Groningen Tag-lijstjes

I love Groningen-tag

13 februari 2015
Capitool Groningen

De dames van Not so stuffy vroegen mij om de door hen bedachte I love Groningen-tag in te vullen. Ik woon nog niet in Groningen, maar ik werk er al wel 4 jaar. Al moet ik zeggen dat ik veel vragen erg moeilijk te beantwoorden vind… Ik heb dan ook afgesproken dat ik de tag opnieuw invul als ik in een half jaar in Groningen woon. Ik geef dan vast heel andere antwoorden! Lees vooral ook de antwoorden van de dames van Not so stuffy.

1. Favoriete plek om koffie te drinken?

Aangezien ik geen koffie drink, mag ik hier vast een andere invulling geven. Bij Het Concerthuis at ik een overheerlijke tosti XXL met brie, paprika en rucola met basilicum mayonaise. Zodra we in Groningen wonen, wil ik deze tosti graaag weer eens eten, yum!

2. Must sees voor mensen die maar 1 dag naar Groningen gaan?

Als ik niet aan het werk ben in Groningen, gaan we het centrum in of naar Ikea. Het centrum is erg gezellig en sfeervol. Ik denk dat het uitzicht vanaf de Martinitoren ook onwijs de moeite waard is. Dan heb je meteen een mooie overview over de stad!

3. Mooiste natuurgebied in de stad?

Daar moet ik naar gokken, want ik ken weinig natuur in de stad. Ik hoor altijd goede verhalen over het Stadspark en het Noorderplantsoen, dus ik denk dat dat dé places to be zijn. Vlakbij de stad ben ik erg nieuwsgierig naar het Hoornsemeer en Paterwoldsemeer.

4. Favoriete vintage winkel?

Ik heb er vorig jaar een aantal bezocht, vooral Linde Huis vond ik leuk.

(null)

5. Mooiste uitzicht?

Vanaf mijn werk op de 8e verdieping heb ik een mooi uitzicht over de stad. Veel foto’s van zonsondergangen maak ik vanaf hier. Als ik straks verhuist ben ontdek ik vast nog veel meer leuke plekjes, dus ik gok dat mijn antwoord hier over een tijdje heel anders is!

6. Favoriete museum/galerie?

Ik ken er eerlijk gezegd maar eentje, en dat is het opvallende Groninger Museum tegenover het station. Ik ben er zo’n 10 jaar geleden met een vriendin geweest. Een tof, groot museum met een veelzijdige collectie. Zeker een nieuw bezoekje waard!

7. Waar eet je in de zomer het liefst je lunch in de buitenlucht?

Ik ben vorig jaar bij De Uurwerker in Groningen geweest, maar het was toen helaas geen goed weer. Met mooi weer zit het vast onwijs fijn op de binnenplaats. Andere lunchspots met terras ga ik nog ontdekken, heeel vervelend, haha!

8. Beste winkelstraat?

Ik ken nu alleen de Herestraat, de Grote Markt en de Vismarkt.

9. Favoriete winkel top 3?

Genoeg te ontdekken nog!

De Uurwerker, Groningen

10. Beste restaurant?

Ik heb ook twee keer bij bij Cantina Mexicana gegeten, maar tot zover mijn culinaire ontdekkingen in Groningen. Ik zou in elk geval graag bij De Uurwerker willen dineren. En uit eten bij andere onbekende restaurants!

11. Stadsschouwburg, Oosterpoort, Martiniplaza of Forum Images?

Ik ben alleen bij de Oosterpoort geweest, dus ik heb nog wat te ontdekken!

12. Al zoveel jaar in Groningen en nog nooit…

… de stad en de provincie goed ontdekt. Inclusief reistijd maak ik lange werkdagen, dus meestal stap ik aan ’t einde van de dag in de trein naar Leeuwarden. Ik kijk er dan ook naar uit om Groningen straks écht te ontdekken!

Fietsen in Groningen

13. Mooiste gebouw?

Dat is wat mij betreft nu station Groningen. Ik zie vaak foto’s van andere mooie gebouwen in Groningen, maar die moet ik nog ontdekken. Bring it on!

14. Wat mis je nu dat Groningen vroeger wel had?

Geen idee, vroeger kwam ik heel af en toe in het centrum, en nu ook. Volgens mij is daar niks weg gegaan wat ik mis.

15. Groningen is pas echt compleet als …

… ik er woon! Of is dat heel flauw? 😉

16. Beste sportieve uitje voor toeristen?

Groningen is een fietsstad, dus het is ongetwijfeld leuk om de stad fietsend te ontdekken!

(null)

17. Hiervoor kun je de stad best een paar uurtjes verlaten? (iets in de provincie)

Ik heb werkelijk geen idee. Ik ken de stad Groningen, maar de provincie amper. Ik heb daar nog een hoop te ontdekken dus!

18. Groningen’s best bewaarde geheim?

Ik denk dat ik daar nog achter moet komen!

19. Dit heb ik nooit begrepen van Groningen…

Wat een lastige vraag. Er is natuurlijk veel ophef over gaswinning in Groningen. Ik heb op kantoor wel eens een aardbeving gevoelt, maar ik wil straks wel eens zien hoe die gaswinning er nou uit ziet. Ik hoor er zoveel over in het nieuws!

