Happylists

Happylist oktober 2016 – Herfstwandelingen, Wadapartja & 70 baantjes zwemmen

31 oktober 2016
Happylist oktober 2016

Ik ben alweer bijna jarig, dus oktober is bijna voorbij. De maand waarin het van een beetje zomers veranderde naar een landschap vol herfstkleuren. Ik fiets in het donker naar mijn werk en de kaarsjes kunnen alweer aan. Ik moet er nog een beetje aan wennen, zoals elk jaar. Toch heb ik een fijne maand achter de rug. Ik vertel je over mijn oktober!

Sunset GroningenOktober in ‘t kort op mijn blog

Dit is mijn laatste artikel van oktober, wat het totaal op 15 stuks brengt. Ik starte met mijn happylist van september, vierde dierendag met een heuse Wildlife-Tag, vulde mijn Wishlist ABC weer aan met een aantal gave bestemmingen en schreef twee keer een Here and Now-update. Ook liet ik je mijn mooiste foto’s van onze reis door Amerika & Canada zien. En ik nam je mee naar The Pool in Groningen. Ik heb er echt heerlijk gegeten! Wist je dat we van onze stedentrips, reizen en uitjes filmpjes maken? Ik heb een mooie verzameling op YouTube! De filmpjes van Valencia, Cuba en West-Canada zijn ’t meest bekeken. Kom je mij volgen op YouTube? Er komt nog veeeel meer leuks aan! Enjoy!

Marcella, LuikMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd erg goed gelezen: De krijtrotsen van Étretat, Brugge vs Gent, Terschelling vs Texel en Route Roadtrip West-Canada. Mijn top 5 van september is als volgt:

1 – Waarom een weekendje weg niet altijd leuk is

Afgelopen vrijdag vertelde ik je waarom ik een weekendje weg niet áltijd leuk vind. Ik doe het wel regelmatig, want het is heerlijk om er eventjes uit te zijn. Maar ik word er – vooral bij thuiskomst – niet altijd blij van. Ik vertel je waarom!

Wildlife-tag

2 – De Wildlife-Tag

Ik ben gék op dieren en vind het dan ook heerlijk om wildlife te spotten als we op reis zijn. Het liefst een bijzonder dier zoals een pinguïn, grizzly beer of bizon, maar ook van eekhoorntjes krijg ik geen genoeg. Omdat ik wilde vertellen welke gave dieren ik al gespot heb op reis, bedacht ik de Wildlife-Tag. Hij is al door een aantal andere bloggers ingevuld, ik zag de mooiste dieren voorbij komen. Leuk! Vul ‘m ook vooral in en geef mij een seintje zodra je artikel online staat!

3 – Natuur tijdens je stedentrip

Er gaat niks boven een goeie portie natuur. In de natuur kan ik me helemaal opladen en kom ik met een fris hoofd weer thuis. Ook tijdens onze stedentrips zoeken we steeds meer de natuur op, en dus geef ik je onze beste tips voor een fikse portie natuur tijdens je stedentrip. Als je nog tips voor mij hebt, laat het me dan vooral weten!

iPhone 74 – Here and Now #31 – iPhone 7, Inferno & het Witte Nonnenpad wandelen

Ik stapte over van de iPhone 5S naar de (roze!) iPhone 7. Ik ben direct fan van het grotere toestel met de ronde hoeken! Ik moest wel een nieuw hoesje, en dus heb ik er nu twee: eentje waar ik mijn pasjes bij kan stoppen en ik liet er eentje ontwerpen met een wereldbol en de tekst Inspire to Travel! Ik heb t/m 31 oktober een winactie zodat ook jij kans kunt maken om zelf een hoesje te ontwerpen. Doe mee & win!

5 – Mijn mooiste reismomenten #2

Anderhalf jaar geleden vertelde ik je over mijn mooiste reismomenten. Zo vertelde ik over mijn eerste keer buiten Europa, ten huwelijk worden gevraagd op een wel heel bijzondere plek en met kippenvel pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk heb ik nog veel meer mooie reismomenten, en dus maakte ik een nieuw artikel vol moois!

Marcella, Topes de CollantesWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik heb nog steeds niet veel geschreven over onze roadtrip Cuba, en dus vond ik het tijd voor een vers artikel! Ik schreef dit keer over hiken in Topes de Collantes. Hier deden we een pittige afdaling door tropisch bos naar Salto del Caburni. Aan de voet van de waterval drinken en eten we wat, en dat is het tijd om 350 meter naar boven te klimmen. Omdat we beide flink ziek zijn geweest, is de klim extra pittig. Toch was het onwijs de moeite waard, de natuur van Cuba is mooi!

Heb jij ons filmpje van Cuba al gespot?

