Boeken & Tijdschriften

100% Drenthe is een genietboek vol inspiratie

2 april 2016
De 100% Drenthe gids

De stad Groningen ligt stijf tegen de grens van de Drenthe aan. We hoeven dus niet veel moeite te doen om op een vrije dag een uitstapje te maken naar deze provincie. Sterker nog, als Marcella op de fiets stapt of ik ga hardlopen belanden we vrijwel altijd aan de andere kant van de grens. En vanaf nu gaan we dat ongetwijfeld nog vaker doen dankzij de net verschenen 100% Drenthe gids.

De hoogtepunten van de provincie

In de gids lees je alles over de leukste dorpen en de mooiste natuurgebieden die deze provincie in huis heeft. Iedereen kent de hunebedden, de (pas vernieuwde) dierentuin van Emmen, kamp Westerbork en de TT van Assen. Maar wist je dat Drenthe twee nationale parken heeft? En honderden kilometers aan wandel- en fietspaden? Vaak door prachtige dorpjes als Dwingeloo, Norg, Veenhuizen of door de talloze heidevelden. Ben je niet zo van het actieve buitenleven? Dan kun je prima winkelen in de grotere plaatsen die de provincie kent. Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel hebben een ruim winkelaanbod.

DSC_4623

Schaapskuddes zijn een bekend gezicht in het Drentse landschap. Deze kudde scharrelt onder toeziend oog van de herder met zijn hond rond in het Hijkerveld.

222 pagina’s inspiratie

In 100% Drenthe lees je er alles over, en staan ook nog eens de leukste plekken om te eten of overnachten. De gids telt 222 pagina’s vol met informatie en prachtige foto’s. Eric van der Bilt, directeur van Het Drentse Landschap, noemt het dan ook ‘een genietboek voor bewoners en bezoekers van de provincie’. Bij de gids krijg je een wegenkaart en vier handige kaartjes. Twee met een stadswandeling (Emmen en Assen), een natuurwandeling door het Reestdal en een fietstocht rondom de Drentsche Aa. Je kunt alle interessante punten ook nog eens terugvinden in de 100% App op je smartphone.

De 100% Drenthe gids met kaarten

Eerste exemplaar 100% Drenthe

Het eerste exemplaar van 100% Drenthe werd deze week door Eric van der Bilt van Het Drentse Landschap overhandigd aan gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. De schaapsherder leverde hem net daarvoor af met zijn kudde.

Overhandiging 1e exemplaar 100% Drenthe

De gids is uitgegeven door mo’media, bekend van de 100% reisgidsen. De uitgave is in samenwerking met onder andere stichting Het Drentse Landschap. Eerder werd al de reisgids 100% Groningen in samenwerking met stichting Het Groninger Landschap uitgegeven. Ik ben benieuwd of er binnenkort een samenwerking met bijvoorbeeld It Fryske Gea in zit voor een 100% Fryslân gids. 🙂

Meer 100% reisgidsen!

Waar denk jij het eerst aan bij Drenthe?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruurdje

Ik denk: huh, marcella & ik? Wie schrijft dit dan? Gelukkig staat de uitleg onderaan 🙂

Ik hoop dat er ook zo’n boekje komt voor Utrecht, klinkt wel leuk namelijk!

Marcella

Jan schrijft af en toe een artikel. Ik snap dat het verwarrend kan zijn als er geen inleiding is. Gelukkig heb je ontdekt hoe het zit 😉
Ik hoop dat er voor elke provincie zo’n boekje komt, ontzettend handig om een gebied mee te ontdekken!

Sabine

Drenthe is zo mooi! Ik denk vooral aan het prachtige landschap, de hunebedden en schattige dorpjes. Ik heb familie in Drenthe wonen (vlakbij Emmen) en daar is het altijd supermooi. Ben ook diverse keren weekendjes weg geweest naar Drenthe. Veel rustiger dan de randstad 🙂

Marcella

Drenthe is zeker mooi Sabine! Ik ben er ook eens een weekendje weg geweest. Prachtige omgeving! Nu wonen we dichtbij Drenthe, binnen 5 kilometer van ons huis staan we in een andere provincie. Ik fiets er vaak, en samen gaan we er graag wandelen. Er is onwijs mooie natuur in oa de Nationale Parken. Prachtig!

