Tag-lijstjes

Pluk het geluk!

24 januari 2015

Marcella in Amerika

Saskia van I live for my dreams introduceerde het project Pluk het geluk. Veel mensen denken dat het gras groener aan de overkant is, maar hier is Saskia het niet mee eens. Met het project wil ze stil staan bij het geluk wat je al hebt, de kleine dingen die het leven mooier maken. Ze hoopt dat mensen bewuster gaan nadenken en een positieve vibe krijgen. Een mooi project waar ik graag aan mee werk. Pluk het geluk!

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Een vrolijk gevoel, lekker in mijn vel zitten. In de zomer een flink eind fietsen op mijn racefiets en daarna voldaan een boekje lezen in de tuin. Met mijn lief de mooiste reizen maken en samen fijne herinneringen opbouwen. Een flink eind wandelen in de prachtige natuur. Knuffelen met mijn katjes Puma & Cheetah en ze genietend horen spinnen. Afspreken met familie en veel lol hebben met z’n allen. Een avond vol goede gesprekken en plezier met lieve vrienden. Met veel plezier blogs schrijven en dan superleuke reacties krijgen van mijn lieve lezers ♥

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Reizen natuurlijk! Ik vind het heerlijke om nieuwe landen of onbekende gebieden te ontdekken. Genieten van ruige kustlijnen in Normandië en Nieuw-Zeeland, de prachtige afwisselende natuur van Amerika en steden als Edinburgh, Rome en Berlijn verkennen. Maar ook fijne hotspots ontdek ik graag. Ik word blij van op pad gaan, het avontuur. Ik geniet ervan. Daarentegen hecht ik ook waarde aan mijn eigen, veilige haven. Al ga ik die straks verruilen voor een nieuwe plek. Er maar snel een fijn thuis van maken dus!

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Ruim 6 jaar geleden leerde ik mijn lief kennen. We hadden allebei de drang om de wereld te ontdekken en dus maakten we al snel onze eerste reis naar Amerika, New York en Florida. We maken onze dromen waar, al lag er de afgelopen jaren ook veel ellende op ons pad. Samen zijn we sterker, we kunnen voor 200% op elkaar bouwen. Ik groei als persoon en ben blij met hoe ik me ontwikkel. 

Wat is jou ultieme geluksmotto?

Life your live

Doe wat jou gelukkig maakt en geniet daar optimaal van! Trek je niets aan van andere mensen als iemand het niet eens is met wat jij ’t liefste doet. ‘Ga je nou alweer op reis?’ hoor ik vaak. Ja, dat doe ik. En dat blijf ik doen zolang ik dat wil. Toen mijn vader op 65e jarige leeftijd stierf, bleek maar weer dat het zó belangrijk is om uit het leven te halen wat erin zit. Het gras ís niet altijd groener bij anderen, je kunt je eigen gras ook groener máken.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Ik heb de laatste tijd het gevoel dat de tijd voorbij vliegt zonder dat ik er veel vat op heb. Ik had het de laatste maanden van 2014 onwijs druk met mijn werk en tussendoor kochten we ook ons eerste huis. Nu zijn we dus erg druk met verkopen, opruimen en inpakken. Ik wil vaker stil staan, me bewust zijn van het hier en nu en volop genieten. Dat blijf er nu vaak een beetje bij. Als we eenmaal gesetteld zijn een mooi aandachtspunt om de focus op te leggen. Genieten met een hoofdletter. 

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Met het geloof heb ik niet zoveel en hopen voelt voor mij afhankelijk en weinig effectief. Ik ga dus voor de liefde. De liefde die vermenigvuldigd door het te delen.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Do more of what makes you happy. Wat dat dan ook is, als jij er maar happy van word. Doe het zo vaak mogelijk en geniet er optimaal van. Enjoy! ♥

You Might Also Like

24
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
10 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
14 Auteurs van reacties
StéphaniePluk het geluk |Tag - lifestyleandglamourOverzicht tags; alle vragenlijsten voor bloggers - BlogQueenJanetSheelagh Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Saskia
Reiziger
Saskia

Do more of what makes you happy, die spreuk/quote staat op de kantoorkamer. En ik heb er goed zicht op als ik blog of thuiswerk.
Iets waar ik de laatste tijd erg veel mee bezig ben!
Mooie antoorden op dit toffe project van mijn naamgenootje.

