Midden-Amerika Roadtrips Video

Video: snorkelen bij María la Gorda in Cuba

6 mei 2016
Maria la Gorda, Cuba

Na een paar dagen in de Valei van Viñales reden we met onze huurauto naar het meest westelijke puntje van Cuba voor María la Gorda. We rijden urenlang door kleine kleurrijke dorpjes, totdat we bij een weg komen die ons op de Guanahacabibes peninsula brengt. Al snel komen we bij de kust, en ontdekken we dat we in het paradijs zijn beland!

Maria la Gorda, CubaMaria la Gorda, Cuba

Uitzicht met palmbomen

In onze reisgids lezen we over María la Gorda: ‘Door de adembenemende schoonheid van de koraalriffen is de 8 kilometer lange, goudkleurige kuststrook met helder, warm water een heus tropisch aquarium’. Dat maakt nieuwsgierig! Ons hotel heet ook María la Gorda, heeft een internationaal duikcentrum en zit pal aan het strand. Helaas voelt Jan zich nog niet fit omdat hij ziek werd in Viñales. Eenmaal in onze kamer ben ook ik wel erg vaak bij de wc te vinden… Dus doen we de volgende dag rustig aan en sterken aan op het strand. Niet verkeerd, op een strand met palmbomen en helderblauw water als uitzicht!

Maria la Gorda, Cuba

Snorkelen bij María la Gorda

Als we een dag later beide iets fitter zijn word ik nieuwsgierig. Ik heb al heel wat mensen zien snorkelen, en ontzettend dichtbij de kust. Ik vraag me af of er werkelijk zó dichtbij het strand visjes zichtbaar zijn. En dus halen we onze duikbrillen en snorkels op. Tijd om de onderwaterwereld te ontdekken! En natuurlijk gaat de GoPro mee, dus het resultaat vind je in het filmpje!
Volg je mij al op Youtube?

Een tour door Nationaal Park Guanahacabibes

Mocht je trouwens niet ziek worden, en wat meer tijd hebben in María la Gorda, dan schijnt een tour door het Nationaal Park Guanahacabibes een echte aanrader te zijn. Het is goed om te weten dat je dan een tour moet reserveren bij het visitors centre wat je passeert als je de peninsula op rijdt. Dat was ons onduidelijk, dus toen we op de dag zelf een tour wilden regelen, kon dit helaas niet meer. Ach, met zo’n prachtige onderwereld verveel je je ook zeker niet snel!

Wil je advies over het samenstellen van jouw reis door Cuba? Tenzing Travel kan jou hier prima bij helpen!

Meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Snorkelen Maria la Gorda, Cuba

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Karlijn 6 mei 2016 at 10:04

  Het ziet er prachtig uit, leuk filmpje ook! Is dit de plek waar ook elk jaar een onderwaterfotografiewedstrijd wordt gehouden, omdat het water hier zo knalhelder is?

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 20:24

   Thanks Karlijn! Ja, dat is de plek waar jaarlijks een onderwaterfotografiewedstrijd wordt gehouden! Mooi woord voor Scrabble trouwens 😉

 • Reply Rowan 6 mei 2016 at 10:15

  Prachtige foto’s en heerlijk filmpje, het was echt even alsof ik zelf in het water dobberde. Ik krijg meteen zin om te snorkelen! 😉

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 20:24

   Ik krijg ook zin om te snorkelen Rowan! Leuk dat je het filmpje met veel plezier bekeken hebt!

 • Reply Jessica 6 mei 2016 at 11:19

  Erg leuke video! Mooie beelden trouwens met de GoPro, ik zit er toch over te twijfelen om er niet ook een aan te schaffen. Ik heb momenteel een Canon Powershot voor in de sneeuw/onder water etc. maar met een GoPro kun je volgens mij toch net iets meer doen. Ik kan niet wachten om zelf met m’n snorkelspullen daar het water in te duiken!

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 20:49

   Dankjewel Jessica! Jan heeft ‘m gemonteerd, dus die credits gaan naar hem 😉 Ik weet eerlijk gezegd het verschil tussen een Canon Powershot en een GoPro niet, maar de GoPro bevalt ons wel erg goed. We hebben hem al regelmatig op onze auto vastgezet, ook erg leuke shots! Dat levert vast nog wel meer filmpjes op van Cuba. Ik snap dat je zin hebt om te snorkelen! Het is bijna zover!

 • Reply Edith | [travel.create.repeat] 6 mei 2016 at 11:31

  Wat leuk, en precies op tijd voor onze trip volgende week! Fijn om alvast wat inspiratie te krijgen 🙂

  • Reply Marcella 6 mei 2016 at 20:25

   Je vertrekt al bijna dus, leuk! Inderdaad mooi op tijd voor een dosis inspiratie 🙂 Veel plezier in Cuba!

 • Reply Maudgeniet.nl 6 mei 2016 at 13:08

  Waauuw! Erg mooi Marcella!

