Blog Personal

366 dagen van 2016 in een lijstje

18 december 2016
Marcella

Laatst plaatste ik al mijn eerste jaaroverzicht van 2016: Mijn meest gelezen blogs van 2016. Nu is het tijd om de traditie voort te zetten en terug te blikken naar het jaar met ‘2016 in een lijstje’. Met mijn grootste prestatie van dit jaar, mijn favoriete momenten, het beste wat ik heb gekocht, waar ik blij van werd en nog veel meer!

The Pool, GroningenThe Pool, GroningenWat heb je in 2016 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Ik heb wel eens op uitnodiging in een hotel geslapen, en ik heb ook een aantal persreizen in binnen- en buitenland gemaakt. Maar nog nooit eerder was ik uitgenodigd om in een restaurant te komen eten. Ik vond het onwijs tof dat ik daarvoor gevraagd werd! In augustus at ik samen met Jan bij het hippe restaurant The Pool in Groningen. Onze tafel werd vol gezet met wereldse gerechten, die allemaal even heerlijk smaakten! Dus als je nog een tof restaurant in Groningen zoekt, dan weet je waar je moet zijn!

Die toffe zwart-witte hoek vind je in de lobby van de Student Hotel!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Om al het lekkere eten te compenseren ben ik in de lente weer begonnen met fietsen. Ik stelde mezelf het doel om weer 1.000 kilometer op mijn racefiets te rijden. Zo simpel als dat klinkt was het helaas niet, want het is best afhankelijk van het weer, afspraken, weekendjes weg, wandeltrips. Maar goed, ik ben ervoor gegaan, en heb de 1.000 van 2016 gehaald! Al mag het in 2017 van mij nog wel wat uitdagender zodat ik vaker móet opstappen. Ik ga dan voor de 1.500!

Ik las in 365 dagen van 2015 in een lijstje dat ik 1.200 volgers op Instagram had gehaald. Inmiddels heb ik er 2.400. Wauwww, ook een toffe prestatie!

Marcella, DolomietenWelke landen heb je bezocht?

Dat is een best een tof lijstje! We startten met een paar dagen Valencia in januari en eindigden die trip met een nachtje Maastricht. Een maand later reisden we door bijzonder Cuba. In mei waren we in Hamburg en in juni een weekend in Leuven (leuke stad!). Toen volgden een wandeltrip in de Dolomieten in juli en een bijzondere roadtrip door Amerika & Canada in september. Mijn verjaardag vierden we met een lang weekend Noord-Ierland. Tussendoor deden we nog een tripje naar de Alde Feanen en naar Gelders Arcadië. We sluiten het jaar af samen met vrienden en hun zoontje in een huisje in de Ardennen. Leuk! Dat zet het totaal op 12 trips in 9 landen, waarvan twee onbekende landen: Cuba & Noord-Ierland.

Wat zijn je favoriete momenten van 2016?

Elke trip was mooi op z’n eigen manier. Zo was de reis door Amerika en Canada met Jan’s ouders absoluut bijzonder, en leverde ons mooie herinneringen op. Maar dat ene weekend in juli, dat vond ik wel zo’n beetje ’t meest fijn. Lekker dagenlang wandelen in de Dolomieten. Daar heb ik echt goede herinneringen aan. Moeten we vaker doen dus!

Ik heb een artikel gemaakt over onze route & wandelingen in de Dolomieten. Fijne inspiratie!

Marcella en Jan, VeluwezoomWie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2016?

Heel voorspelbaar: Jan! Onlangs hebben we ons 8e jubileum gevierd, en we zijn al 3 jaar geregistreerd partners. Superleuk! Mijn katjes Puma & Cheetah staan op de tweede plek. Puma had ik begin december exact 10 jaar. Wat een tijd!

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?

Mijn abonnement liep af, en ik kon voor een nieuwe telefoon kiezen. Ik had al 2 jaar een iPhone 5S en was daar eigenlijk nog heel tevreden mee. Ik twijfelde tussen een iPhone SE, iPhone 6S en een iPhone 7. Toen ik zag dat de prijzen voor de 6S en 7 gelijk waren, hakte ik de knoop vlot door. Ik loop nu al 2 maanden met een roze iPhone 7 rond, en ben er superblij mee. De camera is nóg beter, het grotere scherm is fijner en hij is lekker snel. Absoluut een goeie keuze!

Maria la Gorda, CubaWaar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Onze rondreis door Cuba was zeker niet goedkoop, maar absoluut een bijzondere ervaring. We kregen een cultuurschok in Havana, en ontdekten na 2 weken rondreizen met onze huurauto dat we de stad bij terugkomst wél erg leuk vonden. Wat hadden we intussen veel gezien en geleerd! We snorkelden bij Maria la Gorda, genoten van Trinidad en deden een toffe hike bij Topes de Collantes. Absoluut een bestemming buiten onze comfortzone, en dus een beleving op zich. Ik hoef niet terug naar Cuba, maar wil wél graag meer ontdekken in Latijns Amerika.

