Tag-lijstjes

25 travel facts about me

28 juni 2014

Marcella met uitzicht over Edinburgh
Op Twitter las ik over de leuke tag waarin je 25 travel facts deelt op je blog. Leuk, daar doe ik erg graag aan mee! Bij deze dus mijn weetjes over mijn reislust op een rij. Neem de tag vooral over, erg leuk om te lezen! En laat je link achter als je hem hebt ingevuld, dan kom ik uiteraard even bij je lezen!

 • Ik heb 21 landen bezocht, namelijk: België, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Marokko, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Schotland, Singapore, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigde Staten.
 • Als kind ging ik met mijn ouders op vakantie naar Duitsland of België. Met mijn klas van 4 Havo kwam ik in 2000 voor ’t eerst in een ander land: Engeland (Londen).
 • Mijn eerste reis zonder ouders of begeleiding ging in 2002 naar Calella in Spanje. We reden er ’t hele eind met de bus naartoe. Dat zou ik nooit meer doen.
 • Ik zou graag nog eens terug naar Londen. Die gave stad heb ik alleen met mijn klas van 4 Havo bezocht. We sliepen bij een gastgezin en zagen veel van de stad. Maar ik was zó jong… Na 14 jaar wordt het wel eens tijd om terug te gaan!

Marcella bij Colosseum in Rome

 • In 2006 vloog ik voor de allereerste keer. Ik ging met een vriendin stedentrippen in Kopenhagen. Zwetende handjes waren paraat, net als dichtgeklapte oren.
 • Ruim twee jaar later vloog ik 11 uur lang naar Bangkok voor een rondreis door Thailand met drie vriendinnen. Mijn eerste keer buiten Europa en eerste lange vlucht.
 • Op vliegen ben ik nog steeds niet gek. Ik doe het wel omdat ik graag naar verre landen reis, maar het is niet mijn favoriete bezigheid. Ik voel me best opgesloten in een (krap!) vliegtuig en dat voelt niet erg fijn.
 • Ik ben inmiddels naar 12 locaties gevlogen (retourtjes), best ervaren dus!
 • Naar Nieuw-Zeeland vloog ik 12 uur en 10 uur en de terugweg was zelfs nog langer. Alle nieuwe vluchten zijn korter en zullen vast meevallen.
 • Ik heb nog nooit gevlogen met mijn ouders of zussen. Ik vloog alleen met mijn lief of met vriendinnen. Mijn ouders zijn wel samen naar Zuid Afrika gevlogen.

 • In de zomer van 2012 zouden we door Oostenrijk en Zwitserland rondreizen. Ik was degene die alle plannen dwarsboomde omdat ik goedkope tickets vond naar Toronto. We reisden vervolgens drie weken door het oosten van Canada.
 • Ik wil het liefst nieuwe landen en steden ontdekken. Zo heb ik de trip naar Berlijn een tijdje tegengehouden omdat ik er tenslotte al geweest was. Toch ben ik nu juist erg blij dat ik er nog eens terug kom. Ik heb er toen veels te weinig gezien tenslotte.
 • De keuze voor Nieuw-Zeeland heb ik gestimuleerd omdat we wat mijn lief betreft weer gingen rondreizen in Amerika. Dat wil ik ook graag, maar ik wilde eerst wat anders zien voor de afwisseling. We waren tenslotte in 2010 in New York & Miami, een maand in het westen van Amerika in 2011 en in 2012 in het oosten van Canada.
 • Ik zou graag een tweede bezoek brengen aan het prachtige Yellowstone, aan de toffe stad San Francisco en ik zou een paar dagen uittrekken voor Yosemite.
 • In Nieuw-Zeeland kreeg ik geen genoeg van de ruige kustlijnen met prachtig helderblauw water. Ik riep bijna continue ‘wauwww, wat mooi!’ Nu we onze foto’s terugkijken kan ik bijna niet meer voorstellen dat ik daar 3 maanden geleden was…
 • In Amerika zagen we de prachtigste dieren. Beren, elanden, pronghorns, felgekleurde vogels, orca’s, zeehonden en zelfs een paar vogelspinnen. In Nieuw-Zeeland voegde ik aan dit lijstje toe: een berg blauwe pinguïns en een paar yellow-eyed pinguïns, nog meer orca’s, diverse papegaaien, honderden Jan van Genten, een bult zeehonden en zeeleeuwen, felgekleurde vogels, heel veel schapen en koeien en prachtige Hector dolfijnen.

Marcella bij de Niagara falls in Canada

 • Edinburgh vond ik een verrassend leuke stad. Ik zou graag eens terug gaan naar Schotland en hier ’t liefst twee weken rondreizen. Of langer en dan ook (Noord) Ierland en Engeland verkennen. De natuur is daar werkelijk geweldig!
 • Voor mijn 30e verjaardag deden we een stedentrip naar Marrakech. Ik had er hoge verwachtingen van, maar het viel ons helaas wat tegen. Het was super toeristisch en opdringerig, en veel écht belangrijke spots waren er ook niet in de stad.
 • Ik zou graag rondreizen door Zuid Afrika en de Big Five spotten. Ook Egypte lijkt me heel bijzonder. Verder heb ik eigenlijk weinig interesse voor Afrika.
 • In 2011 gingen we een paar dagen naar het Italiaanse eiland Sardinië. Hier reisden we rond met de auto, maar we hadden veels te weinig tijd voor het prachtige eiland gereserveerd. Dat vind ik nog steeds jammer.

