Here and Now-update Noord-Amerika

Liveblog #2 Amerika & Canada – Amish, Route 66 & Chicago

26 september 2016
Marcella, Route 66

Stiekem is onze roadtrip afgelopen, en lopen we met jetlags rond in Nederland. Uiteraard hebben we zoveel meer gezien dan de Niagara Falls waarover ik in de eerste liveblog schreef. Ik neem je mee naar onze tweede week, met de Amish, Route 66 en Chicago!

Endless American roads Amish

Dinsdag 13 september

Na een laatste blik op de Niagara Falls reisden we door Pennsylvania zodat we konden overnachten in Westlake, Ohio. We vertrokken ’s ochtends al vroeg en rijden vlot door naar Elkhart, Indiana. Hier lunchen we op een knusse picknick-plek met bagels. In Elkhart start de Heritage Trail door Amish Countries, een rondrit van 150 kilometer. Af en toe zien we een authentieke koets met paard, maar ook zien we veel Amish-mensen op de fiets. De Amish kleding is onmiskenbaar met de lange gewaden, mutsjes en hoeden. De mannen hebben een grote baard. Toch had ik verwacht dat er in dit gebied wat meer te zien zou zijn van de Amish. ’s Avonds eten we bij Italiaans restaurant Olive Garden, het smaakt ons erg goed!

Route 66 Illinois Marcella, Route 66 Marcella, Route 66

Woensdag 14 september

De sterfdag van mijn vader. Het is alweer 3 jaar geleden dat hij plotseling overleed. We hadden het erover bij het ontbijt, dat was fijn. Vandaag rijden we naar Chicago via een deel van de Route 66. Jan’s vader had de gehele route maar al te graag helemaal willen rijden op de moter, en vindt het te gek dat we er nu een deel van doen. Eerst rijden we naar het plaatsje Chenoa waarna we een flink eind naar Chicago rijden via de Historical Route 66. We zien de oude weg nog liggen, maar deze is niet meer toegankelijk. We zien regelmatig een bordje van Route 66, maar het is hier minder toeristisch dan in West-Amerika, waar de route eindigt bij Santa Monica (Los Angeles). Uiteraard kijken we nog even bij Illinois Harley-Davidson waar Jan’s vader een stoer t-shirt koopt. Het is al laat wanneer we inchecken bij Days Inn. Jan en ik krijgen voor ’t eerst in ons leven een upgrade, en we mogen overnachten in een supermooie suite. Te gek!

Bean, Chicago Chicago ChicagoJan en Marcella, honkbal ChicagoDonderdag 15 september

We gaan al vroeg op pad om Chicago te ontdekken. Met de metro reizen we naar downtown, zodat we het laatste stukje kunnen lopen naar het Millenium Park. Hier bewonderen we de bean, die officieel Cloud Gate heet. Het valt nog niet mee om een mooie foto te maken in het spiegelende kunstwerk. Vervolgens lopen we via de River Walk langs het water en verwonderen ons over de superhoge gebouwen. Uiteindelijk belanden we in de haven zodat we kunnen oversteken naar de Navy Pier. Hier vind je een verzameling van restaurants, attracties en winkeltjes. De zon schijnt, en we genieten volop van ’t mooie uitzicht op Chicago. Wat een heerlijke plek! Op de terugweg naar ons hotel nemen we nog even een kijkje bij Magnificient Mile, dé winkelstraat van Chicago. ’s Avonds staat er honkbal op ons programma. We kijken vanaf ons plekje op de derde rij (!) naar een wedstrijd van de Cubs tegen de Brewers. Helaas verliezen de Chicago Cubs, maar de sfeer blijft goed. Wat een leuke sport is het!

Vrijdag 16 september

We slapen uit omdat we na de honkbalwedstrijd pas laat in ons bed belanden. Na een goed ontbijt moeten we Days Inn helaas verlaten, wat een superfijn hotel! We passeerden vandaag de tijdsgrens zodat we een uur korter hebben. Omdat we laat vertrokken zijn, gaat de tijd extra snel. We lunchen onderweg in Saugatruck dunes State Park, en komen rond 17 uur aan bij ons hotel in Whitehall, Michigan. Op naar een heleboel nieuwe avonturen, maar daarover meer in een volgend artikel!

