Fotoblogs

Plog: pretpark Slagharen!

19 oktober 2014
Pretpark Slagharen

Op de laatste zomerse zaterdag van het jaar deden wij een dagje Slagharen met twee van onze nichtjes. En hoewel ik niet van achtbanen hou, was het absoluut een heerlijke dag vol gezelligheid. Uiteraard maakte ik foto’s van deze leuke dag!

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Jaaaaaren geleden was ik als kind van een jaar of 10 in wat toen nog Ponypark Slagharen heette. Volgens mij was ik er met een schoolreisje. Ik herinner me dat ik op een pony reed, maar meer ook niet. Pony’s zijn er nog steeds, al vind je ze inmiddels in een hoekje achteraf in het park. Er zijn in de afgelopen jaren ook steeds meer attracties bij gekomen. In het park kwamen ook de herinneringen aan de kabelbaan en de buggy’s terug. Het pretpark verraste me ontzettend, want er is zoveel variëteit in attracties en vermaak! En heel lang hoefden we niet te wachten voor de attracties, een fijn voordeel.

De Main Street verbindt het voorste en achterste deel van het pretpark met elkaar. Je kunt er overheen zweven met een stoeltjeslift, de trein nemen, of gewoon een stukje lopen. Er zijn veel Amerikaanse invloeden opgenomen met oa een Burgerrestaurant, Snack Corners, Cowboy shows en veel Amerikaanse vlaggen. Leuk gedaan!

Na een dag vol attracties, frietjes en ijs (een goddelijke Swirl met brownies!!) sloten we onze dag af met de show Miracle of lights. Een prachtige eindshow met artiesten met onwijs mooie kostuums, wagens versierd met lichtjes en een knallende lasershow. En omdat het inmiddels al schemerig was, extra magisch! Ja, in vermaak zijn ze echt onwijs goed in Pretpark Slagharen! Wij scoorden online spotgoedkope kaartjes, dat maakt je bezoek nóg aantrekkelijker! Ik ben niet zo fan van pretparken, maar ik heb een erg leuke dag gehad.

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Pretpark Slagharen

Lasershow

Pretpark Slagharen

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply blauwesokken 19 oktober 2014 at 15:44

  Ik ben er ook al jaaaaren niet meer geweest, wat is het positief veranderd!! Leuke foto’s!

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:29

   Het is echt een verrassing als je er al zó lang niet geweest bent. Er was zoveeel meer dan de pony die ik slechts herinnerde 😉

 • Reply Sandraschrijftenleest 19 oktober 2014 at 17:50

  Wat leuk! Ik ben er ooit in 1977 (kuch kuch) in geweest en vond het toen al geweldig! Ik rijd er elk jaar langs maar ben in al die tijd nooit meer naar binnen geweest, leuk om nu via jouw plog weer eens Slagharen te zien 🙂

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:34

   Na zóveel jaar moet je nog maar eens terug om te kijken hoe het er nu is. Ik hoorde dat het de afgelopen jaren flink verandert is, er zijn steeds meer attracties bij gekomen. Het heet dan ook niet voor niks niet meer ponypark, maar pretpark.

   • Reply Sandraschrijftenleest 21 oktober 2014 at 10:59

    Ja eigenlijk wel he, maar ik vind het dan toch het leukste om met kinderen naar Slagharen te gaan aangezien ik zelf nergens in durf (ben al gauw zwak ziek en misselijk haha).

    • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 11:35

     Dat herken ik hoor, ben zelf ook een schijterd. Mijn man ging vooral met m’n ene nichtje overal in, de andere bleef gezellig bij mij! 😉

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 19 oktober 2014 at 17:57

  Wat leuk om zoiets weer eens te doen! Toen ik in Hoogeveen woonde gingen we hierheen op schoolreisje en later natuurlijk nog een aantal keren geweest.. Maar allemaal heeel lang geleden!

 • Reply Beautycurls 19 oktober 2014 at 17:47

  Wat leuk! Ik ben daar vroeger een paar keer heen geweest met een schoolreisje en met mijn ouders. Zo te zien hebben jullie een leuke dag gehad!

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:33

   Ik was er ook met schoolreisje en volgens mij later nog eens met het werk van mijn vader. Echt leuk om er na zóveel jaren nog eens terug te komen. Het is echt een tof pretpark!

 • Reply Natasja - Watzijzegt 19 oktober 2014 at 21:29

  Oooooh, jeugdherinneringen! Al kan ik me ook niet veel meer herinneren dan die pony’s en een groot speelpark…

  • Reply Marcella 19 oktober 2014 at 21:39

   Haha, dat was dus ook mijn herinnering, dus ik ben blij verrast! Erg gaaf pretpark!

 • Reply Stephanievandrunen 19 oktober 2014 at 21:37

  Jaa ik ben er pas ook geweest 🙂 ik had me er weinig van voorgesteld (vind zelf Walibi/achtbanen heel tof of een thema/sprookjespark als Efteling), maar het was er erg leuk!

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:45

   Ja, ik zag jouw blog over Slagharen, erg leuk! Ik vind het pretpark echt goed opgezet, heel tof!

 • Reply Wandernan 20 oktober 2014 at 09:57

  Leuk zo in het donker! Enneh…. die kabelbaan herinner ik me ook nog!

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:46

   Die show in het donker was een perfecte afsluiter, heel gaaf!

 • Reply Sas 20 oktober 2014 at 10:39

  Altijd leuk zo’n dagje Pretpark. Ik ben er echt al jaren niet geweest. Ik ben meer van de dierentuinen 😉

  • Reply Marcella 21 oktober 2014 at 07:47

   Ik ben niet zo van de achtbanen, dus ja, ik ga zelf ook graag naar de dierentuin. Maar voor een keertje eens totaal wat anders was best leuk!

 • Reply Laura 20 oktober 2014 at 15:14

  Ik ben er een paar jaar geleden nog geweest. Blijft stiekem een leuk park! Vroeger ging ik er elk jaar heen want een collega van mijn vader ging daar altijd met zijn gezin op vakantie. En dan gingen wij gezellig een dagje langs 🙂

 • Reply Miekeke 20 oktober 2014 at 22:02

  Leuk, ziet er erg gezellig uit! Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het ziet er erg leuk uit! Gezellig, zo’n dagje met de nichtjes.

 • Reply Saskia 21 oktober 2014 at 23:11

  Een van de weinige pretparken die ik nog niet gezien heb. Deze maar eens op de lijst erbij zetten 🙂

 • Reply Sandra 27 oktober 2014 at 10:36

  Ik wist helemaal niet dat Slagharen zo leuk was! Ik heb echt een pesthekel aan paarden (sorry…), dus heb dit park altijd vermeden als de pest, maar eigenlijk is het best leuk! En leuk om plogs te lezen / kijken!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 31 maart 2016 at 00:00

  Ik kwam dit tegen omdat ik blogs / plogs over pretparken op zocht! Binnenkort wil ik graag weer eens een pretpark opzoeken 🙂 Een jaar geleden zijn we alleen al in Slagharen geweest, was inderdaad super leuk, betaalbaar en vrij rustig! De lekkerste hamburger die ik ooit at at ik trouwens in Slagharen, zelfde het beste hamburgerrestaurant in Boedapest kon dat niet overtreffen

 • Reply Naar het pretpark Slagharen | goedkope date plekken 8 december 2016 at 21:38

  […] tekst, foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5, foto […]

 • Leave a Reply