App op reis Winacties

Google Street View – Virtueel je bestemming verkennen

10 mei 2016
VR cardboard bril

De wereld ontdek ik samen met Jan, mijn man. Hij sleutelt aan de achterkant van dit blog, maar schrijft zelf ook af en toe een artikel. Dit keer over Google Street View met een gave winactie! Ongetwijfeld kennen jullie allemaal Google Street View wel. Met het grootste gemak waan je je op de Grote Markt in Groningen, het Rode plein in Moskou of Plaza Vieja in Havana. Maar je kunt het nu nog echter beleven met deze winactie.

Welke plek zocht jij als eerste op in Street View?

Zeg eens eerlijk? Toen je ontdekte dat Google Streetview bestond. Van alle plekken op de wereld die je kon bezoeken, welke zocht je als eerste op? Goede kans dat je niet koos voor een exotische bestemming maar gewoon je eigen adres intikte en vol verbazing zat te staren naar… ja, naar dat wat je eigenlijk elke dag al ziet.

De Grote Markt in Google Street View

Ook als handige en vooral leuke app

Street View van Google is er ook als app. In de app zoek je je bestemming of klik je gelijk op de voorgestelde Top 100.  Op je gekozen plek kun je nu met je vinger het scherm draaien. Klik je op het kompasje rechtsbovenin, dan kun je ook om je heen kijken door je toestel te bewegen. Heb je een VR bril in huis? Dan wordt het pas echt leuk. Want na het klikken op de mini-VR-bril rechtsbovenin kun je de telefoon in je VR bril schuiven en waan je je pas echt op de door jou gekozen wereldbestemming… of je eigen straat. Geen VR-bril? Wij geven er een weg verderop in dit blog.

Zelf 360 graden foto’s toevoegen

Mis je de mooiste plek uit je eigen omgeving? Dan kun je ook eigen foto’s toevoegen. Zo kan iemand anders ook genieten van jouw prachtige omgeving. De app laat je een 360 graden rondom foto maken en uploaden naar Google Street View.

De ideale voorbereiding voor je volgende reis

Wil je dus volop voorpret beleven en je al even op je bestemming wanen? Dan is Google Street View een must download voor je smartphone. De app is er voor Android en iOS.

VR bril ideaal voor Google Street View

 

Win een cardboard VR-bril!

Wil jij ook wel eens echt rondkijken op welke plek ter wereld dan ook? Dan geven wij onder de meest originele inzendingen een kartonnen VR-bril weg. Laat in de reacties uiterlijk woensdag 18 mei om 23:59 uur weten welke plek jij het liefst virtueel zou verkennen. Onder de drie leukste en origineelste inzendingen verloten we de bril.

You Might Also Like

13
Reageer op dit artikel

avatar
10 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
MarijkeJempiJanSabine Mara CollinSandra Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jessica
Reiziger

Hahaha dat is ZO waar, ik zocht ook direct mijn eigen adres op (en daarna maakte ik gelijk maar een kleine virtuele tour door de buurt)

Jenny - ikreis.net
Reiziger

Wat een leuke winactie! Ik poste toevallig vandaag mijn eerste 360-graden foto’s op mijn blog.

Sabine
Reiziger

Hahaha ja ik keek eerst naar mijn eigen huis! Dat stond er toen nog niet trouwens, duurde echt lang voordat die nieuwbouw toen op StreetView was 🙂 Ik zoek echt heel vaak iets in Bogotá op trouwens, als ik ergens heen moet. Is zo een chaotische stad, soms echt fijn om even te weten hoe iets er ongeveer uitziet.

Marcella
Beheerder

Oh, dat lijkt me zeer praktisch in Bogotá! Ideaal!

Suzanne
Reiziger

Leuk dat jij ook wel eens blogt Jan! Ik zou heel graag het Great Barrier Reef ontdekken, al weet ik niet of dat al mogelijk is… idee voor Google? Anders een prachtige hike in Canada via Google Street View 😉

Kim
Reiziger

Wow, dit lijkt me zo gaaf om eens te proberen! Leuk dat je dit weggeeft. Ga je vast iemand heel blij mee maken.

Co
Reiziger

Ik ben ook dol op google streetview! Heerlijke vakantievoorpret! Nog leuker met een VR bril, heb ik nog nooit geprobeerd. Wist je dat je ook met google streetview door het witte huis kunt lopen?

Sandra
Reiziger

Ik vind de 360 ontwikkelingen echt te gek! Ik heb niet voor niets ook een 360 graden camera, hoewel het heel moeilijk is om alleen de omgeving op beeld te zetten. Ik vind je winactie heel tof, maar ik gun een ander de prijs (heb al een VR-bril). Wat leuk dat Jan dit geschreven heeft trouwens!

Marcella
Beheerder

Heb je nog toffe 360 graden filmpjes geschoten in Ecuador? Ben er wel benieuwd naar!

Sabine Mara Collin
Reiziger
Sabine Mara Collin

Ik zou met mijn kids samen een “wandeling” maken door Disneyland en door de straat van opa, die woont aan de andere kant van ons landje….:p

Jempi
Reiziger

Cool hé, wij zochten hier ook direct ons eigen adres op hoor (toen was het nog een tattoo-zaak!) 🙂 Zou de max zijn om het onderwatermuseum in Cancun en andere coole pareltjes van over de wereld te kunnen bewonderen via VR.

Marijke
Reiziger

Wat lijkt me dat ontzettend leuk! Ik ben wel een echte fan van Street View! Ik zou het gebruiken om virtueel naar de Barentzzee te reizen. Dat is een prachtige zee in het noorden van Rusland (met prachtig licht) en telkens als ik het even lastig heb, zoek ik via Streetview naar nieuwe plekjes langs de Barentzzee om mezelf weer op te beuren. Een soort van VR-therapie dus 😉 Dit deel van Rusland is zo onbereikbaar dat ik niet weet of ik er ooit echt zal geraken, maar het blijft een grote droom. Maar tot de tijd dat ik er… Lees verder »