Jan maakte een tof filmpje van onze reis door Cuba!

Wat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Ik heb een stuk meer unieke bezoekers en pageviews dan vorig jaar, supertof! Ook heb ik mijn aantal volgers op Facebook, Twitter en Instagram flink vergroot. En ondanks dat ik pas sinds dit jaar serieus aan de slag ben met YouTube, heb ik toch al 3.500 views! Met recht resultaten om trots op te zijn! Ook had ik gedurende het jaar erg leuke samenwerkingen. Zo was ik bij Fête de la Nature in de Alde Feanen, maakte een stedentrip naar Leuven en ging op ontdekking in Gelders Arcadië. En ik had een leuk aantal winacties en andere leuke samenwerkingen. Superblij mee!

Heb je al gezien dat ik nu een heel toffe winactie heb? Ik geef 3x €40,- shoptegoed weg!

In wat faalde je?

Stom dat ik exact hetzelfde als vorig jaar invul: ik had graag wat meer willen afvallen. Iets wat ik in 2017 dus ECHT wil realiseren. Ik voel me gewoon beter met een kilo of 4-5 minder, dus daar wil ik gewoon voor gaan. En dus wil ik op deze plek in mijn jaaroverzichten van 2017 een totaal ander antwoord geven!

Giant's Causeway, Northern IrelandWat deed je op je verjaardag?

Mijn verjaardag vierde ik voor de allereerste keer niet thuis. Ik wilde het al jarenlang in het buitenland vieren, en nu op een vrijdag jarig was, vond ik dat het er hoog tijd voor was! Ik vierde mijn verjaardag in Noord-Ierland waar ik genoot van de herfstkleuren en de zonsondergang bij de Giant’s Causeway. En ik deed er nog veel meer leuks, maar daar ga ik nog over schrijven. Stay tuned!

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2016?

Jan en ik hebben tijdens elke roadtrip wel een favoriet. Tijdens onze reis door Amerika & Canada werd dit Handclap van Fitz and The Tantrums. Heerlijk nummer om keihard te draaien!

Mercado Central, ValenciaWaar werd je heel erg blij van?

Tijdens onze stedentrip in Valencia filmden we best veel. Eenmaal thuis maakte Jan een tof filmpje van Valencia, die inmiddels al 850(!) keer bekeken is. Supertof! Intussen hebben we al meer leuke filmpjes op YouTube staan die veel bekeken worden: onder andere van onze trips door Cuba, de Dolomieten, de Niagara Falls, West-Canada met een camper en onze stedentrip Leuven. Én er komt nog meer leuks aan! Benieuwd geworden? Kom me dan volgen op YouTube!

Marcella, Drei Zinnen, SüdtirolWat zou je willen dat je meer had gedaan?

Wandelen vind ik onwijs fijn. Het is rustgevend, je bent lekker in de mooie natuur en als je samen wandelt kan je lekker kletsen over vanalles en nog wat. Ik vind het echt ontspannend, en zou het dus vaker willen doen. Onze wandeltrip in de Dolomieten smaakte absoluut naar meer. Ik vind dat we elk jaar een wandeltripje moeten doen. Voor volgend jaar heb ik m’n zinnen gezet op een wandeltrip in Frankrijk, maar ik heb nog geen idee welk gebied het precies gaat worden. Daarnaast wil ik in Nederland alle Nationale Parken ontdekken. Ik heb er nu 8 bezocht, dus er staan nog 12 op mijn wishlist. De Hoge Veluwe staat torenhoog op mijn lijstje!

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Snoepen en piekeren. En soms tegelijkertijd. Tsja, ik moet er toch eens van leren zou je zeggen. Maar dat komt vast goed!

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

Dit jaar hebben we best wat series bekeken: Okkupert, House of Cards, The Fall, 100 Code, Happy Valley, Marcella (ja, dat is echt een serie!), Homeland, Wallander, Crossing Lines & Luther. Een absolute favoriet voor mij is The Fall. Je krijgt veel meer van het politieonderzoek, maar ook vanuit het perspectief van de seriemoordenaar. Dat maakt de serie erg spannend en intrigerend. De serie bestaat uit 11 afleveringen in totaal. Bekijk de trailer

De Doodsvogel, Samuel BjørkWat was het beste boek wat je hebt gelezen?

Ik heb niet veel boeken gelezen dit jaar. Eigenlijk (weer) te weinig naar mijn zin. Toch zaten er twee pareltjes bij: Ik reis alleen en De Doodsvogel. De laatste heb ik pas uit, maar wat een goede boeken zijn het! Je blijft echt geboeid tot het einde. Echt, ga ze lezen!

