Happylists

Happylist juli 2016 – Records verbroken, Dolomieten & reisvideo’s

2 augustus 2016
Happylist juli 2016

Juli was een fijne maand. We genoten van bergachtige landschappen en wandelden gave tochten in de Dolomieten. Ook heb ik reisvideo’s van Leuven en West-Canada voor je, zodat je met ons mee kunt reizen. De maand sloot ik af met geweldige bezoekersaantallen, ik verbrak zelfs een aantal records! Kijk je met mij mee terug naar de maand juli?

Banks Peninsula, New ZealandJuli in ‘t kort op mijn blog

Ik plaatste in juli 15 artikelen. Ik vulde mijn vakantievragen-tag nogmaals in, dit keer over onze reis door Cuba. Vul jij de tag ook in over jouw laatste reis? Ook gaf ik mijn derde update van de 1.000 van 2016, mijn doel komt al steeds meer in zicht! Ik vertelde je over mijn top 5 van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, en kreeg meteen heimwee naar dit bijzonder mooie land. En heb je mijn filmpjes van onze stedentrip Leuven en camperreis West-Canada al gezien? Ze geven echt supergoed de sfeer tijdens onze trips weer! Tot slot updatete ik mijn Wishlist ABC en nam ik je mee in wat mij bezig houdt in mijn Here and Now-updates!

Marcella, DolomietenTop 5 artikelen

Een aantal oudere artikelen werd erg goed gelezen: De krijtrotsen van Étretat, Brugge vs Gent, Terschelling vs Texel, Route Roadtrip West-Canada en De steden van Normandië. In de onderstaande top 5 licht ik artikelen uit die ik in juli gepubliceerd heb.

1 – Wandelen in de Dolomieten: Raschötz

Halverwege juli hadden we een korte wandelvakantie van donderdag t/m dinsdag in de Dolomieten in Italië. We vlogen naar Venetië, maar reden de stad direct uit met onze Peugeot 208 van Sunnycars. De volgende dag trokken we er op uit om Raschötz te ontdekken. Wat een onwijs mooi gebied met oneindige vergezichten! We genoten optimaal, en liepen de dag erna nóg een gavere tocht, bij de Drei Zinnen. We klauterden over stenen en hadden continue een ander geweldig uitzicht op de ruige bergen. Echt, wandelen in de Dolomieten kan ik iedereen aanbevelen!

Oude Markt, Leuven

2 – Video: Leuven in bewegend beeld

Leuven is leuk! En dus filmden wij tijdens ons weekend Leuven en maakte Jan er een tof filmpje van. Ik vind de video Leuven in bewegend beeld erg goed gelukt, en dat vonden jullie ook, want het filmpje is al vaak bekeken! Het geeft de sfeer in de stad echt goed weer, en maakt je vást enthousiast om de stad te ontdekken! Ik heb trouwens nog meer toffe video’s, dus je hebt nog een hoop leuks om te bekijken!

3 – Mijn 10 populairste foto’s op Instagram

Deze tag is al door veel bloggers ingevuld, en nu was de eer aan mij! Via de site Iconosquare vond ik mijn meest gelikete foto’s aller tijde, en dus mijn top 10 zo klaar. Het werd een veelzijdig Instagram lijstje, met foto’s van Cuba, Nationaal Park De Alde Feanen, Groningen én de Dolomieten. Welke foto vind jij ’t mooiste?

Zonsondergang Onlanden4 – Natuurgebied De Onlanden vlakbij Groningen

Nog meer natuur, maar dit keer aan de rand van de stad Groningen. Hier vind je Natuurgebied De Onlanden waar je heerlijk kunt fietsen of de 4 mijl kunt wandelen terwijl je geniet van de mooie natuur. Ideaal om de drukte van de stad te ontvluchten, en een mooie aanvulling op je stedentrip Groningen!

