Blog Personal

365 dagen van 2017 in een lijstje

29 december 2017
Marcella, Zweden

Laatst plaatste ik al mijn eerste jaaroverzichten van 2017: Mijn meest gelezen blogs van 2017 en Mijn mooiste foto’s van 2017. Nu is het tijd om de traditie voort te zetten en terug te blikken naar het jaar met ‘365 dagen van 2017 in een lijstje’. Met mijn grootste prestatie van dit jaar, mijn favoriete momenten, het beste wat ik heb gekocht, waar ik blij van werd en nog veel meer!

Jökulsárlón Iceland MarcellaWat heb je in 2017 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Als er één deur dicht gaat, dan gaat er altijd weer eentje open. Na 6,5 jaar bij dezelfde werkgever is het tijd voor een nieuw avontuur. Soms moet je ruimte maken voor een volgend hoofdstuk. Loslaten, reflecteren en vol energie op zoek gaan naar een mooie baan. Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière. Ik zoek een nieuwe baan in de richting van communicatie, marketing, social media en/of content in de regio Groningen. Heb je tips voor mij? Let me know!

Bauke Mollematocht Jan en MarcellaWat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Plaza de Espana, SpainMarcella, ZwedenMesta Chios Greece

Welke landen heb je bezocht?

Het was weer een fijn reisjaar! Een belangrijk onderdeel van mijn 365 dagen van 2017. We gingen 9 keer weg, bezochten 15 bestemmingen in 7 landen. IJsland en Zweden bezocht ik voor ’t eerst, wat mijn aantal bezochte landen op 29 zet.

We startten ons reisjaar in februari met een stedentrip Amsterdam en een dagje Zaanse Schans waarna we naar Spanje vlogen. Na een stedentrip Sevilla reden we met onze huurauto naar Ronda, de stad met de betoverende kloof. In april combineerden we een stedentrip Rostock in Noord-Duitsland met een dag in Denemarken. We verkenden het eiland Møn en de prachtige krijtrotsen van Møns Klint. Op de terugweg vaarden we naar Lübeck, maar deze stad wist ons niet echt te raken. In juni genoten we optimaal van IJsland waar we twee weken rondreisden met een camper. Wat een geweldig mooi land! In juli lieten we ons verrassen door Mechelen en eind augustus was het tijd om samen met mijn moeder de regio Dalarna in Zweden te ontdekken. Begin oktober liepen we in korte broek en t-shirt op Chios in Griekenland. Mijn verjaardag vierde ik op het waddeneiland Borkum met een vriendin. Ons reisjaar sloten we af met ontdekkingen in Nederland bij Kinderdijk, in Eindhoven en Zeeland.

Van onze reizen en korte trips maakten we leuke video’s! Kom ze bekijken!

Marcella IcelandWat zijn je favoriete momenten van 2017?

Onze roadtrip IJsland was helemaal te gek! In twee weken reisden we de ringweg rond met een camper. Dat was zeker net zo gaaf als onze roadtrip West-Canada alleen konden we dit keer helaas niet buiten zitten. We troffen gemiddeld temperaturen van 8-10 graden, de wind maakte het echt onwijs koud. Het was juni en de zon ging niet onder, heel bijzonder om mee te maken. Het werd een reis vol hoogtepunten. Zo was het heel gaaf om achter de Seljalandsfoss langs te lopen, te genieten van Jökulsárlón, een meer vol blauw-witte ijsschotsen en geiser Strokkur was echt magisch. Ook een weg in IJsland is al een bezienswaardigheid op zich. Het desolate landschap met lavarotsen, paarse lupinen en flarden sneeuw is zo enorm fotogeniek!

Ik schreef al veel over IJsland. Benieuwd? Kijk op mijn pagina IJsland!

Puma en CheetahWie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2017?

Het was geen makkelijk jaar, op meerdere fronten. Jan is er altijd voor mij en heeft me ontzettend gesteund en we hebben veel geknuffeld. Zo fijn! <3

Ook heb ik onze katjes Puma en Cheetah extra veel geknuffeld, omdat we ze helaas een half jaar na elkaar hebben moeten laten inslapen… Puma (zwart) bleek tijdens een standaard vaccinatie afspraak een flinke tumor in haar buik te hebben, de dag erna at ze meteen niet meer. We hebben het nog even volgehouden, maar moesten haar een maand later laten gaan. Cheetah (bruin/zwart/wit) had al langer problemen met haar urinewegen, maar we bleven het aan kijken. Toch besloten we een paar weken geleden dat het genoeg was geweest. Het is goed zo, hoe heftig het ook was om ze te laten gaan: Puma en Cheetah zijn nu weer samen.