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Op 19 november schafte Jan en ik met rentepunten van ING de Pathé Unlimited card aan. Deze is 4 maanden geldig, en konden we kopen voor slechts vier tientjes per persoon. Ideaal voor de donkere maanden natuurlijk! In twee weken waren we al 4 films verder. Ons rijtje films tot nu toe: Jack Reacher, The girl on the train, Hartenstrijd & Bridget Jones. Vanmiddag gaan we naar Soof 2 en Office Christmas staat ook nog hoog op ons lijstje. Mijn favoriete film tot nu is Jack Reacher.

Marcella, Niagara FallsWat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

Ik had best wat momenten waarop het even niet zo lekker ging. Ik was aan het worstelen, en dat maakte het soms best zwaar. Om hulp durven vragen, daar ben ik niet zo goed in. Toch heb ik geleerd om dat wel te doen, en dat is erg leerzaam. Ik heb best veel ontwikkelingen doorgemaakt, dus het was zeker een leerzaam jaar. Dat wil ik doorzetten in 2017!

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 geleerd hebt?

Dat ik mijn hart moet volgen. Zo weet ik wat goed bij mij past én wat mij gelukkig maakt. Dat dit leidt tot het maken van een aantal belangrijke keuzes is niet altijd makkelijk, maar levert mij wel het geluk op dat zo belangrijk is. Ik ben hier al een tijdje mee bezig, en hoop in 2017 wat keuzes concreet te kunnen maken. Beetje cryptisch, maar wordt vervolgd!

Dat waren mijn 366 dagen van 2016. Ik ben benieuwd hoe jij het jaar ervaren hebt! En ik hoop je zeker terug te zien in 2017!

Meer jaaroverzichten van 2016:

En van 2015:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
53 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona

Mooi overzicht, Marcella 🙂 Wat heb je stiekem toch veel gedaan in 2016, he? Met leerpunten, dieptepunten en natuurlijk hoogtepunten. Ik hoop dat 2017 ook zo mooi gaat worden. Fijn dat Cuba zo goed is bevallen en dat je site groeit!

Shirley

Mooi om jouw jaar zo samengevat in een lijst te lezen. Je hebt veel gave reizen gemaakt! Op naar een nog mooier 2017. Succes met de keuzes waar je al een tijd mee bezig bent.

Marieke

Jaaa, ik reis alleen & de doodsvogel zijn goed, hè?! <3

Karlijn

Een mooi overzicht van een jaar waarin je heel veel hebt gedaan en bereikt! Hopelijk hoef je komend jaar niet zo te worstelen en kun je inderdaad de keuzes maken die goed voor je zijn!

Co

Wat heb je een heerlijk jaar gehad zeg! Ben erg benieuwd naar je plannen voor 2017 en die boeken ga ik ook even op m’n e-reader zetten. Mijn eerste voornemen voor 2017: meer lezen 😉

Een mooi overzicht van een heerlijk jaar! Ik ben heel benieuwd naar je plannen voor 2017 🙂

Saskia

Weer een mooi overzicht heb je ervan gemaakt! Ik blijf dit erg toffe artikelen vinden om te lezen. Mooi jaar! Oh en de Doodvogel ligt nog steeds klaar om gelezen te worden, vond Ik reis alleen ook al zo tof…

Saskia

Hihi zou zomaar kunnen, heb hem jaren geleden ook vaak gemaakt. Heb het dit jaar even wat anders gedaan (want dit jaar wás ook even wat anders) Ik heb een aantal afsluitende artikelen in de planning staan 🙂 Benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik hoop deze vakantie in het boek te beginnen… Zo benieuwd!

Leuk overzicht Marcella! 2017 gaat een mooi jaar worden, ik weet het zeker! Ik las laatst een boek waarin een uitspraak van de Dalai Lama staat: the purpose of life is to be happy. Het klinkt cliché, maar het is denk ik voor veel mensen toch best lastig om ten eerste te weten wat hen gelukkig maakt en ten tweede daar dan ook vol voor te gaan. Grappig trouwens dat we dit jaar allebei naar best wat dezelfde bestemmingen zijn geweest: Valencia, Cuba, Amerika. Leuk! 😀

Jessica | Corners of the World

Haha ohja die zou ik bijna vergeten, die mag ook nog aan het lijstje worden toegevoegd! Voor mij staat er op dit moment alleen Zwitserland en de Filipijnen op de planning! What about you? 🙂

Elisa | Lies rond de wereld

Tof overzicht,jij hebt een heel leuk jaar gehad zo te zien 🙂 2016 was een heel mooi jaar om op terug te kijken en ik denk dat 2017 alleen maar mooier gaat worden! Ben heel benieuwd wat het bij jullie gaat worden qua bestemmingen 😉

Wat een mooi overzicht Marcella. Je hebt een heel mooi jaar achter de rug, daar mag je trots op zijn! Op naar 2017!