5 – Here and Now #27 – Ons jubileum vieren, kat Puma onder narcose & Wallander

Deze update werd goed gelezen, leuk! Ik had slecht nieuws en had daardoor een pittige week. Gelukkig konden we aan ’t einde van de week ons jubileum vieren. We zijn drie jaar geregistreerd partners! Dat vierden we met een goed tapasdiner. Wallander is trouwens een goeie serie die ik je echt kan aanraden. Bekijk de trailer, dan best je vast nieuwsgierig geworden!

Tot slot had ik een leuke winactie en gaf ik een pakketje reisaccessoires weg. Deze winactie is intussen gesloten, maar er komt zeker weer wat leuks aan!

Drei Zinnen, SüdtirolRaschotz - uitzicht

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het super om te schrijven over onze avonturen in de Dolomieten! Ik begon met het artikel Zuid-Tirol: Oostenrijk in Italië omdat deze regio nogal Duits aan doet. Ik zocht uit hoe dit zit, en vertel je er meer over in mijn artikel. Schrijven over onze wandelavonturen vond ik trouwens nóg leuker. De eerste wandelingen staan nu online: Raschötz en de Drei Zinnen. Maar we deden meer leuks in de Dolomieten én ik ga onze route met je delen. Stay tuned!

Kleine succesjes?

Ik haalde in juli twee records! Zowel mijn records wat betreft unieke bezoekers, als mijn aantal pageviews verbrak ik met gemak. Ik ben zó trots! En blij met jullie allemaal! <3

Lago di Carezza Alto Adige

Raschotz - Marcella

Wandelen in de Dolomieten
Raschötz bij Ortisei

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van mij bij Raschötz heel gaaf. Ik had niet gedacht dat hij zó tof zou worden, dus ik ben erg blij met dit resultaat. Ik denk dat je ‘m nog regelmatig voorbij ziet komen 😉

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het groenblauwe meer maakte ik bij Lago di Carezza in de Dolomieten. In de Dolomieten vind je een aantal van dit soort meren, maar een aantal keer troffen we een overvolle parkeerplaats. De derde keer was het raak, en namen we een kijkje bij Lago di Carezza. Ik vond het wel wat hebben van het knalblauwe Peyto Lake in Canada, alleen vind je dit meer een stuk dichterbij huis. Deze foto werd zó vaak geliket, dat hij mijn 10 populairste foto’s op Instagram heeft gehaald.

Kleine succesjes?

Op Instagram heb ik nu meer dan 1.925 volgers, op naar de 2.000! Volg je mij al? Ik heb er heel wat mooie foto’s van de Dolomieten gedeeld, dus neem zeker even een kijkje!

Sloep ZuidlaardermeerOp welke leuke momenten kijk ik terug?

We startten juli met het vieren van ons jubileum met een avond overheerlijke tapas. Op een mooie zondag wandelden we een eindje om vestingstadje Bourtange en bezochten we uiteraard het stadje ook. Wat een prachtige omgeving! Ik zal er nog een apart artikel over schrijven, zodat je ook weet waar je deze wandeling kunt doen. Ook logeerden twee van Jan’s nichtjes bij ons. Met hen huurden we een sloep en staken het Zuidlaardermeer over. Ook gingen we geiten knuffelen, Pokémons vangen en we leerden ze lasagne maken.

Paviljoen SterrebosWat was de lekkerste ontdekking?

Een paar weken geleden at ik met twee vriendinnen een overheerlijk 3-gangen diner bij Paviljoen Sterrebos in Groningen. De gerechten werden prachtig opgemaakt en smaakten onwijs goed. Normaal gesproken eet ik vrij simpele gerechten, maar het was heerlijk om me eens culinair te laten verwennen. En om bij te kletsen met z’n drietjes, want we hadden elkaar al lang niet meer gezien. Het was een onwijs gezellige en lekkere avond!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik had eigenlijk meer willen fietsen om de 1.000 van 2016 te halen, maar ik heb dankzij de wandelingen in de Dolomieten en een aantal andere tochten in Nederland bijna 50 kilometer gewandeld. Een absoluut record waar ik erg trots op ben!

