Reisplannen

Reisplannen – Amsterdam, Sevilla en Ronda

9 februari 2017
Marcella, strand Valencia

Onze eerste vakantieweek van 2017 komt steeds dichterbij! We reizen naar Amsterdam, Sevilla en Ronda. Ik vertel je wat onze plannen zijn. Uiteraard zijn tips voor alle 3 bestemmingen welkom!

Canals, AmsterdamAmsterdam

Ja, we gaan niet meer alleen naar Sevilla en Ronda, maar ook Amsterdam is aan ons lijstje toegevoegd. We vliegen op maandagmiddag, en dus leek het me leuk om op zondag eerst een stedentripje Amsterdam te doen. Het is alweer zo’n 4 jaar geleden dat we in onze hoofdstad waren, dus dan wordt het wel weer hoog tijd om terug te gaan. En zo kan ik de stad mooi van mijn Wishlist Nederland afstrepen. Wat we precies willen zien en doen in Amsterdam, dat weten we nog niet. We willen naar de 9 Straatjes, maar we zoeken ook nog een leuk restaurant voor ’s avonds. We hebben een middag, avond en ochtend de tijd in Amsterdam.

Shutterstock Sevilla, SpainSevilla

Na een korte stedentrip Amsterdam vliegen we naar Sevilla. Hier hebben we twee volle dagen de tijd om de stad te ontdekken. Uiteraard willen we het prachtige Plaza de España op de foto van Shutterstock bewonderen, naar Metropol Parasol en ook het Koninklijk paleis staan op ons lijstje. We hebben voor onze eerste volle dag een fietstour geboekt, zodat we een goede indruk krijgen van de stad. We eindigen die dag met een diner in een Spaans restaurant. We willen slenteren door de straatjes van Sevilla en lekker de sfeer van de stad opsnuiven. Het wordt er zo’n 16 graden, maar wel een beetje regenachtig. Hopelijk trekt het nog weg!

shutterstock Ronda, SpainRonda

We verlaten Sevilla om twee dagen met onze huurauto door Andalusië te rijden. We hadden eerst de meest wilde plannen, maar hebben besloten dat we alleen Ronda gaan ontdekken. Zoals je op de foto van Shutterstock ziet, wordt deze stad gesplitst door een diepe kloof, wat een fotogeniek plaatje geeft. Om deze kloof over te steken kan je over één van de drie bruggen lopen, de oudste brug is al gebouwd in de 11e eeuw. Ik wil ook graag door de Jardines de Cuenca lopen voor ’t mooiste uitzicht op de kloof. We slapen één nachtje in Ronda, zodat we de volgende dag rustig kunnen terugrijden naar Sevilla. Hier willen we alle tijd voor nemen, zodat we bij Parque Naturel de la Sierra de Grazalema op ontdekking kunnen gaan. Daar willen we vooral lekker gaan wandelen!

Het wordt een afwisselende week waar we erg veel zin in hebben! Heb je tips voor Amsterdam of Sevilla en Ronda? Let me know!

Wat vind jij van de combinatie Sevilla en Ronda?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Jenn 9 februari 2017 at 08:19

  Leuke plannen! In Amsterdam ga ik graag naar petit restaurant de Roozenboom, lekker eten, gezellig restaurantje en betaalbaar.

  • Reply Jenn 9 februari 2017 at 08:20

   *Rozenboom, zonder de dubbele o 😛 Aan de Rozenboomsteeg, in het centrum.

   • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:29

    Goeie tip Jenny, thanks!

 • Reply Linda | One Day Trip 9 februari 2017 at 08:20

  Ik wil heel graag een keer naar Sevilla. Ging pas nog kijken voor voordelige vliegtickets, maar zonder succes. Waar vliegen jullie mee?

  Tip voor Amsterdam: (een aantal van) de vele hofjes bezoeken. Op m’n blog heb ik een overzichtje staan.

  Alvast heel veel plezier!

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:30

   Wij vliegen met Transavia. Ik heb een jaar lang geregeld naar tickets gezocht. Vaak ligt de prijs zo rond de 130-150 euro. Nu hadden we een aanbieding en betaalden we 90 euro. Niet heel goedkoop dus. Voor Valencia betaalden we destijds 40 euro voor een retourtje voor twee personen!

 • Reply Co 9 februari 2017 at 08:40

  Klinkt als een fijne trip! Ik wil ook graag nog een keer naar Andalusië, ben er nog nooit geweest en hoe meer ik erover lees, hoe meer ik het nodig vind om er een keer naar toe te gaan 🙂 En als je zin hebt om een kopje koffie te drinken in Amsterdam dan hoor ik het wel 😉

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:32

   Hoe meer ik over Andalusië lees, hoe langer we er kunnen blijven. 2 volle dagen stad en 2 volle dagen rondreizen is nog heel weinig. Maar dan hebben we een goeie reden om nog eens terug te gaan! 😉
   In Amsterdam hebben we niet veel tijd, en ik denk dat je maandagochtend werkt? We zoeken nog iets voor maandagochtend, omdat we dan niet terug naar het centrum willen. Als je tips hebt?

