Oceanië Roadtrips

Nieuw-Zeeland: beginnen bij ’t begin

15 maart 2014
Slope Point, New Zealand

Vijf weken vrijheid en lekker samen op pad om een van de mooiste landen ter wereld te ontdekken. Genieten van de mooiste kustlijnen van Nieuw-Zeeland met het mooiste blauwe water wat ik ooit gezien heb. Ons verwonderen om 50 blue penguins die uit het water waggelen. Van geisers tot gletsjers en fjorden. De diversiteit van onze avonturen is enorm. Tsja, en waar begin je dan met vertellen over al dat moois? Bij het begin, een jaar geleden, in februari. Gewoon, in de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Waarom Nieuw-Zeeland?

Sinds we elkaar kennen (5 jaar) al willen we dolgraag de wereld ontdekken. Australië en Nieuw-Zeeland kwamen regelmatig terug in onze plannen. Maar ja, het zijn de duurdere bestemmingen, dus echt concrete plannen maakten we nooit. Het werd al snel te complex, te duur. In Amerika liggen de kosten wat lager, maar we wilden dit keer graag naar een totaal ander land. We dachten dan ook aan een rondreis door Maleisië en het zuiden van Thailand. Ongetwijfeld prachtig, maar onze échte passie ligt daar niet. Dus we besloten alles nog eens door te rekenen. Als we later zouden gaan, konden we langer sparen en dan zou het moeten kunnen… En ik had nog een jaarcontract, dus het zou precies kunnen in die periode. We besloten voor Nieuw-Zeeland te gaan.

Lake Taupo, New Zealand
Lake Taupo, Noordereiland

Ohja, verlof regelen

En dan wordt het pas echt spannend. Want wij wilden ervoor gaan, maar het moest wel kunnen bij onze werkgevers. We wilden vijf weken verlof, zodat we exclusief (de lange lange) reistijd een maand door Nieuw-Zeeland konden reizen. Het koste wat afstemming, maar al redelijk snel was de kogel door de kerk. We hadden nog genoeg tijd om ons werk zo te plannen dat we prima in die weken afwezig konden zijn. Verlof konden we opsparen, dus ook dat was geregeld. We kregen akkoord, jeuj!!

De perfecte tickets vinden

En toen begon het grote zoeken. Want ja, wij regelen alles helemaal zelf. Er komt geen reisbureau aan te pas. Het was best even zoeken voor die lange vluchten. Uiteraard is er verschil in prijs, je kunt via Azië of Amerika vliegen en een lange of korte overstap hebben. Uiteindelijk kozen wij voor Singapore Airlines, die bekend is om haar onwijs goede dienstverlening. En we vonden het fijn om een lange overstap te hebben in Singapore, zodat we daar nog een nachtje konden slapen. We startten op Auckland op het Noordereiland en vlogen terug vanaf Christchurch op het zuidereiland. Op 2 mei boekten we dan eindelijk onze tickets en was het dan nu ‘echt’! Het lange aftellen kon beginnen!

Nature in New Zealand
Paadje in een mooie omgeving

Een auto & hotel

Vervolgens boekten we een paar maanden later de huurauto en ook de eerste hotels volgden al snel. We vlogen op Auckland en kwamen in de nacht aan, dus na al die uren zitten is het wel fijn dat je direct een hotel in kunt stappen. Op ’t einde van je route is het ook fijn dat er een hotel vast ligt na alle duizenden kilometers rondtrekken. Maar verder regelden we niks. We vinden het altijd erg fijn om ter plekke onze route te bepalen. Dat geeft ons vrijheid. De meeste motels en hotels boeken we dus ter plekke. Wel online overigens, want we hechten veel waarde aan de fijne reviews die overal te vinden zijn.

Leren over Nieuw-Zeeland

Zo hadden we de contouren van een prachtige reis vastgelegd. De overige maanden lazen we boeken over Nieuw-Zeeland, keken naar programma’s en zochten online informatie op om onze route vorm te geven. Perfect om een goed beeld te krijgen van dat land daar aan de andere kant van de wereld. Een land dat tot vlak voor vertrek mysterieus bleef: hoe zou het daar nou écht zijn? In een volgende blog lees je onze eerste avonturen!

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Lisette | Travellust.nl 15 maart 2014 at 10:49

  Leuk om te lezen dat ook het voorbereiden altijd al een geweldig avontuur is.

 • Reply Jess 15 maart 2014 at 10:29

  Fijn om te lezen. Jullie plannen jullie reizen precies zoals wij dat doen.

  • Reply Marcella 15 maart 2014 at 10:33

   Ook alles zelf uitzoeken en regelen dus. Fijn om daar zelf de lead in te hebben!

 • Reply tessaheitmeijer 15 maart 2014 at 10:33

  Wat leuk en orgineel om op deze manier vast over je reis te bloggen! Voorpret is zo fijn, en dit biedt een heerlijk inkijkje in jullie voorpret 🙂
  Ik vind het knap dat jullie zoveel ‘improviseren’, dat zou ik niet in die mate kunnen haha Ik ben ontzettend benieuwd naar je volgende NZ-blog, echt ontzettend leuk om te lezen!

  • Reply Marcella 15 maart 2014 at 10:47

   Hoe bedoel je improviseren? Ter plekke hotels en motels zoeken? Dat geeft je juist veel vrijheid ook, je kunt ter plekke nog keuzes maken over je route. In NZ moesten we wel sneller alles vastleggen, omdat we zo beperkt van internet gebruik konden maken.