Lees ook liveblog 1, met het familiebezoek, de Niagara Falls en een winary!

Lees ook liveblog 3, met Mackinac Island, Bruce Peninsula & Toronto!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Christiaan 26 september 2016 at 08:31

  Super gaaf! Viel het jullie ook op dat sport daar gaat om gezelligheid, een leuke sfeer en vooral veel eten?

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:08

   Honkbal gaat inderdaad om de gezelligheid. Er hangt echt een fijn sfeertje, ik hou er wel van!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 26 september 2016 at 09:04

  Yes, update nummer 2! Heel leuk om mee te lezen, wat een fantastische dingen hebben jullie gezien. Chicago lijkt me heel tof, staat hoog op ons lijstje. Was 1 dag genoeg om de highlights te bekijken? Ik kijk uit naar liveblog nummer 3! 😀

  P.s. Hele leuke foto van jou bij de Route 66! 😀

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:43

   Chicago is echt te gek! Het kanaal in zo’n wereldstad geeft het een heel sfeervol gevoel. Dat is echt een grote plus. De Bean, Navy Pier en River Walk hebben wij gedaan, dan heb je best een globaal beeld van Chicago. Maar er is altijd meer te ontdekken als je er langer bent natuurlijk. Pak trouwens in Amerika ook eens een honkbalwedstrijd mee. Leuk sfeertje!
   PS: Thankssss!

 • Reply Aafke en Nico Zwart 26 september 2016 at 09:22

  Fantastisch Marcella en Jan. Dit met je (schoon)ouders te mogen doen is goud waard. Verdriet en vreugde liggen dicht bijelkaar. Wij hebben dit meegemaakt toen we in 2005 met mijn ouders door Canada reden. Wij kijken op een geweldige reis terug en zijn blij dat we dit hebben kunnen en mogen doen. Mijn moeder overleed plotseling april 2016. Kostbare herinneringen.

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:45

   Echt fijn, alle mooie herinningen die we gemaakt hebben. Zo waardevol! <3 Fijn dat jij dit ook hebt kunnen doen met jouw ouders Aafke!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 26 september 2016 at 09:27

  Wat een geweldige reis Marcella! En prachtige foto’s! Gaaf dat Jan z’n vader nu iig een stukje van Route 66 heeft kunnen doen 🙂

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:47

   Dankjewel Kirsten! We hebben in die twee weken ontzettend veel gezien & gedaan. Echt supertof én heel waardevol! En de Route 66 vond Jan’s vader helemaal te gek! A dream came true!

 • Reply Marjolein 26 september 2016 at 11:59

  Super leuk om deel 2 te lezen! Mooi dat jullie deze trip herinneringen maken met de ouders van Jan. De foto’s zien er goed uit en laten zien dat jullie genieten van de reis! Chicago staat bij mij ook nog op het lijstje 🙂

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:48

   Fijne en supermooooie herinneringen hebben we gemaakt. Zo waardevol! Op de foto’s staan inderdaad veel genietende gezichtjes. Mooi om naar terug te kijken.
   Chicago kan ik je zeker aanbevelen Marjolein!

 • Reply Stéphanie 26 september 2016 at 12:34

  Leuke update weer! Ik had van Chicago niet zoveel verwacht maar je foto’s zien er echt leuk uit. Gave foto van jou trouwens naast het bord 66, je kunt zien dat je het naar je zin hebt! 🙂

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 22:03

   Ik wist ook niet goed wat ik van Chicago moest verwachten, maar er hangt een fijne, relaxte sfeer. Het water wat door het centrum loopt maakt dat plaatje helemaal compleet. Het is dan ook zó leuk om er langs te lopen via de River Walk. En de Navy Pier is ook echt helemaal te gek! Absoluut een aanrader!

 • Reply Sabine 26 september 2016 at 14:45

  Wat een geweldige reis zeg! En lang leve de jetlag 🙂 Veel sterkte daarmee!

  • Reply Marcella 26 september 2016 at 22:04

   Ik las vanmiddag over jouw jetlag, die klonk nog veel extremer 😉 Wij hebben vooral láng geslapen (na een nacht niet slapen), en vandaag een eerste duffe werkdag gehad. We komen weer langzaam in ’t ritme (jammer genoeg!)