20. Waarom ik van Groningen hou?

Het is een fijne stad met een goeie vibe. Ik denk dat ik er met veel plezier kan wonen. Maar of dat écht zo is en wat ik dan zo leuk vind, daar kan ik over een tijdje meer over zeggen!

Lieve Daphne en Kirsten, willen jullie als echte Groningers deze tag ook invullen?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
esthermarieke

Leuk dat je hem nu ook gewoon alvast hebt ingevuld! Ik ben erg benieuwd naar de volgende versie als je er al wel een tijd woont.

romi

Wat grappig, ik woon mijn hele leven al in Groningen, dus dit is leuk om te lezen. Als ik jou was zou ik zeker naar het Hoornsemeer gaan zodra het wat warmer wordt en dan je dagje eens doorbrengen op het terras van Kaaphoorn. Heb je direct een nieuwe favoriete plek om koffie te drinken, dé must see van Groningen en de perfecte lunch in de buitenlucht 😉 Super mooi daar! Wat betreft dat laatste is het News Cafe ook leuk, midden in de stad (die ken je vast al, maar toch). Wel compleet anders dan Kaaphoorn, dus niet echt… Lees verder »

romi

Hoi Marcella, Wat grappig dat je net daar komt te wonen! Inderdaad een hele fijne plek voor wandelingen. Wat ook fijn is, is dat het er redelijk rustig is. In het Stadspark of het Plantsoen is het met mooi weer echt super druk en daar moet je maar net zin in hebben, vind ik 🙂 Haha, volgens mij is iedereen enthousiast over het Hoornsemeer! Ook heel leuk voor een picknick, wanneer alle bezoekjes aan Kaaphoorn wat te duur worden 😉 News Cafe is nu heel anders dan 10 jaar terug, vind ik (misschien ook omdat ik nu zelf 10 jaar… Lees verder »

romi

Trouwens, mocht je van Japans houden, dan zou ik zeker eens restaurant Hanasato aan het Zuiderdiep proberen (schuin tegenover de Pathé, in de richting van de Herestraat). Net vergeten te noemen 🙂

Ester

Nou Marcella, nog voldoende te ontdekken 🙂 Hopelijk voel je er snel goed thuis!

Mandy- All Lovely Things

Wat een leuke tag, eigenlijk kan je het bijna wel voor elke stad in vullen. Ik ben nog steed nooit in het centrum geweest….schaam schaam

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Super leuk Marcella! Je bent al een eindje op weg en ik denk dat je hem over een paar maanden nog veel beter in kan vullen als je helemaal gesetteld bent! Super leuk dat je mij genomineerd hebt! Ik zal de tag overnemen en binnenkort zal hij op Livethelifeyoulove.nl te zien zijn 🙂

Linda

Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar het klinkt goed. Ben heel benieuwd wat je zou invullen als je verhuisd bent 🙂

Mieke

Leuk om zo alvast wat te lezen over je nieuwe stad. Zo te lezen is er nog genoeg te ontdekken!

Paul

Ik kan alleen maar beamen dat Groningen een leuke stad is. De plaatsen er om heen daar ben ik minder enthousiast over!

Wanda

Leuk om te lezen! Ik woon zelf in Veendam en kom regelmatig in Groningen maar eigenlijk altijd alleen in de geijkte straten, zoals inderdaad de Herestraat, de Vismarkt en de Grote Markt. Toevallig vorig jaar wel een leuke stadswandeling langs de grachten en verschillende hofjes gemaakt, is zeker een aanrader om te doen! Maar verder moet ik blijkbaar ook nodig eens op ontdekking in ‘mijn’ eigen Grunn…

Laura

Oh wat een leuke tag zeg! Ondanks dat je mij niet getande heb ga ik hem wel overnemen, want dat is gewoon leuk haha! En het Hoornsemeer en Paterwoldsemeer zijn echt prachtig! Wij zijn er vorige jaar zomer een keertje om heen gefietst, aangezien ze aan elkaar liggen zeg maar. Dat was een heerlijke fietstocht! Die ik hoop nog een keertje te doen voordat de baby komt. Of gewoon een keertje lekker aan het water te zitten :).

Mark | Longwayhome.nl

Je moet na de zomer je lijst nog eens bekeken, je zult dan misschien verrast zijn door de dingen die je allemaal nieuw ontdekt hebt. Ik heb er jaren met plezier gewoond, maar geniet nu van rust in Drenthe. Een hele overgang, maar ik zou niet meer terug willen. Ondanks dat ik Groningen wel een van de leukste steden van Nederland vindt. En ik heb altijd met heel veel plezier rondjes om het Paterswoldsemeer gefietst. In de zomer is dat helemaal mooi. Met mooi weer is het plantsoen erg fijn en tijdens de feesten in de zomer nog mooier. Veel… Lees verder »

[…] having moved to Groningen, she filled in the I love Groningen tag again. You can read all about it here and […]

[…] 1 als mooiste gebouw en ze vindt Groningen een fijne stad met een goede vibe. Haar tips vind je hier! Nu ze in Groningen woont, ontdekte ze natuurlijk nog veel meer toffe plekjes en die deelt ze hier […]

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x