Gezondheid Recepten

Gezonde tussendoortjes bakken

31 oktober 2014

Ingrediënten voor oat bits

Ik wil graag nog wat kilootjes kwijt, dus ik let goed op wat ik eet. Ik kies het liefst voor zoveel mogelijk fruit, liters water en thee, havermout met appel en kaneel en speltcrackers. Ik ben verslingerd aan de koeken van Billy’s Farm met gezonde ingrediënten, maar ik maak ook graag mijn eigen tussendoortjes. Het liefst op zondag zodat ik de hele werkweek lekkere gezonde tussendoortjes mee kan nemen naar mijn werk. Ik ben gek op mijn oat bits, maar ook bananencake is heerlijk en ik wil nog graag ontbijtmuffins bakken! Ik zette wat recepten van gezonde tussendoortjes op een rij.

Oat bits via Marcella
Met een rijpe banaan, wat dadels en rozijnen, havermout en geraspte kokos heb je binnen no time heerlijke oat bits. Het recept plaatste ik vorig jaar al op mijn blog en intussen heb ik het regelmatig gebakken. Mijn tip is om een scheutje sinaasappelsap (of Flevosap) bij het mengsel te gieten zodat de ingrediënten wat meer aan elkaar kleven. Lijkt me gezonder dan er meer honing aan toevoegen, maar dat is ook een kwestie van smaak.

Bananenbrood via Marieke
Vorig jaar bakte ik het regelmatig, nu is het er al een flinke tijd niet van gekomen. Mijn bananenbrood bleef altijd een beetje sticky. Het recept voor bananenbrood van Brouwertje staat al een tijdje opgeslagen in m’n favorieten, dus die schuif ik binnenkort eindelijk eens de oven in. En dan gaan er bij mij ook van die fijne pecannoten op, yum!

Ontbijtmuffins via Annemerel
De appelmoes heb ik al een tijdje in huis, maar in heb er nog steeds niets mee gebakken. En dat terwijl zo’n muffin me een perfect ontbijt lijkt, of een fijn tussendoortje. En lekker puur met havermout, speltmeel, Griekse yoghurt en blauwe bessen. Een goed begin van de dag, daar heb je de hele dag profijt van!

Havermoutcake via Sheelagh
Deze cake staat al een tijdje hoooog op m’n wishlist. Het recept komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes, dus dat moet wel lekker zijn. En supergezond met al die pure ingrediënten. Op de een of andere manier heb ik in het najaar meer zin om in de keuken te staan, dus ik denk dat het bakken er binnenkort wel van komt. Ik heb een mooie wishlist!

You Might Also Like

13
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
SheelaghLet's travel and seeMarcellaEva de VriesStéphanie | Expeditie Aardbol Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wanda
Reiziger

Ik heb ook een paar van dit soort recepten nog liggen maar helaas nog niet aan toegekomen… wil zeker die muffins en cake nog bakken!

pinkitnl
Reiziger
pinkitnl

Het lijkt mij allemaal lekker maar ben niet zo’n ster in de keuken helaas 🙂

Laura
Reiziger
Laura

Goede tips!

Mieke
Reiziger

Klinkt goed allemaal!

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Jummie! Hier krijg ik honger van! Slim om alles op zondag te maken, doordeweeks is vaak zo druk.

Eva de Vries
Reiziger
Eva de Vries

Lekker allemaal! Ik probeer ook zelf mijn tussendoortjes te maken 🙂 Nog een tip voor op je lijstje, die ik vorige week maakte: http://www.glowmagazine.nl/wortel-dadel-cake/ Bak ze!

Let's travel and see
Reiziger

Mijn favoriete gezonde tussendoortje zijn deze kaascrackers (http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/2013/02/kaascrackers.html), zo lekker zijn die! Ga zometeen weer een batch in de oven zetten! Bananenbrood heb ik ook proberen te maken maar vond ik veel te machtig..

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Thanks voor de verwijzing 🙂 ga snel ook eens naar de andere recepten kijken!