 • Reply Matthijs 7 mei 2016 at 13:18

  Wat een prachtig en rustgevend filmpje hebben jullie gemaakt! Snorkelen is fantastisch om te doen, zeker op zo’n prachtige locatie in Cuba.

  • Reply Marcella 8 mei 2016 at 11:41

   Dank voor je compliment Matthijs! Snorkelen is zeker leuk, echt magisch om al die kleurige vissen om je heen te zien zwemmen. Ik wil het zeker vaker doen, maar helaas kan dat niet ‘zomaar’. Dat wordt dus vaker reizen naar gebieden waar we goed kunnen snorkelen! 😉

 • Reply Linda | travellersoftheworld 7 mei 2016 at 13:59

  Wat een leuk filmpje zeg! Deze zomer snorkel ik voor het eerst, lijkt me echt heel vet!

  • Reply Marcella 8 mei 2016 at 11:42

   Snorkelen is echt heel leuk Linda! Waar ga je snorkelen? Veel plezier alvast!

 • Reply Sabine 8 mei 2016 at 05:58

  Wat een mooie foto’s en filmpje! De onderwaterwereld is zo bijzonder! Al moet ik toegeven dat ik niet vaak heb gesnorkeld, vind het altijd een beetje eng. Jimmy heeft meerdere duikdiploma’s en hij wil dat ik een keer meega. Ik heb het nog kunnen voorkomen tot nu toe, maar zal er toch een keer aan moeten geloven denk ik 😛

  • Reply Marcella 9 mei 2016 at 08:55

   Dankjewel Sabine! Ik heb best veel zwemdiploma’s, waaronder snorkel diploma’s. Ik red me dan ook prima onder water. Voor Jan was het eigenlijk ook maar even wennen, hij vond het al snel te gek. Gewoon doen dus! 😉

 • Reply Jenny - ikreis.net 8 mei 2016 at 10:08

  Leuk filmpje en hele toepasselijke muziek! Ik krijg spontaan zin het water in te springen 😉

  • Reply Marcella 9 mei 2016 at 08:56

   Leuk dat je zo enthousiast reageert Jenny!

 • Reply Stéphanie 8 mei 2016 at 10:38

  Wat een mooie foto’s in je verslag Marcella, een paradijsje! Je filmpje vind ik ook erg geslaagd, ik krijg er echt zo’n zen gevoel bij. Het zou goed passen op een mega groot scherm in een saunacomplex. In een van de sauna’s die ik soms bezoek hebben ze een klein relax zwembad waar je in kunt liggen en rondom het bad hangen mega grote schermen waar natuurfilms worden afgepeeld. Dit filmpje zou daar perfect passen. Ik krijg nu helemaal zin in een relax dagje maar zeker ook om zelf het water in te duiken! 🙂

  • Reply Marcella 9 mei 2016 at 09:05

   Dankjewel Stéphanie! Je kunt je vast voorstellen dat ziek zijn op deze plek nét iets minder erg is 😉 Wat geinig dat je de link legt met een filmpje bij een saunacomplex. Ik kan me goed voorstellen dat het daar prima past! We kunnen ‘m wel verkopen 😉 Ik zou ook zeker vaker willen snorkelen, dus ik moet maar op zoek naar plekken dichterbij huis waar dit kan!

 • Reply R&R 11 mei 2016 at 11:28

  Wat een toffe ervaring moet dat geweest zijn! Heel mooi <3

  • Reply Marcella 11 mei 2016 at 21:35

   Echt een gave ervaring! Nu hebben we de smaak ook te pakken, hopelijk kunnen we binnenkort weer eens snorkelen. Zo leuk! <3

 • Reply Michelle | Travellifestyle.nl 13 mei 2016 at 08:53

  Oooh wow, ziet er mooi uit. Zelfs als je ziek bent! Fijn, je blogposts over Cuba 🙂

  • Reply Marcella 13 mei 2016 at 12:19

   Prachtig hé Michelle! Morgen komt er weer een fotoblog van Cuba aan, dus stay tuned! 🙂

 • Reply Yolanda 13 mei 2016 at 10:18

  Leuk filmpje! Goed zicht onderwater terwijl er toch veel zand op de bodem ligt. Was vast wel heel mooi.

  • Reply Marcella 13 mei 2016 at 12:19

   Dankjewel Yolanda! Ik denk dat jij met duiken nog zoveel meer moois ziet, maar voor ons was dit al heel tof! En dat dichtbij de kust, terwijl we best ziek waren. Was gaaf!

 • Reply yvonne 21 mei 2016 at 22:25

  Beste Marcella,
  Wij gaan in juli naar Cuba en o.a. naar Maria La Gorda. Ik lees helaas veel negatieve dingen hierover. Jij bent er pas geweest. Hoe zit het nou echt en dan met name de kamers en het eten?

 • Leave a Reply