Groningen

Marktplaats perikelen

15 januari 2015

In de eerste dagen van januari waren we flink aan het opruimen, want ja, verhuizen begint met opruimen. Met veel plezier heb ik al jullie reacties bij mijn artikel gelezen, wat was er veel herkenning! We hebben veel bij het oud papier gedaan, naar de stort gebracht of in de bak van ReShare gedaan. En toen begon het grote verkopen op Marktplaats. Want iets verkopen op Marktplaats kan best hilarisch of juist lastig zijn. Ik maakte een lijstje!

  • Bij elk product wat je wilt verkopen krijg je biedingen via Marktplaats, maar je wordt ook overspoeld met mailtjes. Mensen die denken het onderhands wel even denken te regelen. Natuurlijk, dat kan handig zijn, maar dan bestaat je mailbox wel uit biedingen, mails, biedingen, biedingen en weer mails.
  • Het eerste bod op mijn fiets was €75,- Vervolgens werd dit opgehoogd naar €75,05 en €75,10 door twee andere geïnteresseerden Uiteindelijk verkocht ik mijn fiets voor het dubbele bedrag.
  • Iemand die een kast kwam kopen was direct geïnteresseerd in een ander product.
  • Sommige mensen doen een bod waarna jij hen mailt met een tegenbod, en dan trekken ze opeens hun bod in. Terug mailen is kennelijk lastig.
  • Wij kregen een bod van €5,- op een keurig tv-meubel. Toen we er slechts €20,- voor vroegen, kregen we een beledigde mail terug. Tsja.
  • Jaren geleden verkocht ik met gemak mijn boeken op Marktplaats, nu is dat bijna niet te doen. Ik krijg amper reactie en per boek kan ik slechts een paar euro vragen. Dus, iemand nog geïnteresseerd in boeken van Saskia Noort, Loes den Hollander, Heleen van Royen, Marion Pauw of Simone van der Vlught?
  • Op onze monitor staat nog steeds een bod van €25,- maar de geïnteresseerde reageert op geen enkele mail. Een andere geïnteresseerde vroeg of we het scherm willen opsturen, maar dat lijkt ons niet zo’n goed idee. Het goed beschermd versturen is dan duurder dan het scherm zelf!
  • De vrouw die ons 1-persoonsbed voor haar zoontje kocht, stuurde later een heel  enthousiaste mail dat we haar zoontje zó onwijs blij hadden gemaakt. Lief!

Heb jij nog leuke anekdotes van Marktplaats? Vertel!

Poes Puma vermaakt zich intussen prima met de verhuisdozen

Puma

 

You Might Also Like

33
Reageer op dit artikel

avatar
23 Reacties
10 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
25 Auteurs van reacties
maudgenietbetsieiliveformydreams.comTainaMieke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eva - eighty7
Reiziger
Eva - eighty7

Haha ik heb weinig goede ervaringen met verkopen via mp; mensen die op t laatste moment afhaken, niet meer reageren etc. Vreselijk :-p

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Soms werkt het goed met marktplaats, soms ook totaal niet. Weet niet wat het is. De dingen waar ik echt niets fatsoenlijks voor krijg breng ik dan nog liever naar de kringloop, want dan doe je er op die manier mensen een groot plezier mee. Hilarische foto van Puma trouwens, heeeeeel herkenbaar ;)!

Ukkie
Reiziger

Ik wacht nog steeds op je mailtje..

Anita te Gussinklo
Reiziger
Anita te Gussinklo

ik ben ook aardig aan het ruimen, kan nog net geen boek er over schrijven.
Er is ook een heel leuk boek over Het Marktplaatsmeisje.

Laura
Reiziger
Laura

Haha leuk!
Ik heb toevallig laatst twee dingen verkocht via marktplaats en dat was gelukkig wel prima. De eerste keer haakte iemand wel af van het bureautje wat ik verkocht maar die kwam uiteindelijk niet. Mooi eigenlijk want iemand anders wilde heb ophalen voor het bedrag wat ik er voor wilde. (die andere was dus voor minder haha)

Linda
Reiziger
Linda

Ik heb een haat/liefde relatie met marktplaats. Veel mensen die op het laatste moment afhaken of gewoon niets meer laten horen, maar blije mailtjes van mensen die iets van je kopen en dan nog een mailtje sturen dat ze het echt heel leuk vinden is wel altijd fijn 🙂

Evelyn
Reiziger
Evelyn

Haha zo herkenbaar! Ik ben ook flink ah verkopen, mensen zijn zo gierig! En idd ook even niet terugmailen hè! Succescmet uitpakken!

Maaike Leijs-Molenaars
Reiziger
Maaike Leijs-Molenaars

OMG… Ik haat sommige bieders op MP… Ik had laatst m’n bevallingsbad erop gezet voor minimaal euro (ding was 350 euro 7 jaar geleden) Had de prijs vastgezet dus krijg ik eerst een mail met een bod van 50 euro dus heb ik netjes teruggemaild dat ik er minimaal 100 voor wil. Dus ik pas daarna nog de advertentie aan met het bericht dat ik niet op een bod via email in ga en dat het bad minimaal 100 euro kost. Krijg ik toch nog een mail met een bod van 70 euro… die heb ik iets onvriendelijker terug gemaild… Lees verder »

Jenny - ikreis.net
Reiziger

Mijn vriend heeft ooit mijn auto op marktplaats gezet omdat hij niet door de APK kwam. De telefoon stond roodgloeiend! En de volgende ochtend had ik mijn autootje verkocht. Bizar snel.