Matthijs

Zoveel reizen en zoveel nieuwe ervaringen wat je afgelopen jaar hebt opgedaan. Een leuk overzicht van afgelopen jaar, dat laat je even nadenken over alle goede (en mindere) momenten in een jaar. Vind je ook niet? Ik kijk terug op een fantastisch (reis)jaar met zowel ups en downs. Hopelijk wordt 2017 net zo goed! Zolang je, je hart blijft volgen moet dat goed komen :)!

Jenny - ikreis.net

Ik moet stiekem heel hard lachen om je opmerking over afvallen! Ik ben de eerste helft van 2016 ruim 10 kilogram afgevallen. Op dit moment ligt het stil, ik zit niet lekker in m’n bel en ben een emotie-eter. Ik pak het volgend jaar wer op.

Leuke lijst met mooie reizen en samenwerkingen. Lekker lange post ook 😉

Sabine

Wat een mooi overzicht!! Echt een prachtig jaar meid! Van dat afvallen herken ik wel, ben nog nooit zo zwaar geweest als in het jaar 2016 hahaha 😛 Ik ben heel benieuwd naar je keuzes die je gaat maken en wat er allemaal in 2017 komt!

Marjolein

Je hebt een mooi (reis) jaar achter de rug. En soms zijn er moeilijke momenten in het leven, ik denk dat iedereen daar wel mee te dealen heeft. Uiteindelijk word je daar alleen maar sterker van! En het vooruitzicht op je reis naar IJsland is altijd fijn om in gedachten te hebben.

Lizette

Mooi overzicht van een onwijs mooi jaar! Leuk om te lezen. Je bent lekker druk bezig geweest zeg!

Reismuts

Dankjewel!

Anne - Ditisanne.nl

Mooi om te lezen! Dat afvallen staat bij mij ook elk jaar op het lijstje, al wil ik het dit jaar wel erg graag! Dus vanaf januari echt veel meer sporten en minder snaaien! En die 1000 km moeten mij dit jaar toch wel gaan lukken, hoop ik!

Jenn

Mooi overzicht, leuk gedaan ook zo!

Sanne

Je jaaroverzichten zijn zo leuk om te lezen! Wat een mooi jaar was het eigenlijk he. Op naar nog zo’n mooi jaar! Vol met gave reizen en leuke dingen waar je ontzettend blij van wordt!

Marcel

Leuk overzicht Marcella! Wat heb je veel gezien het afgelopen jaar, leuk. Lekkere boeken hè van Samuel Björk, heb nog wel een tip voor je: Pierre Lemaitre. Je sluit heel mooi af met de woorden, volg je hart. Maak keuzes met je hart, wat goed voelt is goed. Het afgelopen jaar heb ik dit ook gedaan en ik kan je zeggen het voelt zó goed en het brengt zoveel mooie dingen. Soms is het lastig maar het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Ik wens je een heel mooi 2017 toe en dat al je (reis)dromen uit mogen… Lees verder »

Maud

He wat een ontzettend leuk lijstje. Dit is toch heel anders dan het ‘standaard’ jaaroverzicht wat ik vandaag online gooide.. Erg leuk om te lezen. Klinkt als een fijn jaar..

Lotte - scratchingmymap

Mooi overzicht Marcella! Ik vind het leuk om de mix tussen het reizen en het persoonlijke te lezen. Ik wens jou en Jan dan ook alvast een spetterend eindejaar en een goed en gezond 2017 toe! Hopelijk komt het van al je goede voornemens en ik kom binnenkort lezen wat dat cryptische nu juist mag zijn. 😉

Marjolein

Wat gaaf dat jullie in Cuba zijn geweest! Dat land staat al een tijdje op mijn lijstje dus ik ga gelijk je artikelen even doorspitten voor inspiratie. Het lijkt me zo’n fotogeniek land! En grappig dat je het wandelen zo hebt ontdekt, dat verging mij precies zo. Ik dacht altijd dat ik een onwijs stadsmens was maar urenlang in de natuur zijn vind ik eigenlijk ook wel erg fijn en rustgevend. Mooi jaaroverzicht en de beste wensen voor 2017!

Wanda

Wat een ontzettend mooi jaar om op terug te kijken meid! Je hebt veel mooie reizen gemaakt met een hoop mooie foto’s! En ja, dat worstelen… ik herken dat wel. Ik heb dat in het afgelopen jaar ook een tijdje gehad en uiteindelijk leverde mijn keuze daarin zoveel meer rust op maar voor je die stap durft te zetten, ben je inderdaad wel een tijdje met hoofdpijn verder. Hopelijk lukt het jou ook!

Saskia

Wat een mooi overzicht!

53
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x