Bootreizen

3x Op reis met een boot – Canada, Zweden & Nieuw-Zeeland

4 mei 2018

Vaak vliegen we naar een mooie bestemming, maar in diverse landen gingen we ook op reis met een boot. Een ontzettend leuke manier om te reizen!

Stenaline GoteborgMet de boot naar Zweden

Vorig jaar maakten we een bijzondere reis naar Zweden. We reden eerst naar het uiterste puntje in Noord-Duitsland, Kiel. Vanaf hier vaarden we met een groot schip in een avond en nacht naar Göteborg, Zweden. We troffen een prachtig zonnige dag en werden beloond met een mooie zonsondergang. Op de boot hoef je je niet te vervelen want er zijn diverse restaurantjes en cafés, je kunt tv kijken in een speciale kamer en er is een heuse muziekquiz. Wij verkenden het schip (altijd leuk!) en trokken ons terug met een goed boek.

Slapen doe je in een kleine hut met een stapelbed en los bed. Slaapt prima voor een nachtje. We hadden een eigen badkamer en dat stapelbed gebruik je overdag als bank. ’s Ochtends rond half 10 kom je aan in Göteborg. Op reis met een boot is dus zeker effectief omdat je terwijl je slaapt naar een ander land vaart. Vanaf Göteborg reden wij nog een eindje door naar onze eindbestemming Dalarna, een prachtig gebied waar we een week verbleven.

Meer Zweden!

Vancouver Island, CanadaVancouver Island, CanadaVaren naar Vancouver Island

Tijdens onze camperreis in West-Canada werd ik verliefd op de Rocky Mountains. We reden over de mooiste weg ter wereld, de Icefields Parkway en werden verrast door gletsjers, knalblauwe bergmeren en intrigerende bergtoppen. Vooral bij Moraine Lake en Peyto Lake bleef ik maar genieten. Ik wilde de Rockies helemaal niet verlaten, maar we moesten terug naar Vancouver en hadden een trip op Vancouver Island gepland.

We reden met camper en al de boot op en vaarden van Horshoe Bay naar Nainamo. Een dure overtocht met een camper, want je betaalt flink voor je lange voertuig (wij hadden er eentje van 9 meter). Gelukkig merkte ik direct dat Vancouver Island zo onwijs de moeite waard is. Het is er weer zo anders dan in de bergen, een mooie aanvulling op je roadtrip West-Canada! Rij naar het een knusse stadje Tofino, loop een eind van de Wild Pacific Trail en geniet van Whale Watching bij Victoria. Een mooier einde van een te gekke reis is er niet!

Meer West-Canada!

The Cook Strait CrossingHaast Pass, New Zealand

The Cook Strait crossing in Nieuw-Zeeland

Tijdens onze roadtrip Nieuw-Zeeland wilden we beide eilanden bezoeken. Voor zowel het Noordereiland als het Zuidereiland hadden we ongeveer 2 weken de tijd. Veels te kort om alles te zien natuurlijk, maar we kregen een goed beeld. Vanaf Wellington namen we de ferry naar Picton op het Zuidereiland. Je vaart in zo’n 3 uur over de The Cook Strait, dit is één van de mooiste overtochten van de wereld. Aan het begin van de avond vaarden we de fjorden van het Zuidereiland binnen met een prachtige zonsondergang. Een geweldig begin van onze roadtrip op het Zuidereiland!

Meer Nieuw-Zeeland:

Ik ging vaker op reis met een boot! Binnenkort lees je over meer mooie bestemmingen die je met een boot kunt bezoeken!

Ga jij wel eens op reis met een boot?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Saskia 4 mei 2018 at 16:35

  Tof hoor. Ik ben 1 keer op reis geweest met een boot, naar Terschelling met onze huwelijksreis. Ik vond het echt 3x niets haha en zal het dus niet zo snel nogmaals doen.

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:35

   Had je de snelle of langzame boot naar Terschelling? Ik ben best vatbaar voor golfslag, maar met een reispilletje en de snelle boot (45 minuten) heb ik gelukkig nergens last van. *klopt af*

 • Reply Marcel 4 mei 2018 at 18:01

  Altijd erg lekker om op een boot te varen. Het zit ook een beetje in m’n DNA, mijn vader was namelijk schipper. Wij proberen op reis ook vaak een boottocht te maken, al is het anders dan jullie hebben gedaan om van de ene bestemming naar de andere te komen. Zo maakten wij een geweldige boottocht over Lake Powell naar Rainbow Bridge National Monument.

