Tag-lijstjes

Mijn allereerste vliegreis-tag

10 november 2016
Vlucht boven Verenigd Koningkrijk

Ik heb dit jaar een heus vlieg-jubileum. Het is tien jaar geleden dat ik mijn allereerste vlucht maakte. Toen ik de Allereerste vliegreis-tag spotte bij Co leek dat me ideale manier om aandacht te besteden aan mijn eerste vliegreis!

Marcella Aviodrome

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?

Dat was in 2006, toen ik 23 was. Met mijn ouders vertrok ik in de zomer altijd naar Duitsland, waar we een fijne vakantie hadden met een combi hadden van stad en natuur. Onwijs goeie herinneringen aan! Toch wilde ik als volwassene meer van de wereld zien, en dus vond ik tijd voor mijn eerste vliegreis.

Vanaf welke luchthaven vertrok je?

Ik reisde vanaf Leeuwarden met de trein in 2,5 uur naar Schiphol, en vloog daarna weer over Friesland met het vliegtuig. Binnen een uur was ik op mijn bestemming. Naar die bestemming pak ik een volgende keer de auto!

KLMMet welke maatschappij vloog je?

Mijn eerste vliegervaring was direct met mijn favoriete maatschappij KLM. Het is dat tickets vaak duurder zijn dan bij Ryanair, Transavia, Air Canada of Continental. Maar als het erg weinig scheelt, dan vliegen we lekker met KLM. Naar Havana hadden we onze eerste continentale vlucht met KLM. Ik heb nog nooit zó lekker gegeten in een vliegtuig. Yum!

Vloog je alleen of met iemand anders?

Ik vloog samen met een vriendin. Een paar jaar later vloog ik met haar naar Bangkok. Daarna werd Jan mijn vaste vlieg-buddy.

Leeg vliegtuig KLMWat herinner je je nog van de vlucht?

Ik vond het erg spannend, en had geen idee wat ik kon verwachten. Ik weet nog dat we beide in het midden van de rij en áchter elkaar ingedeeld waren. Gelukkig konden we ruilen zodat we gezellig naast elkaar zaten. Tijdens de vlucht (van een uurtje) sloegen mijn oren dicht, en ik kreeg ze niet meer open. Dat was best pijnlijk. Toen ik ’s avonds mijn neus snoot ‘plopten’ mijn oren pas weer open. Eindelijk!

Op welke luchthaven kwam je aan?

Københavns Lufthavne Kastrup, oftewel de luchthaven van Kopenhagen. Ik weet niet meer hoe we onze keuze maakten voor een stedentripje Kopenhagen, want de stad was destijds nog totaal niet populair. Maar wel onwijs leuk natuurlijk, en het werd dan ook een heerlijk weekend!

Marcella, KopenhagenWat deed je op je (vakantie)bestemming?

Kopenhagen ontdekken! We wilden met zo’n bus de stad door, maar ontdekten (gelukkig) dat het centrum van Kopenhagen heel compact is. Voor we het in de gaten hadden stonden we al bij de zeemeermin, het verste punt vanuit ons hotel. We maakten een boottochtje, zagen de wisseling van de wacht bij slot Amalienborg, namen een kijkje in de botanische tuin en gingen naar het Louis Tussaud Wassenbeeldenmuseum. Intussen kletsten we heel wat af. Gezellig! Geinige foto hé, Marcella tien jaar jonger bij Nyhavn;-)

Wanneer maakte jij je tweede vlucht?

Dat was een jaar later, in 2007. Ik vloog toen met een andere vriendin naar Rhodos voor een weekje zon, sightseeing en strand. Superfijn! Weer een jaar later maakte ik mijn eerste continentale vlucht en reisde ik door Thailand. Eind 2008 leerde ik Jan kennen en vanaf 2010 reis ik hoofdzakelijk samen met hem. We trapten af met New York & een roadtrip Florida en maken sindsdien jaarlijks meerdere vluchten!

Everglades, FloridaOp naar vluchten 49 en 50!

Na die eerste vluchten volgden er velen. Mijn langste vlucht maakte ik naar Nieuw-Zeeland, via een stopover in Singapore. De kortste was naar Wroclaw in Polen. Ik vloog intussen regelmatig intercontinentaal met een Airbus A320, Boeing 777, binnen Europa met Boeing 737, maar ik vloog ook met de Fokker 70 (cityhopper) .

