Tag-lijstjes

365 dagen van 2014 in een lijstje

27 december 2014
Marcella Bay of Islands, New Zealand

Laatst las ik mijn jaaroverzicht van 2013 terug. Wat een pittig jaar was dat. Mijn vader overleed in september zeer plotseling en dat maakte ook ’t begin van 2014 erg moeilijk. Het deed ons realiseren hoe snel het leven voorbij kan zijn. Onze droomreis door Nieuw-Zeeland kwam dus als geroepen, wat een heerlijke roadtrip vol hoogtepunten was dat! Ik maakte ook voor 2014 een overzicht met mijn grootste prestatie, mijn favoriete hoogtepunten, waar ik blij van werd en ‘t grootste doel wat ik bereikt heb.

Wat heb je in 2014 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Ik reisde naar de andere kant van de wereld om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Het is 24 uur vliegen, maar dat is het zeker waard: zo’n geweldig bijzonder mooi land! Ik ben verliefd op de mooie, ruige kustlijnen met helderblauw water. De mooiste momenten beschreef ik in mijn blogs over Nieuw-Zeeland, en dat zijn er flink wat! Een paar weken geleden deed ik ook wat anders voor ’t eerst: ik kocht mijn eerste huis. Ik ga verhuizen naar Groningen, de stad waar ik al jarenlang werk. Een spannende nieuwe periode, maar ook een heel leuke!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Ik ben al 9 jaar afgestudeerd, maar ik werkte nog altijd met tijdelijke contracten. Zo heb ik bij aardig wat bedrijven werkervaring opgedaan voor een periode van 3 maanden tot 3 jaar. Begin dit jaar kreeg ik mooi nieuws: ik mocht na 3 jaarcontracten bij mijn werkgever blijven en kreeg een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dat gebeurt niet vaak meer, dus ik was blij verrast!

Welke landen heb je bezocht?

Eind januari vlogen we naar Nieuw-Zeeland om beide eilanden in een maand te ontdekken. Op de heen- en terugweg maakten we een stopover in Singapore. Een fijne onderbreking tussen al die uren en uren in een vliegtuig. Eind maart ging ik met mijn moeder een weekend naar Parijs, deze trip had ik gewonnen. Er volgde een weekend naar de Eifel in Duitsland en een stedentrip Berlijn. Ons reisjaar sloten we af in september met een paar dagen Oostende, een week Normandië in Frankrijk en een volle dag in Brugge.

Point du Hoc, Normandy

Point du Hoc, Normandy

Wat zijn je favoriete momenten van 2014?

29 januari, omdat onze roadtrip door Nieuw-Zeeland toen van start ging. Hier hadden we 9 maanden lang voor gespaard en naartoe geleefd, dus het was onwijs fijn dat het dan eindelijk zo ver was en we naar de andere kant van de wereld vlogen! 1 juli, omdat we toen alweer een jaar geregistreerd partners waren. 31 november, omdat we een gave camperreis door Canada boekten voor mei 2015. Ik kijk daar zó naar uit! 20 december, omdat we toen het koopcontract van ons nieuwe huis tekenden.

Puma en Cheetah

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2014?

Dat is ook dit jaar weer mijn lief. Door alles wat we meegemaakt hebben wordt onze band sterker dan ooit. We kunnen op elkaar bouwen en dat is erg fijn. In december waren we alweer 6 jaar een stel. Mijn katjes Puma & Cheetah komen op de tweede knuffel-plek.

Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?

In mei schreef ik dat ik mijn iPad graag met een toetsenbord gebruik. Zo had ik toch geen MacBook nodig, vond ik. Inmiddels ben ik gezwicht en heb ik een MacBook Air aangeschaft. Ik kan er nu al niet meer zonder, het is zo’n fijn ding en het werkt echt super!

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Wederom aan vakanties. In 2013 hadden we ’t grootste deel van ons budget voor Nieuw-Zeeland al gespaard, dus daar waren we niet onwijs veel geld meer aan kwijt. Maar ja, toen gingen we nog wel wat weekendjes weg en natuurlijk de week Normandië in september. Reizen is heerlijk en nieuwe plekken ontdekken zo fijn. Het is ’t geld waard!

Brugge, België

Brugge, België

Wat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Ik fietste weer 1.000 kilometer, ik wandelde regelmatig in een prachtige nationaal park in Nederland en ik ontdekte een aantal onbekende steden. Maar dat vaste contract en het kopen voor mijn allereerste huis zijn toch wel de grootste doelen van 2014.

In wat faalde je?

Ik wilde een paar kilo’s kwijt, maar dit bleek lastiger dan gedacht. Raakte ik eerder in een jaar tijd 12 kilo kwijt, nu is het er amper eentje. Het plotselinge overlijden van mijn vader liet zo zijn sporen na en toen ook nog mijn schoonvader ziek werd, was dat ronduit pittig. Ik heb het gevoel dat ik sinds de zomer meer kracht heb en weer mezelf ben, dus eigenlijk kan ik nu pas weer écht van start. In 2015 werk ik die kilo’s er wel weer af.