   • Reply tessaheitmeijer 15 maart 2014 at 10:50

    Ja precies, zo improviseren. Maarja, ik ben enkel nog in Aziatische landen geweest en daar is het hebben van een degelijk hotel misschien meer gewenst? Ik moet maar eens op rondreis door Amerika haha 🙂

    • Reply Marcella 15 maart 2014 at 11:54

     Ja, doen! Amerika is prachtig en erg leuk!!

 • Reply Jenny 15 maart 2014 at 10:43

  Oh dat is ook echt onze droom! Maar je hebt veeeel geld nodig he

  • Reply Marcella 15 maart 2014 at 10:46

   Het is zeker geen goedkope reis, wij hebben er een jaar voor gespaard. Alleen de tickets waren al 1300 euro.Maar we vonden het waard, het is dan ook een onwijs avontuur!

 • Reply goyvon 15 maart 2014 at 12:13

  Oeh… Je weet wel hoe je de spanning moet opbouwen Marcella, haha!

  Wij reizen ook precies op die manier, met alleen een ticket en de eerste (paar) nacht(en). Een globale route vooraf (afhankelijk van tijd & bestemming) en dan gewoon gaan!

 • Reply Daphne Groeneveld 15 maart 2014 at 12:37

  Leuk geschreven en wat een geluk dat jullie 5 weken aaneengesloten vrij konden krijgen! Ik wil ook weer!

 • Reply iliveformydreams.com 15 maart 2014 at 16:57

  Wat een fijn begin! Ik ben benieuwd naar de rest (en foto’s natuurlijk!)

  • Reply Marcella 16 maart 2014 at 10:51

   De foto’s zijn werkelijk prachtig! Meer avonturen volgen snel!

 • Reply Roxanne 15 maart 2014 at 20:28

  Ik ben ook zo onwijs benieuwd naar nieuw zeeland. Altijd als ik beelden zie denk ik: “Ja daar wil ik heen, prachtig.” Overigens ik vind het heel goed dat jullie de reis zelf uitstippelen, bij reisorganisaties heb ik altijd het idee dat je toch alleen de highlights gaat zien, en er is zoveel meer

 • Reply Dina 16 maart 2014 at 08:59

  Wat een heerlijke foto’s (vooral de eerste). 🙂

  • Reply Marcella 16 maart 2014 at 10:52

   De eerste foto is gemaakt bij een heel groot meer. Het leek wel een oceaan, oneindig groot. Zo mooi daar!

 • Reply vintageandbeauty 16 maart 2014 at 09:41

  Leuk geschreven. Ben nu erg benieuwd naar de rest ^^

 • Reply alllovelythingsnl 16 maart 2014 at 14:16

  Leuk! Ik ben benieuwd naar de rest! Wat fijn dat jullie het konden regelen met jullie werk. En Singapore Airlines is echt geweldig he! Ik vlieg het liefst met hen.

 • Reply Nathalie 16 maart 2014 at 15:42

  Heerlijk zelf alles regelen. Ik wil niet anders meer. De voorpret is ook veel groter omdat je er zo intensief mee bezig bent. Ik heb nog steeds niet met Singapore Airlines gevlogen, maar hoor er altijd ontzettend veel goeds over. Erg benieuwd.

 • Reply Wanda 16 maart 2014 at 17:09

  Leuk om op die manier te lezen over jullie voorbereiding en hoe het dus ooit allemaal is begonnen! Mooi ook dat jullie werkgevers mee werkten en dat 5 weken verlof geen probleem was! Ik zou, denk ik, nog wel 4 weken vrij kunnen krijgen maar vriendlief zo lang weg bij zijn eigen winkel, wordt een stuk lastiger, of beter gezegd, dat wil helemaal niet, dus dat is wel jammer want om optimaal van dit soort reizen te kunnen genieten moet je natuurlijk wel langer weg kunnen dan 2 weken… Gelukkig vinden we allebei ook nog genoeg mooie dingen binnen Europa maar soms kriebelt het toch weleens…

 • Reply Mieke 16 maart 2014 at 20:38

  Een goede voorbereiding en veel voorpret is het halve werk. 😉
  Leuk om te lezen, ik kijk nu alweer uit naar de volgende post over jullie prachtige reis!

  • Reply Marcella 16 maart 2014 at 21:58

   Het vervolg komt snel, ik ben er al mee bezig! 😉

 • Reply Marieke 16 maart 2014 at 23:07

  Zo gaaf dat jullie het gewoon hebben gedaan. WIj wachten nog even de vorderingen met ons huis af en gaan daarna ook zeker plannen maken. Maar bij ons wordt het dan (eerst) Australie!

  • Reply Marcella 17 maart 2014 at 08:49

   Australië, wat gaaf! Ik hoop dat het voorspoedig gaat met het huis en dat jullie dan mooie plannen kunnen maken én uitvoeren. Leuk leuk!!

 • Reply Marleen 28 maart 2014 at 08:54

  Goede tips hoe je zoiets regelt, jullie hebben het overduidelijk goed doordacht. Het lijkt mij ook een prachtig land. Vriendin van mij was er precies in dezelfde periode als jullie en heeft het ook geweldig gevonden.

 • Leave a Reply