Daphne
Reiziger

Jaaaaa marktplaats is echt hilarisch! Mensen sturen je echt de raarste mails en ook de meest bijzondere mensen komen op bezoek. Onlangs verkocht ik m’n DVD collectie op marktplaats. De koper kwam op de fiets met 2 ernorme tassen van de action. Helemaal bepakt en bezakt viel ze bijna van de fiets. Eenmaal veilig thuis aangekomen mailde ze me dat ze dolgelukkig was met de DVD’s! Daar doe je het voor

EasyDailyFood
Reiziger
EasyDailyFood

Oooo marktplaats, leuk en vreselijk tegelijk!

Lauriëtte
Reiziger

Ik vind dat je het nog heel erg positief weet te brengen! De laatste tijd bedenk ik vaak andere manieren om spullen te verkopen, er zijn zoveel asociale mensen op marktplaats! 🙁

Let's travel and see
Reiziger

Vroeger verkocht ik best veel op marktplaats (boeken, wat kleding, een keer een camera), maar tegenwoordig vind ik het eigenlijk teveel gedoe & vermoeiende mensen.. Jammer..

Jenn
Reiziger

Haha, dat is heel herkenbaar! Wat misschien wel heel leuk is (maar wel minstens een dag kost) is je spullen proberen te verkopen op een rommelmarkt. Vind ik zelf erg leuk in ieder geval, maar dat kost natuurlijk wel meer tijd dan marktplaats omdat je er zelf de hele dag bij bent.
Ik heb trouwens misschien wel interesse in wat boeken, ik heb er al veel, maar nieuwe zijn altijd welkom. Welke titels heb je?

Sandra
Reiziger
Sandra

Oh my dit is zooo herkenbaar! Als iemand biedt en ze reageren niet op mijn mail dan verwijder ik hun bod binnen 48 uur, vaak reageren ze dan alsnog (want zij krijgen hier een melding van) en anders is er ruimte voor een nieuw bod. Ik vind het onderhandelen heerlijk maar inderdaad al die onbenullige emails meh! Is het een nieuw boek mevrouw? Nee zoals in de omschrijving staat is het gelezen maar in goede staat, wellicht zag jij deze tekst over het hoofd? Krijg je aan kattig mailtje terug met “nou nou, je hoeft niet zo hoog van de… Lees verder »

Moniek
Reiziger
Moniek

Haha heel herkenbaar! Ik had een mooie tweedehands spiegelreflex gezien, hadden we wat afgesproken kwam een jongen hem brengen zonder bonnetjes of goed verhaal. Niet gedaan natuurlijk maar dan denk je wel twee keer na voordat je ergens op gaat bieden!

Anne
Reiziger
Anne

ah wat leuk dan die enthousiaste reactie! Verder, genoeg rare mensen op de wereld moeten we maar denken ;-). Van mijn vader, die ook vaak boeken verkoopt, hoorde ik al dat de prijzen daar vaak enorm laag liggen. Eigenlijk ben je dan meer kwijt aan verzendkosten vaak! Ik hou mijn boeken liever zelf, alhoewel ze denk ik niet allemaal in mijn huis passen nu. Er kunnen er gelukkig een aantal bij mijn schoonmoeder blijven. Zelf heb ik nooit wat verkocht via Marktplaats, toch niet zo’n zin in al dat gekke ge-onderhandel en beledigde mensen haha!

Saskia
Reiziger
Saskia

Ik heb jaren terug wat dingen goed kunnen verkopen vie MP. Maar tegenwoordig lijkt het alleen maar assiocialer te worden.
Geen mp meer voor mij.
Wat je ook kunt doen, misschien, via faceboek in je vriendenkring. Ik heb daar tegenwoordig gewoon goed succes.

Mieke
Reiziger

Tja, wij hebben ook een haat-liefdesverhouding met Marktplaats. Sowieso doen we nooit aan bieden of laten bieden op wat we zelf verkopen. Dat verloopt altijd irritant. Je moet mazzel hebben om gewoon iets goed te verkopen of iets goeds te scoren voor een leuk (maar realistisch) prijsje.

Taina
Reiziger
Taina

Ohhh wat een lieve foto op het einde:) Hebben de katten ook zin in de verhuizing? Zo grappig altijd dat katten in dozen gaan zitten. Trouwens marktplaats is niet mijn ding. Ik ben super slecht in onderhandelen.

iliveformydreams.com
Reiziger

wij verkopen niets meer op Marktplaats, wel gedaan in het verleden…
En wat een leuke foto!<3 Die laatste.

betsie
Reiziger
betsie

De poes komt toch niet op marktplaats, kroop al in een doos .
Nemen jullie zelf ook eten dat calm maakt?

maudgeniet
Reiziger

Oh ja .. Heel herkenbaar allemaal. Het blijven Hollanders he 😉