Mijn volgende vlucht zal ik maken in 2017. Op de terugvlucht (of aansluitende vlucht) kan ik een klein feestje vieren: mijn 50e vlucht! Naar welke bestemming ik zal vliegen? Ik heb nog geen idee! Misschien vliegen we naar Sevilla, maar ook Mexico, Riga en Griekenland staan erg hoog op mijn wishlist voor (begin) 2017.

In 2016 maakte ik een record aantal vluchten in 1 jaar. Ik vloog maar liefst vijf keer heen en weer in één jaar! Mijn bestemmingen zijn: Valencia, SpanjeHavana, CubaVenetië, ItaliëToronto, CanadaBelfast, Noord-Ierland.

Wat was jouw bestemming tijdens je eerste vliegreis?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

47 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 10 november 2016 at 08:16

  Grappige tag!

  Mijn eerste vlucht was in 1999 naar Bulgarije. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel vluchten ik inmiddels gemaakt heb. Maar ik ben nu wel nieuwsgierig.

  • Reply Marcella 10 november 2016 at 12:03

   Ook een toffe bestemming voor een eerste reis. Zo niet standaard Londen of Barcelona 😉 Like!
   Wij hebben een excelsheet waarin we de vluchten bijhouden. Nerdy hé 😉 Oh, en we hebben een Airpart met vluchten in de hal hangen. Kijk maar eens onderin dit blog http://www.marcellamolenaar.nl/what-makes-me-happy-22/

 • Reply Diana | Stripe Away 10 november 2016 at 08:25

  Wow dat je dat allemaal nog weet. Mijn eerste was binnen Europa en ik denk dat dat toen Griekenland was of toch Spanje. Oei haha.
  Vind vliegen zelf ook erg leuk om te doen. Weet wel dat mijn eerste vliegreis met Transavia was.

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:25

   Ik heb een goed geheugen, haha. Ik vond vliegen destijds best eng, intussen vind ik het wel leuk!

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 10 november 2016 at 08:25

  Wat een leuke tag! Van mijn eerste vlucht herinner ik mij heel weinig, ik was een jaar of 2 en we gingen naar Spanje. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel vluchten ik heb gemaakt, ik ga eens een lijstje maken 🙂

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:26

   En en, weet je intussen al hoeveel vluchten je hebt gemaakt Elisa? Ik ben nieuwsgierig 😉

 • Reply Co 10 november 2016 at 08:46

  Superleuk dat je hem hebt ingevuld! Toch wel grappig hoe om te lezen hoe iedereen z’n eerste vlucht beleefd. Ik hou ze trouwens al een paar jaar bij via flightdiary.net, leuke statistieken 😉 Net even gecheckt, ik ga morgen mijn 70ste (!) vlucht maken.

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:27

   Ja, ik vind de reacties onwijs leuk om te lezen! Wat gaaf dat je je vluchten ook online kunt bijhouden, wij hebben een excelletje. Tof, je 70e vlucht. Mooie mijlpaal!

 • Reply Shirley 10 november 2016 at 09:07

  Wat leuk die flightdiary ^^^. Mijn eerste vlucht was toen ik 2 was, toen ging ik met mijn ouder naar Turkije. De volgende vliegreis liet een paar jaar op zich wachten, toen ik 8 was, gingen we naar Portugal en werden we meteen getrakteerd op 8 uur vertraging, dat herinner ik me nog goed. Zo’n lange vlucht als jij heb ik nog nooit gemaakt.

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:49

   Zo jong als jij heb ik nog nooit gevlogen, geinig verschil 😉 Ik heb best wat lange vluchten gemaakt intussen: 3x Canada, 2x Amerika, Cuba en Nieuw-Zeeland. Wat een uren!

 • Reply Sanne 10 november 2016 at 11:21

  Leuke tag! Ik kan me mijn eerste vlucht nauwelijks herinneren. Het enige wat ik weet, was dat het naar Funchal was. Een jaar later was het naar Dublin, en dan deden we voornamelijk road trips door Europa. Totdat ik wat volwassener was. Maar een lange vlucht heb ik dus nog niet gedaan.

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:50

   Funchal is toch ook best wat uurtjes vliegen? Leuk dat je veel roadtrips door Europa hebt gedaan. Ik was met mijn ouders meestal in Duitsland. Nu maak ik vaker roadtrips buiten Europa, al gaan we ook af en toe in Europa op pad met een auto!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 10 november 2016 at 11:45

  Wat leuk! Mijn eerste vlucht was toen ik een jaar of 18 was, met Dutchbird (dat geloof ik niet meer bestaat) naar Kos. Vond het toen best wel spannend allemaal!
  Leuk dat je nog precies weet hoe vaak je gevlogen hebt; ik heb namelijk echt geen idee meer!

