Nieuwe bestemmingen ontdekken, dat vind ik het leukste wat er is! Dus ben ik zuinig met mijn vakantiedagen zodat ik zo vaak mogelijk op reis kan. Toch raken ook mijn kostbare weken op, en dus ga ik regelmatig een weekendje weg om toch nog even er op uit te kunnen. Ook al blijf ik in Nederland, het is heerlijk om er even helemaal uit te zijn. Al is een weekendje weg niet áltijd leuk…

Oude Markt, Leuven

Collega’s vragen hoe mijn vakantie was

Hoe heerlijk het ook is om een weekendje weg te gaan, toch voelt het niet als een vakantie. Ik ben op vrijdagen altijd vrij, dus als ik een weekendje weg van vrijdag t/m zondag doe, dan heb ik niet eens een dag extra vrij. Het is voor mij dan een standaard weekend, al brengen we die niet thuis door. Vakantie is het voor mij pas als je minimaal een week vrij bent. Toch word ik na een weekendje weg begroet als ‘vakantieganger’ en vragen collega’s hoe mijn vakantie was. Tsja.

Er is altijd teveel te zien in te weinig dagen

Reizen is keuzes maken, maar tijdens weekendjes weg is dat nog pittiger. De tijd gaat standaard veels te snel. Zo wilden we tijdens onze stedentrip Valencia eigenlijk ook nog naar Natuurpark La Sierra Calderona en Albufera, maar dan hadden we echt te weinig tijd voor de stad. Als je ook de omgeving wilt ontdekken moet je echt wat extra tijd inruimen. In de praktijk proberen we zoveel mogelijk te zien in een lang weekend, en komen we eigenlijk nooit uitgerust thuis 😉

Ik geef je de beste tips om een fikse portie natuur toe te voegen aan je stedentrip!

Marcella, HamburgJe hebt last van Wanderlust en wilt veeeel langer op reis!

Reizen is vrijheid. Als je daar eenmaal van geproefd hebt, is de Wanderlust ontembaar en wil je altijd weer op pad. Tijdens een weekendje weg proef je weer even van dit fijne gevoel, maar helaas is je tripje al na een paar dagen afgelopen. Tijd om nieuwe reisplannen te maken, want vroeg boeken geeft lang voorpret!

Wij gingen twee keer vijf weken op reis. Ik geef je mijn tips: veel reizen met je vakantiedagen!

Je mist vaak een verjaardag

Regelmatig moet ik een verjaardag afzeggen omdat we er niet zijn. ‘Waar gaan jullie nu weer naartoe?!’ is een veelgestelde vraag. Ik snap het ook wel, als mensen onze reisplannen niet kunnen volgen. Gelukkig hou ik ons reisschema keurig bij. Volgende week ben ik jarig, en vier ik mijn verjaardag voor ’t eerst in het buitenland. Lekker met z’n tweetjes, geen gesjouw met drankjes en gebakjes. In plaats daarvan genieten van de ruige kust, mooie natuur en een inspirerende stad. Heerlijk!

Praag, TsjechieAls je thuis komt mag je je huishouden nog ‘even’ doen

In de weekenden ruimen we op, werken we wasjes weg en pakken we de stofzuiger en dweil en maken ons huis schoon. Dat gebeurt dus niet als we een weekendje weg gaan. En dus start je een nieuwe werkweek met een ‘vies’ huis. Ik vind het niks, en dus zetten we nu af en toe een schoonmaakster is, zodat we thuis komen in een fris huis. Heerlijk!

…en de dag erna meteen weer werken!

Tsja, zuinig zijn met mijn vakantiedagen zorgt ervoor dat ik na zo’n heerlijk weekendje direct weer aan het werk kan. Als het leuke, maar drukke weekendje weg zijn, vind ik het best heftig om de dag erna direct weer aan het werk te gaan. Een dagje extra vrij is dan geen overbodige luxe. Moet ik gewoon vaker zo plannen!

Texel
Texel

Maar toch zijn weekendjes weg superfijn!

Natuurlijk is dit artikel een beetje cynisch. Weekendjes weg zijn fijn en zorgen ervoor dat je geïnspireerd weer aan het werk gaat. Misschien kom je een beetje moe terug, maar je hoofd zit vol nieuwe energie van alle indrukken die je hebt opgedaan. Ik vind het heerlijk. Ook vind ik het fijn dat we iets hebben om naar uit te kijken tussen onze langere reizen door. In één jaar maar 1 of 2 weken op vakantie gaan, dat is echt niks voor mij. Daar vind ik de wereld veels te interessant voor!

