Tag-lijstjes

Mijn allereerste vliegreis-tag

10 november 2016
Vlucht boven Verenigd Koningkrijk

Ik heb dit jaar een heus vlieg-jubileum. Het is tien jaar geleden dat ik mijn allereerste vlucht maakte. De ideale manier om aandacht te besteden aan mijn eerste vliegreis!

Marcella Aviodrome

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?

Dat was in 2006, toen ik 23 was. Met mijn ouders vertrok ik in de zomer altijd naar Duitsland, waar we een fijne vakantie hadden met een combi hadden van stad en natuur. Onwijs goeie herinneringen aan! Toch wilde ik als volwassene meer van de wereld zien, en dus vond ik tijd voor mijn allereerste vliegreis.

Vanaf welke luchthaven vertrok je?

Ik reisde vanaf Leeuwarden met de trein in 2,5 uur naar Schiphol, en vloog daarna weer over Friesland met het vliegtuig. Binnen een uur was ik op mijn bestemming. Naar die bestemming pak ik een volgende keer de auto!

KLMMet welke maatschappij vloog je?

Mijn allereerste vliegreis was direct met mijn favoriete maatschappij KLM. Het is dat tickets vaak duurder zijn dan bij Ryanair, Transavia, Air Canada of Continental. Maar als het erg weinig scheelt, dan vliegen we lekker met KLM. Naar Havana hadden we onze eerste continentale vlucht met KLM. Ik heb nog nooit zó lekker gegeten in een vliegtuig. Yum!

Vloog je alleen of met iemand anders?

Ik vloog samen met een vriendin. Een paar jaar later vloog ik met haar naar Bangkok. Daarna werd Jan mijn vaste vlieg-buddy.

Leeg vliegtuig KLMWat herinner je je nog van de vlucht?

Ik vond het erg spannend, en had geen idee wat ik kon verwachten. Ik weet nog dat we beide in het midden van de rij en áchter elkaar ingedeeld waren. Gelukkig konden we ruilen zodat we gezellig naast elkaar zaten. Tijdens de vlucht (van een uurtje) sloegen mijn oren dicht, en ik kreeg ze niet meer open. Dat was best pijnlijk. Toen ik ’s avonds mijn neus snoot ‘plopten’ mijn oren pas weer open. Eindelijk!

Op welke luchthaven kwam je aan?

Københavns Lufthavne Kastrup, oftewel de luchthaven van Kopenhagen. Ik weet niet meer hoe we onze keuze maakten voor een stedentrip Kopenhagen, want de stad was destijds nog totaal niet populair. Maar wel onwijs leuk natuurlijk, en het werd dan ook een heerlijk weekend!

Marcella, KopenhagenWat deed je op je (vakantie)bestemming?

Kopenhagen ontdekken! We wilden met zo’n bus de stad door, maar ontdekten (gelukkig) dat het centrum van Kopenhagen heel compact is. Voor we het in de gaten hadden stonden we al bij de zeemeermin, het verste punt vanuit ons hotel. We maakten een boottochtje, zagen de wisseling van de wacht bij slot Amalienborg, namen een kijkje in de botanische tuin en gingen naar het Louis Tussaud Wassenbeeldenmuseum. Intussen kletsten we heel wat af. Gezellig! Geinige foto hé, Marcella tien jaar jonger bij Nyhavn;-)

Wanneer maakte jij je tweede vlucht?

Dat was een jaar later, in 2007. Ik vloog toen met een andere vriendin naar Rhodos voor een weekje zon, sightseeing en strand. Superfijn! Weer een jaar later maakte ik mijn eerste continentale vlucht en reisde ik door Thailand. Eind 2008 leerde ik Jan kennen en vanaf 2010 reis ik hoofdzakelijk samen met hem. We trapten af met New York & een roadtrip Florida en maken sindsdien jaarlijks meerdere vluchten!

Everglades, FloridaOp naar vluchten 49 en 50!

Na die eerste vluchten volgden er velen. Mijn langste vlucht maakte ik naar Nieuw-Zeeland, via een stopover in Singapore. De kortste was naar Wroclaw in Polen. Ik vloog intussen regelmatig intercontinentaal met een Airbus A320, Boeing 777, binnen Europa met Boeing 737, maar ik vloog ook met de Fokker 70 (cityhopper).

Mijn volgende vlucht zal ik maken in 2017. Op de terugvlucht (of aansluitende vlucht) kan ik een klein feestje vieren: mijn 50e vlucht! Naar welke bestemming ik zal vliegen? Ik heb nog geen idee! Misschien vliegen we naar Sevilla, maar ook Mexico, Riga en Griekenland staan erg hoog op mijn wishlist voor (begin) 2017.

In 2016 maakte ik een record aantal vluchten in 1 jaar. Ik vloog maar liefst vijf keer heen en weer in één jaar! Mijn bestemmingen zijn: Valencia, SpanjeHavana, CubaVenetië, ItaliëToronto, CanadaBelfast, Noord-Ierland.

Wat was jouw bestemming tijdens je eerste vliegreis?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

47 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny - ikreis.net

Grappige tag!

