Personal

Tijdelijk

12 maart 2012

Vorige week was op het nieuws dat er steeds meer medewerkers een tijdelijk contract krijgen. Vaste contracten zijn eerder uitzondering dan regel. Werden er in 2010 nog 83.000 vaste contracten gegeven, in 2011 is dit met 97% gedaald naar slechts 2.000 stuks. De flexibiliteit van die losse contracten is voor werkgevers ideaal. Maar de onzekerheid voor de werknemer is juist erg vervelend. Geen zekerheid op een vast inkomen, minder carrière perspectief en het is lastiger om een hypotheek te krijgen.

Ik heb altijd tijdelijke contracten of uitzendovereenkomsten gehad. Variërend van drie keer een jaar, één jaar, 3, 8 of 9 maanden. Erg leerzaam om elke keer een nieuw bedrijf te leren kennen. Maar ook fijn om nu al bijna een jaar bij dezelfde werkgever te zitten. Je leert de organisatie beter kennen en kan ook meer aan je eigen ontwikkeling werken.

Ik ben benieuwd of ik ooit een vast contract ga krijgen. Dat zal de komende jaren wellicht nog veel lastiger worden. Misschien werk ik wel hooguit 3 jaar bij dezelfde werkgever, en start ik dan op een nieuwe stek. Op zich wel goed om te switchen naar een andere werkomgeving. Het verbreed je horizon en kennis. Maar als ik het ergens erg naar mijn zin heb, zit ik natuurlijk liever langer op die plek.

We zullen zien wat de toekomst brengt. Eerst heb ik nog een klein jaar voor me in mijn huidige functie!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Danique 13 maart 2012 at 08:11

  Wow, schrikbarend die cijfers over contracten. Maar wat je zegt, het is ook wel weer een uitdaging om steeds wat anders te doen.

 • Reply Lnnk 14 maart 2012 at 20:45

  Het vervelende aan tijdelijke contracten is dat je daardoor ook niet aan een hypotheek kunt komen.. En inderdaad als je het naar je zin hebt is het vervelend wanneer je na 3 jaar alsnog weg moet.

 • Reply Saskia 18 maart 2012 at 09:27

  he bah, wat een cijfers.
  Ik ben (gelukkig) één van die 2000 stuks die in 2011 een vast contract wist te bemachtigen. Voel me bijna speciaal erdoor…

 • Leave a Reply