Wat deed je op je verjaardag?

Ik was op een dinsdag jarig en ik ging die dag gewoon aan ’t werk. Toevallig was mijn man ook in Groningen voor zijn werk en dus gingen we ’s avonds uit eten in de stad. Ik vierde mijn verjaardag met familie & vrienden in de weekenden voor én na de dag dat ik jarig was.

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2014?

Wasted van Tiësto klinkt heel fijn in onze auto. Als we op pad gaan dreunt dat nummer minstens 1x door onze auto heen. Like!

Waar werd je heel erg blij van?

Onze roadtrip door Nieuw-Zeeland startte in Auckland op het Noordereiland. Hier reisden we direct naar het noordelijkste punt van het land, Cape Reinga. Een serene plek waar volgens de Maori de zielen van overleden mensen het land verlaten. Op het noordelijkste punt staat een vuurtoren met een wegwijzer, hier komt de Tasman Sea samen met de Pacific Ocean. Wij zagen er orca’s zwemmen, een geweldige start van onze reis!

Cape Reinga, New Zealand

Cape Reinga, New Zealand

Wat zou je willen dat je meer had gedaan?

Spontaan afspreken met vrienden. Lekker een terrasje pakken of picknicken in het park. Ik vond Friesland ontdekken met een boot ook onwijs tof. Met een boot op pad, dat wil ik zeker vaker doen. En lekker op pad gaan om fijne natuur in Nederland te ontdekken, wandelen in het Drents-Friese Wold of de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn 20 (!) mooie Nationale Parken in Nederland, daar wil ik er volgend jaar graag meer van zien!

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Het maar zelf zien op te lossen op de momenten dat ik me niet goed voelde. Die momenten waren er best vaak en daar had ik wellicht beter vrienden bij kunnen betrekken. Hoe moeilijk ook, steun van anderen maakt het toch makkelijker.

Wat was mijn favoriete tv programma?

Suits was dit jaar mijn absolute favoriet, wat een onwijs leuke serie!

Wat was het beste boek wat je hebt gelezen?

Vorig jaar las ik 14 boeken, dit jaar zit ik op 15 stuks en nummer 16 is bijna uit. Ik vond Te Gek! een erg fijn boek omdat Remco je meeneemt op zijn fascinerende wereldreis. In mijn bloed was een fijn spannend boek, daar hou ik erg van! Oh, en ik ben ook gek op ons fotoboek van Nieuw-Zeeland. Fijn nagenieten van al die hoogtepunten!

Fotoboek Nieuw-Zeeland

Fotoboek Nieuw-Zeeland

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Ik ben dit jaar 2x naar de bioscoop geweest. De Hunger Games was weer mijn favoriet, al was het wel erg gericht op het volgende deel wat volgend jaar uit komt.

Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

Op mijn werk had ik een uitdagend jaar. Er verandert veel in de zorg en dat had veel invloed op mijn werkzaamheden. Toch voelde ik me pas sinds de zomer sterker omdat het toen weer wat beter ging met mijn schoonvader en het bijna een jaar geleden was dat mijn vader stierf. Ik had meer uit mijn jaar kunnen halen als ik me niet regelmatig lamlendig had gevoeld. Maar goed, een rouwproces moet je door en dus hoort dat erbij. Ook in 2015 zal ik nog zeker mijn mindere momenten hebben.

Wat is het belangrijkste dat je in 2014 geleerd hebt?

Hetzelfde als in 2013: voor mij is dat absoluut dat je uit ‘t leven moet halen wat erin zit. Doen wat je gelukkig maakt en keuzes maken die je hierin sterken. Het leven kan kort zijn, dat blijkt maar weer. Dus maak je dromen waar, en geniet er volop van!

Ik wens je heel gezellige laatste dagen van 2014 en alvast een fijne jaarwisseling. Veel geluk, gezondheid en vooral ook plezier voor 2015! Liefs!

You Might Also Like

26
Reageer op dit artikel

avatar
21 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
22 Auteurs van reacties
Daphne | LiveTheLifeYouLoveiliveformydreams.comhenrietteTari | TravelAlonebetsie. Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
tessaheitmeijer
Reiziger

Wat een mooi jaar! Je hebt echt toffe dingen gedaan en gezien.
Mooi om terug te lezen 🙂 Op naar een nog mooier 2015! Met gauw weer een thee-date 😉
Wens je bij deze vast alle goeds voor 2015!

karlijntravels
Reiziger

Een hele mooie, eerlijke terugblik Marcella! Ik hoop voor je dat 2015 een prachtig jaar wordt, op elk gebied. En het jaar waarin wij elkaar eindelijk eens live gaan ontmoeten ;)!

