Reisinspiratie

Reisinspiratie #6 – Slovenië, Japan en de Algarve

17 juli 2015

Ik lees veel leuke blogs. Over allerlei onderwerpen, maar ‘t liefst over fijne reizen. Zo doe ik veel reisinspiratie op en leer ik de mooiste landen, steden en natuur kennen. Ver weg, maar ook dichterbij huis is er veel leuks. Mijn wishlist wordt elke keer een stukje langer. In mijn vorige blog deelde ik tips voor reisinspiratie voor Israel, Yellowstone National Park en de gave wereldreis van Karlijn. In deze blog weer heel andere bestemmingen.

Blog Reisvlinder

Roadtrip Slovenië bij Reisvlinder

Door Anita staat Slovenië erg hoog op mijn wishlist. Ik was al lange tijd benieuwd naar die hoofdstad met die gave naam, Ljubljana. Maar er is zoveel meer moois in Slovenië! Het meer van Bled ziet er onwijs mooi uit, maar ook de Vintgar Kloof en de Sum waterval staan nu hoog op mijn Slovenië-wishlist. En natuurlijk pak ook ik graag een stukje van de kust mee. Maar eens concrete reisplannen maken! Lees over roadtrip Slovenië bij Reisvlinder

Blog Wanderers Blues

3 weken Japan bij Wanderers Blues

Marijke reist nu door Japan. Een land wat tot mijn verbeelding spreekt en waar ik steeds meer nieuwsgierig naar word. Marijke en Jeroen reizen 3 weken met de Japan Rail Pass en proberen zoveel mogelijk het authentieke Japan te ontdekken. Ik zag op Instagram al mooie foto’s voorbij komen van de Mount Fuji en de Japanse Alpen. En dan staan de eilanden Kyoto, Shikoku, Miyajima en Kyushu ook nog op de planning. Ik blijf hun avonturen volgen! Lees over 3 weken Japan bij Wanderers Blues

Blog Wacca

De Algarve bij Wacca

Liesbeth vertrok naar de Algarve om zich onder te dompelen in rust en ruimte. Ze zat in het binnenland van de Algarve, waar ze 30 minuten over adembenemende heuvelpassen moest rijden om in het dichtstbijzijnde dorp te komen. In het prachtige gebied kwamen ze zowel op de weg als in een wandelgebied geen mens tegen. Ik ken voornamelijk de foto’s van de kustlijn van Portugal, maar deze ode aan het prachtige stuk binnenland overtuigd mij om dat gebied zeker op mijn (lange) wishlist te zetten! Lees over de Algarve bij Wacca

Lees ook mijn andere blogs vol reisinspiratie. Heb jij nog fijne inspiratie voor mij?

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 17 juli 2015 at 10:27

  Heerlijk die reisinspiratie, daar wordt je vrolijk van!! Slovenië lijkt me ook heel gaaf en Japan ja daar wil ik ook dolgraag nog een keer naar toe, het lijkt me een bijzonder land.

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 13:40

   Ik word ook vrolijk van reisinspiratie Sieds! De foto’s van Slovenië verrasten me echt, de natuur is er echt supermooi! En Japan lijkt me echt heel tof ook. Maar Patagonië staat dankzij jou ook enorm hoog op m’n wishlist! 😉

 • Reply Puck 17 juli 2015 at 11:45

  Ik volg Karlijn ook… Zo’n gave reis, zeker omdat ze landen bezoek die nu niet bepaald bovenaan mijn wish-list staan (sommige ken ik niet eens) en ik daar ook nog eens over hoor.

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 13:42

   Ik ken de meeste landen waar Karlijn naartoe reist inderdaad ook niet. Maar ze verrassend me stuk voor stuk. De natuur is er ontzettend mooi, echt leuk om zo een heel onbekend gebied te ontdekken!

 • Reply Ruurdje 17 juli 2015 at 13:28

  Ik vind dit altijd fijne overzichten, vooral omdat ik de meeste blogs die je noemt nog niet ken! 🙂

  • Reply Marcella 17 juli 2015 at 13:43

   Leuk Ruurdje, dan heb je een mooi lijstje met blogs om te ontdekken!