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 26 september 2016 at 15:45

  Superleuk! Klinkt echt heel gaaf!
  Route 66 lijkt me ook echt geweldig om nog eens te doen, ooit…! Ergens op de lange verlanglijst! 🙂

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:25

   Ja, was een geweldige reis Anne! De Route 66 was ook echt magisch, tof zo’n historische route! Ik zou ‘m nog wel eens helemaal willen doen. Lijkt me supertof!

 • Reply Annemarie 26 september 2016 at 18:09

  Leuke update, en wat een mooie foto van die spiegelende Cloud Gate. Goed gelukt! 🙂

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:26

   Dankjewel Annemarie! Ik vond het nog vrij lastig om de spiegeling van de stad erin te krijgen én zo weinig mogelijk mensen 😉 Is drukkkk daar!

 • Reply Trudy 26 september 2016 at 19:37

  Mooi Marcella. Route 66 hebben wij in 2013 (bijna) helemaal gereden. Ik kan me de droom van je vader goed voorstellen. We hadden in Illinois ook graag de Amish willen zien. Dat blijft op ons lijstje staan. Geniet van de reis.

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:33

   Wat gaaaaaaf dat je de Route 66 bijna helemaal hebt gereden Trudy! Mijn schoonvader vond het echt helemaal te gek om een deel van de Route 66 te rijden. De Amish vond ik ook zeker intrigerend, al zagen we er minder van de ik verwacht had. Maar zeker op je wishlist laten staan hoor!

 • Reply Janneke 26 september 2016 at 20:48

  Ah jetlags zijn zo rot! Ik hoop dat jullie er niet al te lang last van blijven houden… Super leuk dat jullie een keer een upgrade hebben gehad van een kamer. Hebben wij vorig jaar ook één keer gehad haha! Voel je je toch een beetje speciaal he? 😉 Wat fijn dat jullie Jan z’n vader op deze manier toch een stuk van route 66 hebben kunnen laten zien. Hoop dat alles goed is gegaan ook verder! 🙂 Mooie foto’s allemaal en leuke update, ik kijk weer uit naar de volgende. X

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:36

   Jetlags zijn zeker rot. Ik ben er nu wel vanaf denk ik, al heb ik nu nog last van vermoeidheid. Het is toch even opstarten na zo’n intensieve twee weken rondreizen. Gelukkig ben ik vrijdag alweer vrij 😉 Tof dat jullie ook een upgrade hebben gehad. Ik voelde me wel speciaal om in zo’n enorme suite te komen. Wauww! We hadden verwacht dat Jan’s vader meer vermoeid zou zijn, maar hij was juist nog helemaal fit als wij moe waren. Hij leefde helemaal op van alle indrukken. Beter zo dan andersom natuurlijk! 😉 Update 3 staat nu ook online! X

 • Reply Lotte - scratchingmymap 26 september 2016 at 22:23

  Echt fijn en bijzonder dat jullie een stukje van de droom van Jan’s vader hebben beleefd door de Route 66! Leuk van die upgrade seg, fijn om eens mee te maken. 🙂

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:37

   Ja, dat was echt een speciale dag, een stuk van de Route 66 rijden. En die update was te gek, nooit eerder had ik zó’n onwijs grote en fijne kamer! <3

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 27 september 2016 at 10:15

  Oh wat een inspiratie haal ik uit jouw reisverslagen. Wij willen volgend jaar een deel van jullie trip gaan doen.

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:39

   Leuk dat je mijn reisverslagen zo inspirerend vindt Jonna. Ik las al dat je naar Yellowstone gaat. Ben benieuwd welke bestemmingen je verder wilt bezoeken! Mocht je nog meer inspiratie zoeken, lees dan vooral ook even over onze route én de blogs met alle avonturen! http://www.marcellamolenaar.nl/roadtrip-west-amerika/

 • Reply Caro 28 september 2016 at 09:25

  Leuk om je updates te lezen! Klinkt als een heerlijke reis 🙂

  • Reply Marcella 28 september 2016 at 09:39

   Dankjewel Caro, het was zeker top!

