Oceanië Roadtrips

Vulkanisch gebied Tongariro in Nieuw-Zeeland

27 mei 2014
Tongariro, New Zealand

Na de bijzondere grotten met gloeiwormen bij Waitomo reisden we verder zuidwaarts. Het was tijd om het vulkanische gebied van Tongariro te verkennen! Eind oktober schreef ik al over de Tongariro Alpine Crossing die op onze wishlist staat. Een wandeltocht van 20 kilometer die gemiddeld zo’n 7 uur duurt. Met pittige stijgingen en dalingen dus. We liepen er regelmatig een stuk voor in Nederland om te oefenen. En nu waren we er dan echt!

Tongariro, New Zealand

Twijfel over de Tongariro Alpine Crossing

De twijfel bleef. Konden wij die 20 kilometer wel lopen? We wilden het graag, maar na het overlijden van mijn vader in september werden we wat minder actief en trainden we nog maar weinig. En 20 kilometer zal ongetwijfeld lukken, maar minstens 7 uur lang in bergachtig landschap maakten het een flinke uitdaging. En daarnaast was het weer ook flink koud en best regenachtig…

Twee alternatieven

Uiteindelijk hakten we de knoop door. We besloten voor twee alternatieve wandelingen te gaan. We liepen eerst ruim 7 kilometer lang de Taranaki Falls en de volgende 7 kilometer over de Silica Rapids. En ook hier konden we het bijzondere vulkanische landschap met rode steen goed bewonderen. We hadden de tijd en stopten regelmatig om goed om ons heen te kijken en foto’s te maken. De tijd en rust die we bij de Tongariro Alpine Crossing minder hadden gehad omdat we het slechte weer voor moesten zijn.

Tongariro, New Zealand

Toen we na de wandelingen nog even een berg op reden om van het uitzicht te genieten, wisten we zeker dat onze keuze de juiste was. Er kwam flink veel regen aan. Wat overigens wel dit prachtige plaatje opleverde. Die wolken die laag in het dal hangen, echt prachtig! Van fotobewerking is dan ook geen sprake, deze foto is van zichzelf al zo mooi!

Overnachtingen

Maandag 10 februari: The Park Hotel Ruapehu in National Park
Dinsdag 11 februari: Taupo Central Motel

Tongariro, New Zealand

Artikelen van Nieuw-Zeeland!

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Wanda 27 mei 2014 at 19:32

  Wat een vulkanisch landschap joh! Dat had ik me helemaal nog nooit gerealiseerd dat Nieuw-Zeeland dat zou hebben, dus weer wat geleerd!
  Inderdaad wel zo verstandig om voor alternatieve wandelingen te gaan, 20 km wil op zich wel maar door bergachtig gebied en dat voor een uurtje of 7, dat is natuurlijk andere koek…

  • Reply Marcella 28 mei 2014 at 20:45

   Op het Zuidereiland zagen we geen vulkanisch gebied meer, op ’t Noordereiland juist wel. Ook bij de geisers en hot pools van Rotorua is het vulkanisch gebied en dat is een flinke oppervlakte. Ik vind het bijzonder, die krachten van de natuur. Ik had heeeeel graag nog veel meer bijzondere natuur gezien tijdens die flinke wandeling, maar helaas leek dat toch niet zo verstandig.

 • Reply blauwesokken 27 mei 2014 at 21:01

  Wauw wat lijkt me dat bijzonder om daar te wandelen..! En 20 km door zo’n vulkanisch gebied is veeeel. Mooie (alternatieve) route!

 • Reply Huntergraphy 27 mei 2014 at 21:16

  Wow gaaaf!

 • Reply Laura 27 mei 2014 at 21:17

  Wat een prachtige foto’s zeg! Vooral die van de wolken, die is wel heel gaaf!

 • Reply iliveformydreams.com 28 mei 2014 at 09:25

  Weer prachtige foto’s!

 • Reply Miss Sentinelli 28 mei 2014 at 12:40

  Super mooie foto’s! Het lijkt me echt geweldig om daar een keer naar toe te gaan. Leuk om te lezen :)!

 • Reply Wat zij zegt #15 Marcella » Wat zij zegt 12 juli 2014 at 11:35

  […] genoten van geisers en kleurrijke pools in Rotorua, vulkanisch gebied Tongariro, de sprookjesachtige Coromandel, eindeloze wegen, de magische Mount Cook, exotisch Abel Tasman met […]

 • Reply Lon - Ontdek de wereld mee 18 januari 2016 at 15:49

  Prachtige foto’s Marcella! Ik twijfel ook nog over de Tongariro Alphine Crossing. Niet zo zeer vanwege mijn conditie maar meer vanwege mijn hoogtevrees. Gelukkig hebben we nog even tijd om alles voor te bereiden. Zoals het er nu naar uit ziet vertrekken wij in November. Die reisperiode schijnt goed te zijn en scheelt ontzettend veel op de ticket- en camperprijs (ook belangrijk!). Ik ga de rest van je blogs ook lezen!

  • Reply Marcella 24 januari 2016 at 17:17

   Gaaf dat je in november naar Nieuw-Zeeland gaat! Wat een ontzettend tof vooruitzicht! Ik twijfelde ook over Tongariro Alphine Crossing vanwege mijn hoogtevrees. Het zijn best stijle stukken volgens mij. En halverwege omkeren is ook niet de bedoeling natuurlijk… Ik hoop dat jij hem wel gaat doen, wel een onwijs toffe ervaring natuurlijk!!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 28 februari 2017 at 19:06

  De Tongariro Crossing lijkt me echt zo gaaf. Na mijn studie twijfelde ik heel erg of ik naar Australië of Nieuw-Zeeland zou gaan en het werd uiteindelijk nummer 1. Achteraf had ik gewoon beide moeten bezoeken 😉 .

  • Reply Marcella 28 februari 2017 at 21:47

   Wij zaten met hetzelfde. We hadden zelfs al een wegenkaart van Australië gekocht, maar zaten in tijdsnood met 5 weken. We willen in Australië zoveel zien! In Nieuw-Zeeland was vijf weken beter haalbaar, al is daar natuurlijk ook genoeg wat we moesten laten. Australië staat nu nog op onze wishlist. En we moeten maar eens realistische plannen maken, anders komen we er nooit 😉

  Leave a Reply