Janneke

Leuke boekjes, die van 100%. Ben ooit begonnen met die van Berlijn en ik heb er nu een aantal in de kast staan, maar heb nog geen “binnenlands” 100%-boekje. Als heel Nederland aan bod komt zal ons mooie Twente toch ook wel aan de beurt komen 🙂

Marcella

Ik heb ook een aardige rij 100%-boekjes in de kast. Vormt een mooi kleurrijk geheel 😉 Ik heb aardig wat stedengidsen, maar ook een aantal regio-gidsen. Oa Nieuw-Zeeland en Zuid-Zweden (wishlist item). En nu 100% Groningen en 100% Drenthe dus! Zou leuk zijn als er gidsen komen voor elke provincie in Nederland!

Baie Goed door Madrina

Die boekjes zijn zo leuk en handig! Zelfs voor steden in de buurt. Ik heb er ooit ééntje over Antwerpen gekocht. Ik kende de stad wel, maar dankzij dat boekje heb ik een hele leuke wandeling gemaakt. Als ik op reis ga, is de kans groot dat ik zo’n boekje ga halen.

Marcella

Wat leuk dat je dankzij zo’n boekje een toffe wandeling in Antwerpen hebt gemaakt. Klinkt goed! Ik heb er ook meerdere wandelingen mee gelopen. Maar soms doen we dat niet, en dan kijken we vooral naar de tips voor restaurants en winkels. Ook leuk!

Wanda

Leuk dat Jan het hier af en toe ook even overneemt! Zoiets zie ik mijn vriend echt nog niet doen, die blijft echt liever op de achtergrond. En ja, dit soort boekjes zijn echt ontzettend handig en zouden van elke provincie of streek moeten komen. Bij Drenthe denk ik natuurlijk direct aan de TT in Assen maar ook de vele mooie wandelroutes op de Drentse Aa.

Marcella

Jan schrijft af en toe een artikel. Hij heeft eerder al eens geschreven over een app en een website om vliegtickets te vergelijken. En nu was hij bij de presentatie van 100% Drenthe en dus schreef hij het artikel ook 🙂
Ik vind ook dat er van alle provincies een gids moet komen. Zo leuk én handig om met zo’n gids op ontdekking te gaan!

Merin

Wat een leuk boekje. Ik bezocht specifiek jouw blog even omdat we volgende week 3 daagjes naar Drenthe gaan en ik wat inspiratie zocht. Natuurlijk gaan we ook de nieuwe Wildlands Adventure Zoo even bekijken! Heb je/hebben jullie toevallig nog goede tips behalve de hunebedden? 😉

Marcella

Wat leuk dat je een paar dagen naar Drenthe gaat Merin! Een prachtige provincie is het! Ik heb geschreven over het Nationaal Park Drents Friese Wold: http://www.marcellamolenaar.nl/nationaal-park-drents-friese-wold/ Over de andere Nationale Parken moet ik nog schrijven, dus daar heb je nu nog niks aan. Maud van http://www.maudgeniet.nl/ was laatst in Westerbork, maar heeft er nog niet over geschreven. Misschien kan je haar via Twitter om tips vragen?
Heel veel plezier in Drenthe!!

Maudgeniet.nl

Oké, jammer dat ik deze nu pas lees. Vorig weekend zaten wij met z’n drietjes in Drenthe, haha!

Marcella

Hmm, en ik had me niet gerealiseerd dat je dit niet had gelezen. Jammer, want het is het perfecte boekje om de provincie Drenthe te ontdekken! Ik wil binnenkort ook naar Westerbork trouwens. Lijkt me erg fascinerend!

Renée Dito

Wat een gemiste kans! De gids is helaas niet 100% ….. Het meest zuidwestelijke dorp op de provinciegens met Overijssel en Friesland, NIJENSLEEK ontbreekt totaal ….😕
Dus niets over het Nijensleeker Veld, De Eese en de mooiste logies van Drenthe: Charme Logies De Nijenshof.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x