Gezondheid

In beweging met Steptember 2.0

3 september 2014

Vorig jaar deed ik voor ’t eerst mee met Steptember. Het werd vanuit mijn werk georganiseerd en het leek me een goede motivatie om wat extra te bewegen. En met al die beweging vragen we sponsors om ons te steunen zodat we geld ophalen voor het goede doel.

Met Steptember kan je op een simpele, uitdagende manier je conditie verbeteren terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op het leven van mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese stond vroeger bekend als spasticiteit. Meedoen is makkelijk. Met drie vrienden, collega´s of familieleden schrijf je je in als team. Je krijgt dan van ons een stappenteller. Daarmee houden jij en je teamgenoten dagelijks op jullie persoonlijke Steptember webpagina het aantal stappen bij dat jullie die dag hebben gezet. Elke stap draagt bij aan een betere conditie en elke stap helpt mensen met cerebrale parese. Bron: Steptember

Steptember

Vorig jaar stierf mijn vader tijdens Steptember (14 september). Daardoor liep ik minder stappen dan ik zou willen, het was niet anders. Nu ga ik voor de herkansing want Steptember is vandaag weer begonnen. Het doel is om elke dag 10.000 stappen te zetten. En ik kan je zeggen dat ’t nog niet zo makkelijk is. Met 2x 20 minuten tussen werk en station en een wandeling van een half uur in de pauze kom ik er echt net op. En dan haal ik regelmatig een kop thee en ik pak zelden de lift voor slechts één verdieping hoger of lager.

Ook kilometers op de fiets kan je omrekenen in stappen en zo toevoegen aan je resultaten. Met een rit van 40 kilometer levert dat toch flink wat stappen op. Zo kom ik er wel. En het leert je om net even een blokje extra te wandelen. ’s Avonds na het werk of in het weekend lekker de natuur in van een fijn Nationaal Park. En dat is natuurlijk altijd goed voor je gezondheid. Ik ga in september voor de 10.000 stappen per dag en draag mijn steentje bij aan het goede doel. Op naar een fijne maand!

De 3.098 stappen had ik om 9:00 uur ’s ochtends na 20 minuten naar mijn werk lopen

 

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
alllovelythingsnl

Wat een mooie initiatief! Het zal wel een moeilijke maand voor je zijn, veel sterkte!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Goed dat je hier aan mee doet, wandelen is fijn. En ook heel veel sterkte gewenst!

Tessa | ReiZenZo.nl

Grappig, vorig jaar deden we bij ons op het werk hetzelfde. Met alleen lopen valt het inderdaad vies tegen! Maar als je af en toe sport en dit omrekent gaat het best hard. Als ik het een dag niet zou halen stond ik in de tuin te touwspringen, haha!

Stephanievandrunen

Tof zo’n teller! 🙂 Ik loop/beweeg weinig, want ik schrijf momenteel mijn scriptie. Zit dus vaak achter de pc :(.. niet goed!

Maar succes! En heel veel sterkte xx

Wanda

Goed bezig hoor! Doordeweeks zal ik er zeker niet aan toe gaan komen want op mijn werk zijn het maar hele kleine stukjes wat ik loop en tussen de middag zitten we meestal gewoon in de kantine, misschien dat we dat zouden kunnen veranderen maar tot nu toe is er nog nooit echt veel animo voor geweest… Daarbij komt dat ik momenteel helaas wat last van mijn knie heb door overbelasting dus ’s avonds nog lopen doe ik op het moment minimaal om in ieder geval mijn knie niet nog verder te belasten…

iliveformydreams.com

Goed dat je weer mee doet! Succes 🙂

Marieke

Good busy! Lukt het een beetje, die 10.000 stappen per dag? Ik ‘moet’ dat ook volgens mijn UP, maar vind het echt enorm pittig. Haal het alleen op dagen dat ik erbij hardloop.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x