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:51

   Wat geinig, ik heb nog nooit van Ducthbird gehoord! We zijn een paar jaar geleden begonnen met een Excelletje. Geinig om een overzicht te hebben van alle vluchten 😉 Misschien kan je alsnog een lijstje maken Anne?

 • Reply Angela 10 november 2016 at 12:42

  Ik ging 12 jaar geleden op 19 jarige leeftijd samen met een vriendin naar Barcelona! Het waren 5 dagen waarvan we ook een paar dagen hebben rondgereden in een huurauto langs de kust. Heerlijke tijd gehad!
  Hoe tel jij je vluchten… heen en terugweg apart? Ik ga ze ook eens tellen, nog nooit gedaan eigenlijk 🙂

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:52

   Leuke eerste vlucht Angela! Ik ben op mijn 19e ook in Barcelona geweest, maar reisde er toen met de bus naartoe. Wat een rit joh. Vliegen is een stuk beter te doen!
   Ik tel de heen- en terugweg inderdaad apart. En een tussenstop tel ik ook mee. Die heb ik maar weinig gehad, in Amerika twee keer.

 • Reply Sabine 10 november 2016 at 14:11

  Leuke tag! Min eerste vliegreis weet ik nog goed. Heel erge vliegangst en vond het ook doodeng. En we gingen alleen maar naar Londen Haha. Ik was 17. Inmiddels vlieg ik

 • Reply Sabine 10 november 2016 at 14:13

  … heel vaak en ook veel binnenlandse vluchten. Hoeveel vluchten in totaal in die 14 jaar. .. geen idee. Vind het inmiddels ook veel minder eng. Dit jaar heb ik er alweer 6 lange vluchten en 2 binnenlandse vluchten opzitten. Dit weekend de volgende binnenlandse vlucht en in december weer Haha

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:54

   Ik kan me voorstellen dat je nu ook vaak binnenlandse vluchten maakt. Colombia is natuurlijk zó groooot! Grappig dat je op een gegeven moment zo gewend raakt aan vliegen en niet eens meer weet hoe vaak je de lucht in bent gegaan 😉 Ga je jouw vluchten tellen Sabine?

 • Reply Sarah 10 november 2016 at 20:47

  Oooh, wat een leuke tag is dit!!! Ik maakte mijn eerste vlucht rond mijn 22ste en ging toen op mijn eentje naar Griekenland. Om nooit meer te vergeten! Inmiddels heb ik er ook al een hele hoop vluchten opzitten en doe ik bijna niks liever dan tijd spenderen op de luchthaven of in het vliegtuig 🙂

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:55

   Leuk eerste trip maakte jij Sarah, supertof! Ik ben ook vaak op een luchthaven te vinden, dit jaar al voor 5 trips. Een heus record 😉 Benieuwd waar ik volgend jaar naartoe vlieg voor mijn 49e en 50e vlucht. Ik ga eens (concrete) plannen maken!

 • Reply Saskia 11 november 2016 at 20:41

  Wat een super leuke tag, deze kende ik nog niet! Erg leuk om te lezen.. Mijn eerste vliegreis was in 2007, het was alleen een terugreis. Heen met de auto, mijn schoonfamilie en toen nog vriend (inmiddels man) We hadden toen net 2 maanden wat en vond het best spannend om samen terug te gaan, hoewel ik dat een fijner idee vond dan terug met de auto (ik kan niet zo tegen auto reizen)… Al met al een super leuke terugblik en beviel zeker wel (alleen de pijnlijke oren minder, nog steeds altijd met vliegen last van)

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:56

   Heb je al eens geprobeerd om met vlieg-oordopjes te vliegen? Dat helpt mij altijd erg goed tegen de oorpijn. Zeker een aanrader voor je volgende vlucht!

 • Reply Maud 12 november 2016 at 20:35

  Wat een leuke tag zeg! Ik was een heeeeel klein babytje toen ik voor het eerst vloog, dus de tag overnemen heeft echt geen zin 🙁 Ik kan bijna nergens een antwoord op geven, haha!

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 19:57

   Nee, dan heeft het niet zoveel zin Maud 😉 Kan jij je de tweede keer dat je vloog wel (beter) herinneren?

 • Reply Wanda 13 november 2016 at 11:19

  Leuk om te lezen Marcella! Mijn eerste vliegreis was in 1998 en direct een lange vlucht. Ik ging toen met mijn ex op roadtrip naar Canada! Jaja, direct buiten Europa. Vond het vooral heel erg leuk en een beleving op zich. In de jaren erna hebben we wel vaker gevlogen maar toch pakken we meestal de auto.

