Gezondheid

10.000 stappen voor Steptember, gehaald?

30 september 2015
Nike

Vier weken geleden startte ik met Steptember, de uitdaging om vier weken lang minstens 10.000 stappen zetten voor ’t goede doel. Nu zijn jullie uiteraard nieuwsgierig of ik dat gehaald heb…

‘Met Steptember kan je op een simpele, uitdagende manier je conditie verbeteren terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op het leven van mensen met cerebrale parese’. Een prima doel! Ik gebruik al een tijdje met veel plezier de Garmin Vivofit, maar een extra gezonde stimulans is niet mis. En het was leuk uitdagend om dagelijks met mijn collega’s voor de 10.000 te gaan!

Nationaal Park Drentse Aa

Downs – niet altijd gehaald

En nee, die 10.000 stappen voor Steptember haalde ik niet dagelijks. Ik werk niet vaak thuis, maar als ik dat deed regende het vaak om onverklaarbare reden. En dat zorgde ervoor dat ik het rondje bos of de wandeling naar de supermarkt oversloeg en veels te lang stil bleef zitten. Mijn dieptepunt ligt op slechts 4.764 stappen, maar ik bleef ook een aantal keer rond de 7.000 steken. Van de 28 dagen haalde ik 7 keer de 10.000 niet.

Marcella, Oslo, Norway

Ups – een nieuw record!

De overige 21 dagen haalde ik mijn doel wel. En soms zelfs ruimschoots. Het was handig dat ik twee keer op reis was, want dan ben ik altijd actiever. Afgelopen weekend in Oslo was daar het allerbeste voorbeeld van met 25.746 stappen op vrijdag, 22.921 stappen op zaterdag, 30.125 stappen op zondag en 25.508 stappen op maandag. En ja, op zondag haalde ik een nieuw record! Ik heb er zelfs een extra rondje om gelopen om mijn oude record van ruim 27.000 in Vancouver te verbreken 🙂

Marcella, Oslo, Norway

Gehaald?

In vier weken tijd heb ik 407.917 stappen gezet voor Steptember, dit is maar liefst 302.3 kilometer en 50.949 calorieën. Gedeeld door 28 dagen kom je dan op een gemiddelde van 14.568 stappen per dag. Onwijs hoog, als je je bedenkt dat er ook dagen van tussen de 5000 tot 7000 stappen bij zaten… Ik ben dus erg trots met dit resultaat!

Marcella, Revelstoke National Park, Canada

En nu?

Na Steptember is het de kunst om vooral lekker in beweging te blijven. Ik wil nog steeds wat kilo’tjes kwijt die ik maar niet weg krijg, dus wat extra stappen zijn zeker welkom. Mijn Garmin Vivofit stimuleert mij om dagelijks zo’n 11.000 stappen te zetten. Een rondje in de pauze en ook ’s avonds een fijne wandeling helpen mij dit doel te halen. En in het weekend maak ik graag een wandeling in de natuur. Maar nee, vanzelf gaat het niet en soms is wat (extra) doorzettingsvermogen vereist. Ik voel me wel goed bij zoveel beweging, het maakt me fit.

Meer over in beweging zijn!

Lukt het jou om dagelijks 10.000 stappen te zetten?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
28 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ivonne calis

Gaaf dat je dit zo goed doet Marcella en wow die aantallen in Oslo! Een heel inspirerende stad blijkbaar 🙂 .Het rondje wandelen in de pauze doe ik ook al jaren als ik werk en dat is inmiddels echt onmisbaar voor mij. Gewoon lekker doorgaan met het goede werk. Jammer dat ik niet in de buurt woon dan konden we samen eens gaan wandelen in die mooie Groningse natuur!

Simone

Super knap dat je dit kan! Ik zou het nu misschien wel kunnen als ik met mijn hond lekker het bos in ga of tijdens een reis, inderdaad. En dat te bedenken dat ik een half jaar geleden in een rolstoel zat door mijn grillige ziekte. Elke wandeling die ik nu maak maakt me trots en dankbaar dat ik het weer kan. Lekker zelf mobiel zijn. Dat is voor mij een doel op zich 🙂

wandacatsman

Wat knap! Ik kom op een werkdag met moeite boven de 5000 stappen… Maar dat compenseer ik dan weer op mijn vrije dagen met een lange wandeling. Lekker blijven lopen 🙂

lottevdw

Wauw, super gedaan!! Ik ga denk ik ook eens kijken voor een stappenteller want ik kom amper vanachter mijn bureau uit op het werk 🙁

esterdekoning

Dat zijn veel actieve dagen Marcella, goed gedaan! Ik haal ook niet elke dag de 10 000 stappen, maar ik denk 6 van de 7 dagen wel. En vooral nu ik voor de marathon trainde zijn er flink wat records gebroken 🙂 Hopelijk geeft het een goede morivatie om in oktober door te blijven stappen!

