Oceanië Roadtrips

Top 5 Zuidereiland Nieuw-Zeeland

11 juli 2016
Marcella Nieuw-Zeeland

Ruim twee jaar geleden maakten we een bijzondere reis. Na bijna een volledige dag aan vlieguren kwamen we aan in Auckland, en startte onze ultieme roadtrip door Nieuw-Zeeland. Een prachtig land waar ik geweldige herinneringen aan heb. Ik schreef veel artikelen over Nieuw-Zeeland, maar ik wil graag mijn favoriete plekken met je delen. Een aantal weken geleden deelde ik mijn top 5 Noordereiland Nieuw-Zeeland met je, nu is het tijd voor de top 5 van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland!

Abel Tasman National Park, Nieuw-Zeeland Abel Tasman, New ZealandAbel Tasman National Park

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wordt vaak mooier gevonden dan het Noordereiland. Ik vind dat beide eilanden een heel eigen identiteit hebben, en ik heb geen favoriet. De Cook Strait Crossing bracht ons van het Noordereiland naar het Zuidereiland. Hier startten we in Abel Tasman National Park, met 225 km2 het kleinste park van Nieuw-Zeeland. Je kunt hier kajakken, maar ook wandelen wordt hier veel gedaan. Wij lieten ons bij het beginpunt van onze wandeling afzetten met een boot van Wilson. We liepen een tocht van zo’n 10 kilometer door een prachtig gebied. In Abel Tasman vind je onrealistisch mooie blauwe kleuren en veel groen. Ik ging er met heimwee vandaan. Ik had hier graag een dag langer doorgebracht!

Milford Sound, New Zealand

Milford Sound

Milford Sound, New ZealandMilford Sound

Van het tropische noorden reden we via de Pancake Rocks en Franz Josef Glacier naar het onderste deel van het Zuidereiland. Hier was het een stuk koeler en er valt een slordige 8.000 millimeter regen per jaar. Dus ook wij troffen een regenachtige dag toen we een cruise gingen maken. Gelukkig geeft dat juist wel een mooi effect. Na anderhalf uur rijden kwamen we mooi op tijd aan, om 10:15 uur startte onze cruise van ruim 2 uur met Southern Discoveries. We vaarden over helderblauw water langs felgroene fjorden en vele watervallen. Onderweg spotten we prachtige vogels, schattig spelende zeehonden en zelfs nog een aantal dolfijnen! Die mistflarden geven Milford Sound een magisch tafereel. Wauw!

Bluff, New Zealand Slope Point, New Zealand Marcella, Slope Point

Bluff & Slope Point

Op het Noordereiland hadden we het noordelijkste puntje Cape Reinga bezocht, en dus wilden we op het Zuidereiland ook ’t uiterste puntje bewonderen. Eerst reden we naar Bluff, waar we zo’n 18.958 van Londen verwijdert waren. Jeetje…! Daarna wandelden we naar Slope Point. Dit is het zuidelijkste puntje van het vasteland, Stewart Island ligt nog zuidelijker. De zee is er wild en ruig, ik kon nog net wegrennen toen er een enorme golf over de klif sloeg. Bij Slope Point ben je dichterbij de Zuidpool dan bij de Evenaar. Bizar!

The Catlins, New Zealand

National Park The Catlins

The Catlins, New Zealand The Catlins, New Zealand

National Park The Catlins

Van The Catlins verwachte ik niets, en dus werd ik overrompeld door natuurpracht. Wauww! Bij The Catlins vind je gefossiliseerde bomen, prachtige watervallen, gele stranden en hoge kliffen. Ook zijn er geweldige dieren te vinden: zeldzame hectordolfijnen, pinguïns, robben en zeeleeuwen. Bij Nugget Point had ik me dagenlang kunnen vermaken. Ik raakte er niet uitgekeken. Sindsdien ben ik serieus verliefd op ruige kliffen. Echt, mocht je jouw route over het Zuidereiland aan het uitstippelen zijn: The Catlins moet erbij!

