Outdoor

5x Mijn mooiste wandeltocht

7 juni 2017
Raschotz - Marcella

Tijdens een wandeling in de natuur geniet je optimaal van het ruige landschap. Heerlijk! In dit artikel deel ik 5x mijn mooiste wandeltocht met je!

Marcella, Topes de CollantesSalto del Caburni, Topes de Collantes

Topes de Collantes – Cuba

Tijdens onze roadtrip Cuba wilden we natuurlijk ook naar de beroemde stad Trinidad. We sliepen er 3 nachten en verkenden naast de stad ook de omgeving. Topes de Collantes is een enorm natuurgebied vlakbij Trinidad. Je vindt er grotten, rivieren, watervallen, valleien, natuurlijke zwembaden met kristalhelder water en bergen. Wij liepen door een tropisch bos naar waterval Salto del Caburni. Je daalt eerst 350 meter, geniet van de waterval en beseft dan dat je weer omhoog moet klauteren. Het is even pittig, maar het is de wandeling zeker waard! Mocht je een minder pittige wandeling zoeken, dan kan je naar de grotten van Bata lopen. Deze route is langer, maar gemakkelijker en minder vermoeiend.

Lees ook: Hiken in Topes de Collantes

Wild Pacific Trail, Vancouver IslandWild Pacific Trail, Vancouver IslandWild Pacific Trail – Canada

Onze camperreis West-Canada sloten we af met een paar dagen op Vancouver Island. Ik dacht dat het niet mooier kon nadat ik zo genoten had van de ruige natuur in de Rockies. Maar ik had het mis, en zo liepen we er opeens onze mooiste wandeltocht. De ruige kust van Vancouver Island is werkelijk prachtig! Na een paar dagen bij het relaxte stadje Tofino besloten we een stuk van de Wild Pacific Trail te lopen. De Wild Pacific Trail is opgesplitst in twee delen. Wij reden naar Ucluelet en parkeerden onze camper bij de parkeerplaats Seastar, en liepen vanaf daar naar het eindpunt van de Wild Pacific Trail (én weer terug). Echt elk stukje van de route is prachtig. Ik bleef er maar foto’s maken!

Lees ook: 7x Hiken in Canada

Tongariro National Park, New ZealandTongariro, New ZealandTongariro National Park – Nieuw-Zeeland

Voor onze reis door Nieuw-Zeeland stond de beroemde Tongariro Alpine Crossing hoog op onze wishlist. Tijdens deze tocht loop je 20 kilometer door een flink bergachtig landschap. We twijfelden lang, maar besloten een alternatief te zoeken. Het leek ons simpelweg te pittig. De alternatieven werden twee tochten van 7 kilometer: de wandeling naar de Taranaki Falls en de Silica Rapids. Ook hier genoten we volop van het vulkanische landschap. Ondanks dat we dé tocht geskipt hebben, hoort Tongariro absoluut bij mijn mooiste wandeltocht!

Benieuwd naar meer moois? Ik maakte een top 5 van het Noordereiland én een top 5 van het Zuidereiland!

Yosemite National Park, America Yosemite National Park, America

Half Dome – Amerika

Nadat we bestolen werden in Amerika hadden we een heftige tijd. Toch waren we vastbesloten om volop te genieten van Yosemite National Park. We besloten Half Dome op te lopen. De exacte herinneringen van de tocht zijn gewist, wel weet ik dat het erg pittig was. Het gevoel dat ik had toen ik bovenaan stond is onbeschrijfelijk. Het was een overwinning na een heftige gebeurtenis. Eenmaal boven heb je een 360 graden view op watervallen, bossen en de vallei. Werkelijk geweldig en een absolute aanrader!

Benieuwd naar de hele route van onze roadtrip door Amerika?

Drei Zinnen, Südtirol Drei Zinnen, SüdtirolDrei Zinnen – Italië

Tot slot mijn mooiste wandeltocht ever. We vlogen naar Venetië, maar verlieten de stad direct weer. Volgens velen eeuwig zonde, maar wij reden naar de ruige natuur van de Dolomieten. Niet heel Italiaans, wel absoluut prachtig. We wandelden diverse tochten, maar mijn mooiste wandeltocht was bij de Drei Zinnen. We liepen hier 11 kilometer door een ruig landschap vol stenen, bergmassieven, heldere bergmeren en weidse dalen. Het werd een lange pittige tocht, en ook mijn hoogtevrees werd op de proef gesteld.

Meer moois zien in de Dolomieten? Bekijk onze route roadtrip Dolomieten!

Wat is jouw mooiste wandeltocht?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Co | Op reis met Co 7 juni 2017 at 07:54

  Wauw, mooi lijstje! Ik heb wandelen de laatste jaren ook helemaal ontdekt, je ziet zoveel mooie dingen! Wandelen in Topes des Collantes heb ik ook gedaan, de rest staat bij deze op m’n bucket list 😉

  • Reply Marcella 19 juni 2017 at 11:26

   Leuk dat jij ook meer bent gaan wandelen én dat je bij Topes de Collantes hebt gelopen! Ik vond wandelen een tijdlang saai, maar nu snap ik niet meer waarom. Het is juist heerlijk om al lopend de natuur te ontdekken! Ik wil het in Nederland ook vaker doen, op de een of andere manier gaat wandelen op reis makkelijker dan thuis…

 • Reply Sandra 7 juni 2017 at 21:29

  Ik zou tussen deze 5 wandelingen niet kunnen kiezen. Ze zien er allemaal heel verschillend maar super tof uit! Mijn mooiste wandeling? Oei, geen idee. Ik weet er zo veel! Maar van dit jaar absoluut de wandeling die ik op Palawan maakte naar een waterval. Midden door de jungle, geweldig!

  • Reply Marcella 19 juni 2017 at 11:28

   Gaaf dat jij op Palawan door de jungle naar een waterval hebt gewandeld. Klinkt erg tof! Ik heb de afgelopen weken veel gewandeld in IJsland. Wat een geweldige natuur daar! <3

 • Reply Ambigirl 8 juni 2017 at 18:39

  Twee van de 5 wandelingen (Drei Zinnen en Tongariro) heb ik ook gedaan en ik kan alleen maar beamen dat het toppers zijn.

  • Reply Marcella 19 juni 2017 at 11:28

   Wat tof dat jij ook bij de Drei Zinnen en Tongariro hebt gelopen! Heb jij de Tongariro Crossing wel gedaan?

 • Reply Danique 10 juni 2017 at 02:43

  Wat een mooie plekken! Ik denk dat ik mijn mooiste wandelingen onlangs op Tasmanië heb gedaan. De wandelingen naar Cape Hauy en Cradle Mountain waren echt onwijs tof!

  • Reply Marcella 19 juni 2017 at 11:29

   Gaaf dat je lekker hebt gewandeld op Tasmanië. Wat lijkt me dat een geweldig mooi eiland! Ik hoop daar ooit ook te kunnen wandelen!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 21 juni 2017 at 21:48

  Wat een geweldige wandeltochten! De laatste twee lijken mij het mooist, maar ze zien er allemaal heel gaaf uit

  • Reply Marcella 23 juni 2017 at 12:30

   Gewoon allemaal doen Linda 😉 Heb jij ook een favoriete wandeltocht?

  Leave a Reply