Groningen Nederland

Zeehondjes kijken bij het Punt van Reide in Groningen

29 juli 2015
Punt van Reide, Groningen

Twee van onze nichtjes kwamen dit weekend logeren. Zij kenden ons nieuwe huis nog niet, laat staan onze nieuwe provincie. Een mooi moment om door Groningen te rijden en zeehondjes te kijken bij het Punt van Reide!

Punt van Reide, Groningen

Punt van Reide, Groningen

Punt van Reide, Groningen  Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen

In het Noordoosten van Groningen

Het Punt van Reide vind je in het Noordoosten van Groningen, vlakbij Delfzijl. Een echte uithoek van de provincie, maar zeker de moeite waard om niet over te slaan. Voor het plaatsje Termuntenzijl sla je af, en opeens reden we op de dijk af. Je vindt hier buitenplaats de Reidehoeve waar je alles kunt leren over de omringende natuur. Ook is er bovenin het gebouw een uitkijktoren waarvan je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Absoluut de moeite waard om hier je ontdekking te beginnen.

De Punt van Reide is een oude oeverwal van de rivier de Eems. Nu is het een buitendijkse landtong die tussen 1300 en 1500 ontstond, doordat het land ten oosten ervan werd weggevaagd door het zeewater. In die tijd ontstond de Dollard, waar eens het welvarende landschap Reiderland met ruim dertig dorpen lag.

Kijken door een gat

Vanaf het bezoekerscentrum loop je in zo’n tien minuten over een prachtig paadje naar de dijk. Hier is een houten wand met gaten op diverse hoogtes, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om naar de zeehondjes te kijken. Ik was even bang dat ze er dit keer niet waren, maar ook wij troffen een plaat vol zeehonden. En er kwamen er steeds meer aan zwemmen. Zo schattig om ze op het land te zien klauteren <3

Tussen de buien door

We troffen het precies met het weer. Toen we weer richting huis reden hadden we fikse regenbuien en begon het ook te stormen. Dat het niet erg mooi weer is, zie je ook wel aan de dikke pakken wolken, maar dat geeft juist een verrassend mooi effect op de foto’s! En onze nichtjes? Die vonden het helemaal geweldig! Wat ons betreft een ontzettend leuk uitje in de provincie Groningen!

Kom zeehondjes kijken!

Nieuwsgierig geworden? Dit is de locatie van het Punt van Reide. Zeker leuk om even een kijkje te nemen! Maak er meteen een fijn weekend Groningen van!

Meer Groningen:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen  Punt van Reide, Groningen

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Ester 29 juli 2015 at 11:30

  Lief 🙂 En wat een leuk idee voor een uitje met je nichtjes!

  • Reply Marcella 29 juli 2015 at 17:08

   Ze vonden het geweldig! En wij ook 😉

   Een collega had me het Punt van Reide getipt, maar hij was er zelf nog niet geweest. Nu raad ik het hem dus aan om er zeker naartoe te gaan!

 • Reply Bianca 29 juli 2015 at 13:19

  Wat super leuk! Ik wist niet dat er zeehondjes waren! Misschien dit weekend wel even kijken

  • Reply Marcella 29 juli 2015 at 17:08

   Moet je doen Bianca, zo’n prachtige locatie! Veel plezier alvast!

 • Reply Eva - eighty7 29 juli 2015 at 16:55

  Wat een mooie omgeving zeg! Toch maar eens richting Groningen gaan 🙂

  • Reply Marcella 29 juli 2015 at 17:09

   Laat het vooral weten als je deze kant op komt, dan doen we een bakje thee!

 • Reply Marijke I easydailyfood 29 juli 2015 at 20:25

  Wat een leuke originele tip/idee! Woon in Friesland en ben regelmatig in Groningen maar wist niet dat dit er was. Leuk om tee weten!

  • Reply Marcella 31 juli 2015 at 10:03

   Ik woon zelf sinds 5 maanden in Groningen, daarvoor woonde ik in Franeker en Leeuwarden. Ik ken de provincie Groningen dus ook amper, erg leuk om zo op pad te gaan en dit soort mooie plekken te ontdekken! Het Punt van Reide is best een uithoek, maar onwijs de moeite waar om er even te gaan kijken. Zo mooi daar!

 • Reply Stephanie van Drunen 29 juli 2015 at 21:50

  Oh wat is het daar mooi 🙂 ik hou er echt van om op zulke plekken te wandelen en dingen te leren over het gebied!

  • Reply Marcella 31 juli 2015 at 10:06

   Echt heel mooi Stephanie! Ik hou er ook van om te genieten & te leren over een gebied. Zo waardevol! <3

 • Reply Kim 30 juli 2015 at 19:31

  Wat een leuk artikel, zo voor in eigen land 😉 Zeehondjes zijn zooooo leuk. Groningen is behoorlijk ver, maar ik ga ze regelmatig even spotten bij de dierentuin waar ik werk, daar is een kleintje geboren. Te schattig! (Maar in het wild is toch wat meer speciaal)

  • Reply Marcella 31 juli 2015 at 10:08

   Oeh wat leuk dat je bij een dierentuin werkt Kim! Een kleine zeehond lijkt me echt tof om te zien groeien. Wij waren in februari op Texel en daar zagen we er bij Ecomare ook een paar. Zo cute! Ik ben echt gek op dieren. We zijn met onze nichtjes ook nog even bij de kinderboerderij geweest en dat vind ik echt genieten.

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 30 juli 2015 at 22:26

  Wat slecht, ik heb gewoon nog nooit gehoord van Punt van Reide! *schaamt zich diep* Ziet er wel geslaagd uit 😉

  • Reply Marcella 31 juli 2015 at 10:10

   Weer wat geleerd Daphne! Ik kreeg de tip van mijn collega, al was hij er zelf ook nog niet geweest. Nu kon ik het hem dus aanbevelen, haha. Het was zeker geslaagd, een prachtig gebied én gaaf om zeehondjes te spotten!

 • Reply Wanda 3 augustus 2015 at 20:38

  Ik had het al voorbij zien komen op tv Noord maar het was er helaas nog niet van gekomen om er zelf naar toe te gaan. Hopelijk lukt dat dit weekend want het lijkt me geweldig om ze in het echt te zien liggen en spelen!

  • Reply Marcella 4 augustus 2015 at 21:07

   Moet je echt doen Wanda, zo’n prachtig gebied! Ik kreeg afgelopen weekend een tweet van iemand die er naar mijn tip geweest was. Zó leuk!!

 • Reply Saskia 8 augustus 2016 at 11:11

  Wat een leuk idee. Beetje ver weg maar zeker een idee om eens een tripje naartoe te maken. Dank voor de fijne tip!

  • Reply Marcella 8 augustus 2016 at 13:13

   Graag gedaan Sas! Mocht je eens een tripje in de buurt plannen, dan is het zéker een aanrader!

  Leave a Reply