Kleine succesjes?

Na een daling in september, had ik in oktober weer meer bezoekers. Geen recordmaand, maar zeker wel een goeie maand!

Chicago, Illinois Tunnel of Trees, MichiganWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben fan van de foto die ik in de autospiegel heb gemaakt. We reden bij de Tunnel of Trees in Michigan en hoewel de bomen nog geen herfstkleuren hadden, was het er wel supermooi. Deze foto staat voor mij voor vrijheid, genieten van de natuur en op ontdekking gaan. Ik vind het echt heerlijk! Ik heb intussen al best wat gave roadtrips gemaakt, maar er kunnen altijd nog meer toffe ervaringen bij! 😉

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van Chicago maakte ik vanaf de Navy Pier. Een prachtige plek aan het water met knusse terrasjes en leuke winkeltjes. En je hebt er een prachtig uitzicht op de skyline van Chicago, dus ik maakte volop foto’s! Deze is mijn favoriet én ook die van mijn volgers. Ik scoorde een record aantal likes, maar liefst 232 stuks. Leuk!

Kleine Instagram succesjes?

Ik groei niet snel, af en toe mag ik wat nieuwe volgers verwelkomen. Ik zit intussen op bijna 2.300 volgers, zo leuk! Volg jij mij al? Je kunt binnenkort foto’s verwachten van onze roadtrip door Noord-Ierland!

Wadapartja Diner The Blokes, GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Aan het begin van de maand at ik samen met Narelle bij Wadapartja. Ik koos de kaasfondue met brood, groenten en zoete aardappel en die smaakte me supergoed. Echt een aanrader, lekker eten bij Wadapartja! Tijdens het eten kletsten we er lustig op los, echt supergezellig! We hebben alweer een nieuwe eetdate gepland, maar vanwege de drukke laatste maanden van het jaar wordt het januari. Ach, dan hebben we alvast wat leuks (en lekkers!) om naar uit te kijken!

Vorige week at ik op een doodgewone woensdagavond samen met Jan een hapje in de stad. We hadden nog kaarten voor een 3-gangendiner van de Appie, en dus hoefden we een avondje niet te koken. We schoven aan bij The Blokes waar ik ging voor een mini burrito, vega burger en een brownie. Yum!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Begin oktober sprong ik weer eens in het zwembad, dat was lang geleden! Ik zwom voorzichtig 40 baantjes, en heb dat inmiddels uitgebouwd naar 70 baantjes in 50 minuten. Ik heb jarenlang minstens 1x per week gezwommen en toen deed ik 90 baantjes in een uur. Ik kom weer aardig in de buurt van mijn oude niveau. Naast 4x zwemmen heb ik samen met Jan ook 3x op zondag een eind gelopen, variërend van 6 kilometer tot 14.

Cleaning up
New in!

Ik ben eigenlijk vooral bezig geweest met opruimen. Lekker ruimte creeëren in mijn kast én hoofd. Toch heb ik ook een paar aankopen gedaan. Zo deed ik al vele jaren met een aantal nette jasjes, en heb ik er twee nieuwe gekocht. En ja, ik heb de iPhone 7 aangeschaft natuurlijk. Best ever! Oh, en ik heb heel gave nieuwe visitekaartjes, zo blij mee!

Wat was de leukste ontmoeting?

Afgelopen vrijdag was ik bij de Travel Pressentations in Utrecht. Ik ontmoete een aantal bloggers die ik alleen maar online kende, en kletste bij met de bloggers die ik al kende. Ook maakte ik kennis met toffe, inspirerende bedrijven. Superleuk!

Giants Causeway, North IrelandEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Bovenstaande foto is van Shutterstock, maar ik hoop er volgende week ook een flink stel zelf te kunnen maken! Ik vier mijn verjaardag voor ’t eerst in het buitenland, en kijk daar onwijs naar uit! Ruige kustlijnen, mooie natuur en inspirende steden. Ik verwacht je mooie foto’s te laten zien op Instagram en fijne verhalen te kunnen delen op mijn blog. Stay tuned!

Geniet van november!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in oktober?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
25 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Leuk dat je weer begonnen bent met zwemmen! Ik doe het ook regelmatig, zwom in het verleden vaak 100 baantjes, hoewel je dan wel gevloerd het bad uit komt! 🙂
Wilde eigenlijk elke week gaan zwemmen, maar met allerlei drukke weken komt dat er niet van, dus ga ik momenteel meestal voor de 70 á 80 per keer. Vind het heerlijk om in het water te liggen, echt een supersport!

Simone

Wat een heerlijk artikel is dit. Fijn dat je Instagram volgers zo stijgen. 232 likes is echt enorm leuk! Ik ben erg benieuwd naar de rondreis door Noord-Ierland. Dat lijkt me zo prachtig om te doen! De afdaling naar Salto del Caburni lijkt me ook zo gaaf! Toffe momenten weer hoor.