Sigrid | My Travel SecretSigrid

Wat goed zeg! Ik ben wel benieuwd hoeveel stappen in op een dag zet. Sommige dagen op mn werk zijn zo druk, dan moet indie 10.000 wel kunnen halen. Hoe was Oslo? Kijk uit naar je blog daarover 🙂

Bart Melis

Proficiat! Zou ik eigenlijk ook wel eens best kunnen aan meedoen. 10.000 stappen zou me heus wel enkele kilo’s lichter maken denk ik 🙂 Als mag dan alleen waarschijnlijk de hoofdreden niet zijn!

Shirley

Goed bezig! Met mijn kantoorbaan haal ik op een dag dat ik niets extra’s doe maar iets meer dan 2.000 stappen. Ik probeer in de pauze altijd te gaan wandelen, dan kom ik op ongeveer 4.000/5.000 stappen per dag. Afhankelijk van wat ik ’s avonds nog doe, komt daar nog wat bij, maar 10.000 stappen haal ik zelden. Mijn record staat op ongeveer 36.000 stappen in Philadelphia.

Ik ben onwijs blij met mijn fitbit, sinds ik die heb haal ik regelmatig de 10.000 stappen per dag! Ervoor vond ik 5000 al veel, terwijl dat juist helemaal niet gezond is. Een eyeopener dus! Ik heb mijn fitbit nu twee jaar en merk dat ik m’n hand niet meer omdraai voor een stevige wandeling. Erg fijn om te merken dat mijn conditie vooruit is gegaan! Ik haal de 10.000 niet elke dag, want ik heb gewoon een kantoorbaan, maar ik fiets nu dagelijks 16 kilometer naar kantoor en terug en probeer in de pauze nog een rondje te lopen,… Lees verder »

Jenn

Wat goed zeg! Je hebt het dan wel niet alle dagen gehaald, maar dat heb je op de andere dagen heb je dat ruimschoots ingehaald! Ik haal bijna nooit de 10000 stappen eigenlijk…

Linda | One Day Trip

Wat goed van je! Ik hou echt van lopen, maar denk dat ik de 10.000 stappen per dag niet red. Het varieert nogal.

Frenchydutchy

Wat een mooi initiatief! En knap dat je je zo hebt weten uit te dagen. Ik denk dat ik op sommige werkdagen ook niet aan mijn gewenste aantal stappen kom. Gelukkig compenseer ik dit op andere dagen. Blijven bewegen is zo belangrijk en vooral ontspannend!

Matthijs

Top prestatie en 7 dagen geen 10.000 vind ik netjes! Heerlijk om dagelijks even je beweging bij te houden. Sinds kort (week) ben ik ook gaan bijhouden hoeveel ik op het werk loop..Mijn gemiddelde ligt rond de 11.000 stappen per dag en dat alleen op mijn werk!

Sabine

Gefeliciteerd! Tof dat je dit zo bijgehouden hebt en zoveel dagen de 10.000 wél gehaald en zelfs ruimschoots! Ik weet zeker dat ik dit aantal niet haal. Helaas. Misschien kom ik in de buurt op de dagen dat ik sport…

Mieke

Goed bezig zeg! Wat een afstand als je dat allemaal achter elkaar zou lopen. 😉
Zelf heb ik geen stappenteller. Heb geen idee hoeveel stappen ik per dag zet. Maar 10.000 zullen het er niet zijn denk ik!

betsie

Goed zo Marcella, doorzetter ben je, knap.
Loop zelf ook veel maar tel niet de stappen,
. zwem 4x keer per week, voel mij beter met bewegen.
Mijn lijf is wat ouder, de jaren tellen.

iliveformydreams.com

Wat super goed bezig zeg! Heel inspirerend en mooi om te lezen hoe je ermee bezig bent. Keep up the good work

Jessica

Lekker bezig Marcella! Een mooi gemiddelde waar je trots op mag zijn 😉 En gefeliciteerd natuurlijk met je nieuwe record! ;p

28
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x