Nog meer knuffels!

We hebben een nieuw setje katten in huis! Begin mei haalden we eerst Twix (zwart met wit) uit het asiel. Een ex straatkat van 2,5 jaar en nog steeds niet volledig gewend, we hebben haar nog niet kunnen aaien. Maar wat heeft ze al veel geleerd! Ik ben echt een trotse poezenmama. Twee maanden later beseften we dat Cheetah niet heel lang meer bij ons zou blijven, en dus haalden we baby Nutz uit een nestje. Onze kwart maincoon die al snel heul groot werd. Echt een onwijs leuk en mooi beestje. Ze heeft een heel goede invloed op Twix, ze spelen én knuffelen veel. Zo fijn!

E-reader met NutzWat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?

In mei kochten Jan en ik beide een e-reader. We namen een Kobo Plus abonnement zodat we veel boeken tot onze beschikking hebben. Ik twijfelde al langer over een e-reader maar dat het mij zó goed zou bevallen had ik niet verwacht. Ik las de afgelopen jaren zo’n 6 boeken en dit jaar ben ik al halverwege mijn 25e boek. Nogal een verschil! Wat het voor mij zo goed doet werken? Ik vind het handzaam, zo’n e-reader. Je pakt ‘m er makkelijk even bij en lezen in bed is ook relaxt. Daarnaast vind ik de statistieken erg fijn. Je ziet hoe lang een hoofdstuk duurt, en dus lees ik heel makkelijk nog even een hoofdstukje, en nog eentje. En tsja, dan gaat het snel!

Benieuwd naar mijn top 10 boeken die ik dit jaar las?

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Ik geef altijd het meeste geld uit aan reizen. Dit jaar was vooral de roadtrip IJsland een hap uit ons budget. IJsland is echt een heel dure bestemming. Ook al is de reis echt elke euro waard, het is toch even schrikken als je 2-3 keer zoveel moet neerleggen voor je boodschappen. Naast ons reisbudget, hebben we dit jaar ook aardig wat uitgegeven aan ons huis. We spaarden al een tijdje en kochten dit jaar een nieuwe vloer, een kast, bank, eettafel en salontafeltjes. We wonen in maart 3 jaar in Groningen, en het wordt nu echt ons thuis. Zo fijn!

Stairs, Mons Klint, DenmarkWat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Ik had een heel goed blogjaar! In 2017 had ik 70% meer unieke bezoekers en 60% meer pageviews dan in 2016. Hoe gaaf! Ook haalde mijn eerste artikel de 10.000 views, dit is Brugge vs Gent. De 10.000 views haalde ik ook op YouTube, zo leuk dat onze reisvideo’s zo goed bekeken worden! Ik schreef het artikel Budget camperreis Canada, dit werd goed gelezen en belande in mijn top 3! En ik kreeg veel extra volgers op Facebook! Ook had ik een aantal leuke samenwerkingen. Zo sliepen we bij Qbic Hotel, fietsten we in Sevilla en gingen we (deels gesponsord) naar Mechelen, Chios en Borkum. Ook had ik een aantal gave winacties, zo gaf ik zelfs een weekend Leuven weg! Ik ben voor 2018 al wat gave samenwerkingen en winacties aan het bedenken. Stay tuned!

In wat faalde je?

Stom, hier zeg ik elk jaar hetzelfde. Ik wil namelijk al een tijdje wat kilo’s kwijt, maar ik slaag er maar niet in. Ik zwem wekelijks in het najaar en ik fiets in de lente en zomer veel (en nu ook binnen op mijn tacx!). Ook probeer ik elke dag de 10.000 stappen te halen met mijn stappenteller. Maar ja, ik ben ook een emo-eter en daar heb ik dit jaar veel last van gehad. Ik ga 2018 beginnen met een schone lei, en dit keer écht die kilo’s kwijt raken die ik kwijt wil. Ik ga mijn doel helder voor mezelf formuleren en regelmatig een update van mijn gezonde doelen plaatsen op mijn blog. Een goeie stok achter de deur.

Marcella Borkum

Wat deed je op je verjaardag?

Jan was er niet op mijn verjaardag, maar ik wilde niet in mijn eentje thuis blijven. Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag in Noord-Ierland en dat smaakte naar meer uitjes op mijn verjaardag. Dit jaar vierde ik mijn verjaardag samen met vriendin Marjolein. We namen de boot naar waddeneiland Borkum en genoten van het fietsen over het eiland, het uitwaaien aan de kust, het heerlijke diner, een goede overnachting en het relaxen in het kuuroord. Heerlijk verjaardagsweekend!

