Tag-lijstjes

Nom nom nom tag

29 juli 2014
Lunch bij 't wapen van Terschelling

De nom nom nom tag heb ik toch zeker al een jaar in mijn concepten staan. Ik heb hem al op veeeel blogs voorbij zien komen, maar ook ik vind het leuk om mijn favorieten te delen. Hoog tijd om mijn blog eindelijk eens af te maken en te publiceren!

❤ Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik ben best gek op spruitjes en dat vinden veel mensen raar. Vroeger had ik dit antwoord niet gegeven, dan had ik gezegd dat ik gek ben op witte rijst met boter en bruine suiker (als alternatief van nasi of chilli con carne). Als ik dit vertel krijg ik altijd rare blikken, haha!

❤ Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?

Mijn liefste man kookt bijna dagelijks, dus als ik om half 7 thuis kom, kan ik aanschuiven voor een maaltijd. Wat een luxe! Als ik kook maak ik graag lasagnette of een lekkere quiche met geitenkaas, al houdt mijn man daar helaas niet van.

Zelfgemaakte pizza

❤ In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?

Mexicaans eten vind ik heerlijk. In Leeuwarden zit een erg goede Mexicaan waar ik vaak zou kunnen eten. En pizza of pasta bij de Italiaan is ook altijd goed. Ik ben gek op pizza!

❤ Deel een handige kooktip

Voor het koken van pasta kook ik altijd eerst het water in de waterkoker. Gaat lekker snel, wel zo praktisch.

❤ Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Ik wil graag meer gezonde recepten leren bakken. Ik ben gek op de oat bits die ik als gezonde tussendoortjes bak, maar ik wil ook ontbijmuffins en havermoutcake bakken. Perfect als healthy snack! Ik heb al veel goede recepten opgeslagen, nu maar gewoon eens aan de slag om alles uit te proberen!

Lunch bij 't wapen van Terschelling

❤ Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Ik eet niet graag vlees op brood, dus het wordt sowieso een vega broodje. Ik ben dol op brie, dus dat zit er sowieso op. Op Terschelling at ik een broodje met onwijs veel brie op een bruine bol. Walnoten en honing erbij en dan zit je dichtbij mijn ideaal. Wat ik nog zou veranderen is een dikke plak bruin brood en erbij wat meer salade.

❤ Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Tijdens onze reis door het westen van Amerika en de maand in Nieuw-Zeeland aten we bijna altijd in een restaurant. En hoe leuk het ook lijkt: het verveelt op den duur. We wisten op een gegeven moment niet meer wat we nu weer wilden eten en ik snakte naar iets simpels, maar voedzaams. In Nederland koken we bijna altijd en bestellen alleen soms een frietje. Zelf koken heeft ook mijn voorkeur, al is een etentje op z’n tijd uiteraard heerlijk.

❤ Ben je ergens allergisch voor?

Ik ben me niet bewust van een allergie. Wel heb ik jaren geleden binnen een paar uur een bak aardbeien opgegeten en daar kreeg ik wat rode vlekjes van in mijn gezicht. Ik denk er nu maar om dus.

❤ Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Met het warme weer dronk ik erg graag water met fruit, lekker verkoelend! Bij de Appie heb ik de kokosstukjes ontdek en die koop ik nu regelmatig. Ik had niet verwacht dat ik ’t zó lekker zou vinden! Verder ben ik in de zomer gek op ananas en meloen.

Sorbet in Monschau, Duitsland

Wat is je favoriete toetje?

Ik eet meestal geen toetje, maar soms heb ik er juist erg zin in. Tijdens ons weekend in de Eifel in Duitsland kochten we in Monschau een heerlijke sorbet als toetje. En man, dat was mijn lekkerste sorbet die ik ooit gehad heb! Ik denk dat alle volgende sorbets tegenvallen.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Vera

Rijst met boter en suiker: Heerlijk! Wij doen er ook altijd kaneel door en rozijntjes. Zelf (hier snappen mijn ouders ook niets van, terwijl mijn vader toch echt wel rijst/boter/suiker fan is) houdt ik er van om er doperwtjes bij de doen!

Bianca

Jaa ik had vroeger ook rijst met boter, kaneel en suiker! Lekker gezond :p nog steeds ben ik niet dol op rijst met dingetjes (kleine groente a la nasi)

Bianca

Oh by the way, vorige week at ik pizza met nutella en kokosijs! Zo lekker was dat!

maudgeniet

Jeetje wat een leuke tag. Maud loves fooooood <3! Grappig om te zien dat we veel dezelfde dingen lekker vinden en ik gebruik ook altijd water uit de waterkoker, haha! Leuk zeg 🙂

Sheelagh

Hij blijft leuk 🙂 Spruiten zijn heerlijk, maar die rijst snap ik niet hoor!

Marieke

Het blijft een leuke tag. Ohhh die sorbet, ik wil ‘m nu!! En ik ben ook echt dol op pizza. 😀

iliveformydreams.com

Och. Dat toetje<3

Sandra

Ik kook ook altijd mijn water voordat ik de pasta kook. Overigens met alles wat moet koken, ook groente, aardappelen en rijst.

Leuke tag!

Wanda

Blijft een leuke tag! En ja, spruitjes… heerlijk! Groot voordeel van de wintertijd, net als stamppotten!

Sandraschrijftenleest

Leuke tag! Wij noemden dat thuis paprijst. Ik heb het laatst herontdekt bij de supermarkt en maak het denk ik 1 keer per 2 maanden en dan warm opeten met suiker, kaneel en een schraap boter uit een boterkuipje. Alsof ik instant bijna 40 jaar terug in de tijd ga en weer thuis aan tafel zit bij mijn ouders en broer (die het overigens niet lustte).

Sandraschrijftenleest

Ik heb het laatst gegeten zoals wij dat thuis deden, na pannenkoeken, lekker stevig toetje haha. Een kennis maakt het vaak als ze witte rijst over heeft van een maaltijd maar ik vind het lekkerder als het echt in melk gekookt is.

koffervoldromen

Die rijst ken ik ook wel, al eet ik het eigenlijk nooit. Mijn vader at dat vroeger altijd. Ik kook ook altijd eerst water in de waterkoker voor ik pasta of rijst of noodles of wat dan ook ga koken. Veel sneller! haha.

Saskia

Leuke tag die ik nog niet kende. Ik ga ‘m ook eens in mij concepten gooien voor het geval dat.
’t Water loopt me af en toe in de mond 🙂

Is het raar dat ik hier trek van krijg? 😉

[…] zag de nom nom nom tag al een paar keer voorbij komen, onder andere op de blog van Marcella. Ik ben gek op lekker eten, dus ik kan deze tag niet aan mij voorbij laten […]

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ik at vroeger heel vaak rijst met suiker, en dacht altijd dat ik daarom een beetje vreemd was. Maar langzamerhand kom ik steeds meer mensen tegen die dat ook deden. Gelukkig maar ;).

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x