Happylists

Happylist juni 2016 – spontaan uit eten, de mooiste zonsondergang & een weekend Leuven

30 juni 2016
Happylist juni 2016

Juni was een maand met veel zon, maar helaas ook met best veel regen. We hadden leuke afspraken met vrienden uit binnen én buitenland, werd spontaan mee uit eten genomen, was ik dolenthousiast van de mooiste zonsondergang én we gingen we een weekend naar Leuven. En natuurlijk is er nog meer leuks. Ik blik met je terug naar mijn juni!

Cape Reinga, New ZealandJuni in ‘t kort op mijn blog

Dit is mijn 15e artikel van de maand juni. Ik updatete mijn Wishlist ABC weer met een aantal geweldige bestemmingen. Waar wil jij ’t liefst naartoe? Ook schreef ik een trip down memorylane met alle bestemmingen waar onze oude koffers geweest zijn. Ze vielen letterlijk uit elkaar, dus ik was écht toe aan wat nieuws. Ik vind het hoog tijd om Nieuw-Zeeland weer eens onder de aandacht te brengen, en dus maakte ik een top 5 van het Noordereiland (foto). Mijn top 5 van het Zuidereiland volgt binnenkort! Ook schreef ik over het relaxte Tofino op Vancouver Island, onze eerste bestemming op dit eiland. Een tof einde van onze camperreis door West-Canada! Tot slot maakte ik een Here and Now-update en schreef ik over mijn ervaringen met een stappenteller.

Leuven, BelgiumTop 5 artikelen

Een aantal oudere artikelen werd erg goed gelezen: De krijtrotsen van Étretat, Brugge vs Gent, Terschelling vs Texel, Roadtrip West-Amerika en Kloven in Oostenrijk. In de onderstaande top 5 licht ik artikelen uit die ik in juni gepubliceerd heb.

1 – Fotoblog van een weekend Leuven

Halverwege juni verbleven we een weekend in Leuven. We bewonderden het prachtige Stadhuis, bekeken de stad van bovenaf vanaf de klokkentoren bij de universiteitsbibliotheek, gingen naar M Museum en aten een heerlijke diner bij Improvisio. Leuven is leuk en dat zie je in mijn fotoverslag!

Marcella, Revelstoke National Park, Canada

2 – Kort maar krachtig-tag

Af en toe kom ik een leuk lijstje tegen die op vele blogs wordt ingevuld. Altijd leuk om iemand beter te leren kennen. Dit keer vulde ik de Kort maar krachtig-tag in. Get to know me!

3 – Voorbereiden op een bijzondere reis – route bepalen en hotels zoeken

In september maken Jan en ik een bijzondere reis met z’n ouders. We gaan op familiebezoek in Canada, en trekken daarna een week rond in het noordelijkste deel van Amerika. Jan schrijft een aantal artikelen over de voorbereidingen. Dit keer verteld hij over de route bepalen en hotels zoeken.

Road America4 – Amerika vs Canada

In zowel Amerika als Canada heb ik 2 roadtrips gemaakt. Dit waren vier totaal verschillende reizen, maar stuk voor stuk bijzondere ervaringen. Het leek me leuk om Amerika en Canada met elkaar te vergelijken, maar zo makkelijk was dat nog niet… Het leverde wel een tof artikel op! Benieuwd naar mijn favoriete land?

5 – Video roadtrip Cuba

Dit artikel zelf is maar kort, maar het draait natuurlijk om de te gekke video roadtrip Cuba! Ben je benieuwd naar dit authentieke land? Dan krijg je in dit filmpje een goed beeld! Je reist letterlijk met ons mee door het prachtige land. Veel plezier!

Marcella, Vancouver Island

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om over mijn ervaringen met een stappenteller te schrijven. Ik draag mijn Vivofit 2 dagelijks, en krijg er regelmatig vragen over. Dus ik vond het leuk om de voordelen én nadelen in een artikel te zetten. Ik kreeg er best veel reacties op, van mensen die aan het oriënteren zijn. Leuk!

Kleine succesjes?

Ik krijg steeds vaker reacties op mijn Facebookpagina. Erg leuk dat het steeds meer gaat leven. Volg jij mij al?

Havana, Cuba Sunset GroningenWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Op de avond voordat we naar Leuven vertrokken was ik nog bezig met een artikel, en pakte ik tussendoor mijn koffertje in. Toen ik deze roze lucht zag, móest ik wel naar buiten. Vlakbij mijn huis maakte ik deze foto. Dolenthousiast kwam ik weer thuis en plaatste ik deze prachtige foto op Instagram. Ik ben echt dol op zonsondergangen! <3

En welke foto kreeg de meeste likes?

Stiekem kreeg de foto van de zonsondergang de meeste likes, maar de foto van Havana in Cuba volgt ‘m direct op. Dit plaatje vind ik één van de mooiste die ik in Havana maakte. Het geeft voor mij een goed beeld van Havana weer: kleurrijk, ietwat vervallen en rommelig en oldtimers. Benieuwd naar meer foto’s van Cuba? Ik plaatste eerder een selectie Instagram pareltjes van Cuba!