Mijn eerste vlucht was in 1999 naar Bulgarije. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel vluchten ik inmiddels gemaakt heb. Maar ik ben nu wel nieuwsgierig.

Marcella

Ook een toffe bestemming voor een eerste reis. Zo niet standaard Londen of Barcelona 😉 Like!
Wij hebben een excelsheet waarin we de vluchten bijhouden. Nerdy hé 😉 Oh, en we hebben een Airpart met vluchten in de hal hangen. Kijk maar eens onderin dit blog http://www.marcellamolenaar.nl/what-makes-me-happy-22/

Diana | Stripe Away

Wow dat je dat allemaal nog weet. Mijn eerste was binnen Europa en ik denk dat dat toen Griekenland was of toch Spanje. Oei haha.
Vind vliegen zelf ook erg leuk om te doen. Weet wel dat mijn eerste vliegreis met Transavia was.

Elisa | lies rond de wereld

Wat een leuke tag! Van mijn eerste vlucht herinner ik mij heel weinig, ik was een jaar of 2 en we gingen naar Spanje. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel vluchten ik heb gemaakt, ik ga eens een lijstje maken 🙂

Co

Superleuk dat je hem hebt ingevuld! Toch wel grappig hoe om te lezen hoe iedereen z’n eerste vlucht beleefd. Ik hou ze trouwens al een paar jaar bij via flightdiary.net, leuke statistieken 😉 Net even gecheckt, ik ga morgen mijn 70ste (!) vlucht maken.

Shirley

Wat leuk die flightdiary ^^^. Mijn eerste vlucht was toen ik 2 was, toen ging ik met mijn ouder naar Turkije. De volgende vliegreis liet een paar jaar op zich wachten, toen ik 8 was, gingen we naar Portugal en werden we meteen getrakteerd op 8 uur vertraging, dat herinner ik me nog goed. Zo’n lange vlucht als jij heb ik nog nooit gemaakt.

Sanne

Leuke tag! Ik kan me mijn eerste vlucht nauwelijks herinneren. Het enige wat ik weet, was dat het naar Funchal was. Een jaar later was het naar Dublin, en dan deden we voornamelijk road trips door Europa. Totdat ik wat volwassener was. Maar een lange vlucht heb ik dus nog niet gedaan.

Anne - Ditisanne.nl

Wat leuk! Mijn eerste vlucht was toen ik een jaar of 18 was, met Dutchbird (dat geloof ik niet meer bestaat) naar Kos. Vond het toen best wel spannend allemaal!
Leuk dat je nog precies weet hoe vaak je gevlogen hebt; ik heb namelijk echt geen idee meer!

Angela

Ik ging 12 jaar geleden op 19 jarige leeftijd samen met een vriendin naar Barcelona! Het waren 5 dagen waarvan we ook een paar dagen hebben rondgereden in een huurauto langs de kust. Heerlijke tijd gehad!
Hoe tel jij je vluchten… heen en terugweg apart? Ik ga ze ook eens tellen, nog nooit gedaan eigenlijk 🙂

Sabine

Leuke tag! Min eerste vliegreis weet ik nog goed. Heel erge vliegangst en vond het ook doodeng. En we gingen alleen maar naar Londen Haha. Ik was 17. Inmiddels vlieg ik

Sabine

… heel vaak en ook veel binnenlandse vluchten. Hoeveel vluchten in totaal in die 14 jaar. .. geen idee. Vind het inmiddels ook veel minder eng. Dit jaar heb ik er alweer 6 lange vluchten en 2 binnenlandse vluchten opzitten. Dit weekend de volgende binnenlandse vlucht en in december weer Haha

Sarah

Oooh, wat een leuke tag is dit!!! Ik maakte mijn eerste vlucht rond mijn 22ste en ging toen op mijn eentje naar Griekenland. Om nooit meer te vergeten! Inmiddels heb ik er ook al een hele hoop vluchten opzitten en doe ik bijna niks liever dan tijd spenderen op de luchthaven of in het vliegtuig 🙂

Saskia

Wat een super leuke tag, deze kende ik nog niet! Erg leuk om te lezen.. Mijn eerste vliegreis was in 2007, het was alleen een terugreis. Heen met de auto, mijn schoonfamilie en toen nog vriend (inmiddels man) We hadden toen net 2 maanden wat en vond het best spannend om samen terug te gaan, hoewel ik dat een fijner idee vond dan terug met de auto (ik kan niet zo tegen auto reizen)… Al met al een super leuke terugblik en beviel zeker wel (alleen de pijnlijke oren minder, nog steeds altijd met vliegen last van)

Maud

Wat een leuke tag zeg! Ik was een heeeeel klein babytje toen ik voor het eerst vloog, dus de tag overnemen heeft echt geen zin 🙁 Ik kan bijna nergens een antwoord op geven, haha!

Wanda

Leuk om te lezen Marcella! Mijn eerste vliegreis was in 1998 en direct een lange vlucht. Ik ging toen met mijn ex op roadtrip naar Canada! Jaja, direct buiten Europa. Vond het vooral heel erg leuk en een beleving op zich. In de jaren erna hebben we wel vaker gevlogen maar toch pakken we meestal de auto.