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 28 september 2016 at 14:38

  Wat gaaf! Chicago lijkt me een onwijs toffe stad. Route 66 lijkt me super om een keer te rijden, leuk om iemands droom waar te maken. Fijn van de upgrade trouwens!

  • Reply Marcella 3 oktober 2016 at 21:54

   Chicago is echt met stip bij mijn favorieten gekomen. De sfeer die er hangt: superfijn! Ik kan de stad je echt zo onwijs aanraden joh!
   Het waarmaken van een stukje van de droom van Jan’s vader was zeker bijzonder. Al is het maar een klein stukje: we reden over de Route 66!

 • Reply Angela 29 september 2016 at 12:35

  wauw wat gaaf dat jullie naar een honkbalwedstrijd zijn geweest! moet een super sfeer zijn geweest (ik zou alleen voor de sfeer gaan, want de spelregels ken ik niet, haha) ! Hebben jullie dat van te voren geregeld, of kon dat daar bij het stadion?

  • Reply Marcella 3 oktober 2016 at 21:55

   De sfeer bij een honkbal-wedstrijd is echt heel fijn. Na afloop was het een en al gezelligheid, terwijl ze verloren hadden. Moet je nagaan! 😉 Jan volgt alle honkbal-wedstrijden en heeft vooraf kaartjes geregeld. Anders hadden we nooit zo front-row kunnen zitten. Was perfect!

 • Reply Co 1 oktober 2016 at 17:34

  Even bijlezen 🙂 Heerlijk toch dat roadtrippen en die vrijheid? Ik mis het wel nu hier in Nederland… Chicago ziet er uit als een erg leuke stad!

  • Reply Marcella 3 oktober 2016 at 21:56

   De vrijheid vind ik ’t allerleukste van roadtrippen! Het is dat we nu een vast schema hadden, op de bonnefooi rondreizen is nóg fijner. Dat deden we vorig jaar met de camper. Heimwee!

 • Reply Wanda 2 oktober 2016 at 23:14

  Wat hebben jullie met z’n allen een geweldige reis gemaakt en ontzettend veel mooie herinneringen opgebouwd! Zo’n roadtrip lijkt me heerlijk om te doen, maar dan ook wel graag voor een wat langere periode. Lijkt me heerlijk om dan met een camper door zo’n land te trekken en echt die vrijheid te ervaren.

  • Reply Marcella 3 oktober 2016 at 21:59

   Als je een langere tijd rond trekt, dan heb je echt de ultieme vrijheid. Lijkt me echt supertof, dus dat is zeker een grote droom. Voor ooit 😉 Voor nu hebben we in twee weken een hoop moois gezien, en prachtige herinneringen opgebouwd. Super waardevol!

 • Reply Shamira | Kompas 24 3 oktober 2016 at 10:52

  Heel gaaf dat jullie een deel van de route 66 hebben gereden! Die kunnen jullie toch maar mooi even afvinken. Wel verdrietig de 14e, ik weet helaas hoe het is om één van je ouders vroegtijdig te verliezen, maar wel fijn dat jullie het er over hebben gehad en er toch een leuke dag van hebben weten te maken. Weer nieuwe mooie herinneringen!

  • Reply Marcella 3 oktober 2016 at 22:00

   Jan en ik reden eerder een ander stukje van de Route 66, dus we verzamelen langzaam de route stukje bij beetje bij elkaar 😉
   Wat heftig dat jij ook een van je ouders vroegtijdig hebt verloren. Dat is na jaren nog steeds lastig. Wel vind ik het fijn om op die dag wat moois te doen, zodat ik weer mooie herinneringen op bouw. Dit keer was dit de Route 66. Goed gelukt dus!

 • Reply Ester 6 oktober 2016 at 16:42

  Heel mooi, ik zo Chicago graag willen zien! Wel even heftig op de sterfdag van je vader, maar fijn dat jullie als familie samen konden zijn.

  • Reply Marcella 7 oktober 2016 at 10:36

   Chicago is echt heel tof Ester! Het was inderdaad wel heftig, de sterfdag van mijn vader. Ik miste mijn moeder wel op die dag!

  Leave a Reply