Tag-lijstjes

25x food tag

4 december 2014

Marcella Spinoza Leeuwarden
Hoewel ik graag wat kilo’s kwijt wil, ben ik dol op eten. Ik eet graag gezond en zoveel mogelijk suikervrij, maar ik heb natuurlijk wel zo mijn guilty pleasures. Op diverse blogs kwam ik de 25x food tag tegen, dus deze heb ik zelf ook met veel plezier ingevuld. Mijn blog lezen met een lege maag doe je op eigen risico, want honger krijg je er vast van!

Wat is je favoriete ontbijt?
Door de weeks heb ik weinig tijd en maak ik altijd een smoothie van yoghurt, banaan, wat havermout en blauwe bessen, aardbeien of een peer. Voedzaam en gezond, daar kan ik prima de eerste uren op vooruit. Op vrije dagen eet ik graag mijn favoriete havermout met appel en kaneel. Ik drink ’s ochtends altijd een megamok groene thee en in ’t weekend hoort daar meestal ook verse jus bij.

Hoe drink je je koffie?
Ik drink liters thee, maar geen druppel koffie. Ieder z’n ding denk ik maar.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Brie, yum! Mijn absolute favoriet is te krijgen bij De Walrus in Leeuwarden met twee dikke plakken brood, een berg brie, walnoten, honing en selderijsalade. Zooooo goed!

20140315-163411.jpg

Soep of salade?
Soep! Ik eet het bijna nooit, maar ik vind het onwijs lekker. Mijn favoriete soep is bospaddestoelensoep op de voet gevolgd door champignonsoep of een goeie tomatensoep. De zelfgemaakte erwtensoep van mijn moeder is ook echt heerlijk.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik vind het kookboek van Jamie Oliver erg inspirerend, maar ook ‘Koken zonder pakjes en zakjes’ van Karin Luiten vind ik fijn. Tot slot heb ik veel gezonde recepten opgedaan bij Amber Albarda en heb ik sinds kort het kookboek Powerfood van Rens Kroes.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Met chips en blokjes kaas of worst heb ik niet erg veel, ik kan het met gemak laten staan. Ik heb echt onwijs dol op zoete drop en pure chocolade en dat kan ik met gemak dagelijks eten. Hoewel ik zoveel mogelijk suikervrij eet is zoetigheid wel echt mijn guilyy pleasure. Ik haal het meestal maar niet in huis, wel zo veilig. Ik zou dus kunnen kiezen voor nooit meer zoet omdat het wel zo veilig is, maar af en toe wat lekkers mag best vind ik.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Tijdens een trip eten we altijd wel eens een pizza, ik ben daar echt onwijs gek op. We hebben de gewoonte om tijdens onze reizen regelmatig een pizza af te halen en deze op te eten op een geweldige locatie. Zo aten we al pizza met zicht op de skyline van Seattle, de zonsondergang van LA en met zich op de haven van Napier in Nieuw-Zeeland. Dus ja, je snapt wel dat ik kies voor de Italiaanse keuken.

Wat is je favo foodfilm?
Uhm, ik ken eigenlijk geen foodfilms…

IMG_9133.JPG

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Mag ik er maar eentje kiezen? Dat is best lastig kiezen uit onze goddelijke brownies, een zak vol dropjes, een enorme sorbet met ijs en chocolade en de overheerlijke chocolademelk van Andere Koffie in Leeuwarden (bestaat helaas niet meer!). Toch kies ik als ultieme guilty pleasure een blokje pure chocolade, perfect voor bij een grote mok thee (of twee).

Wie is je grootste inspiratiebron?
Rens Kroes omdat ze zo fijn gezonde recepten maakt. Op Instagram volg ik overigens ook veel accounts met gezonde gerechten, fijne inspiratie!

Thuis koken of uit eten gaan?
Heel eerlijk gezegd kook ik amper. Ik ben minstens een half uur later thuis dan mijn man en als ik thuis kom staat – heel luxe – het eten voor me klaar. Ik vind koken wel altijd leuk, dus ik hoop er in de toekomst weer wat meer tijd voor te maken. Uit eten gaan doe ik graag, al merk ik dat ik er dan altijd wat extra van geniet. Broodje kruidenboter, lekkere frieten bij het hoofdgerecht en soms kies ik nog een toetje. Elke dag uit eten gaan lijkt me dus zeker geen goed idee.

High end of Low profile?
Ik ga ’t liefst uit lunchen, maar soms is het onwijs fijn om voor een goed diner te gaan. Ik wil daar overigens niet al teveel geld aan kwijt zijn, dus ik kies dan ook voor low profile. Je kunt echt goed eten voor niet al teveel geld.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Gek genoeg heb ik al een tijd niet gegeten bij mijn lievelingsrestaurant. Ik heb er ook nog geen blog over toegevoegd bij mijn favoriete hotspots. In Leeuwarden zit een onwijs goeie Mexicaan waar ik de heerlijkste burrito’s eet en tortillachips met overheerlijke kaasdip. Ik móet er binnenkort echt eens eten zodat ik er een blog over kan schrijven. Heull vervelend!