Banks Peninsula, New Zealand Banks Peninsula, New ZealandBanks Peninsula

Over het laatste plekje in deze top 5 twijfelde ik. Want natuurlijk moeten de pinguïns bij de Otago Peninsula wel genoemd worden. Toen de avond viel zagen we daar een stuk of vijftig schattige beestjes aan land komen. Wauww! Maar toch eindig ik mijn top 5 met de Banks Peninsula. Onze roadtrip eindigde namelijk in Christchurch. En daar schrokken we best wel van, want wist je dat het na de heftige aardbevingen een absolute spookstad is? De laatste dagen voor je naar huis vliegt kan je ’t beste doorbrengen op de Banks Peninsula. Het is er idyllisch mooi, je vindt er prachtige stranden en schattige stadjes. Wij maakten er een boottocht om hector dolfijnen te spotten. Heel gaaf!

Lees meer over Nieuw-Zeeland!

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Wat lijkt jou ‘t mooiste op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Caro Cools 11 juli 2016 at 13:25

  Wauw wat een schitterende foto’s! Ik zou het liefst zo in het vliegtuig willen stappen om het zelf te gaan bekijken…. Zo van de foto’s lijken Abel Tasman National Park en Milford Sound mij de mooiste plekjes, maar eigenlijk is alles mooi haha:)

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:45

   Ik kan het je echt aanraden om door Nieuw-Zeeland te reizen, zo’n schitterend land joh! Ik ben ’t meest verrast door The Catlins, maar Milford Sound vond ik ook echt magisch. En de pinguïns bij Otago vond ik superschattig! <3

 • Reply Sabine 11 juli 2016 at 15:12

  Zo mooi! leuk om te lezen en te zien. En 8000 ml regen per jaar: dat is een hoop! Volgens mij is NZ één van de mooiste landen ter wereld. Zou er echt graag eens heen gaan. Kan me voorstellen dat je heimwee had!

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:46

   Leuk dat je zo enthousiast reageert Sabine! NZ is echt zo gaaf joh, een prachtig mooi land! Ik kan me voorstellen dat je er graag eens naartoe wilt gaan. Ik kan het je alleen maar aanraden!

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 11 juli 2016 at 18:06

  Wat mooi! Bluff & Slope Point lijkt me gaaf, echt super! Daar zou ik ook heimwee naar hebben. Zoals je inmiddels wel weet wil ik zo graag naar NZ, maar Liam ziet die reis ernaartoe niet zitten. Ik geef gelukkig niet zomaar op, laat hem straks je mooie plaatjes even zien 😉

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:53

   En en, is je vriend intussen al wat enthousiaster over NZ? Dat móet toch lukken? Vooral Slope Point is echt te gek. Je hebt er het einde van de wereld-gevoel. Heel bijzonder!

 • Reply Yolanda 12 juli 2016 at 18:20

  The Catlins had ons ook zeer verrast vooral omdat het daar zo lekker rustig was. Bij mij staat Mount Cook NP erg hoog in de favorieten. Daar was de natuur zo mooi met gletsjers en besneeuwde bergtoppen.

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:53

   Leuk dat The Catlins jullie ook verrast heeft! Mount Cook NP hebben wij niet bezocht. Jammer, omdat je er juist zo enthousiast over bent!

 • Reply Eva 12 juli 2016 at 21:24

  Tof Marcella, op deze post zat ik al een beetje te wachten, na je post over het Noordereiland. Mooie plekjes!

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:53

   Leuk dat je op deze post zat te wachten Eva! Ik vind een reis door NZ ook wel wat voor jou!

 • Reply Natasja 14 juli 2016 at 20:54

  Fijne foto’s weer Marcella! Nieuw-Zeeland staat nog zooo hoog op mijn wishlist, nu nog iemand vinden die met me mee gaat 😀

  • Reply Marcella 14 juli 2016 at 21:00

   Dat moet toch niet zo’n probleem zijn, met zo’n gaaf land? 🙂 Wie wil er nou níet naar Nieuw-Zeeland?!

 • Reply Lon - Ontdek de wereld mee 21 juli 2016 at 13:23

  Ohhh die foto’s weer <3 Zo mooi! Toch overwegen om The Catlins mee te nemen in onze planning dus.