   • Reply Co 10 februari 2017 at 13:33

    Ja, dan werk ik inderdaad. In welke buurt zoek je iets?

    • Reply Marcella 10 februari 2017 at 17:03

     Haha, dat weten we nog niet 😉

 • Reply Anne - Ditisanne 9 februari 2017 at 08:44

  Leuk! Ik ken Spanje niet dus met tips kan ik je niet helpen. In Amsterdam ben ik dagelijks aan het werk in het centrum, in De Pijp, dat is een erg leuke wijk. Veel verrassende, kleine winkeltjes en concept store, zeker rondom de Albert Cuypmarkt. En heel veel restaurantjes! Misschien is Loetje een idee voor jullie? Is een begrip hier in Amsterdam! 😀

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:35

   Jaren geleden was ik voor het eerst bij de Albert Cuypmarkt, ik vond het sfeertje er heel leuk! Loetje klinkt ook goed trouwens. Goeie tip!

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 9 februari 2017 at 08:50

  Heerlijke plannen en zo snel al, geniet er lekker van! Ik ben benieuwd wat jullie van Sevilla gaan vinden, hopelijk trekt het regenachtige weer snel weg.. 🙂

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:36

   Er wordt nu wat minder regen verwacht gelukkig. Maandag wel, maar dan komen we ’s avonds aan. Niet zo erg dat het dan regent. Dinsdag en woensdag lijkt he droger. Houden zo!

 • Reply Shirley 9 februari 2017 at 09:00

  Hoewel ik in Amsterdam werk, kom ik zelden in het centrum en heb ik geen leuke tips voor je, haha! Een paar jaar geleden ben ik in Sevilla geweest en dat was heel leuk. Ik vond het toen vooral grappig dat tapas overal min of meer dezelfde prijzen hadden. Alleen soms kreeg je dan letterlijk een hapje en op andere plaatsen was een tapa bijna een half menu. Metropol parasol de kathedraal beklimmen en een flamencoshow waren denk mijn favorieten in Sevilla. Heel veel plezier alvast!

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 19:58

   Ik zal op zoek naar de grote menu’s tapas, haha 😉 Metropol parasol en de kathedraal staan op mijn lijstje. De toren lijkt me erg tof! Daarnaast wil ik natuurlijk ook naar Plaza de Espagna, lijkt me zo mooi daar!

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 9 februari 2017 at 09:31

  Ik zal je niet meer vermoeien met nog meer tips over Sevilla, want ik kan er eindeloos over doorgaan en jullie hebben maar twee dagen 😉 Ik hoop dat het weer bijtrekt, maar Sevilla is ook een parel met slecht weer, haha. Misschien is wandelen door Maria Luisa park ook wel wat voor jullie! Dat is het park dat tegen Plaza de España aan ligt. Waarschijnlijk komt het ook aan bod met jullie fietstour. Er staan prachtige gebouwen in van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929. Ik denk dat jullie dit wel passeren, want met fietsen is dit goed te doen, terwijl het lopend wat ver is. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe je het vond als je terug bent!
  Amsterdam.. Ik heb een poosje aan het Waterlooplein gewerkt in Amsterdam. Als je een Museumkaart hebt dan raad ik het Nationaal Holocaust Museum aan, zit aan de Plantage Middenlaan 27. Het is nog nieuw en in oprichting, maar het verhaal erachter is indrukwekkend. Het is niet zo groot dus kost je niet veel tijd. Maar wellicht zijn er nog veel andere tips die ik ook nog niet ken 🙂

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 20:00

   Haha, je mag me tips blijven geven voor Sevilla hoor. Ik vind jouw enthousiasme fijn aanstekelijk! 😉 Je maakt me nu dus ook benieuwd naar het Maria Luisa park. Ik hoop dat we er doorheen fietsen, klinkt goed! Ik zal in elk geval vertellen over alle avonturen in Sevilla mét veel foto’s natuurlijk!
   Ik denk dat we door Amsterdam vooral veel gaan lopen. Zo willen we kijken bij de 9 Straatjes, en de Foodhallen lijken me ook tof. Ik denk dat onze uren er voorbij vlíegen 🙂

 • Reply Lotte - scratchingmymap 9 februari 2017 at 10:43

  Ik kan je geen tips geven want het is alweer enkele jaren geleden dat ik nog in Amsterdam was. Maar wat een fijne en afwisselende week wordt het seg, genieten!

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 20:00

   Ja, het wordt vast en zeker een fijne week Lotte. Nu al zin in! Enne, woensdag 20 graden voorspelt in Sevilla. Fijn!

 • Reply Trudy 9 februari 2017 at 11:01

  Wat een mooie vooruitzichten! Over Amsterdam kan ik weinig zeggen. In Sevilla en Ronda waren wij juni vorig jaar. In Sevilla vermaak je je gemakkelijk twee dagen. In ons blog over Sevilla kun je lezen wat we allemaal hebben gezien en gedaan. De flamencovoorstelling vonden wij heel goed. Niet commercieel.
  In Ronda waren wij in een middag wel klaar. Maar dat is waarschijnlijk anders als je de stierenvechtersarena bezoekt of echt de kloof in wandelt. Misschien heb je op de terugweg naar Sevilla nog tijd om een van de witte dorpen te bezoeken. Ook daarover vind je onder ‘Spanje’ een verslag op onze site. Veel plezier in ieder geval.