Boodschappen doe ik bij…
… de Albert Heijn. Al waren we laatst ook weer eens bij de Lidl en ook Jumbo is favoriet.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Voor deze sorbet ga ik graaaaag terug naar Monschau. De timing was perfect want mijn diner was best karig. Maar wauww, wat maakte deze sorbet dat onwijs goed. Goddelijk!

20140729-104605-38765737.jpg

Wat is je favo cocktail?
Geen idee. Ik drink eens in de 2/3 jaar een cocktail, dus lastig om dan een favoriet te noemen. Geef mij maar een glas zoete witte wijn.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Eén koffie krijg ik vast wel naar binnen. Doe mij George maar!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een waterkoker zodat ik elke dag vele koppen thee kan zetten.

Mijn favo snack is…
Volgens mij was ik eerder wel duidelijk over mijn verslaving voor chocolade en dropjes.

Wat zit er op jouw pizza?
Vooral veel kaas! Zelf pizza maken vinden we onwijs leuk, en dan doe ik er champignons en blauwe kaas op. Bij de pizzaria bestel ik meestal pizza Quattro Formaggi of een andere goeie vega-variant zoals deze speltpizza met kaas, rucola en tomaatjes in Berlijn.

IMG_7377

Wat lust je echt niet?
Ik eet weinig vlees, simpelweg omdat ik veel soorten vlees niet lekker vind. Vis eet ik echt niet, ik hou niet van de smaak en de structuur.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik doe graag inspiratie bij Chicks Love Food. De categorie 5 or less is zeer verfrissend, wat kan je veeeeel fijne gerechten maken met slechts een paar ingrediënten! Hun kookboek staat nog hoog op m’n wishlist.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
… zo’n beetje alle mogelijke varianten met tofu. Tijdens mijn groepsreis door Thailand hadden een vriendin en ik ons gemeld als vegetariërs. Dat bleek geen probleem, al waren ze in de meeste restaurants niet zo creatief. Bijna overal kregen we simpelweg een blok kale tofu op ons bord. Vega was het wél, maar ook niet echt lekker.

Wat staat er op je food bucket list?
We kiezen regelmatig voor dezelfde gerechten, dus ik wil heel graag wat nieuwe recepten uitproberen. De kookboeken uit de kast pakken en aan de slag voor wat fijne variatie. Nu de tijd er eens voor zien te vinden maken.

Ik kan niet leven zonder…
… vegetarische gerechten op de menukaart. Ik eet wel vlees, maar zeer beperkt. Als ik uit eten ga kies ik altijd voor vegetarisch want dat is altijd goed. Gelukkig staan er ook steeds meer vega-gerechten op de menukaart, restaurants worden er steeds creatiever mee!

You Might Also Like

19
Reageer op dit artikel

avatar
13 Reacties
6 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
Danielle Lakeman (@daniellelakeman)Fem EggersEstherSasEster Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Karlijn Travels
Reiziger

Wat leuk om te lezen! En veel herkenbaars: chocolade, pizza, dropjes…vind ik allemaal heerlijk. Zoetigheid is echt mijn zwakke punt. Van die sorbet loopt het water me dan ook in de mond 🙂

biancakramer91
Reiziger

Leuk Marcella! Ik zie veel overeenkomsten! Dol op zoet (chocola!), geen tot nauwelijks vlees en dol op kaas!

Wandernan
Reiziger

Oh heaven…. die chocolademelk!

Saskia
Reiziger
Saskia

Ik heb net gegeten, dus je über smakelijke foto’s doen me niets niets, je woorden ook niet…

(Not)

Wanda
Reiziger

Deze variant had ik nog niet gespot in blogland! Leuk om te lezen! Heb je ook weleens op de site van http://www.lekkerensimpel.com gekeken? Daar haal ik veel lekkere recepten vandaan, net als uit hun kookboek trouwens!

Jenn
Reiziger

Erg leuk om te lezen1

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Leuk om te lezen! Een paar leuke foodfilms: Julie & Julia, Chef, Ratatouille, the 100 foot journey en als je van Japan/sushi houdt: Jiro dreams of sushi :)!

Ester
Reiziger

Je bent wel erg snel om te praten voor koffie als je met George mee mag 😉 Fijn lijstje!

Sas
Reiziger

Och. Die foto’s bij dit blogje alleen al<3

Esther
Reiziger

Grappig, ik zou NOOIT zonder vlees of vis kunnen. Kaas kan ik niets mee! 🙂

Esther
Reiziger

Oooh en bedacht me net dat ik echt bizar veel vreemde dingen heb gegeten die ik SUPER lekker vond! Zebra-vlees (not kidding), zeeduivel (met de hoorns er nog op), haggis in Schotland (okay, was niet zo lekker), kuit, kaviaar, de meest vreemde vissen en schelpdieren (yum), oesters zijn favoriet, krokodil, struisvogel. Ik eet trouwens ook weleens gewone dingen, maar weiger tofu 🙂

Fem Eggers
Reiziger
Fem Eggers

Oh ja, KAAS! Absoluut! Hoewel de koeienmaag in Zuid-Afrika me niet zo kon bekoren (smaakte me toch te sponzig en weeïg), zou ik toch ook niet zonder vlees kunnen…

Danielle Lakeman (@daniellelakeman)
Reiziger

Oeh pizza, nomnomnommmmmmmmm!!