DelftWat was de leukste ontmoeting?

Afgelopen weekend waren we in Delft om een vriendin te bezoeken. We lunchten op een fijn terras, liepen een rondje door de sfeervolle stad en aten een goddelijk schepijsje. Was gezellig om weer fijn bij te kletsen! Vervolgens overnachtten we in Bunnik en liepen we zondag 10 kilometer in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Was fijn!

Capitool USA, CanadaEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Onze bijzondere reis in september schiet nu op! Daar moeten we nog wel wat voorbereidingen voor doen, dus ik ga me flink verdiepen in de Capitool Canada en Capitool USA zodat we ons programma kunnen afronden. Maar voordat we de oceaan overgaan, gaan we nog een weekendje naar Gelderland en vieren we de verjaardag van Jan. Het zou fijn zijn als we hier een zonnetje bij hebben! Geniet van augustus, maak er een gezellige maand van!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in juli?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

32
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
18 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
Kirsten | Travelaar.nlLotte - scratchingmymapElisa | Lies rond de wereldWandaSanne Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Wat heb je veel gedaan in juli. Die tapas zien er erg lekker uit, nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik kwam begin juli terug uit Valencia en vertrok eind juli voor een lang weekend naar Hamburg, dat waren voor mij wel de hoogtepunten.

Rowan
Reiziger

Wat een heerlijke maand! En natuurlijk gefeliciteerd met je persoonlijke records, echt gaaf!

Jenn
Reiziger

Wat een leuk overzicht, en mooie foto’s!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Leuke dingen allemaal! Tapas zijn superlekker!

Wat goed dat je nog steeds bezig bent met de 1000 km…zit bij mij een beetje in het slop door tijdgebrek… 🙁 Maar wie weet komt er nog een inhaalslag!

Sabine
Reiziger

Wat fijn van je succesjes!! Je gaat ook echt snel op Instagram 😀 Fijne augustus gewenst!

esterdekoning
Reiziger

Een volle maand 🙂 Wij hebben precies aan de andere kant van de drei zinnen gezeten, wat grappig om te zien!

Marcel
Reiziger

Een volle maand met erg leuke dingen. Gefeliciteerd met het verbreken van je records! Op naar een mooie augustusmaand.

Marjolein
Reiziger

Wat een leuke happylist! En gefeliciteerd met je records. Altijd fijn om te zien dat je goed bezig bent 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger

Goed om te horen dat het goed gaat met je blog! Hopelijk brengt augustus je net zoveel moois als vorige maand!

Sanne
Reiziger

Wat een mooie successen afgelopen maand! Mag je best trots op zijn!! Enne… records zijn er om verbroken te worden, dus de komende maanden zit er vast nog meer moois in het verschiet.

Wanda
Reiziger

Wat een lekker druk maandje joh! En ja, je foto’s van de Dolemieten zijn echt prachtig! Echt een reclame voor dat gebied! Delft staat al jaren op mijn lijstje maar zoals zo veel plaatsen in Nederland is het er nog steeds niet van gekomen. Bij mij bestond juli vooral uit werken, werken en nog eens werken en verder ook best wel veel etentjes.

Elisa | Lies rond de wereld
Reiziger

Dat was een bijzonder drukke maand! Gefelicteerd met al je volgers, superleuk! En bijna 2000 op IG is ook iets om trots op te zijn 🙂 Helemaal top!

Lotte - scratchingmymap
Reiziger

Zo leuk al die mijlpijlen! En op naar die 2000 volgers op IG (net even gespiekt, nog 60 te gaan!) Nog een goeie maand en jullie kunnen naar

Lotte - scratchingmymap
Reiziger

… en jullie kunnen naar VS/Canada! (oepsie te snel)

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Jeej! Super goed, je records allemaal verbroken 😀 Goed bezig! En nog gefeliciteerd met jullie jubileum natuurlijk. Tapas eten is altijd goed!