Europa Oceanië

3 x Op reis met een boot #2 – Engeland, de Waddeneilanden & Milford Sound

16 augustus 2018
Milford Sound, New Zealand

Vaak vliegen we naar een mooie bestemming, maar in diverse landen gingen we ook op reis met een boot. Een ontzettend leuke manier om te reizen!

Millenium bridge in Newcastle, EngelandNewcastle, Engeland

Newcastle – Engeland

Zoek je een leuke reis met een boot én een gave stedentrip? Een minicruise naar Newcastle is echt heel erg tof! ’s Avonds vaar je Nederland uit, je vermaakt je prima op de boot en wordt door de golven in slaap gewiegd. De volgende ochtend word je wakker in Engeland. Voor dat je het weet legt de boot aan en word je met een bus naar het centrum van Newcastle gebracht. Ik heb twee keer een minicruise gedaan, waarvan de laatste keer inclusief overnachting in hotel Jury’s Inn Gateshead. Dat is extra fijn, heb je wat meer tijd om de stad te ontdekken. En Newcastle is leuk! Ik vertel je in mijn City Guide Newcastle wat er allemaal te doen is.

Meer Newcastle:

Milford Sound, New ZealandCruise Milford Sound – Nieuw-Zeeland

Mijn meest magische ervaring op een boot was in Nieuw-Zeeland. Daar deden we een tour door Milford Sound. Dit fjord is ongeveer 16 km lang tot aan open zee en 100 tot 450 meter diep. Zeer typerend zijn de tot wel 1200 meter hoge en zeer steile rotsen rondom de fjord. Het regent bijna altijd bij Milford Sound, maar de mistflarden die hierdoor ontstaan geven de fjord juist wel een typisch mysterieuze uitstraling. We vaarden door knalblauw water en genoten van felgroene fjorden en veel watervallen. Onderweg spotten we prachtige vogels, schattig spelende zeehonden en zelfs nog een aantal dolfijnen!

Meer Nieuw-Zeeland:

TexelTerschelling-West

Waddeneilanden

Op reis met de boot, dat is heerlijk voor een tripje naar de waddeneilanden. Slechts één dag op de waddeneilanden voelt al als een mini vakantie. Als je los komt vast het vasteland ben je er even echt helemaal uit. Ik ben op alle waddeneilanden geweest, maar meest recent bezocht ik Terschelling en Texel. Twee totaal verschillende eilanden, beide fijn op hun eigen manier. Benieuwd naar mijn favoriet? Slaap het ’t liefst ook een nachtje voor een extra fijn uitje. Wist je dat het Duitse waddeneiland Borkum ook erg fijn om te bezoeken is? Ik werd vorig echt verrast door dit leuke eiland! Ik vertel je wat er te doen is!

Meer waddeneilanden:

Lees meer avonturen in Op reis met een boot #1

Ga jij wel eens op reis met een boot?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Denise

Ja, ik ben 2x met de nachtboot naar Sardinië geweest, verder heb ik best vaak een boot in Azië genomen, en ook in Zuid-Europa (2x van Malta naar Gozo), maar vanuit Nederland alleen naar Engeland en binnen Nederland naar 4 Waddeneilanden. Ik vind het ook wel een leuke manier van reizen.

chucky1012

Zo leuk dat jullie door deze reis veel natuur zagen en interessant eiland.
Ben 1x met de boot naar Engeland geweest.
En weer de volgende avond terug.
In de zomer wil ik ook graag eens daarheen….
Prachtige foto’s van een mooi verslag.

Fijne dag 😉

Elisa

Ik vind schepen dus echt 1 van de fijnste manieren van reizen. Is er ook wel een beetje met de paplepel ingegoten, mijn hele familie werkte op schepen. Mijn moeder werkte bijvoorbeeld op de rijncruises van Amsterdam naar Basel. Ik heb het al verschillende keren gedaan, van lange cruises tot korte overtochten en blijf het leuk vinden.

Sanne

Ja met de boot begint je reis echt direct. Ik ben alle keren naar Engeland met de boot geweest. Die in Hoek van Holland zelfs al 5x!

Sabine

Eigenlijk ga ik nooit op reis met de boot… Al ben ik wel in New Castle geweest met de boot. Volgens mij zelfs 2 keer… En ook naar de Wadden inderdaad, maarja daar is ook geen andere optie voor haha.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x