Ga jij binnenkort een weekendje weg?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

50 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik probeer meestal nog een dagje of twee extra aan het weekend te plakken. Dat direct weer werken, herken ik zeker. Efficiënt vrijnemen is op dat vlak best vervelend, maar des te meer weekendjes kun je weg. Ik ga in november naar Londen!

Stéphanie

Een dagje extra vrij na een weekend weg is zeker geen overbodige luxe. Ik doe het vaak niet en ga ook gelijk weer aan het werk terwijl ik eigenlijk even wil bijkomen. Ik vind het ook vaak veel gedoe voor slechts een paar dagen. Inpakken, een paar uur in de auto zitten of vliegen en alles wat daarbij komt kijken… Maar het is wel altijd de moeite waard. Ik vind het ook irritant als mensen mijn standaard parttime dag als “vrije dag” beschouwen. Nee, ik werk gewoon niet op die dag, dat is anders dan een dag vrij haha. Toffe… Lees verder »

Vetexbart

Nu dacht ik even dat die tegenvallende citytrip specifiek over Charleroi ging, aan je coverfoto te zien 🙂

Vetexbart

Damn! Dat bedoelde ik natuurlijk: Montagne de Bueren! Ben nog niet goed wakker blijkbaar Marcella 🙂

Elisa | lies rond de wereld

Zo herkenbaar dit! Ik werk 5 dagen en neem dus altijd 1 of 2 dagen vrij als we een weekend weggaan, dan krijg je ook altijd de vraag hoe je vakantie was. Het was geen vakantie…en vervolgens sta ik op maandag- of dinsdagavond nog de was en het huishouden te doen. Zo relaxed…maar ja, het is zo fijn om te reizen dat ik het er wel voor over heb 😉

Linda | travellersoftheworld

Heel herkenbaar, ook al studeer ik nog. Leuk artikel

Angela

Herkenbaar! Ik ga binnenkort met vriendlief naar Amersfoort voor een nachtje, en met carnaval naar Venetië met een vriendin.

Reismuts

Ik ga ook liever langer weg dan een (lang) weekend, maar toch voelen de weekendjes weg wel als vakantie voor me. Er even helemaal tussenuit te zijn, andere omgeving, andere cultuur, ander eten, in Nederland of verder weg maakt niet uit. Ik heb het idee ook altijd dat de dagen langer duren i.p.v. thuis. Ik heb wel eens op vrijdag na mijn werk het vliegtuig gepakt en zondag avond weer teruggevlogen en maandag weer gaan werken, wel pittig, maar toch ook wel de moeite waard. Alleen je moet inderdaad wel meer keuzes maken met wat je wilt zien, maar dat… Lees verder »

Ilona

Héél herkenbaar; ik ben ook op vrijdag meestal vrij of werk dan nog een paar uurtjes thuis. Weekendjes weg voelt wel even als eventjes weg, maar altijd net te kort. Jammer genoeg 😉 Bovendien is het (voor mij) meestal altijd hollen en rennen op de bestemming, gewoon omdat ik zoveel mogelijk wil zien (wat natuurlijk niet lukt en een klein beetje onzin is). Maar ach, stiekem toch fijn die weekendjes weg 😉

Lizette

Jaaa! Veel plezier met je verjaardags trip! xx

Marcel

Zo ontzettend herkenbaar! Een weekend weg is geen vakantie, moet het ook altijd uitleggen aan collega’s 😏 Te veel willen zien in een te korte tijd en dan bekaf thuiskomen. Ben je een weekend weg dan schuift alles op naar de werkweek. Helaas geen vrije dag, werk fulltime. Wassen, schoonmaken, strijken en boodschappen doen na werktijd. Het is een keuze om een weekend weg te gaan, een hele fijne zelfs, dus mij hoor je niet klagen.

Denise - Follow my footprints

Ja, herkenbaar! En leuk je gisteren even gezien te hebben. Ik dacht toch echt dat ik jou al wél een keer in het echt had gezien… Maar kennelijk niet he?