Klasine
Reiziger

Wat een fijn lijstje! Op naar 2015 🙂

Marijke
Reiziger

Wat mooi om te lezen hoe je nog bewuster in het leven staat en probeert zoveel mogelijk te genieten. Ik geef ook het meeste geld uit aan reizen, want dat is het echt waard! Ik gun je van harte dat 2015 een prachtig jaar wordt. Zowel door je geweldige Canadareis als door kleine, gezellige momenten met vrienden en familie!

Rosanne
Reiziger

Mooi overzicht met mooie reizen, Marcella! Hopen op een net zo mooi 2015 🙂

biancakramer91
Reiziger

Volgens mij heb je dit jaar best een goed jaar gehad. En zeker wel verdient na die narigheid het jaar daarvoor. Je hebt mooie reizen gemaakt met Nieuw Zeeland als hoogtepunt! Mij vriendinnetje is morgen jarig (daar nu al dus) en maakt om 12 uur Nederlandse tijd even een parachute sprong. Moet aan haar denken als ik je blogs bekijk!

Op naar een mooie 2015! Lekker blijven fietsen en zwemmen! Benieuwd naar jullie huis en naar Canada!

Saskia
Reiziger
Saskia

Wat een ontzettend mooi jaaroverzicht! Zou de mijne bijna gaan herschrijven 🙂
Op naar een nog mooier 2015!

www.jouvence.nl
Reiziger

leuk zo’n jaaroverzicht ♥ mooie lijst xx

Taina
Reiziger
Taina

Wat een fijne momenten! Ik geniet zo van jou verhalen over Nieuw-Zeeland, super dat je deze reis hebt gemaakt.

Wanda
Reiziger

Mooi om 2014 zo samengevat terug te zien! Ik heb een soortgelijke blog klaarstaan…
Mooi dat je in 2014, ondanks het verlies van je vader en de moeilijke momente, toch met een positief gevoel kunt afsluiten!

Wandernan
Reiziger

Ontzettend heerlijke lijst….. Mooi oom alles zo terug te lezen he?

Sandra
Reiziger
Sandra

Wat een heerlijk overzicht en wat een leuke manier om terug te blikken. 2015 wordt een spannend jaar met de verhuizing. Ik wens je een geweldig 2015 toe Marcella!

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Erg leuk gedaan op deze manier! Een mooi jaar heb je gehad en ook voor 2015 alweer mooie en spannende dingen in het vooruitzicht.. Ik ben benieuwd naar hoe 2015 voor je gaat worden.. Vast een fantastisch jaar!

Jenn
Reiziger

Mooi overzicht, leuk gedaan zo!

Mieke
Reiziger

Wat een mooi en compleet overzicht zo! Heel leuk om te lezen ook, ook al was dit jaar af en toe ook behoorlijk pittig voor jullie.
Nu op naar 2015, een spannend jaar voor jullie met de verhuizing en natuurlijk jullie reis naar Canada in het vooruitzicht!
Ik wens je een mooi, gelukkig, gezond en liefdevol 2015!!

maudgeniet
Reiziger

Oh wat leuk en grappig om te lezen. Zoveel dingen komen (deels) overeen, herkenbaar. Hopen dat 2015 een topjaar voor jullie wordt! x

betsie.
Reiziger
betsie.

mooi gezegd in je blog over 2014. het rouwproces duurt lang en kost veel energie.
Maar je kon toch ook genieten, reizen en reisjes gemaakt. Fijn dat dan kon, samen met Jan.
Samen zijn wij naar Parijs geweest, erg fijn.
Maar ik blijf de ouder, wordt altijd als de sterkere ervaren.
Ouders vangen kinderen op, niet andersom.
Dat is mijn valkuil, ik lijk sterk, maar ondertussen.
Altijd en alles alleen doen, het is zo zwaar.
Jij en ik gaan een nieuw jaar tegemoet en gaan er wat van maken.

Tari | TravelAlone
Reiziger
Tari | TravelAlone

Wat een leuk overzicht zo van 2014! Heel tof en leuk geschreven!
Ik wens je al het goeds voor in 2015. xx

henriette
Reiziger

Leuk Marcella hoe jij terugblik hebt ingestoken en jij hebt ook veel gedaan zeg! Waar ga jij naar toe in Canada volgend jaar?

iliveformydreams.com
Reiziger

Erg mooie terugblik van 2014!
Ik wens je al het goeds voor 2015 🙂

Daphne | LiveTheLifeYouLove
Reiziger

Een mooi en eerlijk overzicht. Fijn om te lezen! Heel veel succes met je verhuizing straks en daarna de rest van 2015 lekker genieten van jullie nieuwe plekje en natuurlijk mooie reisjes maken 😉