Tag-lijstjes

Tag: maand van de jonge vrouw

31 oktober 2013

maandvandejongevrouwtag

Anne van Vierentwintig Lentes heeft de maand oktober uitgeroepen als de maand van de jonge vrouw. In het kader daarvan plaatste ze een aantal weken geleden een heel leuke tag die door heel blogland is gegaan. Hij staat al een tijdje in concept klaar, maar nu het de laatste dag van oktober is, werd het hoog tijd om hem uit te werken. Bij deze mijn antwoorden op de Tag van de jonge vrouw!

 • Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?

Als baby belande ik in een warm gezin met twee oudere zussen. Met 6 en 8 jaar verschil ben ik een nakomertje, de toegift. Ik groeide het meest op met mijn oudste zus omdat zij lichamelijk en geestelijk gehandicapt is. Dus wij kleurden veel samen en speelden met Lego of de Barbies. Mijn andere zus zat steeds een fase hoger dan mij, dus het was fijn om die kinderlijke periode met mijn andere zus te delen. Mijn kindertijd is dus niet zo standaard, maar ik weet niet beter. Het leverde me ook mooie inzichten op omdat mijn oudste zus geniet van de kleinste dingen. Dat is zo waardevol.

Marcella met zussen

Ik vind het leuk om te merken hoe ik mezelf steeds beter leer kennen en me vorm naar een volwassen vrouw. Dat ik leer wat goed voor me is en waar ik echt gelukkig van word. Daar hoort het maken van fouten ook zeker van, want daar leer je van. Zo had ik eerder een relatie van 6 jaar die uiteindelijk op niets uit liep. Inmiddels ben ik supergelukkig met mijn lief en zijn we inmiddels geregistreerd partners.

Wat ik minder leuk vind is tegelijkertijd waar ik trots op ben. Mijn zelfstandigheid. Ik verdien mijn eigen geld en werk daar hard voor. Ook zoeken we samen alles uit: van reis tot verzekering. Soms is dat echter juist lastig. Bijvoorbeeld toen we bestolen waren tijdens onze rondreis in Amerika. Dan wil je ’t liefst dat kleine meisje weer zijn en in de armen (of fietsmand) van je ouders kruipen. En dat dan alles weer goed is.Marcella in fietsmand

 • Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?

Ik ben blij met alle keuzes die ik gemaakt heb. Soms had ik geen keuze, zoals toen mijn derde jaarcontract afliep op de hogeschool waar ik werkte. Maar ik wist dat het een kans was om mezelf te ontwikkelen als professional. Nu ik 2,5 jaar verder ben en enorm gegroeid ben als communicatiespecialist kan ik daar erg trots op zijn.

Verder ben ik trots op de mooie reizen die we samen gemaakt hebben. En die we tot de laatste cent helemaal zelf hebben betaald. Op onze reisplannen wordt helaas nog wel eens jaloers gereageerd, het is kennelijk logischer dat we nu kinderen gaan krijgen. Maar dat willen we nog niet, dus maken wij onze reisdromen waar. En dus ben ik er trots op dat ik doe waar ik gelukkig van word en steeds meer plekken op de wereldbol ontdek.

Marcella in Yosemite, Amerika

 • Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?

Onze vakanties naar Duitsland, daar heb ik erg goede herinneringen aan. Dit jaar reden we kilometers door Duitsland om Oostenrijk en Praag te bezoeken. En hoewel ik vond dat ik genoeg had gezien in ons buurland na alle vakanties in Duitsland, vond ik het juist erg fijn om er terug te zijn. Het deed me terug denken aan de fijne autoritten, de huisjes waarin we overnachten, de spelletjes die we speelden en de mooie wandelingen die we maakten. Ik maak ’t liefst nog steeds reizen naar steden en landen waar ik nog niet geweest ben, maar een weekend of weekje Duitsland staat nu toch ook weer op mijn wishlist.

Marcella vroeger

 • Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? (foto’s? 😉

Ik was al tiener gekleed als een hippie. Ik droeg ribbroeken met kleur en had Dr Martens aan mijn voeten. Bij andere broeken haalden we de naad onderaan de pijp los en we zetten daar een stuk kleurige stof tussen. Opvallend ja, terwijl ik eigenlijk wel heel bescheiden de kat uit de boom kijk. Ik had kennelijk wat te compenseren. Ik heb trouwens geen digitale foto’s met die kleding. Ik moet dus zeker nog eens wat foto’s gaan scannen!

Waar ik ook een tijd aan mee heb gedaan is het kleuren van mijn haar. Ik verf het al sinds mijn 14e/15e en mijn haar heeft alle kleuren gehad. Ik verfde het vooral vaak donker, soms zwart. Op de onderstaande foto wilde ik weer eens wat anders proberen. Dat werd een wat donkere basis met een hoop rode verf. Ik vind het leuk staan, maar zou dat nu nooit meer doen. Ik vind het wel prima dat ik nu sinds drie jaar mijn eigen haarkleur heb.

20131031-180314.jpg

 • Hoe denk jij over feminisme?

Ik denk dat het goed is dat er gestreden is voor de positie van de vrouw. Het was natuurlijk niet meer aanvaardbaar dat vrouwen nooit hoge posities hadden en vaak alleen maar huisvrouw waren en bleven. Inmiddels kunnen vrouwen doen wat ze willen en zijn er slechts nog kleine verschillen tussen man en vrouw. Een goede ontwikkeling!

 • Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?

Als vrouw kan je altijd je charmes in de strijd gooien om toch iets gedaan te krijgen. Daar heb ik dan ook wel handig gebruik van gemaakt. Een negatieve ervaring als vrouw zijn heb ik eigenlijk niet. Het voelt wel alsof in het dagelijks leven mannen en vrouwen gewoon gelijk behandelt worden.

 • Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?

Dat ze de allerliefste is en ik ontzettend veel van haar hou. Dat ik trots op haar ben hoe ze mij alles heeft geleerd en er altijd voor mij was inclusief pot thee en koekjes. Hoe ze mij de vrijheid geeft om te doen wat ik wil en mijn keuzes accepteert en respecteert. Dat ik trots op haar ben hoe ze samen met mijn vader leerde leven met een gehandicapte dochter toen ze nog maar 25 jaar oud was. En dat ik blij ben dat ik er ook nog bij kwam, als toegift. Ik vind mijn moeder een onwijs sterke vrouw, dat bewijst ze nu weer, nu ze pas haar man kwijt is geraakt. Ik zal altijd goed op haar blijven passen en kijk ernaar uit om samen een hoop mooie nieuwe herinneringen op te bouwen.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Evey Hime 31 oktober 2013 at 19:08

  Awesome om te lezen! grappig jij als hippie, nooit verwacht:-)

 • Reply Jess 31 oktober 2013 at 21:36

  Wat heb jij veel verschillende kapsels gehad. Ik blijf dit een leuke tag vinden om te lezen. Ik kom ieder keer iets meer over je te weten en je lijkt me echt zo’n leuke meid 🙂

 • Reply Petra 31 oktober 2013 at 21:39

  Wat een mooie blog meid. En grappig, die foto met dat roze vest… heb ik die niet van je gemaakt vroeger? Waar was dat nog maar? Kwam je bij het uitzoeken van deze foto’s die van ons ook tegen die je me appte? 🙂
  Lieve woorden ook voor je moeder <3

  • Reply Marcella 31 oktober 2013 at 22:01

   Haha ja, die foto met het roze vest maakte jij inderdaad! Was tijdens onze eerste Pearsmeet in Bataviastad. En die donkere foto is in het museum van Groningen, ook die maakte jij volgens mij. En ja, zo kwam ook die foto tegen die ik je appte. Was leuk om zo even terug te gaan in de tijd!!

   • Reply Petra 31 oktober 2013 at 22:17

    haha jaa die uit Groningen had ik niet eens herkend, maar klopt idd. Leuk om zo terug te gaan in de tijd idd.

 • Reply Martine van der Linden 1 november 2013 at 09:02

  Mooi geschreven 🙂

 • Reply Diana 1 november 2013 at 09:03

  Die foto’s van ons van vroeger zijn echt leuk, in dat badje en jij in die fietsmand!!! Echt leuk om weer eens terug te zien.

 • Reply Janet 1 november 2013 at 10:52

  Leuk geschreven! En leuke foto’s ook!

 • Reply Natasja 1 november 2013 at 16:01

  Deze tag blijft leuk, mooi ingevuld. Bijzonder om te lezen over de band met je familie en groot gelijk dat je nu samen met je partner jullie reiswensen in vervulling brengt! 🙂

 • Reply Mieke 1 november 2013 at 19:53

  Mooi geschreven. Je kunt zeker trots op jezelf zijn, wat je bereikt hebt en op de plannen en dromen die je waar maakt. Volg je eigen pad! Lief stukje ook voor je moeder, jullie band klinkt bijzonder.

 • Reply Wanda 1 november 2013 at 20:43

  Leuk om te lezen! Vooral die lieve woorden aan je moeder en natuurlijk die super schattige foto van jou in het mandje!

 • Reply LNNK 2 november 2013 at 12:27

  Wat grappig! Op die foto’s ben je heel anders!
  Fijne blog 🙂

 • Reply iliveformydreams 3 november 2013 at 15:22

  Wat een mooi beantwoord blogje!

 • Reply Laura - what about her 9 november 2013 at 21:44

  Geweldige foto’s! En wat een fijn warm nest, en bijzonder met je zus. Mooi gezin lijkt me en een fijn verhaal om te lezen.

  Sorry, loop enorm achter met alle blogs. Druk met nieuwe opdrachtgever! 🙂

  • Reply Marcella 10 november 2013 at 13:56

   Wat lief dat je alsnog reageert! Ja, inderdaad een fijn gezin, mooi zo samen. En dat je achter loopt ivm een nieuwe opdrachtgever is alleen en goed teken 😉

 • Reply Anne 12 november 2013 at 20:25

  Wat een lieve woorden voor je moeder. Het klinkt alsof je uit een bijzonder gezin komt, de band met je zussen, dat is zoiets moois he 🙂 Ik had trouwens ook niet gedacht dat jij een hippie-tijdperkje hebt gehad haha! Zo leer je nog eens wat via deze tag 😉 Wat ik helemaal herken is het dubbele van opgroeien, die zelfstandigheid is heel fijn en leuk, maar soms ook behoorlijk lastig. Ach ja, dat zal er wel bij horen of zo…

 • Reply MJV - Tag, het overzicht - 24 Lentes 29 mei 2014 at 01:41

  […] Marcella Molenaar (al kan ik niet goed kiezen, veel mooie elementen in dit stuk) […]

 • Leave a Reply