Reisplannen Spanje

Reisplannen – Amsterdam, Sevilla en Ronda

Marcella, strand Valencia

Onze eerste vakantieweek van 2017 komt steeds dichterbij! We reizen naar Amsterdam, Sevilla en Ronda. Ik vertel je wat onze plannen zijn. Uiteraard zijn tips voor alle 3 bestemmingen welkom!

Canals, AmsterdamAmsterdam

Ja, we gaan niet meer alleen naar Sevilla en Ronda, maar ook Amsterdam is aan ons lijstje toegevoegd. We vliegen op maandagmiddag, en dus leek het me leuk om op zondag eerst een stedentripje Amsterdam te doen. Het is alweer zo’n 4 jaar geleden dat we in onze hoofdstad waren, dus dan wordt het wel weer hoog tijd om terug te gaan. En zo kan ik de stad mooi van mijn Wishlist Nederland afstrepen. Wat we precies willen zien en doen in Amsterdam, dat weten we nog niet. We willen naar de 9 Straatjes, maar we zoeken ook nog een leuk restaurant voor ’s avonds. We hebben een middag, avond en ochtend de tijd in Amsterdam.

Shutterstock Sevilla, SpainSevilla

Na een korte stedentrip Amsterdam vliegen we naar Sevilla. Hier hebben we twee volle dagen de tijd om de stad te ontdekken. Uiteraard willen we het prachtige Plaza de España op de foto van Shutterstock bewonderen, naar Metropol Parasol en ook het Koninklijk paleis staan op ons lijstje. We hebben voor onze eerste volle dag een fietstour geboekt, zodat we een goede indruk krijgen van de stad. We eindigen die dag met een diner in een Spaans restaurant. We willen slenteren door de straatjes van Sevilla en lekker de sfeer van de stad opsnuiven. Het wordt er zo’n 16 graden, maar wel een beetje regenachtig. Hopelijk trekt het nog weg!

shutterstock Ronda, SpainRonda

We verlaten Sevilla om twee dagen met onze huurauto door Andalusië te rijden. We hadden eerst de meest wilde plannen, maar hebben besloten dat we alleen Ronda gaan ontdekken. Zoals je op de foto van Shutterstock ziet, wordt deze stad gesplitst door een diepe kloof, wat een fotogeniek plaatje geeft. Om deze kloof over te steken kan je over één van de drie bruggen lopen, de oudste brug is al gebouwd in de 11e eeuw. Ik wil ook graag door de Jardines de Cuenca lopen voor ’t mooiste uitzicht op de kloof. We slapen één nachtje in Ronda, zodat we de volgende dag rustig kunnen terugrijden naar Sevilla. Hier willen we alle tijd voor nemen, zodat we bij Parque Naturel de la Sierra de Grazalema op ontdekking kunnen gaan. Daar willen we vooral lekker gaan wandelen!

Het wordt een afwisselende week waar we erg veel zin in hebben! Heb je tips voor Amsterdam of Sevilla en Ronda? Let me know!

Wat vind jij van de combinatie Sevilla en Ronda?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
37 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Leuke plannen! In Amsterdam ga ik graag naar petit restaurant de Roozenboom, lekker eten, gezellig restaurantje en betaalbaar.

Jenn

*Rozenboom, zonder de dubbele o 😛 Aan de Rozenboomsteeg, in het centrum.

Linda | One Day Trip

Ik wil heel graag een keer naar Sevilla. Ging pas nog kijken voor voordelige vliegtickets, maar zonder succes. Waar vliegen jullie mee?

Tip voor Amsterdam: (een aantal van) de vele hofjes bezoeken. Op m’n blog heb ik een overzichtje staan.

Alvast heel veel plezier!

Co

Klinkt als een fijne trip! Ik wil ook graag nog een keer naar Andalusië, ben er nog nooit geweest en hoe meer ik erover lees, hoe meer ik het nodig vind om er een keer naar toe te gaan 🙂 En als je zin hebt om een kopje koffie te drinken in Amsterdam dan hoor ik het wel 😉

Co

Ja, dan werk ik inderdaad. In welke buurt zoek je iets?