Sheila

Wat een leuke tag. Heel leuk om te lezen. Ik denk dat ik deze ga overnemen. Vind je dat goed? En dat het maar 10 jaar geleden is. Ik had langer verwacht, eigenlijk. Mijn eerste vlucht was zo’n 23 jaar geleden. Toen vloog ik ook direct een lange vlucht richting Indonesië. Ik bel de tel kwijt geraakt hoeveel vluchten ik inmiddels heb gemaakt. De meeste vluchten achter elkaar maakte ik tijdens mijn wereldreis van 6 maanden. Met mijn rondje om de wereld maakte ik tijdens die reis (en dat ging gepaard met heel veel road trips) maakte ik 15 vluchten… Lees verder »

Leuk om te lezen! Mijn eerste vlucht was een hele korte, wij reisden eerst drie uur naar Eindhoven om vanaf dar met Transavia naar Berlijn te vliegen. Mijn oren gingen dicht en ik heb echt de hele vlucht pijn gehad (straalde uit naar mijn rug etc.) mijn oren zijn pas bij terug komst in Nederland weer open geplopt. Daarna heb ik dit gelukkig nooit meer gehad, maar ik zag enorm op tegen mijn eerst volgende vliegreis :p Ik ga deze ook eens overnemen 🙂 Maar ik wil nog zoveel tags doen :p

ivonne

Ik heb eens even gerekend…. Mijn eerste vlucht was met een vriendin naar Londen toen ik 27 was. Super spannend, dikke pret voor die 50 minuten! In de jaren erop vloog ik nog 24 keer. Dat aantal valt mee, maar het werd een ander verhaal toen ik Frank ontmoette. Vanaf 2006 vloog ik met hem of met vriendinnen nog 61 keer. Wij gaan samen ook nog steeds regelmatig met de auto op pad binnen Europa en eenmaal op de bestemming pakken we vaak het ov of hebben een auto. Gemiddeld vloog ik dus in die 50 jaar 1,7 keer per… Lees verder »

Alyt van der Heide

Op mijn 21ste voor het eerst gevlogen retourtje Milaan-Schiphol. En daarna nog 2 of 3 keer naar Italië gevlogen. Daarna denk ik 2 of 3 keer een retourtje Spanje gedaan. Vervolgens heel lang niet gevlogen. In 2007 naar Jordanië gevlogen en in 2014 naar New York en in oktober naar Portugal gevlogen (mijn dochters hun eerste keer). Denk dat ik op zo’n 10 keer heb gevlogen

Diny Boom - Kamp

Onze eerste reis was in 2003, naar Iowa, een agrarische studiereis. Deze reis hebben we een aantal dagen verlengd om onze vrienden in Zuid Dakota te bezoeken. Deze familie heeft daar een groot melkveebedrijf. Daarna zijn we elke twee jaar een verre studiereis gaan maken, Zuid Afrika, Brazilie, Suriname, Cuba, Florida. Wij hebben een agrarisch bedrijf, kinderen niet meer klein, dit is voor ons de beste optie om te gaan. Wij kunnen beter 1 keer in de 2 jaar ver gaan, dan elk jaar. Hulp moet je regelen, is voordeliger eens per 2 jaar, verder zijn we altijd 7 dagen… Lees verder »

Aafke

Mijn eerste vliegreis was in 1981 naar Monastir in Tunesië met een toenmalige collega. Ik was bijna 21 en we maakten een 10-daagse rondreis met aansluitend enkele dagen bijkomen in een hotel. Een fantastische reis, zou hem nog wel eens willen doen en nu met mijn mannetje. De vliegmaatschappij weet ik niet meer. Sindsdien al zoveel luchthavens aangedaan dat ze bijna niet meer te tellen zijn.

Deze tag kan ik helaas niet doen want ik was pas 3 maanden toen ik voor het eerst vloog! Ik weet wel waarheen, namelijk naar Spanje, waar mijn opa en oma wonen. Heb daarom ook geen idee hoe vaak ik gevlogen heb, haha! Er is een periode geweest dat ik vaker gevlogen had dan met de trein was gegaan. Inmiddels heeft het studentenleven dat wel weer omgedraaid 😉

Leuk idee, dat ga ik doen! Toen ik voor het eerst zonder mijn ouders vloog was ik slechts 9 jaar, dus dat is alsnog vrij jong 😉 Zal eens kijken bij mijn ouders of we daar nog foto’s van hebben, dat zou leuk zijn.

Femke Dekker

Dat was in 2001 naar Portugal voor het 25-jarig huwelijk van mijn ouders. Ik vond het geweldig!

[…] tijdje terug zag ik de allereerste vliegreis-tag bij Marcella (de tag is echter bedacht door Co). Ik liet haar toen weten dat ik het een heel leuk idee vond, […]

Carina van hout

Mijn eerste vliegreis was turkije naar Alanya
Dat was in 2004 en 2007,2009
2007 en 2008 Mexico en 2011 2016
New york
Cuba

47
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x