Fietsen

13 uur lang afzien bij de Elfstedentocht

De elfstedentocht is er in Friesland in vele soorten. Uiteraard kan je hem schaatsen, maar ook roeien, lopen, in een oldtimer rijden, fietsen, steppen of op de moter rijden. De fietsers doen dit traditiegetrouw op Pinkstermaandag, en omdat ik langs de route woon komen de eerste racefietsers vanaf half 9 al langs. Best snel, aangezien je in Leeuwarden net over de 100 kilometer bent en de eerste fietsers zo rond 5 uur starten.

De Elfmerentocht als voorbereiding

Ik behoor tot de mensen waarvoor het in 1 dag langs alle 11 steden fietsen echt een opgave is. Het leek mij een mooie uitdaging om in slechts één dag die 240km af te tikken, dus ik trainde met een paar vrienden en fietste wekelijks vele kilometers. Ik fietste met een vriendin onze eerste 100km en een paar weken later de eerste 150km bij de elfmerentocht. Zo had ik een kleine 1.000km gefietst voordat de grote tocht begon. En hoewel ik goed getraind was, bleef het spannend.

Vroeg starten met de Elfstedentocht

Ik startte net na 6 uur aan de Elfstedentocht met 4 vrienden, maar na een kilometer of 20 was ik hen al kwijt. Zo fietste ik kilometers alleen, al kwam ik natuurlijk massa’s met gezellige mensen tegen. In Leeuwarden trof ik mijn lief met vers drinken en eten. Het werd zwaarder en zwaarder, dus ik was erg blij dat ik bij de 150km weer wat vrienden trof in Sneek. Samen met hen heb ik de laatste 90km volbracht. Wat was ik trots!

20130520-092840.jpg

13 uur lang fietsen

Ik zat ruim 13 uur op de fiets, wat zeker geen pretje meer was. Ik had geen zin meer in energierijke bananen, broodjes, drankjes of mueslirepen en wilde eigenlijk alleen maar zitten of liggen. Maar wat was ik blij dat ik het geflikt had! Mijn ouders stonden als verrassing bij de finish, wat was dat mooi! En natuurlijk was er mijn lief die me onderweg meerdere keren gesteund had, en mijn schoonzus had zelfs een spandoek gemaakt!

Kijken naar de Elfstedentocht

Toch ben ik blij dat ik die 43km van gister vandaag niet 6x hoef te fietsen. Ik ben trots op mezelf dat ik één keer de Elfstedentocht heb gefietst, maar vaker hoeft van mij niet zo persé. Wel wil ik nog eens wat kortere tochten fietsen, van 100 of 150km. Maar dat is voor mij dan ook wel de max voor 1 dag. Het moet wel leuk blijven. Als uitdaging stel ik mezelf wel doelen van honderden kilometers die ik dan wel in een week of 10 fiets. Vandaag kijk ik in onze voortuin naar al die racefietsers, fietsers op simpele fietsen zonder versnellingen, fietsers op gekke fietsen, fietsers met gekke pakken. Natuurlijk moedig ik bekenden aan, een vriend en vriendin fietsen de tocht vandaag voor de 5e keer!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
E.frl

Respect hoor!

Roxanne

Ik vind het nog steeds knap dat je dat toen gedaan hebt! 🙂

Serena

Boh, respect!!!

Mieke

Volgens mij weet ik nog wel dat je toen mee deed. Echt knap!!

Carpe Diem

Zo… Petje af!!

iliveformydreams

Zo… Dat is een hele prestatie!

Evey

Knap zeg!

7
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x