Noord-Amerika Roadtrips

Kennedy Space Center in tropisch Florida in Amerika

23 mei 2014
Kennedy Space Center, Florida

Tijdens een bezoek aan Florida staan de grote pretparken vol vermaak vaak op het programma. Bij ons niet. Wij bezochten de Keys, de Everglades en Kennedy Space Center. Wist je dat de ruimtevaart in deze staat heel belangrijk is?

Kennedy Space Center, Florida

Kennedy Space Center is de lanceerbasis van de NASA en ligt bij Cape Canaveral. Het ligt aan de kust van Florida, 350 kilometer ten noorden van Miami en zo’n 75 kilometer ten oosten van Orlando. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid en er werden spaceshuttles gelanceerd. Het complex is ongeveer even groot als de provincie Flevoland.

Testterrein voor raketten

Kennedy Space Center werd in 1949 opgericht door president Truman als testterrein voor de lancering van raketten. Cape Canaveral was daarvoor perfect vanwege de ligging vlakbij de evenaar en de mogelijkheid om testraketten in de richting van de Atlantische Oceaan te lanceren. Toen de NASA in 1958 werd opgericht werd Kennedy Space Center de belangrijkste NASA-lanceerbasis. Kort na de aanslag op president John F. Kennedy werd het complex officieel hernoemd tot John F. Kennedy Space Center.

Kennedy Space Center, Florida

Kijken naar de lanceerplatforms

Wij werden welkom geheten met een film over de historie van de ruimtevaart. Vervolgens werden we met een bus bij Observation Gantry gebracht waar je een mooi zicht hebt op de lanceerplatforms LC-39A en LC-39B. Al liggen de platforms best een stukje verderop, het blijft bijzonder om je te realiseren dat daar toch echt spaceshuttles de lucht in gingen. Gingen ja, de laatste vertrok vlak na ons bezoek in 2010 richting de ruimte. Net gemist!

Een pretpark vol raketten

Eenmaal terug kom je in de Rocket Garden, hier staan meer dan dertig raketten opgesteld. Er is ook een replica van de spaceshuttle die je kunt bekijken. Heel bijzonder dat zoiets de ruimte in kan. Je kunt hem aanraken en van binnen bewonderen. Wat is zo’n cabine toch krap! Ook ligt er één van de drie nooit gelanceerde Saturnus-V raketten. Dit is de grootste raket die ooit gemaakt is en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten. Heel bijzonder om rond te lopen in de historie van de ruimtevaart. Een pretpark op zich. Voor mijn lief een jongensdroom die werkelijkheid wordt, al is voor vrouwen een bezoek ook zeker interessant.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Kennedy Space Center, Florida

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Suavemente 23 mei 2014 at 17:08

  Wat gaaf!

 • Reply Miss Sentinelli 23 mei 2014 at 17:53

  Gaaf dat je daar bent geweest :)!

 • Reply Laura 23 mei 2014 at 17:07

  Oh dat is nog eens gaaf om te bekijken zeg!

 • Reply Kim 23 mei 2014 at 18:46

  Dit is een leuke voorbereiding. Daar ben ik komende zomer!

  • Reply Marcella 23 mei 2014 at 20:35

   Oh leuk! Wat ga je doen in Florida? Rondreizen?

   • Reply Kim 24 mei 2014 at 13:02

    Onder andere. Ik ga een rondreis doen langs de gehele oostkust :D. Ik begin in New York om vervolgens via Canada en de Niagara watervallen naar beneden te gaan met Miami als eindbestemming. En het Kennedy Space Center is een van de vele stops :D. Nog een paar maandjes. In augustus vertrek ik, ik heb er wel al zin in!

    • Reply Marcella 26 mei 2014 at 09:41

     Wauwwww, dat klinkt echt heel goed, toffe reis! Ik heb aan die kant van Amerika alleen NY en Florida gezien, maar ik ken mensen die ongeveer de reis zoals jij hebben gemaakt en zij waren onwijs enthousiast. Heel veel plezier met alle voorpret! 🙂

 • Reply Swaen 23 mei 2014 at 21:57

  Wat interessant! En wat een reuzachtig complex!

 • Reply Sandra 25 mei 2014 at 05:42

  Ik realiseer mij nu dat wij blijkbaar niet heel erg na elkaar in Florida zijn geweest. Ik heb de laatste namelijk de lucht in zien gaan! Wanneer was jij er?!

  • Reply Marcella 25 mei 2014 at 09:59

   Haha, wat geinig! Wij waren er rond 8-16 april in 2010, zo even uit m’n hoofd.

 • Reply Marieke 26 mei 2014 at 13:26

  Tijdens onze roadtrip door Florida regende het superhard op de dag dat we hierheen wilden gaan. We hebben het toen overgeslagen, omdat we hadden begrepen dat ook heel veel buiten was. Jammer, heb toch wat gemist zo te zien!

 • Reply Jan van der Veen 26 mei 2014 at 19:51

  Toen selfies nog hip waren!

 • Reply iliveformydreams.com 26 mei 2014 at 20:41

  Lijkt me super gaaf om te hebben gezien!

 • Reply Marleen 31 mei 2014 at 15:26

  Klinkt heel interessant! Vooral omdat ik er zo weinig over weet. Ga ik onthouden!

 • Leave a Reply