Happylists

Happylist september 2016 – Liveblogs Amerika & Canada, zonsondergangen & de 1.000 van 2016

2 oktober 2016
Happylist oktober 2016

De maand waar we aan maandenlang naartoe leefden is nu alweer voorbij. We maakten een reis vol mooie herinneringen. Nu herfstig oktober aangebroken is blik ik met je terug naar september!

New York State, MarcellaSeptember in ‘t kort op mijn blog

Ik publiceerde 15 artikelen in september. Niet allemaal van mijn hand, ook Jan schreef weer een paar artikelen. Zo vertelde hij wat er komt kijken bij zelf je reis naar Amerika plannen, en natuurlijk schreef hij ook over onze ervaringen met het reizen door Amerika. Handige artikelen als je zelf een reis aan ’t plannen bent! Ik vertelde je of ik de 1.000 van 2016 gehaald heb, plaatste een tof filmpje van Gelders Arcadië, liet je mijn mooiste zonsondergangen in Groningen zien, gaf dé tip voor de knusse B&B Justjesoars en vertelde over onze fijne wandeling in Nationaal Park de Hoge Kempen. Ook werkte ik mijn Wishlist ABC weer bij, met de lastige letter Q en de R. Benieuwd welke bestemmingen ik gekozen heb? Tot slot plaatste ik een aantal liveblogs zodat je met ons mee op reis was in Amerika & Canada.

Horseshoe Falls USA sideMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd erg goed gelezen: De krijtrotsen van Étretat, Brugge vs Gent, Terschelling vs Texel en Route Roadtrip West-Canada. Mijn top 5 van september is als volgt:

1 – Liveblog #1 Amerika & Canada – familiebezoek, Niagara Falls & een winary

Na maandenlang aftellen was het op 8 september zover: we reisden met z’n vieren naar Toronto. We startten met een mooie rondreis met Jan’s ouders. Na onze eerste week was het tijd voor een update. We hadden al zoveeeeel moois gezien en gedaan! Het familiebezoek was fijn en de Niagara Falls bijzonder. Ook bezochten Jan en ik een winary. Benieuwd geworden? Lees het eerste liveblog!

Route 662 – Liveblog #2 Amerika & Canada – Amish, Route 66 & Chicago

Vervolgens kwam het er even niet van om een liveblogs Amerika & Canada te maken. We deden onwijs veel en ’s avonds las ik liever mijn boek uit. Met jetlag schreef ik vanaf de keukentafel liveblog #2 – Amish, Route 66 & Chicago. Leuk om meteen weer even na te genieten! En dus zette ik liveblog #3 Mackinac Island, Bruce Peninsula & Toronto een paar dagen later online. Uiteraard kan je nog veel meer artikelen over deze te gekke reis verwachten, en natuurlijk vind je mijn mooiste reisfoto’s op Instagram! Volg je mij al?

3 – Zelf je reis naar Amerika plannen

Jan vertelde je wat er komt kijken wat het plannen van je reis naar Amerika. Zo geeft hij je tips voor het boeken van vliegtickets, het aanvragen van de ESTA en het planningen van je overnachtingen. Fijne tips waarmee je zo een toffe reis door Amerika in elkaar zet. Mijn eerste keer Amerika was toen we een stedentrip New York combineerden met een week rondreizen in Florida. Een jaar later reisden we van Seattle naar San Francisco via enorm mooie Nationaal Parken.

Fietsen Groningen4 – De 1.000 van 2016: gehaald of niet?

Net als afgelopen jaren heb ik mezelf als doel gesteld om 1.000 kilometer te rijden op mijn racefiets. Dat fiets ik in de lente en zomer, ik ben toch wel een beetje een mooi-weer-fietser. Ik ga af en toe een update van de tussenstand. Vlak voor ik op reis ging poste ik het artikel De 1.000 van 2016: gehaald of niet? Benieuwd hoe het racefietsen gegaan is? Lees m’n blog!

5 – VIDEO – Kastelen en landgoederen in Gelders Arcadië

In augustus genoten we van een heerlijk weekend in Gelders Arcadië, een gebied in de buurt van Arnhem en Wageningen. We genoten volop van mooie natuur, imposante kastelen en landgoederen, Nationaal Park de Veluwezoom, fijne hotels én goeie restaurants. En natuurlijk maakten we een tof filmpje zodat ook jij kunt genieten van Gelders Arcadië! Heb jij het fotoverslag ook al gezien?

Zonsondergang GroningenWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het superleuk om mijn mooiste zonsondergangen op een rij te zetten. Vlakbij huis heb ik een favoriete plek waar ik prachtig zicht heb op de zonsondergang. Toen ik daar op een avond weer stond, besloot ik dat ik al mijn zonsondergangen op een rijtje moest zetten. So I did! Welke zonsondergang is jouw favoriet? Benieuwd naar meer mooie zonsondergangen? Op Instagram plaats ik er regelmatig weer een mooie!

Kleine succesjes?

Na het record aantal bezoekers van juli en augustus was september een minder goeie maand. Ach, een mooi uitgangspunt om van oktober weer een topmaand te maken!

