Happylists

Happylist januari 2017 – Een nieuw record & bijna naar Sevilla

31 januari 2017
Happylist januari 2017

Het voelt alsof het nieuwe jaar pas begonnen is, maar toch zit de eerste maand er alweer bijna op. Wat gaat dat toch snel… Hoog tijd om terug te kijken naar een maand waarin ik veel leuks deed! En een heus record verbrak!

Gent, België

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Ik schreef in januari 15 artikelen. Ik vertel je wat mijn meest gelezen artikel zijn!

Om mijn 1.000e artikel te vieren had ik een gave winactie voor een weekend Leuven! De winnares is inmiddels bekend. Benieuwd naar Leuven? Bekijk mijn fotoblog én filmpje!

1 – Brugge vs Gent

Het artikel waarin in Brugge en Gent vergelijk wordt elke maand weer goed gelezen. Ook in januari stond ie in mijn top 5. Leuk, het blijft een tof artikel! Benieuwd naar mijn favoriete stad?

Montreal

2 – Route roadtrip Oost-Canada

In 2012 wilden we rondreizen door Europa, tot ik goeie ticketprijzen voor Toronto vond. En dus staken we de oceaan over om Oost-Canada te ontdekken. Het was niet mijn favoriete reis, al zagen we absoluut veel moois. Mijn artikel roadtrip Oost-Canada werd in januari goed gelezen. Wist je dat MontrealOttawa erg leuke steden zijn?

Op zoek naar meer informatie over roadtrips? Kijk dan bij roadtrip West Amerika of onze roadtrip door Nieuw-Zeeland.

3 – Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba?

Vorig jaar waren we al druk bezig om onze reis door Cuba voor te bereiden. Naar Cuba kan je beter goed voorbereid op reis gaan, je kunt er ter plekke maar weinig kopen. En dus help ik je met Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba? Een handige lijst! Ben je benieuwd naar onze route en de steden & mooie natuur waar we geweest zijn? Kijk dan even naar de route van onze roadtrip door Cuba.

Rental car America4 – 5x pech op reis

Na 5x spijt van op reis was het tijd voor een ongetwijfeld herkenbaar artikel. In 5x pech op reis neem ik mee naar onze minst handige momenten op reis. Zo maakte de sleutel van onze camper bijvoorbeeld een taxiritje in z’n eentje, en we plakten Jan zijn koffer vol ducttape…

5 – Roadtrip met een camper

Tot slot mijn grootste aanrader. Reizen met een camper is heerlijk! Ik had het niet meteen verwacht, maar ik ben echt fan. Het is fijn dat al je spullen een plekje hebben in je huisje op wielen. Geen gesleep met koffers. Ook ben ik geen fan van kamperen met een tent, zo met je eigen huisje is het echt tof. En dus reizen we straks met een camper door IJsland. Zoveel zin in!!

In mijn artikel route roadtrip West-Canada vind je volop inspiratie over deze te gekke reis. Hier zie je onze route overzichtelijk op een kaartje, en kan je doorklikken naar artikelen over al onze avonturen. Zelf vind ik het fietsen door de Myra Canyon & orca’s spotten op Vancouver Island absolute hoogtepunten!

Durbuy, BelgiumWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het superleuk om te schrijven over Durbuy! Daar gingen we echt zonder verwachtingen naartoe, maar het bleek een superleuk én sfeervol stadje. Vol sfeervolle middeleeuwse straatjes en leuke details. Ik plaatste al heel wat mooie foto’s op Instagram, maar verzamelde ze nu ook in mijn artikel. En ik vertelde natuurlijk of Durbuy nou écht het kleinste stadje ter wereld is….

Kleine succesjes?

Ik had in januari een nieuw record. Ik had een top aantal bezoekers op mijn site, superleuk! Mijn winactie voor het Leuven heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen, maar ook mijn artikelen over Canada en Nieuw-Zeeland werden heel goed gelezen. Leuk dat er zovelen inspiratie kwamen op doen!

Krimml wasserfalle Canadian Roads

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Die eindeloze wegen in Canada: ik vind het heerlijk! Het geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. Lekker gaan en staan waar je wilt, mooie plekken ontdekken. Ik vind het heerlijk! Het doet me denken aan alle fijne momenten tijdens onze camperreis West-Canada. Onze eerste keer met een camper, en we vonden het heerlijk! Waar we voor een goedkoop hotel of motel regelmatig op een industrieterrein of buitenwijk belandden, zaten we nu volop in de natuur. Deze weg reden op naar de prachtige watervallen van Wells Grey Provincial Park.

En welke foto kreeg de meeste likes?

Een stuk dichterbij huis vind je ook een geweldige waterval. Dit plaatje is de Krimml Wasserfalle in Oostenrijk. Hier liepen we een flink eind omhoog, en hadden de mazzel om dit uitzicht over het dal en stadje te zien. Al na een paar minuten trok de mist op en zagen we geen hand voor ogen meer. We hadden trouwens een toffe roadtrip in Oostenrijk. Aanrader!

