Nationaal Park Oceanië Outdoor Roadtrips

Thermische activiteit bij Rotorua in Nieuw-Zeeland

21 april 2014
Rotorua, New Zealand

Omdat we in Amerika in het prachtige prachtige Yellowstone National Park geisers en natuurlijke bronnen met de mooiste kleuren hadden gezien, keek ik uit naar ons bezoek aan Rotorua in Nieuw-Zeeland. Er is niet op veel plekken in de wereld thermische activiteit, dus dat we het nu voor de tweede keer konden ervaren is onwijs bijzonder. Ik was benieuwd naar het verschil tussen de beide parken, en of we nog mysterieuze verschijnselen zouden zien die we nog niet kenden.

Stank in een gezellig stadje

Toen we vanaf de Coromandel naar Rotorua reden, roken we het toen we dichtbij het stadje kwamen. Dat klinkt gek, maar de geur van zwavel is ontzettend overheersend en ruik je van ver. Rondom Rotorua vind je de Thermal Explorer Highway, weer eens wat anders dan de simpele A31. Omdat ik veel gelezen had over Nieuw-Zeeland bij Michelle, besloten we haar tip de heetwaterbron Kerosene Creek te ontdekken. Wat was dat heerlijk warm! Bijzonder hoor, zomaar zo’n hete bron middenin de natuur. Een bijzondere ervaring! Ik maakte geen foto’s, maar kijk vooral even bij Michelle voor een prachtige serie foto’s en de routebeschrijving.

Livemuziek aan de gezellige boulevard

Ons (shabby) motel had een onwijs groot bad, dus daar besloten we maar even gebruik van te maken. We roken toch beide naar zwavel en dat is niet echt ons ding. Vervolgens reden we naar het centrum waar een erg leuke boulevard vol restaurantjes was. Redelijk zeldzaam in Nieuw-Zeeland, dus we zaten daar dan ook heerlijk met live muziek. We sloten onze dag af met een ijsje en genoten van de zonsondergang aan het meer.

Lake Rotorua, New Zealand

Rotorua boulevard

Met z’n allen wachten op Lady Knox

En toen was het de volgende dag tijd voor de echte thermische activiteit! De geothermische activiteit in het gebied is het gevolg van het grensvlak van twee grote tektonische platen. De Pacifische plaat wordt onder de Indo-Australische gedrukt en daardoor worden magmakamers gevormd, die aan de oppervlakte doorbreken in de vorm van vulkanische activiteit. In Rotorua zijn enkele grote geisers, de Pohutugeiser in Whakarewarewa en de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu zijn de bekendste. De Lady Knoxgeiser wekken ze dagelijks rond 10 uur op, dus dat was onze eerste stop. Zo zaten we met honderden mensen te wachten tot het zover was. Al was dat moment zelf geen verrassing, omdat het opgewekt wordt met zeep om toeristen te entertainen.

De champagne pool en bubbelend modder

Vervolgens liepen we door het Wai-O-Tapu park en de Waimangu Volcanic Valley om de vele geisers, bronnen en blubberende poelen te bewonderen. Prachtige parken, al vond ik de toegangsprijs van $30 per persoon (x2 voor twee parken) wel hoog. Toch won de nieuwsgierigheid het en was het wederom bizar om te zien welke krachten er uit de natuur komen. De mooiste was de Champagne pool met de prachtige oranje en gele kleur. Ook kwamen we een bizar groen meer tegen en er kwam uit diverse hoeken stoom van een geiser. Gaaf om te zien! Een absolute aanrader in je bezoek aan Nieuw-Zeeland!

Rotorua, New Zealand

Champagne pool, New Zealand

Overnachting:

Zaterdag 8 februari: Malones Motel in Rotorua

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrip Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik vooral door om mijn avonturen te lezen en je te inspireren, het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Route Noordereiland, Nieuw-Zeeland

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Anne 21 april 2014 at 09:20

  Oh wauw, die laatste twee foto’s! In Australie waren wij ook bij champagne pools, maar jammer genoeg had het te veel geregend en was er dus weinig bijzonders te zien!

  • Reply Marcella 22 april 2014 at 12:23

   Hé, ik wist niet dat er ook pools in Australië zijn, wat leuk! Wel jammer dat jullie er weinig van konden zien natuurlijk. Hopelijk zie je ze eens ergens anders want ze zijn onwijs bijzonder!