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:38

   Wat leuk dat reizen in je DNA zit omdat je vader schipper was! Reizen met een boot is een leuke andere manier om ergens te komen. Mooie ervaring naast het vliegen of reizen met een auto. Wij hebben wel met een boot gevaren om orka’s te spotten of om bij een prachtig uitzichtpunt in Canada te komen, dus er komt nog een vervolg van dit artikel aan 😉

 • Reply Martin 5 mei 2018 at 10:00

  Ik vind een klein stukje varen wel leuk, maar niet te lang. Ik heb ooit in Indonesie 2 dagen op een ferry gezeten en dan heb je dagen later nog steeds het gevoel dat je op een boot zit. Dit jaar gaan we met de boot van Zweden naar Duitsland…dat is iets korter 😁

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:41

   Oei, twee dagen op een ferry, dat lijkt me ook minder fijn. Met de boot van Duitsland naar Zweden reizen, dat is prima te doen hoor. De avond gaat snel, de nacht vliegt om en voor je het weet sta je in Zweden. Perfecte manier om te reizen. Veel plezier alvast!

 • Reply Sanne 6 mei 2018 at 20:07

  Leuk! De boot is een fijne manier om vrij ongemerkt heel wat kilometers af te leggen. Wij gaan van de zomer een weekje naar Zweden – mijn schoonouders wonen daar – en hebben ook geprobeerd dezelfde boot te boeken. Is nog het snelst, alleen zijn de prijzen zo hoog (bijna 800 enkele reis) in het hoogseizoen, dat we toch maar besloten hebben om het hele stuk te gaan rijden. 🙂 O mai!

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:43

   Oei, dat is ook wel een érg hoge prijs! Ik denk dat het wel ontzettend leuk is om het hele stuk te rijden, je ziet onderweg vast ontzettend veel moois. Neem wel de tijd om af en toe te stoppen en om ergens te overnachten, dat maakt het wat relaxter 😉 Waar gaan jullie naartoe in Zweden, welk deel?

 • Reply Diana 7 mei 2018 at 19:48

  Ik ben eigenlijk nog nooit echt op reis geweest met een boot. Lijkt mij wel een mooie manier om plekken te ontdekken. Vind varen namelijk echt heerlijk. Zou ook wel eens een cruise willen proberen.

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:44

   Cruisen door het Middellandse zee-gebied, dat lijkt me echt heerlijk! ’s Nachts lekker slapen, overdag mooie stadjes ontdekken, steeds in een ander land. Klinkt goed toch?!

 • Reply Lizzie | Globalizious 7 mei 2018 at 21:16

  Zalig dit!! Ik hou echt van varen. Ook in Nederland, voelt echt als vakantie. Je hebt mooie tochten gemaakt verspreid over de wereld, fantastisch!!

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:45

   We hebben nog veel meer gevaren op reis, er komt nog een deel 2 😉 Varen in Nederland is inderdaad ook erg leuk, dat wil ik binnenkort ook weer eens doen!

 • Reply Jenny 9 mei 2018 at 07:15

  Ondanks dat ik soms zeeziek ben, vind ik boten toch altijd wel leuk. Alleen zo’m echte cruise zal ik niet snel maken – zo massaal en vervuilend.

  Ik vond de Koman Lake ferry erg mooi. Dat is in Albanië.

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:46

   Ik ben ook vatbaar voor zeeziekte, maar reispilletjes helpen gelukkig altijd goed. Een cruise is inderdaad vervuilend, daar zal ik goed op letten als we het ooit willen boeken. Ik ga de Koman Lake ferry eens opzoeken!

 • Reply Yvonne 9 mei 2018 at 21:23

  Heerlijk is dat hè, met de boot op reis. Wij gingen ook een keer met de boot naar Scandinavië, ander land.. dat dan wel (Noorwegen), maar hadden meteen helemaal een vakantiegevoel. Zo lekker!

  • Reply Marcella 13 mei 2018 at 16:47

   Reizen met een boot geeft inderdaad een fijn vakantiegevoel. Ik zou in Noorwegen graag een cruise door de fjorden willen maken!

 • Reply Lotte 12 mei 2018 at 13:49

  Ik heb enkel nog maar een ferry genomen in Kroatië, van/naar het eiland Hvar. Maar daar komt eind juni verandering in! Ik ga, net zoals jij, met de boot naar Zweden. We nemen de ferry tot het zuiden, naar Trellenborg vanaf Rostock. Ben benieuwd hoe zo’n langere boottocht me gaat bevallen, de pilletjes tegen reisziekte gaan al zeker mee.

 • Leave a Reply