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 20:02

   Ik ga jouw artikelen over Sevilla nog even lezen, ben ik wel benieuwd naar! Het lijkt me tof om de kloof in te wandelen in Ronda. Ben ik best benieuwd naar! Op de terugweg van Ronda naar Sevilla willen we ook naar het natuurgebied Sierra de Grazalema. Eens kijken of we ook een wit dorp kunnen meepakken 😉

 • Reply Sabine 9 februari 2017 at 14:58

  Heel leuk zeg! Sevilla staat hoog op mijn lijst! Amsterdam is ook een superleuke stad. Klein maar fijn haha. Ik kwam er vaak toen Jimmy er woonde, zelfs op de fiets. Vond ik doodeng haha.

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 20:08

   Amsterdam is voor onze begrippen groot, maar ik begrijp van jou dat Bogota nog veeeeeel groter is 😉 Kan ik me zo amper zo niet voorstellen. Leuk dat Sevilla hoog op jouw lijstje staat. Ik ga je er mee naartoe nemen met mijn foto’s en verhalen!

 • Reply Sarah 9 februari 2017 at 17:46

  Heerlijke plannen heb je toch altijd 🙂 En helaas kan ik je geen tips geven aangezien ik geen van de plaatsen echt goed kennen. Jammer genoeg… 😉

  • Reply Marcella 10 februari 2017 at 20:08

   Dan kan ik jou tips geven Sarah, voor als jij naar één van deze bestemmingen reist! 🙂

 • Reply Evelyn 9 februari 2017 at 19:22

  Wat een leuk vooruitzicht! Ik denk dat je misschien Cannibale Royale wel leuk vindt? Houd je vriend van veel vlees?

  • Reply Marcella 9 februari 2017 at 19:59

   Jan houdt van vlees Evelyn, maar ik niet 😉 Vind je die combi bij Cannibale Royale?

   • Reply Evelyn 9 februari 2017 at 21:57

    Haha jawel, ze hebbn ook lkkere salades bijvoorbeeld 🙂

    • Reply Marcella 10 februari 2017 at 10:14

     Met kip zag ik. Ga toch liever echt voor vega, dus we zoeken even verder 😉

 • Reply Sheila 12 februari 2017 at 12:07

  Sevilla lijkt me zo mooi. Dat staat zeker nog op mijn lijstje. Ik plaatste een blog over mijn favoriete steden en ik heb het gevoel dat Sevilla met gemak daarop komt, als ik er eenmaal ben geweest. Ik houd echt van dat soort plaatsen.

  Zelf houd ik niet zo van Amsterdam. Tips heb ik dus eigenlijk niet. Behalve dat ik gek ben op musea en daar zijn er genoeg van om te bezoeken 🙂

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 11:38

   Nu ik in Sevilla geweest ben, kan ik zeggen dat de stad zéker op je lijstje met favoriete steden past. Wat een mooie sfeervolle stad! Ik zal er een aantal artikelen vol foto’s over delen! Op Instagram kan je ook al wat mooie plaatjes vinden!

 • Reply Wanda 12 februari 2017 at 13:50

  Sevilla lijkt me inderdaad een hele mooie stad. Is twee dagen niet te kort joh? Ik zou het dan zo’n geren en gevlieg vinden maar misschien is het ook wel prima te doen hoor. Ronda ken ik eigenlijk niet zo goed maar de foto ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

  • Reply Marcella 12 februari 2017 at 20:35

   Na twee dagen Sevilla hebben we een hoop gezien. Vorig jaar in Valencia hadden we een halve dag extra, maar waren we eigenlijk al uit gekeken. En nu rijden we nog twee dagen in de omgeving rond. Fijn om wat extra tijd te hebben!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 12 februari 2017 at 19:06

  Wat een fijne reisplannen! Ik kan je niet echt helpen met tips, want ik ben alleen in Amsterdam geweest. wij hebben toen vier gangen gegeten en dit hadden wij via socialdeals geregeld. Daar kun je goedkope deals vinden voor lekker en goedkoop eten. ik vind rond slenteren in Amsterdam altijd het leukste om te doen. Veel plezier! ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 11:41

   Ik vond slenteren door Amsterdam echt fijn! Ik heb vooral veel foto’s van de mooie grachtjes en pandjes gemaakt. Zo sfeervol! Er komt een artikel aan!

 • Reply Stéphanie 13 februari 2017 at 21:39

  Sevilla lijkt mij ook een mooie stad. Leuk dat jullie ook naar Ronda gaan, zo zie je net iets meer van de omgeving. Ik zag al molens en Amsterdam foto’s voorbij komen op Instagram, zo te zien begint de reis al goed! Veel plezier en ik duim voor je dat het weer meezit 🙂

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 11:41

   Sevilla & Ronda was een perfecte combi. Inderdaad superleuk om wat meer van de omgeving te zien. Like!

  Leave a Reply