Toronto, CanadaLake Michigan American Falls

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik heb er twee gekozen. De eerste foto is van Lake Michigan, maar ziet er eerder uit als de kustlijn langs de Atlantische Oceaan. Ik wist niet dat er zulke mooie stranden langs een meer te vinden zijn! De wolken, het glimmende water, ik vind vind ‘m geweldig! Een andere favoriet is een doorkijkje naar de Bridal Falls in Amerika. De wattige wolken in combinatie met het groen en het watergeweld maken dit plaatje uniek. Ik heb ‘m intussen ook ingesteld als profielfoto op Facebook. Dit plaatje wil ik vaak zien!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Het was een nipte strijd tussen de foto van Groenland en het doorkijkje op Toronto vanaf Toronto Island. De laatste won met 156 likes, 2 meer dan de foto van Groenland. Het grappige vind ik dat foto’s die ik redelijk ‘snel’ maak vaak beter scoren dan foto’s waar ik echt de tijd voor uittrek. Spontane succesjes! 😉

Kleine Instagram succesjes?

Ik heb een selfie bij de Niagara Falls gemaakt die best goed gelukt is! Ik vind selfies maken altijd lastig, dus ik ben helemaal blij, haha!

Icecream, Mackinac IslandWat was de lekkerste ontdekking?

De ijsjes op Mackinac Island zijn echt goddelijk! Echt, als je daar ooit komt, dan móet je er gewoon eentje nemen! Wij hadden deze twee joekels voor $9, dus duur zijn ze ook zeker niet. We kozen beide voor tripple chocolate icecream met een chocolade hoorntje, en ook dat kan ik je aanbevelen. Ik heb alweer honger als ik naar deze ijsjes kijk. Ik vertel je binnenkort meer over Mackinac Island, een onwijs leuke plek!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Redelijk. De eerste week liepen we niet heel veel, maar de laatste dagen was mijn stappenteller steeds meer tevreden. En ik ook. Eenmaal thuis gaf de weegschaal aan dat ik 4 kilo aangekomen was, maar na de eerste vier werkdagen (met bijbehorende fietstochten) was ik die kilo’s alweer kwijt. Gelukkig!

New in!

Ik heb twee shirtjes en een pet gekocht in Amerika. Toevallig alle drie in Michigan, waar ze erg toffe souvenirs hebben. De shirts zijn van Mackinaw City en Mackinac Island, op de pet staat een fietsje. Foto’s volgen!

Quad

Wat was de leukste ontmoeting?

Het familiebezoek in Canada was echt top! Ik had geen idee wat ik moest verwachten, wat voor mensen het waren. Het bleken lieverds die ons super hartelijk ontvingen. Eerst bij de neef van Jan’s vader waar zijn ouders een paar nachten sliepen, en later ook bij de andere neven en nichten die een heerlijke barbecue voor ons hadden georganiseerd. We kletsten honderduit in het Engels, Nederlands én Fries. En voor ik het wist reed ik samen met Jan op een quad. Een bijzondere ontmoeting!

Giants Causeway, North IrelandEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Al voor we op reis naar Amerika en Canada gingen hebben we nieuwe reisplannen gemaakt. Ik wil al jarenlang mijn verjaardag in ’t buitenland vieren, en dit jaar gaan we dat doen! Ik zocht eigenlijk een warme bestemming, maar daar kwamen we niet uit. En dus vliegen we naar ’t noorden om Noord-Ierland te ontdekken! Benieuwd wat we er gaan zien en doen?

Welke leuke dingen heb jij gedaan in september?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

14
Reageer op dit artikel

avatar
7 Reacties
7 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
8 Auteurs van reacties
WandaMarcellaSarahMarjoleinNaomi Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marcel
Reiziger

Wat hebben jullie een bijzondere reis gemaakt en mooie momenten beleefd! Prachtige foto’s, vooral die van de Bridal Falls. Herkenbaar stukje over de selfie 🙂 Maak er een mooie oktobermaand van!

Co
Reiziger

Wat een leuke maand 🙂 Je foto’s waren weer een genot om te zien, supermooie plaatjes! Mijn bezoekcijfers staakten ook behoorlijk in september, denk dat het grotendeels te maken had met het schandalig mooie weer in Nederland 😉 Happy oktober!

Elisa | lies rond de wereld
Reiziger

Jij hebt echt een te gekke maand gehad! Mooie foto’s van Amerika en Canada. Mijn cijfers zakten ook iets, ach hoort erbij denk ik. Op naar oktober, fijne maand alvast!

Naomi
Reiziger

Deze “samenvatting” was echt super gezellig om te lezen! Wat een geweldige maand ook en zo’n mooie foto’s! Er zijn nog zoveel plekjes die ik moet ontdekken in Amerika, nooit genoeg gezien, that’s for sure!

Marjolein
Reiziger

Leuk om je maand zo voorbij zien te komen! Niet geheel verrassend zijn je blogs over Amerika en Canada het beste gelezen. Toch altijd leuk om op deze manier mee te reizen en prachtige foto’s voorbij zien te komen. Op naar een nieuwe maand 🙂

Sarah
Reiziger

Die ijsjes… ik begin hier spontaan te watertanden. Ziet er zooo lekker (en groot) uit! Ook gewoon heel leuk om allemaal te lezen, dit. Zoveel leuke dingen. En dan nog eens plezante plannen in het vooruitzicht ook. Veel plezier in Noord-Ierland 🙂

Wanda
Reiziger

Echt een bijzondere ervaring, om zo’n reis met je schoonouders te maken! Mooi dat het zo naar ieders tevredenheid is verlopen! En ja, die foto’s… ik kan er geen genoeg van krijgen hoor! Echt zo mooi om te zien!