Reisplannen

Travelplans: Ierland!

28 juni 2015
Marcella, Vancouver Island

Ik ben pas terug van een gave roadtrip door Canada, en over een paar weken staat een lang weekend Ierland voor de deur. Een totaal onbekend land voor mij. Wat ben ik benieuwd naar de ruige kustlijn. En naar Dublin!

Manlief boekte eind vorig jaar concertkaartjes voor Damien Rice op zondag 12 juli in Dublin. Naar Ierland zijn we al een tijdje benieuwd. De foto’s van de ruige kustlijn beloofd veel goeds! Dus die kust willen we dan ook graag ontdekken. En in een lang weekend konden we vast meer zien dan alleen Dublin.

Van Cork naar Dublin

Dus zo ontstond ons reisplan: we vliegen op Cork, reizen vanuit daar met een huurauto naar de kust en het natuurgebied Wicklow Mountains (de groene strook onder Dublin), bezoeken Dublin en vliegen terug naar Amsterdam. Zo krijgen we een aardig beeld van het oosten van Ierland. En we combineren twee stedentrips met de prachtige natuur van Wicklow. Kom maar op met een nieuw avontuur, op naar Ierland! Ik tel af!

Donderdag – Cork
Vrijdag & zaterdag – eindje rijden & Wicklow Mountains
Zondag & maandag – Dublin

Dus heb je tips voor onze travelplans ierland, dan hoor ik het graag!

Ierland 2015

You Might Also Like

30
Reageer op dit artikel

avatar
15 Reacties
15 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
16 Auteurs van reacties
PaulmaudgenietNathalieesterdekoningCaro Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Yvon
Reiziger

Mijn nicht heeft járen in Ierland (in Cork) gewoond, is best een leuk stadje. Ik zal eens vragen of ze tips heeft.
Jullie trip klinkt in elk geval erg goed!

Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Ohh heerlijk! Ierland lijkt me ontzettend mooi, benieuwd wat jullie allemaal gaan doen 🙂

Simone
Reiziger

Wat een ontzettend tof plan! Heel veel plezier alvast.

Marijke
Reiziger

Geweldig plan! Dat gaat zo genieten worden! Ik denk dat het concert van Damien Rice een geweldige ervaring zal zijn, maar met die mooie kustlijn erbij wordt het helemaal af! Toffe plannen!

Sieds | Sieds My Travels
Reiziger

Gaaf Marcella! Wederom een mooi
vooruitzicht. Heb geen tips, weet wel dat Chris Zegers met 3 op Reis naar Dublin is geweest. Wellicht de moeite waard om te bekijken!!

Linda | Meisje van de Wereld
Reiziger

Wat een leuke combi maken jullie zo! Die ga ik onthouden. Al heb ik vannacht gedroomd dat we met srprs.me naar Dublin gaan in september haha. Misschien ga ik er dus al naartoe;-)

Anne Treur
Reiziger

Klinkt goed! Vergeet niet om Hook Head mee te nemen!! http://www.ditisierland.nl/steden-streken-blog-ierland-reisinformatie/ring-of-hook-head-dunbrody/

Cork is erg leuk, bij mooi weer heb je heerlijke terrassen aan de zuidkant van het centrum.

Succes! Mocht je nog tijd over hebben; ik ben nog op zoek naar een gastblogger die iets over Dublin wil schrijven! 🙂

Groet,
Anne Treur
Ditisierland.nl

Wanda
Reiziger

Leuk vooruitzicht! Dublin is inderdaad een hele leuke gezellige stad, voelde toen een beetje als teruggaan in de tijd. Temple Bar District is natuurlijk gezellig om ’s avonds even wat te gaan drinken en/of eten, ook veel life-muziek in de weekenden. Guiness Factory is natuurlijk leuk maar dan moet je wel de tijd hebben. Wij zijn toen vanuit Dublin nog met de trein naar Waterfront gereisd vanwege het werk van vriendlief en hebben toen erg genoten van het landschap…

Anita - Reisvlinder.nl
Reiziger

Wat een leuke route! Cork is echt een heel gezellige/sfeervolle stad en de omgeving is ook erg mooi (Kinsale is een leuk plaatsje, maar dat ligt niet echt op jullie route) Ik ben er 10 jaar geleden geweest, dus het ligt niet vers genoeg in m’n geheugen voor goede tips. Gewoon lekker genieten van de gezelligheid en de prachtige natuur!

Sandra
Reiziger
Sandra

Ik heb de kust nog niet gezien, dus ik zal je in de gaten houden! Dublin zelf wel, maar volgens mij had je mijn artikel al gelezen toch? Zo niet: http://travelbysan.nl/dublin-de-meest-bijzondere-stad-van-europa/
Alvast veel plezier!

Caro
Reiziger

Klinkt goed! En wat leuk dat je ook naar een concert gaat daar!

esterdekoning
Reiziger

Mooie reisplannen! Ik ben alleen in Dublin geweest, dus ik kan je qua natuur niet veel aaraden. Benieuwd naar je foto’s 🙂

Nathalie
Reiziger

Oh wat fijn! Ierland staat ook nog hoog op mijn wishlist. Denk dat jullie ook precies in de juiste maand gaan. Heel benieuwd!

maudgeniet
Reiziger

Oeh leuk! Ierland staat ook nog op mijn lijstje (welk land niet!?).. Ik ben benieuwd naar je verhalen!

Paul
Reiziger

Ugh, jaloers! Ik ben net terug uit Ierland, maar toen gaf Damien Rice geen concerten. Zijn laatste album staat hier echt op repeat! Voor de tips: zorg dat je een wandeltour doet bij Pat Liddy. Ik heb de Dublin Highlights and Hidden Corners gedaan, en plekken gezien waar ik anders niet terecht was gekomen… (http://www.walkingtours.ie/scheduled-tours/dublin-highlights-tour/). Vooraf boeken is handig. Have fun!