Borkum is leuk! Lees wat er te doen is in 7x Doen op Borkum!

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2017?

Ik heb eigenlijk geen specifiek liedje van 2017. Ik luister nu sinds een jaar vaak naar Spotify, en kies dan bijna altijd voor de lijst ‘Happy hits’. In deze lijst vind je up-tempo-nummers waar je blij van wordt. Altijd goed!

NutzWaar werd je heel erg blij van?

Baby Nutz! Ik heb Cheetah destijds ook als kitten van 9 weken geadopteerd en ik zeg al jarenlang dat ik weer een kitten wil. We hadden Puma & Cheetah, dus er was geen sprake van een nieuwe kat. Tot Puma ziek werd en overleed, we Twix in huis namen en Nutz erbij namen als stimulans en maatje voor Twix. Dat pakte onwijs goed uit. Wat is het leuk om weer zo’n baby poesje in huis te hebben! Dat kleine, piepende donsje wat alles nog moet ontdekken (met haar nagels in onze nieuwe bank…). Zo’n schattig kleintje! Al was bij Nutz het kleine er snel vanaf omdat ze kwart maincoon is. Katten van dit ras worden nogal groot, dus we zijn blij dat ze nu even stabiel is qua grootte en gewicht 😉 Ze is 7 maanden en al bijna even groot als Twix van 3 jaar.

Marcella, Drei Zinnen, SüdtirolWat zou je willen dat je meer had gedaan?

Na de te gekke wandeltrip in de Dolomieten wilde ik elk jaar zo’n reisje doen. Vooral het wandelen bij de Drei Zinnen was zó onwijs tof! Er zijn nog genoeg gave landen waar we willen wandelen: Noorwegen, Schotland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk… Toch hebben we dit jaar geen wandeltrip gedaan. Wel liepen we veel in IJsland en Zweden, maar een reisje met alleen wandelingen én een knaller als de Drei Zinnen kwam er niet van. Volgend jaar gaan voor Isle of Skye of de Preikestolen? Lijkt me gaaf!

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Onzeker zijn, twijfelen, me laten tegenhouden om mijn dromen waar te maken. In 2018 voeg ik dan ook graag een portie extra wilskracht toe om los te laten wat me in de weg zit. Vertrouwen op mezelf. Hopelijk lukt me dat ook. Dit is niet voor niets al jarenlang een favoriete quote: Life your live and don’t let your life be lived by others.

Zaanse Schans, Marcella

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

Netflix blijft favoriet! Ik schreef onlangs over mijn aanraders: Netflix – 7 spannende series. Dit jaar keken we van dit lijstje naar The Fall seizoen 3, Luther en The Blacklist. The Fall is echt heel gaaf, maar het is wel ’t leukste om de 3 seizoenen dit er nu zijn achter elkaar te kijken. Wij waren er al een tijdje ‘uit’ en dan is het wennen om het verhaal weer op te pakken. Luther is ook echt een aanrader, je blijft je verbazen over de plotwendingen. The Blacklist vind ik leuk vermaak met een duister randje. Homeland zit echt steengoed in elkaar en ik kijk er dan ook naar uit dat seizoen 6 in januari uit komt. Nu al zin in!

Demain tout commence

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes.

Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Vorig najaar hadden we de Pathé Unlimited Card (ik mis ‘m nu!). Eén van de laatste films die we zagen in februari was Demain Tout Commence. Een vrolijke film als je de trailer ziet, maar de film heeft ook een rauw randje. Het is zo’n mooi, bijzonder verhaal. Ik kan verder niets verklappen, maar echt, het is een film die je móet zien.

Marcella Ásbyrgi IcelandWat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

Tsja, mijn jaar had anders kunnen lopen, maar dan had ik niet geleerd wat ik nu heb geleerd. What doesn’t kill you makes you stronger klinkt als een cliché, maar het is wel degelijk waar. Ook al voelt het soms niet zo, er komt altijd weer een zonnestraaltje. En dat maakt 2018 voor mij ongetwijfeld een mooi jaar. Ik heb voor mezelf een Passion Planner gekocht zodat ik meer focus voor mezelf kan aanbrengen. Dat gaat me vast helpen om mijn doelen te verwezenlijken. Ik zal er af en toe iets over vertellen in een Here and Now update.

Wat is het belangrijkste dat je in 2017 geleerd hebt?

Volg je hart, vertrouw op jezelf, maak je dromen waar. Niets nieuws en onbekends, maar wel waar ik dit jaar veel bij stil heb gestaan. Ik heb er nu vooral zin in om van 2018 een knaljaar te maken!

