Frankrijk

Paris for someone special

30 december 2013

Flaneren over de Champs Elysees, je verwonderen bij de Eiffeltoren en genieten van de prachtige Notre dame. De heerlijke mooie stad Parijs is altijd een bezoek waard. Ik las over de winactie voor een fijn weekend weg bij Accor hotels. Om kans te maken op dit gave arrangement kan je jezelf naar Parijs schrijven. De hamvraag is wie jij een heerlijk weekend Parijs gunt. Voor mij is het antwoord heel simpel: mijn moeder.

Mijn vader droomde over het Noorderlicht, wat wilde hij dat graag met eigen ogen zien. Wat was hij dan ook blij met de reisgids over Noorwegen die ik hem gaf met vaderdag. Maar mijn ouders droomden ook over Macedonië en ze wilden wel eens bij vrienden langs in hun huisje in het mooie Portugal. Ze keken naar mooie aanbiedingen in de ANWB-gids en mijn vader ontving veel nieuwsbrieven van reisaanbieders in zijn mailbox. Maar toch kozen ze dit jaar nog voor een fijne vakantie in een dorpje dichtbij Enschede. Fijn om toch iets dichterbij hun oudste dochter te blijven die geestelijk en lichamelijk gehandicapt is. Mantelzorger blijft je altijd. Volgend jaar zouden ze dan samen naar ’t buitenland.

Helaas liep alles zo anders dan verwacht. Al in de eerste vakantieweek kreeg mijn vader het benauwd en had hij last van een hartritmestoornis. En zo plotseling moesten we ook al afscheid nemen na een fataal herseninfarct. Nooit ziek en nu dit, zo onverwachts, niet te bevatten. Na het afscheid sliepen ook wij een nachtje in hun vakantiehuisje op een geweldig landelijke plek in een prachtige omgeving. Maar ja, we moesten naar huis om veel belangrijke beslissingen te nemen. Vakantie kwam later wel weer.

Nu zijn we drie maanden verder en beleven we onze eerste kerst zonder man en vader. Mijn moeder vond het maar raar, al die kerstversieringen, muziek op de radio en kerstkaarten. En dan daarna ook nog je 40-jarige huwelijk in je eentje vieren. Hoe wrang. Ze houdt zich sterk, maar heeft het eigenlijk heel moeilijk. Wat zou het dan ook fijn zijn om er even helemaal uit te zijn. Haar een nieuw stukje van de wereld te laten zien, wat ze zo graag met mijn vader had gedaan. Paris is always a good idea, maar voor mijn lieve sterke moeder zou het haar de energie opleveren om een moeilijk jaar vol gemis door te komen. Een heerlijke trip voor de liefste moeder, ik kan me niets mooiers wensen!

Update 6 januari ’14: ik kon mijn moeder superblij maken want we wonnen de trip!!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
31 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne

Marcella, ik gun dit jou en jouw moeder van harte. Kan even niet uitdrukken hoe je stuk me raakt.

Mieke

Mooi meis. Wat mij betreft heb je de reis gewonnen. Xx

Willemvk

De rest mag wel ophouden. Jij wint!

Maaike

Ah jeetje, wat een verhaal zeg! Vanavond komt mijn stuk online, ook ik schrijf voor mijn moeder. Maar ik gun het jou en je moeder echt heel erg, het zal haar vast veel goed doen! Liefs Maaike

Eva

Jemig wat heftig zeg. Heel mooi geschreven en heel mooi dat je je moeder mee wilt nemen naar Parijs. Ik heb nog even getwijfeld of ik mee zal doen aan de actie, maar jij mag het wat mij betreft volledig winnen! Zal voor je duimen.

Wanda

Natuurlijk wil ik zelf ook graag naar Parijs, want dat zou betekenen dat ik 10 kilo ben afgevallen, de deal voor een volgende trip naar Parijs. Ik ben er al verscheidene keren geweest en daarom gun ik het je moeder van harte om deze betoverende stad te ontdekken!

Diana

Mooi geschreven zusje, hopelijk win je de reis! En anders gaan we zeker weten volgend jaar allemaal gezellige dingen met mama ondernemen!!!

Marlou

Ik duim voor jullie – denk dat er weinig andere bloggers zijn die het zo verdienen!

Marieke

Het is je onwijs gegund. Heel mooi geschreven, veel respect voor jullie kracht. Ik duim!

Saskia

ik sluit me volledig aan bij alle bovenstaande reacties.

Sas

Wat een mooi stukje! Hoewel ik ook mee doe gun ik het jou ook zeker 🙂

TravelLin

Mooi Marcella! Dit weekendje Parijs zou een fijne opsteker zijn zeg!

Rianne

Gefeliciteerd Marcella! Ik lees net in mijn mail dat jij hebt gewonnen (ik had ook meegedaan aan de actie namelijk). Het is jou en je moeder van harte gegund na deze rottijd! Geniet van Parijs!

Merin Veronique

Gefeliciteerd Marcella, ik lees ook net dat je gewonnen hebt in mijn mail en na het lezen van jouw verhaal snap ik helemaal waarom! Ik hoop dat je een mooie tijd samen met je moeder hebt! Geniet van Parijs!

alllovelythingsnl

Het is je meer dan gegund! Ik hoop dat jullie daar even lekker kunnen genieten!

Tamara

Wow wat gaaf dat jullie hebben gewonnen! Verdiend!!

Laura

Welverdiend!

henriettebokslag

Wat goed dat je hebt gewonnen! Een prachtig blog en wel verdiend..geniet ervan met je moeder en ik hoop dat zij er ook van kan genieten.

Antonette

Wow… Ben er stil van…

Carli

Top!

Sharon

Super mooi geschreven meis, RESPECT!!

Xx

Mooi. Terechte winnaar. Geniet ervan!

stephanievandrunen

Onwijs leuk dat jullie hebben gewonnen, van harte! Ik heb daarnaast ook heel veel respect voor het verhaal erachter, jeetje, wat verschrikkelijk heftig!

nandasdaily

Ik lees het nu pas, na de happy-list en het stukje bij Sandra… Wat mooi geschreven en zeer terecht dat jij met je moeder naar Paris geweest bent. Zo gaat dat hè,…’dat komt wel een keer…’ Snif…

31
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x