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:13

   Dat is echt een onwijze belevenis, je eerste vlucht meteen zo ver weg! Gaaf Wanda! Met de auto op reis gaan vind ik ook wel chill, maar toch vliegen we vaker zodat we verder weg kunnen 😉

 • Reply Sheila 15 november 2016 at 21:02

  Wat een leuke tag. Heel leuk om te lezen.

  Ik denk dat ik deze ga overnemen. Vind je dat goed? En dat het maar 10 jaar geleden is. Ik had langer verwacht, eigenlijk. Mijn eerste vlucht was zo’n 23 jaar geleden. Toen vloog ik ook direct een lange vlucht richting Indonesië. Ik bel de tel kwijt geraakt hoeveel vluchten ik inmiddels heb gemaakt. De meeste vluchten achter elkaar maakte ik tijdens mijn wereldreis van 6 maanden. Met mijn rondje om de wereld maakte ik tijdens die reis (en dat ging gepaard met heel veel road trips) maakte ik 15 vluchten in totaal. Mijn zoontje die afgelopen zaterdag 2 is geworden, heeft inmiddels al 6 vluchten gemaakt (ik noem heen én terug even één vlucht voor het gemak), waarvan 2 langer dan 10 uur. Dus het geeft eigenlijk wel aan hoe vaak we vliegen. Dus daarom… super tag!

  • Reply Marcella 15 november 2016 at 21:06

   Superleuk Sheila, neem de tag vooral over! Je maakt me nieuwsgierig naar jouw eerste vlucht!
   Ik vloog nooit met mijn ouders, met hen reisde ik elk jaar door Duitsland. Als volwassene maakte ik dus mijn allereerste vlucht. Nog steeds trots dat het de stoere stad Kopenhagen was 😉 Hoog tijd om er eens terug te komen trouwens!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 16 november 2016 at 23:42

  Leuk om te lezen! Mijn eerste vlucht was een hele korte, wij reisden eerst drie uur naar Eindhoven om vanaf dar met Transavia naar Berlijn te vliegen. Mijn oren gingen dicht en ik heb echt de hele vlucht pijn gehad (straalde uit naar mijn rug etc.) mijn oren zijn pas bij terug komst in Nederland weer open geplopt. Daarna heb ik dit gelukkig nooit meer gehad, maar ik zag enorm op tegen mijn eerst volgende vliegreis :p Ik ga deze ook eens overnemen 🙂 Maar ik wil nog zoveel tags doen :p

  • Reply Marcella 18 november 2016 at 11:46

   Wij reisden dus ook langer naar Schiphol, dan dat we vlogen 😉 Maar goed, het was een mooie ervaring, en Kopenhagen is echt een heel leuke stad! Heb je tijdens je volgende vlucht niet meer zo’n last van je oren gehad?

 • Reply ivonne 26 november 2016 at 11:07

  Ik heb eens even gerekend…. Mijn eerste vlucht was met een vriendin naar Londen toen ik 27 was. Super spannend, dikke pret voor die 50 minuten!
  In de jaren erop vloog ik nog 24 keer. Dat aantal valt mee, maar het werd een ander verhaal toen ik Frank ontmoette. Vanaf 2006 vloog ik met hem of met vriendinnen nog 61 keer. Wij gaan samen ook nog steeds regelmatig met de auto op pad binnen Europa en eenmaal op de bestemming pakken we vaak het ov of hebben een auto. Gemiddeld vloog ik dus in die 50 jaar 1,7 keer per jaar.

  • Reply Marcella 26 november 2016 at 11:31

   Leuk dat je het uitgerekend hebt Ivonne! Mooie score ook! 😉

 • Reply Alyt van der Heide 9 januari 2017 at 10:01

  Op mijn 21ste voor het eerst gevlogen retourtje Milaan-Schiphol. En daarna nog 2 of 3 keer naar Italië gevlogen. Daarna denk ik 2 of 3 keer een retourtje Spanje gedaan. Vervolgens heel lang niet gevlogen. In 2007 naar Jordanië gevlogen en in 2014 naar New York en in oktober naar Portugal gevlogen (mijn dochters hun eerste keer). Denk dat ik op zo’n 10 keer heb gevlogen

  • Reply Marcella 11 januari 2017 at 19:14

   Leuk dat Milaan jouw eerste vliegbestemming was Alyt! Lijkt me een mooie bestemming!