Dat waren mijn 365 dagen van 2017. Ik ben benieuwd hoe jij het jaar ervaren hebt! En ik hoop je zeker terug te zien in 2018!

Meer jaaroverzichten van 2017:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
25 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte

Een fijne manier om zo terug te blikken op je jaar. Ik wens jou en Jan al het beste voor 2018 en dat je dromen, wensen en doelen mogen uitkomen!

Shirley

Mooi om op deze manier op je jaar terug te blikken. Alvast de beste wensen voor 2018. Hopelijk komt er dan ook een leuke nieuwe baan op je pad.

Maud

Wat een heerlijk artikel om zo jouw jaar terug te zien. Ik wens jou voor 2018 heel veel liefde, geluk en gezondheid. En natuurlijk een nieuwe baan die voor 400% bij jou past; Go for it! Dikke knuffel

Marcella, ik heb met super veel plezier dit artikel gelezen. Je hebt super mooie doelen behaald dit jaar! De kilo’s zijn helaas ook hier heel herkenbaar, ik ben ook een echte EMO-eter. Op naar een goed en fijn 2018. Fijne jaarwisseling.

Sabine

Wat een fijne terugblik! Die van mij staat ook al klaar voor 1 januari 😀 Je poezen zijn zo leuk, en zo goed dat je die uit het asiel haalt. Wij gaan misschien een oudere hond adopteren uit het asiel. Alleen al de gedachte dat zo een arm beest daar zijn hele leven zit zonder liefde… te triest. En wat een mooie reizen heb je toch allemaal gemaakt. Voor mij was IJsland natuurlijk ook een hoogtepunt. Nu op naar 2018, ik wens je veel geluk en gezondheid toe en een prachtig nieuw reisjaar! Hoop je nog altijd eens te ontmoeten in Colombia 😀

Gabriëlle

Leuk jaar heb je achter de rug, gaaf zeg dat je de Bauke Mollematocht hebt gereden. En ik vind het super tof dat je 1.000 likes op Facebook hebt gehaald, dat is echt een mijlpijl. Alvast een gezond en reislustig 2018 gewenst!

Saskia

Wat fijn om jou uitgebreide terugblik ook te lezen & bekijken. Een hoop mooie dingen meegemaakt. Alvast een heel fijn 2018 gewenst!

Carolien

Was vast een bijzonder jaar voor je met alle ups en downs. Heel stoer dat je je job hebt opgezegd en nu open staat voor een nieuwe uitdaging. Soms gaat het niet langer zo. Wel hele fijne reizen achter de rug. Misschien is het een goed plan als je zelf ook eens alleen op reis gaat, zodat je nóg meer zelfvertrouwen krijgt en minder op Jan leunt (ik herken dat wel, als je al lang samen bent doe je veel samen én leun je ook wat op de ander, ik doe de laatste tijd veel meer alleen en dat geeft… Lees verder »

Wanda

Leuke manier om je jaar samen te vatten Marcella! En ja, dat afvallen.. ook mij is het opnieuw niet gelukt. Dat moet toch echt anders in 2018. Leuk trouwens dat je blog zo is gegroeid! Mij zien je zeker in 2018 weer terug!

Britte

Wat een fijn (reis)jaar had je en wat een mooie groei voor je blog! Ik hoop dat je dit jaar minstens net zo hard groeit en daarnaast ook nog een leuke baan vindt 🙂 Zelf stopte ik in 2017 ook na bijna 10 jaar met mijn baan. Blijft een moeilijke beslissing als je ergens al zo lang werkt! Succes met de zoektocht, ik zal m’n oren open houden voor je!

Martin

Wat leuk die jaaroverzichten…moet ik onthouden voor volgend jaar..haha! Wat goed dat de twee nieuwe poezen zo goed met elkaar overweg kunnen…is toch altijd afwachten hoe het uitpakt. Indrukwekkend reisjaar hadden jullie…ik heb er van genoten! Veel inspiratie!!

Natasja

Mooi overzicht Marcella! Rot dat je afscheid hebt moeten nemen van twee katjes maar ook fijn dat je er twee nieuwe huisgenootjes bij hebt! Succes met de banenjacht en uiteraard nog de beste wensen (& dromen) voor 2018!

[…] struin zie ik veel leuke terugblik en vooruitkijk blogs. Zo schreef blogster Marcella Molenaar “365 dagen van 2017 in een lijstje”. Stien van Stiensbuitenblog maakte de blog “Terug- en vooruitkijken”. Jeanine van de blog […]

25
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x