Oceanië Roadtrips Routes

Route Zuidereiland Nieuw-Zeeland

30 januari 2015
Banks Pensinula, New Zealand

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ons grote avontuur in Nieuw-Zeeland begon. We reden naar Frankfurt waar we via een stopover in Singapore naar Auckland vlogen. Na het prachtige Noordereiland gingen we op ontdekking in de wonderschone natuur van het Zuidereiland. Intussen heb ik over de meeste avonturen vertelt in flink wat blogs. Het is nu tijd voor een blog met de route Zuidereiland Nieuw-Zeeland.

View of views, Lake Matheson

Van tropisch naar regenachtig

De natuur op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is zeer divers. Van tropisch Abel Tasman naar regenachtig, mistig Milford Sound en zo’n beetje alles daar tussen in. Ook waren we verrast door de leuke stad Arrowtown. Omdat we langs de rand van het Zuidereiland reden, hadden we regelmatig zicht op de ruige kustlijn. En wauw, daar ben ik écht verliefd op geworden. Ik bleef me maar verwonderen over het felblauwe water en het prachtige landschap. Bij de Otago Pensinsula bij Dunedin zagen we 50 blauwe pinguïns het land op klauteren. Echt één van mijn favoriete momenten van ons reis! En bij Bluff & Slope Point stonden we zó zuidelijk dat de Zuidpool al relatief dichtbij was. Best bizar!

Blogs van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland op een rij:

 

Route Noordereiland

Ik maakte ook een artikel met de route Noordereiland Nieuw-Zeeland!

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Handige reisgidsen: Capitool Nieuw-Zeeland & Lannoo Nieuw-Zeeland
Handige wegenatlas: Hema New Zealand Touring atlas

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Mouraki Boulders, New Zealand

The Catlins, New Zealand

The Catlins, New Zealand

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Saskia 31 januari 2015 at 11:50

  *zwijmelt weer weg bij de prachtige foto’s*

  • Reply Marcella 31 januari 2015 at 17:14

   Ik ook nog altijd! Kan me bijna niet eens meer voorstellen dat we er geweest zijn. Zo’n totaal andere wereld. Wauwww!

 • Reply Michelle | Travel lifestyle.nl 1 februari 2015 at 21:23

  Alleen maar liefde voor Nieuw-Zeeland! Moet ik toch een keertje terug voor het zuiden 🙂 Wat een fijne plaatjes weer!

 • Reply Jeannette 6 november 2015 at 17:51

  Wat leuk om je blog te lezen Marcella. Over 4 weken vertrek ik voor 6 weken naar Nieuw Zeeland. Bedankt voor je tips!

 • Reply Sanne 6 augustus 2017 at 13:33

  Ik zou zo met jouw documentatie op pad gaan! Super excited over deze bestemming

  • Reply Marcella 6 augustus 2017 at 21:55

   Nieuw-Zeeland is te gek, het was een heerlijke reis. Zeker eens doen als je de kans hebt!

  Leave a Reply