Marcella in Central Park, New York

 • Een roadtrip doen wij met een huurauto, niet met een camper. We krijgen wel altijd de vraag of we met een camper op pad gaan. We hebben het wel eens uitgerekend en een huurauto in combinatie met een motel/hotel is maar iets duurder en een stuk comfortabeler vanwege de ruimte op de kamer en handigere auto icm stedentrips.
 • Kamperen deed ik vroeger altijd met scouting, nu vind ik het fijn om een kamer te hebben, het liefst met een eigen badkamer.
 • We betalen niet graag de hoofdprijs voor onze overnachtingen. Hier gaan urenlange zoektochten aan vooraf. Onze laatste nachten brengen we wel comfortabeler door omdat we het zonde vinden dat we onze trip eindigen in een kamer waar we slecht slapen. We kiezen dan voor de mooiste kamer.
 • Ik vind ‘hoe was je vakantie?’ een rare vraag als ik slechts een weekend weg was.
 • Mijn travel wishlist is nog lang. Met verre landen als Mexico, Australië, Argentinië en Chili. Maar ook Portugal, Zweden, Ierland en Zwitserland zou ik graag nog ontdekken.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
33 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
maudgeniet

Wat leuk om al die weetjes over jou eens te lezen 🙂 En wat een avonturen heb je al beleefd, hihi.

Leuk om weer eens wat weetjes terug te lezen. En dat van Londen… Echt doen!

karlijntravels

Ha, wat een leuke tag! En erg leuk om meer reisfeitjes over jou terug te lezen. Ik ga ‘m binnenkort ook invullen!

blauwesokken

Wat een toffe tag Marcella! Erg leuk om zo nog weer meer over jouw “reis geschiedenis” te weten te komen 🙂 Wat heb je al veel mooie landen gezien!!

Mandy

Leuk om je zo beter te leren ‘kennen’. Je moet zeker terug gaan Londen. Ik vind het een heerlijke stad.

Wanda

Wat een leuke tag! En wat heb je al veel landen/steden bezocht joh! Edinburgh bezocht ik ooit ook eens met een vriendin en heeft mij toen ook aangenaam verrast. Vriendin wilde er graag heen en ik vond het wel best, maar uiteindelijk bleek het dus een verrassend leuke stad te zijn! Ik hou deze tag even in gedachten, altijd leuk om achter de hand te houden!

Eva de Vries

Hele leuke blog 🙂 Misschien neem ik de tag wel over. Leuk inderdaad om zo wat meer over jou te weten te komen, en je bent al op zoveel plekken geweest!

Eva de Vries

ps jammer dat je weinig interesse hebt voor Afrika 😉

Mariel

Leuk Marcella, jammer dat Marrakesh tegen viel. Staat ook nog wel op mijn verlanglijstje en ik heb er eerlijk gezegd hoge verwachtingen van…misschien moet ik deze verwachtingen ietsje bijstellen.

iliveformydreams.com

wat een super leuke reis weetjes. Ik heb ze met plezier gelezen

koffervoldromen

Leuke lijst/tag! Ik ga hem van je overnemen. Misschien dat ik hem morgen in elkaar ga flansen, haha.

trackback

[…] ik me in kan vinden en waar ik ook graag de vragen van beantwoord. Zeker nu hij onder andere al bij Marcella en Karlijn verscheen, wil ik ook 25 weetjes met jullie delen! En stiekem vind ik het heel leuk als […]

Sandra

Leuk om te lezen Marcella! Ik ben best wel een beetje jaloers op alle landen die jij al hebt bezocht ;-)! Gaaf zeg. En wat een gave foto van de Grand Canyon! Ik vond 25 reisweetjes ook veel hoor, maar het is gelukt 😉 En het graven is inderdaad heel leuk!

Tessa van den Dolder (@TessavdDolder)

Laat… maar superleuk! Mooie plekken en ik twijfel ook nog over Marrakech… Deze: Ik vind ‘hoe was je vakantie?’ een rare vraag als ik slechts een weekend weg was, vind ik ook altijd zo ontzettend raar!

Yvon

Toffe lijst is het geworden!
Ik heb er al een paar gelezen en twijfel nog of ik hem ook zal doen; 25 weetjes lijken zo veel!

trackback

[…] En van de mooiste overnachtingsplek tot de engste dieren. Op de websites van mede reisbloggers Marcella en Karlijn las ik de #tag “25 random travel facts”. Ik vind het leuk om de personen achter de […]

[…] 25 weetjes over mij op het gebied van personal, food, travel en books. Ik las de tag als eerste bij Marcella en daarna nog bij een aantal […]

koffervoldromen

Iets later dan gepland maar hier is die van mij 😉 – http://koffervoldromen.com/2014/07/05/tag-25-reis-weetjes-over-mij/

trackback

[…] En van de mooiste overnachtingsplek tot de engste dieren. Op de websites van mede reisbloggers Marcella en Karlijn las ik de #tag “25 random travel facts”. Ik vind het erg leuk om de personen achter […]

Denise

Heel erg leuk om al deze antwoorden te lezen! Ik vond de tag zo leuk dat ik hem van je overgenomen heb! Ik zag hem eerst al bij Karlijn voorbij komen en ik heb je samen met haar genoemd als bron in de intro: http://www.inhetvliegtuig.nl/travel-tag-25-reisweetjes-mij/

Sheelagh

Leuk om te lezen 🙂 Ik heb ‘m ook gedaan!

[…] leuke tag vond ik bij Marcella op haar blog. De bedoeling is dat je vijfentwintig feitjes over reizen deelt. Origineel en leuk, […]

33
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x