Sabine

Zo leuk dat soort blogger events, zeker op het gebied van travel. Echt jammer dat ik dat allemaal moet missen 🙂 En wat leuk van je instagram volgers! Ik krijg er ook steeds meer, maar het gaat zo tergend langzaam haha 😛 Fijne november alvast!

Janneke

Fijne happylist! Ik vond je wildlife TAG heel leuk om te lezen 🙂 en zo’n maandoverzicht blijft altijd handig, voor het geval ik iets gemist heb (lees alles, maar reageer niet altijd). Mijn oktober was heel druk! Zo vierde ik m’n verjaardag een soort van 3 keer, had ik een heleboel etentjes, veel tenniswedstrijden en ging ik afgelopen weekend stappen. Super leuk allemaal. Fijne november! X

Marcel

Wat een fijne maand had je, leuk om te lezen! Zo’n maandoverzicht is verdomde handig als je niet altijd de tijd hebt om alles te lezen. Je autospiegelfoto vind ik heel gaaf. Kan van je dat je het zwemmen weer hebt opgepakt en een diepe buiging dat je alweer bijna op je oude niveau zit! Hoe mijn oktober was? Kom maar lezen 😉

Jenny - ikreis.net

Wat leuk dat jullie een roadtrip door Noord-Ierland gaan maken! Dat had ik even gemist. Ierland lijkt me prachtig, Noord-Ierland ook. In beide ben ik nog niet geweest.

Mooie foto van de spiegel van de rijdende auto. Die beweging is echt gaaf. Van deze foto word ik een stuk blijer dan van de laatste foto’s van mijn eigen autootje 😉

Jenny - ikreis.net

Het autootje is vandaag officieel total loss verklaard. Morgen gaan we naar het schadebedrijf om hem af te melden/de laatste spullen er uit te halen.

Lichamelijk lijkt het mee te vallen en heb ik niet echt pijn. Op dit moment heb ik meer last van de emotionele klap. Het geregel met de politie en verzekering is niet fijn! Gelukkig hebben we beide een goede (rechtsbijstands)verzekering waar we om advies kunnen vragen.

Ilona

Wow Marcella, als ik het zo teruglees en kijk dan zie je maar weer hoeveel nieuwe dingen je beleeft en meemaakt. Gaaf. Een roadtrip naar Noord-Ierland is ook weer een mooi vooruitzicht 😉 Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat vinden. Ik kan niet kiezen wat mijn favoriete artikel is, ik kan ze allemaal waarderen 🙂

Saskia

Wat een fijn overzichtje! Ik kan altijd genieten van je mooie foto’s. Vooral de aller eerste, wauw!

Wanda

Wat een heerlijk maandje joh! En 2300 volgers… pfff, ik ben al blij dat ik richting de 800 ga! Knap dat je het zwemmen weer zo hebt opgepakt! Ik loop momenteel wel weer aardig wat maar wil deze week ook weer beginnen met de sportschool, vooral nu het ’s avonds al vroeg donker is, valt het tegen om dan nog een rondje te gaan lopen.

Saskia

Lekker he dat zwemmen!!
Ik doe het nu ook regelmatig en probeer op te bouwen. Zit nu op 50 baantjes (1k) en voel me er heerlijk bij. Vooral als ik vlak ervoor heb hardgelopen doet zwemmen erg goed voor mijn lijf. De dag erna geen spierpijn. Hardlopen en daarna zwemmen is tevens een heerlijk bak calorieën verbranden…

Angela

Leuk altijd, die happylists! Ik vond de autospiegel foto ook erg mooi. Ik snap helemaal je gevoel erbij, dat vind ik zelf ook zo’n fijn gevoel! 🙂
Goed dat je weer bent gaan zwemmen, ik heb inmiddels ook alweer een aantal keer gezwommen. Wel grappig dat ik tegelijkertijd in 1x ben gestopt met hardlopen, hoewel dat niet de bedoeling was! Ach ja, het weer werkt niet mee en zwemmen vind ik nou eenmaal een stuk leuker dan hardlopen… 😉 Succes met het opbouwen van de baantjes!

Angela

Mijn ultieme streven is 100, maar op een goede dag doe ik er 90. Voor 100 baantjes ga ik gewoonweg nog niet hard genoeg. Op het moment ben ik meer bezig met het verfijnen van de borstcrawl slag en het ophogen van het aantal baantjes borstcrawl non-stop (ivm het conditie gedeelte) zodat ik nu meestal blijf steken op 80 baantjes.
Ben jij al een beetje terug op conditie Marcella?

25
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x