Fietsen Italië

Fietsen over Via Appia in Rome

6 maart 2022
Fietsen over de Via Appia in Rome

Een fietstour over de Via Appia in Rome is ideaal om de fantastische stad te leren kennen. Je ziet een aantal bekende bezienswaardigheden en rijdt over de historische oude weg. Een toffe ervaring van je stedentrip Rome!

De Via Appia is één van de belangrijkste oude Romeinse wegen. De weg liep van Rome tot aan het huidige Brindisi aan de zuidoostkust. Op slechts enkele plekken is de originele weg bewaard gebleven.

Op de fiets over de Via Appia in Rome

Onze eerste kennismaking met Rome was op de beroemde Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna. Toen was het tijd voor onze tour over de Via Appia in Rome. Er zijn diverse fietstochten langs toeristische trekpleisters, maar we kozen juist voor een route buiten de geijkte plekken. We deden bij Baja Bikes de Via Appia fietstour. Langs het Forum Romanum en het Colosseum fietsten we het centrum uit, op naar de historische Via Appia. Deze weg was vroeger een belangrijke handelsroute.

Fietsen in Rome

Circus Maximus en het sleutelgat

Onderweg kwamen we langs mooie wegen, een oud badhuis, het vroeger zo imposante stadion Circus Maximus en vanaf de heuvel Aventijn hadden we een prachtig uitzicht over Rome en het Vaticaan. Bij Villa del Priorato di Malta kregen we een wel heel bijzonder zicht op de Sint Pietersbasiliek via het sleutelgat. De fietstocht was een mooie aanvulling op al onze wandelingen die volgden.

Forum Romarum, Rome

Historie bij het Colosseum en Forum Romanum

Na de fietstocht kochten we een combi ticket voor het Colosseum en Forum Romanum. Er was zoveel moois te zien, dat we te weinig tijd bleken te hebben om beide hotspots te combineren. Maar omdat ons ticket 24 uur geldig was kwam het Colosseum voor de dag erna op het programma.

Het Forum Romarum was in de oudheid het het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. Het enorme complex met zuilen, bogen en overblijfselen uit de oudheid neemt een enorme oppervlakte in het centrum van Rome in. Bijzonder hoe goed geconserveerd dit complex is. Wij keken onze ogen uit. Heel bijzonder om tussen deze historie van duizenden jaren geleden te lopen.

Lees ook: 9x Geweldige bezienswaardigheden in Rome

Meer leuks in Italië:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Serena

Ik MOET echt ook een keer naar Rome…

Mieke

Klinkt super! Het lijkt me ook een heel bijzondere stad.
En… Jullie waren er op de dag van de abdicatie van de paus! Ook best bijzonder.

iliveformydreams

Oh Rome.. zo mooi!

Petra

Genieten, genieten, genieten 🙂 Zo bijzonder om dit per fiets te doen!

Evey

Ah leuk zeg dat je gefietst hebt in Rome. Ik vind fietsen in een andere stad altijd zo amazing 😀

Leuk, leuk! Geweldige stad he 😀

Sandra

Leuk! Ik heb nu nog meer zin om naar Rome te gaan hihi! Ik hoop dat vier dagen genoeg is, we gaan het zien…

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x