 • Reply Sandra 21 april 2014 at 09:26

  Leuk Marcella! Gaaf dat je voor de tweede keer hebt mogen genieten van de thermische activiteit, vind dat zo’n bijzonder natuurverschijnsel. Ik vraag mij wel af, welk park is mooier? Rotorua of Yellowstone?

  • Reply Marcella 21 april 2014 at 09:35

   Yellowstone, absoluut! In Rotorua heb je namelijk alleen thermische activiteit, maar in Yellowstone zijn er ook kuddes bizons, rendieren en andere prachtige dieren. Het is daar meer divers qua natuur. Dus ja, Yellowstone is echt het allermooiste!

   • Reply Jan van der Veen 21 april 2014 at 10:18

    Yellowstone! By far!

    • Reply Sandra 21 april 2014 at 17:46

     Duidelijk Jan, dan kan ik in ieder geval mijn verwachtingen bijstellen :)!

   • Reply Sandra 21 april 2014 at 17:45

    Oké, goed om te weten, mocht ik daar ooit naar toe gaan ;-)! Dank!

    • Reply Marcella 21 april 2014 at 21:03

     Ik zou vooral wel naar Rotorua gaan want het blijft onwijs bijzonder. Maar Yellowstone heeft ook dieren en is daardoor gaver.

 • Reply Laura 21 april 2014 at 10:18

  Oh wauw, dat ziet er echt super gaaf uit! Lijkt me echt apart om te zien.

 • Reply alllovelythingsnl 21 april 2014 at 12:17

  Heel gaaf! Mooie foto’s heb je weer gepost. 30 euro is inderdaad aan de dure kant, maar de ervaring en de herinnering lijken mij het wel waard.

  • Reply Marcella 22 april 2014 at 12:27

   30 dollar is iets goedkoper dan 30 euro, maar dan wel voor 2 personen én 2 parken, dus al met al best veel geld. Maar de natuur is zó bijzonder daar, dat wil je gewoon zien!

 • Reply Linda 21 april 2014 at 14:32

  Wauw wat een prachtige foto’s!

 • Reply Michelle | Travel lifestyle.nl 21 april 2014 at 14:33

  Aww thanks voor de link, lief! Rotorua is echt fantastisch idd. Wanna go back!

  • Reply Marcella 22 april 2014 at 12:28

   Jij had er zo’n toffe blog over, ik kon niet anders dan doorverwijzen 😉 En ja, echt bizar mooi daar!

 • Reply Laura 21 april 2014 at 13:59

  Dat ziet er echt gaaf uit!

 • Reply Mieke 21 april 2014 at 21:35

  Wauw, gaaf om te lezen weer! En wat een prachtige foto’s ook weer. (ik val in herhaling bij posts over Nieuw Zeeland ;))

  • Reply Marcella 21 april 2014 at 21:42

   Ik val ook in herhaling, het is zo prachtig daar! Dat als je reactie lezen blijft tof hoor! 🙂

 • Reply Laura - what about her 23 april 2014 at 13:23

  Heel heel heel mooi en gaaf!

 • Reply iliveformydreams.com 25 april 2014 at 12:54

  Och wauw. Die foto’s<3
  Ziet er prachtig uit

 • Reply Nathalie -worldly treasury- 3 mei 2014 at 17:51

  Heel erg mooi al dat natuurschoon!

 • Reply wanderersblues 8 februari 2015 at 19:13

  Haha, ik kan het me helemaal voorstellen.. dan zit je in zo’n mooi stadje met zo’n mooie bron… en dan stinkt het er uren in de wind 🙂 Wel echt mooie foto’s, die laatste twee parken lijken me toch zeker de moeite, ook al kost het zo veel!

  • Reply Marcella 8 februari 2015 at 21:12

   Op een gegeven moment wen je aan de stank, heel gek 😉 En voor al het moois wat je ziet heb je de stank ook wel over. Het is echt een wonder, zo onwijs bijzonder hoe dat allemaal kan ontstaan. Wauww!

 • Reply Yvonne 27 februari 2017 at 21:26

  Ja, 30 dollar is inderdaad een pittige prijs, maar kan me voorstellen dat je het er toch voor over hebt, dit is zo bijzonder en uniek om te zien! Prachtige kleuren en denk dat het in het echt (as usual) er nog sprekender zal uitzien!

  • Reply Marcella 28 februari 2017 at 21:38

   Absoluut, in het echt is het nog zoveel mooier bij Rotorua! En het stinkt er naar rotte eieren, haha 😉

  Leave a Reply