 • Reply Diny Boom - Kamp 9 januari 2017 at 10:56

  Onze eerste reis was in 2003, naar Iowa, een agrarische studiereis. Deze reis hebben we een aantal dagen verlengd om onze vrienden in Zuid Dakota te bezoeken. Deze familie heeft daar een groot melkveebedrijf.
  Daarna zijn we elke twee jaar een verre studiereis gaan maken, Zuid Afrika, Brazilie, Suriname, Cuba, Florida.
  Wij hebben een agrarisch bedrijf, kinderen niet meer klein, dit is voor ons de beste optie om te gaan. Wij kunnen beter 1 keer in de 2 jaar ver gaan, dan elk jaar. Hulp moet je regelen, is voordeliger eens per 2 jaar, verder zijn we altijd 7 dagen per week inzetbaar, maar dan zijn we ook echt weg.
  We zijn nu twee jaar niet geweest omdat het financieel in de melkveehouderij zo slecht was, maar als alles een beetje meezit, zouden we dit jaar graag nog eens naar Amerika en/ of Canada willen.

  • Reply Marcella 11 januari 2017 at 19:16

   Leuk om te lezen welke reizen jij hebt gemaakt Diny. Mooie bestemmingen! Fijn om er even helemaal uit te zijn, even het harde werken loslaten. Ik hoop dat het dit jaar lukt om Amerika of Canada te bezoeken. Ik ben in beide landen meerdere keren geweest, dus je zit hier goed als je inspiratie zoekt!

 • Reply Aafke 9 januari 2017 at 11:57

  Mijn eerste vliegreis was in 1981 naar Monastir in Tunesië met een toenmalige collega. Ik was bijna 21 en we maakten een 10-daagse rondreis met aansluitend enkele dagen bijkomen in een hotel. Een fantastische reis, zou hem nog wel eens willen doen en nu met mijn mannetje. De vliegmaatschappij weet ik niet meer. Sindsdien al zoveel luchthavens aangedaan dat ze bijna niet meer te tellen zijn.

  • Reply Marcella 11 januari 2017 at 19:17

   Leuk om te lezen over jouw eerste vliegreis Aafke! Tunesië lijkt me een bijzonder land. Het staat niet hoog op mijn wishlist, maar ik zou er zeker graag eens naartoe reizen. Leuk dat je sindsdien zoveel gevlogen hebt!

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 11 januari 2017 at 01:41

  Deze tag kan ik helaas niet doen want ik was pas 3 maanden toen ik voor het eerst vloog! Ik weet wel waarheen, namelijk naar Spanje, waar mijn opa en oma wonen. Heb daarom ook geen idee hoe vaak ik gevlogen heb, haha! Er is een periode geweest dat ik vaker gevlogen had dan met de trein was gegaan. Inmiddels heeft het studentenleven dat wel weer omgedraaid 😉

  • Reply Marcella 11 januari 2017 at 19:19

   Je kunt de tag wel beantwoorden over de eerste vlucht die je bewust meemaakte, of de eerste reis zonder je ouders. Ging die reis ook naar Spanje? Daar ben ik best benieuwd naar 😉

   • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 12 januari 2017 at 19:53

    Leuk idee, dat ga ik doen! Toen ik voor het eerst zonder mijn ouders vloog was ik slechts 9 jaar, dus dat is alsnog vrij jong 😉 Zal eens kijken bij mijn ouders of we daar nog foto’s van hebben, dat zou leuk zijn.

    • Reply Marcella 13 januari 2017 at 21:38

     Oh, dat zou leuk zijn! Ga je zelf de tag dan ook invullen Manouk?

 • Reply Femke Dekker 12 januari 2017 at 17:14

  Dat was in 2001 naar Portugal voor het 25-jarig huwelijk van mijn ouders. Ik vond het geweldig!

  • Reply Marcella 12 januari 2017 at 18:43

   Mooie aanleiding & toffe eerste reisbestemming. Leuk Femke!

 • Reply Mijn allereerste vliegreis-tag - Groetjes uit Verweggistan 20 februari 2017 at 08:04

  […] tijdje terug zag ik de allereerste vliegreis-tag bij Marcella (de tag is echter bedacht door Co). Ik liet haar toen weten dat ik het een heel leuk idee vond, […]

 • Reply Carina van hout 30 maart 2017 at 05:56

  Mijn eerste vliegreis was turkije naar Alanya
  Dat was in 2004 en 2007,2009
  2007 en 2008 Mexico en 2011 2016
  New york
  Cuba

 • Leave a Reply