Kleine succesjes?

Eigenlijk niets noemenswaardig. Instagram groeit niet meer zo snel, maar ik ben onwijs blij met mijn flink aantal volgers!

Noorderplantsoen, GroningenOp welke leuke momenten kijk ik terug?

In juni hadden we heel wat leuke afspraken. Zo kwam mijn moeder op bezoek en dus lunchten we op een heerlijk terras bij Garnwerd aan Zee (15 kilometers boven Groningen). Ook waren we een dag bij vrienden waar we onder andere het leuke Keezenspel deden. Ook spraken we maar liefst twee keer af met Marijke van Wanderers Blues. De eerste keer was aan ’t begin van ons weekend Leuven. Afgelopen zondag lunchten we samen in Groningen in het Noorderplantsoen (foto). Jeroen was er dit keer ook bij. Superleuk om bij te kletsen over al onze reisplannen!

Diner by FlindersWat was de lekkerste ontdekking?

Een aantal weken geleden had ik geen goeie week. Spontaan pakte ik met Jan een terrasje én gingen we uit eten. Het zorgde ervoor dat ik me al snel stukken beter voelde. We aten een hapje bij Flinders Café Schuitendiep (aanrader!). Ik had een goddelijke falafel burger en Jan genoot van de saté.

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik baal echt, want ik had zóveel meer willen fietsen voor de 1.000 van 2016! Maar helaas lukte dat even niet vanwege de regen, afspraken, een weekendje weg en een week waarin ik flink vermoeid was. Tsja, je kunt niet alles hebben. Ik heb alsnog 130 kilometer gefietst, maar ik wilde de 200 van april en mei flink verbeteren. Volgende maand beter! Ik heb trouwens wel flink wat stappen gezet, dus ik ben wel lekker in beweging geweest.

Geitenkaas salade PastafabriekWat was de leukste ontmoeting?

Gisteravond sprak ik voor de tweede keer af met Narelle van Weg van het Noorden. We gingen samen uit eten, en dit keer belanden we wél bij de Pastafabriek. Hier was het tijdens onze vorige poging een beetje té druk. Beide kozen we een salade met geitenkaas, en erbij hadden we brood met heerlijke kruidenboter. Yum! We kletsten heel wat af over mooie reizen, reisplannen en nog veel meer. De tijd vloog voorbij en we realiseerden ons dat we vooral snel weer moeten afspreken. Gezellig!

Dolomieten ActiefEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Volgende week vliegen we naar Venetië, maar we verlaten de stad ook direct weer. We rijden namelijk door naar de imposante bergmassieven van de Dolomieten. Daar hebben we vier volle dagen om te gaan wandelen. Ik heb er onwijs veel zin in, want de foto’s van de Dolomieten laten ons veel prachtig natuurschoon zien! De bergmassieven Drei Zinnen en Seiser Alm staan inmiddels al op ons lijstje, en ook het stadje Bolzano willen we bewonderen. Heb je nog tips voor ons, dan hoor ik dat uiteraard graag!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in juni?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

18
Reageer op dit artikel

avatar
9 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
10 Auteurs van reacties
WandaTainalottevdwMarcellaCo Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Leuk Marcella! Het is dus al bijna tijd voor de Dolomieten 😀 nice! Heel veel plezier alvast!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Fijn lijstje! Was gezellig gisteren! 😀

Sanne
Reiziger

Klinkt als een heerlijke maand! Hopelijk wordt juli net zo leuk!

Stéphanie
Reiziger

Die zonsondergang is echt prachtig! Nog even en jullie gaan naar de Dolomieten.. een bestemming waar ik best nieuwsgierig naar ben. Ik verwacht heel veel mooie foto’s 🙂

Sabine
Reiziger

Wat een fijne maand! En de Dolomieten in het vooruitzicht: heel veel plezier alvast! Hoop dat het daar wat beter weer is dan in Nederland.

Co
Reiziger

Klinkt als een heerlijke maand! Ik moet al die Groningseen eetadresjes nodig opschrijven voor mijn volgende trip naar Groningen, klinkt allemaal erg goed!

lottevdw
Reiziger

Wat een fijne maand heb jij gehad! Aftellen naar jullie reis naar de Dolomieten!

Taina
Reiziger

Die zonsondergang! Echt prachtig! En de Dolomieten gaat vast en zeker waanzinnig worden. Ik kijk al uit naar de foto’s! Veel plezier alvast.

Wanda
Reiziger

Wat zijn dit soort blogs toch altijd leuk om te lezen! En ja, Leuven… staat al jaren op mijn lijstje maar het komt er maar steeds niet van! Juni stond bij ons vooral in het teken van Zweden, ik ben nu druk bezig met het uitzoeken van de foto’s en het schrijven van de eerste blogs daarover.