De Biechtstoel, GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Afgelopen weekend genoten we op ’t nippertje van het 3-gangendiner van de Albert Heijn. We hadden gereserveerd bij Grand café De Biechtstoel in Groningen. De inrichting is nogal kerkelijk, waar we eerst wat twijfels bij hadden. Maar het eten is er absoluut goed. Ik genoot van stokbroodjes, een verrukkelijke quiche en chocolademousse als toetje. Yum!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik zwom in januari 3 keer, en de laatste keer zwom ik zelfs 90 baantjes. Definitief terug op mijn oude niveau. Vorige week vrijdag ben ik trouwens niet gaan zwemmen. Ik was nogal moe, en was bang dat ik naar de bodem zonk. Tsja, dan moet je je rust wel even pakken!

Shutterstock Sevilla, SpainEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Over twee weken zijn we nu in Sevilla. Hier vieren we dus Valentijnsdag! We hebben twee volle dagen om de stad te ontdekken. Dat doen we met een fietstour, maar ook door veel rond te lopen. Na een stedentrip Sevilla pakken we de auto en rijden we naar Ronda, een stadje met een diepe kloof middenin het centrum. Op de terugweg naar de luchthaven hopen we nog een stukje natuur te ontdekken. Superveel zin in! Nu hopen dat er over twee weken een prima temperatuur zónder regen is. *duim duim *

Welke leuke dingen heb jij gedaan in januari?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Shirley 31 januari 2017 at 07:46

  Veel plezier in Sevilla. Ik ben een keer in mei geweest en toen was het 20-24 graden met af en toe regen. Superuitzonderlijk voor daar. Alle locals liepen in winterjassen en wij hadden allemaal jurkjes en slippers ingepakt,haha! Hopelijk heb jij meer geluk. Het is in ieder geval een sfeervolle stad, vond ik.

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:40

   Voor volgende week zijn de vooruitzichten tussen de 14 en 20 graden, en ook wat regen. Maar wij gaan een week later, dus er kan nog vanalles veranderen 😉 Maar vorig jaar in Valencia vond ik 15 graden ook al heel fijn. Toch stukken warmer dan hier 🙂

 • Reply Sanne 31 januari 2017 at 08:14

  Veel plezier in Sevilla! Hopelijk ga ik er dit jaar ook naartoe. Ik ben nogal laat met het plannen voor dit jaar, dus dat wordt zien waar ik een plaatsje vrij vind in mijn agenda. En wat fijn dat je een record aantal bezoekers had! Is altijd een leuk extraatje (:

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:41

   Ik ga je inspireren met de mooiste foto’s en verhalen over Sevilla 🙂 Zal leuk zijn als je er ook naartoe kunt Sanne!
   Ja, echt leuk, een record aantal bezoekers. Zo blij mee! <3

 • Reply Co 31 januari 2017 at 08:55

  Goede maand, leuk dat ook je oude artikelen nog zoveel gelezen worden 🙂 Alvast heel veel plezier toegewenst in Sevilla, lijkt me echt een heerlijke stad!

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:42

   Mijn oude artikelen doen het goed in Google denk ik, ik zie ze steeds weer terug in mijn stats. Superleuk natuurlijk!

 • Reply Sieds | Sieds My Travels 31 januari 2017 at 09:17

  Wat een mooie maand weer Marcella, én een nieuw record, super en dik verdiend! Enne over Sevilla gesproken, heerlijk dat jullie daar gaan fietsen, dan kun je zoveel zien in korte tijd.. 🙂 Casa de Pilatos is prachtig btw.. 😉

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:44

   Thanks Sieds!
   Op de fiets kan je inderdaad veel zien in korte tijd. Om foto’s te maken vind ik het dan weer niet ideaal. Maar een combi is prima. Casa de Pilatos ziet er goed uit, heel benieuwd naar! Het heeft wel wat van Marrakech met de kleurige tegeltjes.

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 31 januari 2017 at 09:45

  Zoek vantevoren het weerbericht even op, veel plekken hebben geen verwarming in Sevilla dus als het kouder is even warme dinge inpakken haha. Vriezen doet het niet gelukkig!

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:45

   Slimme tip! In Valencia was het vorig jaar ook niet warm, dus een jas was welkom. De voorspelling zegt nu tussen de 15 en 20 graden met een beetje regen. Hopelijk trekken de buien nog weg!

 • Reply Diana | Stripe Away 31 januari 2017 at 09:51

  Weer leuk overzicht. Alvast veel plezier in Sevilla. Lijkt mij ook een mooi stad. Maar wat tof een record aantal bezoekers. Daar wordt je toch altijd blij van.

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:46

   Dankjewel Diana! Een record aantal bezoekers is zeker fijn. Mooie waardering!