 • Reply anto 23 juli 2016 at 16:41

  Ha, bijna bij nagenoeg geen van deze plekken geweest, alleen Abel Tasman (beide keren) en Milford Sound (in 2002). Er valt dus nog genoeg te zien in Nieuw-Zeeland, tijd voor een derde keer 🙂

  • Reply Marcella 24 juli 2016 at 18:37

   Ik las bij jou ook over plekken waar wij niet geweest zijn. Maar ik wil niet opnieuw óver Australië vliegen zonder er rond te reizen. Ik ga dus eerst voor een roadtrip Australië, en wie weet komen we daarna ooit eens terug in NZ! 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 8 maart 2017 at 20:03

  Zo mooi! Ik hoor en lees zoveel positieve verhalen over het Zuidereiland. Ooit hoop ik beide eilanden te bezoeken, maar mocht ik een keus moeten maken, kies ik toch voor het zuidereiland.

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:44

   Snap ik Kelly! Op het Zuidereiland is de natuur ruiger, logisch dat je daarvoor kiest. Op het Noordereiland vond ik Rotorua, de Coromandel, Tongariro, Cape Reinga en Cape Kidnappers alleen wel echt de moeite waard. Misschien kan je daar toch een week aan besteden? 🙂

 • Reply Esther 9 maart 2017 at 15:55

  Wat een prachtige bestemming is dit! Ik zou heel graag een keer naar Nieuw-Zeeland willen en dan ook zeker naar het Zuidereiland. Dat National Park The Catlins ziet er echt wonderschoon uit. Wat een uitzichten allemaal. Zo mooi!

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:47

   Eigenlijk is elk uitzicht in Nieuw-Zeeland te gek. Als je de kustlijn even kwijt bent, ben je er zeker van dat je die in korte tijd weer als uitzicht hebt. En hij blijft wonderschoon, zo mooi ruig <3 Echt een topland, ik snap wel dat je er wilt rondreizen Esther!

 • Reply Sanne 10 maart 2017 at 10:48

  Whooo wat gaaf! Ik vind vooral die Catlins er heel gaaf uitzien. Maar uberhaupt, zet mij maar op het vliegtuig en ik zou me hier maanden vermaken. Je hoort zo vaak dat het hier zo ontzettend mooi is dat je de ene na de andere dag denkt dat het niet meer mooier kan.

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:51

   Dat herken ik zeker Sanne! Ik kon me al heel snel niet voorstellen dat het gewoon niet nóg mooier kan. Toch blijft Nieuw-Zeeland je verbazen! Wat een te gek land joh. Nu we er bij 3 op Reis veel moois van zien kriebelt het toch weer om ooit terug te gaan…

 • Reply ivonne 10 maart 2017 at 11:00

  Misschien gaat het er volgend jaar van komen en ga ik dan eindelijk de pracht van Nieuw Zeeland met eigen ogen aanschouwen. Ik wil het al een paar jaar, maar elke keer zijn we zo laat en zijn tickets en campers zooo duur. Nu ben ik voorzichtig aan wat aan het kijken voor winter 2018. Alle plekken die hier staan staan op de wishlist, and more!

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:51

   Lijkt me een goeie ruil: jij Nieuw-Zeeland en wij Australië 🙂 Duur wordt de reis sowieso, want een camper in bijvoorbeeld Canada is nou eenmaal flink goedkoper. Maar het wordt zeker een te gekke reis! Heb je mijn top 5 van het Noordereiland al gezien? Dat is ook een absolute aanrader!

 • Reply Jessica 11 maart 2017 at 03:15

  Oewh ik zou echt keuzestress krijgen in Nieuw-Zeeland haha. Iedereen zegt ook dat de natuur in NZ met niets anders te vergelijken is… Misschien dat ik het daarom nog maar even uitstel, save the best for last zullen we maar zeggen haha ;p Bluff & Slope Point is voor nu favoriet in dit lijstje! 🙂

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:52

   Het ruige van het land zag ik wel wat terug in Noord-Ierland en West-Canada. Ook denk ik dat IJsland wel wat overeenkomsten heeft. Maar alleen al het idee om totaal aan de andere kant van de wereld rond te lopen maakt het onwijs bijzonder. Wat een tof land!

  Leave a Reply