Anne - Ditisanne

Leuk! Ik ken Spanje niet dus met tips kan ik je niet helpen. In Amsterdam ben ik dagelijks aan het werk in het centrum, in De Pijp, dat is een erg leuke wijk. Veel verrassende, kleine winkeltjes en concept store, zeker rondom de Albert Cuypmarkt. En heel veel restaurantjes! Misschien is Loetje een idee voor jullie? Is een begrip hier in Amsterdam! 😀

Sieds | Sieds My Travels

Heerlijke plannen en zo snel al, geniet er lekker van! Ik ben benieuwd wat jullie van Sevilla gaan vinden, hopelijk trekt het regenachtige weer snel weg.. 🙂

Shirley

Hoewel ik in Amsterdam werk, kom ik zelden in het centrum en heb ik geen leuke tips voor je, haha! Een paar jaar geleden ben ik in Sevilla geweest en dat was heel leuk. Ik vond het toen vooral grappig dat tapas overal min of meer dezelfde prijzen hadden. Alleen soms kreeg je dan letterlijk een hapje en op andere plaatsen was een tapa bijna een half menu. Metropol parasol de kathedraal beklimmen en een flamencoshow waren denk mijn favorieten in Sevilla. Heel veel plezier alvast!

Ik zal je niet meer vermoeien met nog meer tips over Sevilla, want ik kan er eindeloos over doorgaan en jullie hebben maar twee dagen 😉 Ik hoop dat het weer bijtrekt, maar Sevilla is ook een parel met slecht weer, haha. Misschien is wandelen door Maria Luisa park ook wel wat voor jullie! Dat is het park dat tegen Plaza de España aan ligt. Waarschijnlijk komt het ook aan bod met jullie fietstour. Er staan prachtige gebouwen in van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929. Ik denk dat jullie dit wel passeren, want met fietsen is dit goed te doen,… Lees verder »

Lotte - scratchingmymap

Ik kan je geen tips geven want het is alweer enkele jaren geleden dat ik nog in Amsterdam was. Maar wat een fijne en afwisselende week wordt het seg, genieten!

Trudy

Wat een mooie vooruitzichten! Over Amsterdam kan ik weinig zeggen. In Sevilla en Ronda waren wij juni vorig jaar. In Sevilla vermaak je je gemakkelijk twee dagen. In ons blog over Sevilla kun je lezen wat we allemaal hebben gezien en gedaan. De flamencovoorstelling vonden wij heel goed. Niet commercieel. In Ronda waren wij in een middag wel klaar. Maar dat is waarschijnlijk anders als je de stierenvechtersarena bezoekt of echt de kloof in wandelt. Misschien heb je op de terugweg naar Sevilla nog tijd om een van de witte dorpen te bezoeken. Ook daarover vind je onder ‘Spanje’ een… Lees verder »

Sabine

Heel leuk zeg! Sevilla staat hoog op mijn lijst! Amsterdam is ook een superleuke stad. Klein maar fijn haha. Ik kwam er vaak toen Jimmy er woonde, zelfs op de fiets. Vond ik doodeng haha.

Sarah

Heerlijke plannen heb je toch altijd 🙂 En helaas kan ik je geen tips geven aangezien ik geen van de plaatsen echt goed kennen. Jammer genoeg… 😉

Evelyn

Wat een leuk vooruitzicht! Ik denk dat je misschien Cannibale Royale wel leuk vindt? Houd je vriend van veel vlees?

Evelyn

Haha jawel, ze hebbn ook lkkere salades bijvoorbeeld 🙂

Sheila

Sevilla lijkt me zo mooi. Dat staat zeker nog op mijn lijstje. Ik plaatste een blog over mijn favoriete steden en ik heb het gevoel dat Sevilla met gemak daarop komt, als ik er eenmaal ben geweest. Ik houd echt van dat soort plaatsen.

Zelf houd ik niet zo van Amsterdam. Tips heb ik dus eigenlijk niet. Behalve dat ik gek ben op musea en daar zijn er genoeg van om te bezoeken 🙂

Wanda

Sevilla lijkt me inderdaad een hele mooie stad. Is twee dagen niet te kort joh? Ik zou het dan zo’n geren en gevlieg vinden maar misschien is het ook wel prima te doen hoor. Ronda ken ik eigenlijk niet zo goed maar de foto ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

Wat een fijne reisplannen! Ik kan je niet echt helpen met tips, want ik ben alleen in Amsterdam geweest. wij hebben toen vier gangen gegeten en dit hadden wij via socialdeals geregeld. Daar kun je goedkope deals vinden voor lekker en goedkoop eten. ik vind rond slenteren in Amsterdam altijd het leukste om te doen. Veel plezier! ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s

Stéphanie

Sevilla lijkt mij ook een mooie stad. Leuk dat jullie ook naar Ronda gaan, zo zie je net iets meer van de omgeving. Ik zag al molens en Amsterdam foto’s voorbij komen op Instagram, zo te zien begint de reis al goed! Veel plezier en ik duim voor je dat het weer meezit 🙂

37
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x