 • Reply Trudy 31 januari 2017 at 14:10

  Dat was een mooie maand, Marcella. En wat een mooie vooruitzichten. Je zult maar met een camper over IJsland mogen rijden. Ik kijk uit naar je verslagen van die reis. Maar eerst naar Sevilla en Ronda. Wij vonden Sevilla een geweldige stad, waar je gemakkelijk enige dagen door brengt. Ronda hadden we in een middag wel bekeken maar de witte dorpen in de omgeving zijn een aanrader. Misschien haal je nog ideeën uit onze blogs over die plaatsen.

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:48

   Ik zal je artikelen over Sevilla en Ronda lezen, je maakt me nieuwsgierig. Ik heb ook gelezen over de witte dorpen. Veel tijd hebben we niet (2 dagen), maar het maakt me nieuwsgierig. We gaan er zoveel mogelijk zien!
   En daarna aftellen naar onze camperreis op IJsland. Superveel zin in natuurlijk!!

 • Reply Ilona 31 januari 2017 at 18:51

  Gefeliciteerd met je nieuwe record Marcella; en geheel verdient. Nu met het koude Nederland is Sevilla wel een mooie en warme verademing. Mooi vooruitzicht!

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:49

   Dankjewel Ilona! Superblij met het record!
   In Sevilla wordt het volgende week tussen de 15 en 20 graden, met een beetje regen. Wij gaan een week later, dus hopelijk trekken de buien nog weg! Qua temperatuur is een graadje of 17 met een zonnetje heerlijk in februari!

 • Reply Kim 31 januari 2017 at 19:42

  Leuk, leuk, leuk! Sevilla klinkt echt heerlijk. Veel plezier samen. Ik ga deze week mijn trip naar Amerika boeken. Can’t wait!

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:50

   Oeh, vertel eens over je reisplannen naar Amerika lady! Heel benieuwd naar!!

 • Reply Marlies 1 februari 2017 at 01:04

  Wat ben ik jaloers dat jullie naar Sevilla gaan. Ik wil hier zo graag heen!
  Ik heb eigenlijk helemaal niks boeiends gedaan in januari… Oh ik ben naar Den Haag gereden en op de terug weg een boete gekregen. Geld dat?! haha.

  • Reply Marcella 1 februari 2017 at 15:53

   Sevilla lijkt me echt fijn! Misschien kan je er later in dit jaar nog naartoe Marlies? Ik ga in elk geval volop foto’s en artikelen plaatsen!
   Ik had ook een vrij rustige maand, maar ben wel 3x uit eten geweest, ontsnapt uit een escape room en ik ben bij een lezing van Chris Zegers geweest. Leuk!

 • Reply Marcel 1 februari 2017 at 19:53

  Lekkere maand Marcella! Wat leuk dat oude artikelen nog steeds goed gelezen worden. Heerlijk vooruitzicht hebben jullie, Sevilla lijkt me een erg mooie stad. Veel plezier en geniet!

  • Reply Marcella 2 februari 2017 at 13:52

   Dankjewel Marcel, we hebben veel zin om Sevilla én Ronda te ontdekken!

 • Reply Caro 2 februari 2017 at 09:31

  Leuke maand update! En fijn dat je een nieuw bezoekers record hebt gehaald! Ik vind zelf die foto van de uitgestrekte wegen ook ontzettend mooi, net zoals je Canada artikelen, heel lekker om bij weg te dromen 🙂
  Op het nippertje van de maand januari heb ik mijn hele blog gerestyled en ben ik vooral achter de schermen druk bezig geweest met mijn blog zodat ik 2017 goed zou beginnen

  • Reply Marcella 2 februari 2017 at 13:56

   Leuk om te lezen dat je zo geniet van mijn Canada artikelen. Ik heb ze dan ook met onwijs veel plezier geschreven!
   Super dat jij je hele blog hebt gerestyled. Ik kom binnenkort even kijken, want je maakt me nieuwsgierig!

 • Reply Saskia 3 februari 2017 at 21:09

  Wat een super toffe en goed gevulde maandoverzicht 🙂
  Super leuk om te zien en lezen.. Mijn januari overzichtje komt a.s. zondag online

  • Reply Marcella 5 februari 2017 at 16:04

   Leuk, ik kom je maandoverzicht lezen Saskia! 🙂

 • Reply Lotte - scratchingmymap 6 februari 2017 at 13:30

  Alvast veel plezier in Sevilla! Een stad die ik zelf nog niet eerder bezocht maar die ik wel eens graag wil bezoeken. Goed bezig met het zwemmen seg, echt knap dat je weer op 90 lengtes zit! En die ene rust-vrijdag, dat kan geen kwaad. 🙂

  • Reply Marcella 6 februari 2017 at 19:43

   Ik heb intussen weer wat rust-vrijdagen gehad. Ik was vorige week ziek, en de vrijdag ervoor denk ik dat ik er ook al last van had. Ik was zó moe, als ik was gaan zwemmen, dan was ik gewoon naar de bodem gezakt… Dan maar beter niet gaan!

  Leave a Reply