Tag-lijstjes

Something about food-tag

9 juli 2015
Marcella Spinoza Leeuwarden

Een tijdje geleden las ik bij Teddlicious de Someting about food-tag. Hij stond al lange tijd tussen mijn concepten, dus hoog tijd om dit lijstje vol lekkers uit te werken!

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Hm, dat vind ik een best lastige. Ik ben gek op pizza, maar ook pannenkoeken (met kaas!) vind ik onwijs lekker. Kan ik deze niet met elkaar afwisselen? Dan eet ik overdag wel een berg groente en fruit om het enigszins gezond te houden.

Jasper Pizza, Canada

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?

Ik bestel meestal ijsthee of een kop thee. Mijn favoriete thee is verse muntthee of een lekker kruidenthee’tje.

Wat was vroeger je lievelingseten?

Volgens mij hield ik toen ook al wel van pannenkoeken. Ook was ik dol op witte rijst met een klontje boter en bruine suiker. Dat at ik meestal als mijn ouders nasi aten. Nu moet ik er overigens niet aan denken om dat te eten hoor 😉

Thee, Bagels & Beans

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Gisteravond aten we burrito’s met kip, kidneybonen en maïs. Daarna heb ik bij mijn grote mok thee een paar blokjes heerlijke pure chocolade gehad. Als jij dit leest ben ik onderweg naar Ierland voor een mini roadtrip, ik denk dat ik naast mijn smoothie met yoghurt en aardbeien nog niet zoveel gegeten heb.

Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?

Een pizza of pasta is altijd goed, maar ik ben ook gek op Mexicaans eten. Wat ik erg gezellig vind, is Spaanse tapas eten bij La Cubanita. In Groningen zit het Tapasstraatje wat erg hooog op mijn wishlist staat. Maar vorige week op onze trouwdag aten we bij een restaurant aan het water. Ook zeker niet verkeerd. Ik had een heerlijke kaasfondue. Yum!

Wat lust je écht niet?

Ik eet geen vis. Nee, geen enkele soort. Dat is gewoon niet aan mij besteed.

Brownie op Texel

Om welk gerecht sta jij bekend?

Ik maak graag een heerlijke lasagne. Met flink veel groente en aardig wat kaas. Daar maak ik graag een lekker maaltje van. En mijn goddelijke brownies doen het ook altijd goed!

Chips of chocolade?

Ik ben echt gek op chocolade en kan elke dag wel wat blokjes weg werken. Wel in de smaak puur, van witte chocolade moet ik echt niets hebben. Maar als mijn lief met een bakje chips op de bank duikt, dan eet ik automatisch wat chipjes mee. Maar ik probeer nu ’s avonds zo min mogelijk te snoepen. Beter voor mijn gewicht.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?

M&M’s! En dan ’t liefst de gele zak met pinda’s.

Broodje brie

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?

Ik lustte geen brie. En dat is grappig, want daar ben ik nu juist zo onwijs gek op! Mijn trouwe lezers weten dat maar al te goed, want die zien in mijn happylists zeer regelmatig een broodje brie voorbij komen. Mijn favoriete broodje brie at ik in Midsland op Terschelling.

Vis of vlees?

Dan kies ik voor vlees, al eet ik ’t liefst vegetarisch. Ik ben niet zo’n vleeseter, veel soorten vind ik simpelweg niet lekker. Tijdens onze maand in Amerika at ik altijd vegetarisch, tot ik na 2,5 week toch erg veel zin kreeg ik een hamburger. Thuis eet ik zo’n beetje de helft van de week vlees en de andere helft vegetarisch.

Wijn

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?

Rode wijn drink ik sinds een aantal jaar, en ook zwarte olijven ben ik gaan waarderen. Ik weet dat ik vrij beperkt vlees eet, maar ik mis het niet. Ik zie er eigenlijk ook het nut niet van in om meer vlees (of vis) te leren eten. Er zijn juist zoveeeel heerlijke vega-alternatieven! Dus nee, er is niets wat ik graag zou willen leren eten of drinken.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

Ik eet het al jaren, maar ik ben er nog steeds dol op: havermout met appel en kaneel. Al eet ik dat alleen in het weekend omdat de bereiding best wat tijd kost. Doordeweeks maak ik een smoothie met magere yoghurt, een banaan en wat fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of een nectarine. Vaak gooi ik er wat havermout doorheen zodat mijn smoothie extra voedzaam is. Het liefst zou ik elke ochtend beginnen met een glas vol laagjes fruit en yoghurt, maar ik neem er op werkdagen de tijd niet voor om het te maken én op te eten. Ik ga er binnenkort wel weer eentje maken!

Yoghurt

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?

In restaurants kies ik meestal simpelweg voor een mandje brood met kruidenboter. Of we slaan ook dat over en gaan meteen door voor het hoofdgerecht. Wat betreft de variatie kies ik dan ook voor alleen maar hoofdgerechten, daarvan heb ik een flink aantal favorieten. Altijd een broodmandje is ook wat saai.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?

Drop! Daar ben ik echt onwijs gek op, al eet ik het nog meer zeer beperkt. Mijn man lust het niet, dus ik wil geen zak drop in huis die ik in mijn eentje weg werk. Om mijn dropverslaving te stillen eet ik regelmatig laulierdrop. Een goed én gezonder alternatief!

Neem jij de Something about food-tag ook over? Let me know!

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
maudgenietEva - eighty7MarcellaLindadaJanneke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Liliane
Reiziger
Liliane

Mmm, lasagna! Ben benieuwd hoe die van jou smaakt.
En pancakes, altijd goed! Veel plezier in Ierland!

Jenn
Reiziger

Brie, heerlijk! Leuk om te lezen!

Jessica
Reiziger

Haha nog een pannenkoekenliefhebber meldt zich hier! Bijzonder trouwens dat je er bewust voor kiest om de helft van de week vegetarisch te eten. Als meer mensen dat zouden doen zou het misschien een stuk beter gaan met de bio-industrie (eigenlijk de reden waarom ik zelf de afgelopen jaren geen vlees meer eet). ‘Lekkere’ blog om te lezen!

Puck
Reiziger

Krijg er meteen trek van, als ik dit zo allemaal lees.

Janneke
Reiziger

Leuk om te lezen! Ben zelf ook gek op broodjes brie en toevallig zat ik me net af te vragen wat ik eens zal gaan eten. Het wordt een broodje brie met een salade 🙂

Lindada
Reiziger
Lindada

Haha, jeetje. Ik heb meteen honger gekregen en ik heb nog wel net gegeten.. Vooral die foto van die pizza laat me watertanden 😉

Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Hoe kan iemand nou geen drop lusten, hihi. Alhoewel, dat zeggen mensen ook altijd tegen mij als ik zeg dat ik geen kaas lust. Leuke tag!

maudgeniet
Reiziger

Wat een leuke tag! Ik denk dat ik deze ook maar eens tussen mijn concepten ga zetten, hihi.