.

Natasja
Reiziger

Awh, cute! Ik heb mijn katten nu ruim een jaar in huis, sinds september vorig jaar, en zou niet anders meer willen. Op naar nog vele jaren!

Dina
Reiziger
Dina

Wat een liefje, die Puma. Lijkt me echt zo verschrikkelijk als je kat ineens is verdwenen. Ik zou niet weten hoe ten einde raad ik zou zijn als Mango besluit om een paar nachtjes ergens anders te logeren.

Saskia
Reiziger
Saskia

Op zo’n lekker snoetje wordt je toch verliefd 🙂

Mieke
Reiziger

Wat is het toch een mooi beestje.

Sas
Reiziger

Awwww wat een lieverd!