Co

Haha, heerlijk artikel! Die wanderlust is zo herkenbaar, k wil elke keer alleen nog maar meer 🙂 En inderdaad, dat stomme huishouden altijd als je net terug bent moeten ze ook eens afschaffen 😉

Yvonne

Herkenbaar Marcella! En sinds we met kinderen reizen en weekendjes weg gaan is die was en de zooi in huis verdriedubbeld lijkt het wel. 🙂 Maar toch wel erg lekker om tussendoor een weekend op pad te gaan en niet tot de volgende lange vakantie te hoeven wachten. Alvast veel plezier met jullie trip naar Ierland… volgende week, toch?!

Yvonne

Veel plezier en een hele fijne verjaardag alvast!!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Haha, heerlijk herkenbaar dit! En de conclusie is helemaal juist: weekendjes weg zijn heel fijn en we gaan er ook nog heel veel doen 😉

ivonne

Heel herkenbaar allemaal. Ik plak als het lukt de laatste jaren ook graag een dagje extra aan het weekendje weg, anders is het wel heel erg rennen. Ik boekte juist twee tickets naar Lissabon voor onze trouwdag! Geen weekend, maar gewoon doordeweeks van dinsdag tot vrijdag. En lekker vanaf Eindhoven, dat vind ik ook wel een grote plus!

Tessa - Dazzling Beauty/Travels

Zeker herkenbaar allemaal! Weekendjes weg zijn heerlijk om er even tussenuit te zijn, maar worden bij ons ook zeer volgepropt met zoveel mogelijk willen zien en doen ;-). En dan weer thuis gekomen begint daar gelijk weer de werkweek en het huishouden.

Jenny - ikreis.net

Dat vervelende gevoel van ‘de dag erna meteen weer werken’ dat ken ik. Ik gebruik weekenden vaak om achterstanden weg te werken (van het werk, het huishouden, sociaal, enz.), je begint voor je gevoel de nieuwe week meteen met een achterstand. Toch zou ik net als jij de weekendjes weg niet willen missen…

Ik ben tegenwoordig niet meer op vrijdag vrij, maar op maandag. Het begint te wennen.

Shamira | Kompas24.nl

Herkenbaar! Weekendjes weg zijn inderdaad bijna altijd te kort. Dichtbij huis gaat nog wel i.v.m. reistijd, maar bij een vliegreis kom je toch al snel tijd te kort. Meestal plakken wij er dan nog een extra dagje aan vast. Net even wat meer tijd =)

Wanda

Oh wat herkenbaar meid! Ook ik moet altijd puzzelen met mijn vrije dagen en inderdaad een weekendje weg is hier vaak van zaterdag t/m maandag maar dan mis je inderdaad je normale weekendbeslommeringen en inderdaad op dinsdag gewoon weer aan het werk. Valt ook vaak tegen. Toch mopper ik niet want ook die weekendjes weg zijn me dierbaar. Met een beetje geluk gaan we eind deze maand nog even naar Kassel en in december hebben we dan nog een kerstcruise van 4 dagen staan.

Josanne - Reisbloggers

Heerlijk! Ik werk in de zorg wat maakt dat ik meer “vrije” dagen heb. Ik kan wel zo ruilen en schuiven dat ik af en toe meerdere dagen vrij ben. Helaas geldt dit voor mijn man niet en moet hij zich gewoon houden aan de 25 dagen p.jaar. Daarnaast maakt het feit dat ik in de weekenden/feestdagen moet werken dat wij vrij weinig een weekendje weggaan. In december staat er wel weer ééntje gepland. We gaan met mijn ouders &broertje/schoonzusje een weekendje kerstmarkten. Helemaal zin in! Ik snap ook helemaal dat je weer energie en hebt na 3 dagen er… Lees verder »

Danny | Reizen & Reistips

Had iemand al gezegd dat dit herkenbaar is? Hahaha 😀

Marlies

Ook herkenbaar hier. Voor mij voorlopig geen weekendjes weg. Ik ben net een paar dagen terug uit Zuid-Afrika.

Denise

Ha, deels zeker herkenbaar. Ik ga overigens niet zo vaak een weekendje weg. In Den Haag, Scheveningen en Kijkduin kan ik ook altijd enorm genieten. En soms (vaak) zijn de weekenden gewoon te druk met dingen van de kinderen, zoals sporten, feestjes, huiswerk, etc. Zoals je wet reis ik wel veel, maar er even over nadenkend zijn dat eigenlijk altijd meer ‘lange weekenden weg’ dan vakanties. Als blogger zijn het voor mij sowieso vaak geen vakanties, maar de meeste trips die ik dit jaar maakte (een stuk of 10) duurden allemaal maar een dag of 3 a 4 en altijd… Lees verder »

50
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x