karlijntravels
Reiziger

Wat een fijne blog! Past op een of andere manier erg goed bij jou. Dat ‘bewust zijn van het nu’ is voor mij ook een goede reminder. Ik ben met mijn hoofd vaak al weken of maanden vooruit, steeds bezig met wat komt. Zonde natuurlijk, want daardoor haal je niet het optimale uit het nu. Aandachtspuntje 🙂

Daphne | LiveTheLifeYouLove
Reiziger

Helemaal mee eens! Ik zou ook meer stil moeten staan bij het hier en nu, ipv te veel vooruit. In 2015 dus meer genieten van het hier en nu en niet te ver vooruit

coby63
Reiziger

Idd Marcella meer beseffen wat je hebt. Gisteren en vandaag een mooie foto serie over de winter gemaakt. Die strijk komt morgen wel 🙂

Wanda
Reiziger

Mooi om je visie hierop te lezen! En ja, genieten… te vaak laten we bepaalde momenten zo aan ons voorbij gaan zonder ons daadwerkelijk te realiseren hoe bijzonder ze waren. Achteraf kan het dan te laat zijn en overnieuw doen lukt helaas vaak niet. Ik probeer ook om hier steeds bewuster mee om te gaan, maar in de periode waarin we nu zitten, zowel thuis als op het werk erg druk, merk ik wel dat het moeilijk is en dat de dagen veel elkaar lijken en inderdaad voorbij vliegen…

Sas
Reiziger

Ik vind dat je deze vragenlijst super mooi heb ingevuld. Helemaal Marcella, en dat vind ik extra mooi! Wat een fijne positieve ervaring ook, het geluk hebben met je vriend! Ik gun je al het geluk van de wereld toe en ben erg benieuwd naar de rest van je invullingen. Super leuk dat je mee doet met m’n project!!

esterdekoning
Reiziger

Mooi Marcella, wat een fijne positieve post. Gelijk heb je met do more what makes you happy – daar zouden we allemaal wat vaker bij stil moeten staan 🙂

Petra
Reiziger
Petra

Mooi project heeft Saskia op gezet. Leuk om met deze vragen bezig te zijn en de antwoorden van anderen te lezen. Ik vind je moto een hele mooie. En inderdaad do more of what makes you happy.

wanderersblues
Reiziger
wanderersblues

Mooi om te lezen, echt waar! Ik wou dat ik mij ook minder zou aantrekken van wat anderen van mij denken! Op elke vrije moment willen reizen, maar toch een veilige thuishaven verkiezen is ook herkenbaar… net zoals dat gevoel dat alles maar voorbijvliegt! Heel mooi verwoord, Marcella!

Mieke
Reiziger

Mooi project van Saskia, en leuk om ook jouw antwoorden op de vragen te lezen.
Do more of what makes you happy, ja dat is ten mooie. Hij hangt hier op het kleinste kamertje. 😉

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Liefde voor positiviteit <3 Mooi beschreven, en meer doen van wat je blij maakt is een goed advies waar ik zelf ook naar probeer te leven.

Janet
Reiziger
Janet

Wat een mooi project en wat een herkenbare antwoorden. En die: “Ga je nu alweer op reis?” horen wij beide ook heel vaak. Misschien nemen we deze wel over in een blog binnenkort. Leuk om te lezen 🙂

trackback

[…] Pluk het geluk – Saskia van I Live For My Dreams (persoonlijk/geluk) […]

trackback
Pluk het geluk |Tag - lifestyleandglamour

[…] even gezocht te hebben vond ik op deze blog de tag, ‘Pluk het geluk’! Dat vind ik zo’n mooie titel en mooie spreuk om bij […]

Stéphanie
Reiziger

Mooi verwoord Marcella! Ik klikte even door op twitter, werd nieuwsgierig want ik ben de laatste tijd veel bezig met dit onderwerp. Het klinkt zo eenvoudig maar dat is het niet altijd he. Die veilige thuishaven maar tegelijkertijd zoveel willen ontdekken en het idee dat de jaren voorbij vliegen heb ik ook. Je hebt gelijk, doen wat je gelukkig maakt, wat de rest van de wereld er ook van denkt. Voor je het weet is je leven voorbij en wil je liever toch terugblikken op fijne momenten en in ieder geval het gevoel hebben dat je er alles uit hebt… Lees verder »