 • Reply Anita - Reisvlinder.nl 17 juli 2015 at 15:16

  Echt leuk dat ik je zo enthousiast hebt gemaakt over Slovenië! Het is ook zo’n ontzettend mooi land. Zeker de moeite waard, vooral als je van mooie natuur houdt. Bedankt voor de vermelding.

  • Reply Marcella 19 juli 2015 at 13:46

   Graag gedaan voor de vermelding Anita, je hebt zo’n leuk blog over Slovenië geschreven! Je maakt me echt onwijs nieuwsgierig naar de hoofdstad en vooral ook de geweldige natuur. Het land staat nu hoog op m’n wishlist!

 • Reply Danique 17 juli 2015 at 17:11

  Leuk, ik ken deze alle drie nog niet! En de reis van Karlijn is echt supergaaf om te volgen!

  • Reply Marcella 19 juli 2015 at 13:46

   Dan heb je toffe blogs om te volgen Danique, ze zijn alle drie erg leuk en veelzijdig. Veel leesplezier!

 • Reply Simone 18 juli 2015 at 08:36

  Ja die reis van Karlijn lijkt me echt fantastisch! En Japan staat – naast Australie – wel heel hoog op mijn wensenlijstje! Dat lijkt me zo’n bizzar en mooi land.

  • Reply Marcella 19 juli 2015 at 13:47

   Australië staat ook hooooog op mijn wishlsit. Al zou ik er dan ook direct minstens 2 maanden naartoe willen. Japan is een land van heel andere orde, maar het lijkt me echt heel intrigerend. Mooi, dromen over verre bestemmingen! 😉

 • Reply Sigrid | My Travel Secret 18 juli 2015 at 23:44

  Ga zeker een keer naar Slovenie! Je zult het geweldig vinden 🙂 Lake Bohinj was mijn fijnste ontdekking van dit jaar tot nu toe.

  • Reply Marcella 19 juli 2015 at 13:49

   Ik ben echt heel nieuwsgierig naar Slovenië geworden! Ik lees er ook steeds meer enthousiaste verhalen over, dus ik móet er echt eens heen binnenkort! 😉

 • Reply Wanda 19 juli 2015 at 22:35

  Slovenië lijkt me zeker ook erg mooi, ooit tijdens vakantie in Oostenrijk wel een stukje door heen gereden en inderdaad een prachtige natuur. Sowieso spreken dat soort landen me wel aan, juist omdat het massa toerisme er nog niet is los gebarsten…

  • Reply Marcella 20 juli 2015 at 09:30

   Daar heb je helemaal gelijk in Wanda, die gebieden zijn inderdaad nog lekker rustig. En daar hou ik wel van!

 • Reply Liesbeth | Wacca 20 juli 2015 at 23:18

  Karlijn haar reis is inderdaad prachtig… Zo enorm tof dat ze ons zo goed op de hoogte houdt!
  Verhuisden we dit jaar niet, trokken we in het najaar naar Slovenië. Dank je wel dus voor de link naar reisvlinder.nl. Kende ik nog niet, maar ga ik beginnen volgen!
  En stiekem heel tof dat je wacca en het artikel van de Algarve deelde! *bloos bloos*. Het is een streek die wij op een andere manier probeerden te ontdekken, en die we zo alleen maar kunnen aanraden! (en er is nog meer op komst)

  • Reply Marcella 21 juli 2015 at 19:41

   Jaa, alle reisverslagen én filmpjes van Karlijn zijn echt te gek!

   En leuk dat je ook veel interesse hebt voor Slovenië. De natuur zijn er echt te gek uit in de blog van Anita, wauwww!

   Jij maakt me dan weer extra nieuwsgierig naar Portugal. Staat al jarenlang op mijn lijstje, maar dankzij jou heb ik weer een ander soort gebied ontdekt. Tof, thanksss! Enne, kom maar op met meer toffe blogs!!

  Leave a Reply