Noord-Amerika Roadtrips

Gek op pizza

11 januari 2014

Als er iets is waar ik gek op ben, dan is dat pizza. Dus als we ergens zijn, is een Italiaans restaurantje altijd goed. En vaker kies ik dan voor een grote schijf met veel kaas ipv een pasta’tje als lasagne of risotto. Tijdens onze roadtrip door Amerika haalden we regelmatig een pizza bij Domino’s die we vervolgens opaten op een fijne plek. Zo heb ik dus een aantal mooie herinneringen aan het eten van mijn favoriete eten.

De skyline van Seattle met een pizza

Na onze lange vlucht startten we onze reis in de leuke stad Seattle. Hier startte we onze pizza-traditie. We zochten een mooi park op en genoten van het uitzicht over de stad met een heerlijke pizza. Deze foto maakten we daarna, het plezier straalt ervan af. Een mooie herinnering aan de start van een geweldige reis!

Jan en Marcella in Seattle, Amerika

Pizza met uitzicht op de zonsondergang in LA

In LA haalden we een pizza en reden vervolgens de berg op richting het Griffith observatory waar je het mooiste uitzicht hebt op de stad en de beroemde letters van Hollywood. We zaten simpelweg op de grond met onze pizzadoos en genoten van de rode lucht van de ondergaande zon. Wauw, zo mooi!

Skyline LA, Amerika

Pizza bij de open haard in Monterey

Onderweg naar San Francisco maakten we een stop in het stadje Monterey. We gingen een flink eind op zee met een boot waar we prachtige orca’s spotten. Wauw, wat een geweldige beesten! Eenmaal terug aan wal gingen we naar onze kamer in een eigen huisje mét open haard! Hij was nep, maar evengoed heel sfeervol. We waren moe van de boottocht, en lieten pizza bezorgen die we opaten bij de haard. Wat was dat een fijne avond!

Onze favoriete Italiaan in Rome

In Rome hadden we een hotel dichtbij het station, dus we moesten een eindje lopen richting het centrum. Aan ’t einde van de dag hadden we zoveel gelopen dat we flink hongerig waren. Op de eerste avond belandden we in een fijn restaurantje vlakbij onze hotel. En ik moet heel eerlijk bekennen dat we er nog twee keer zijn geweest. Niet origineel, wel de beste pizza!

Vogels bij de pizza

In een klein plaatsje in Canada haalden we één grote pizza. We aten hem op in een haventje waar we al snel de aandacht van een grote groep vogels trokken. Zo kwam het dat we de restjes aan de vogels voerden. En gek genoeg waren ze er dol op. Weer eens wat anders dan stukjes brood.

Ben jij ook gek op pizza?

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Dina 11 januari 2014 at 08:44

  Wat een leuk blogje. Ik vind pizza ook lekker, het liefst zelfgemaakt (met veel pepertjes).

  • Reply Marcella 11 januari 2014 at 11:35

   Thuis maken we er ook altijd een zelf! Wel met een kant-en-klaar bodem, maar we doen er lekker alles op waar we zin in hebben. Heerlijk!!

 • Reply Anne 11 januari 2014 at 10:00

  Mm wat een leuke herinneringen 🙂 Wij hebben ook van die typische voedsel-herinneringen, hihi. En om antwoord te geven op je vraag: ik ben gek op pizza, yum!

 • Reply Anne 11 januari 2014 at 09:56

  fijne herinneringen, ik zie het helemaal voor me met zo’n doos vol pizza in een parkje. Fijn is dat he. Mijn vriend vind pizza niet zo lekker, maar wij doen meestal iets soortgelijks met stokbrood en kaas bijvoorbeeld. In de buitenlucht eten is iets dat wij super vaak doen in de zomer. Tas vol eten en hup naar park/strand/bos.

  • Reply Marcella 11 januari 2014 at 15:34

   Dat klinkt ook als een heerlijke traditie, stokbroodjes eten in een parkje. Heerlijk dat soort dingen. Mooie herinneringen!

 • Reply explorista 11 januari 2014 at 13:11

  HA! Dit had ik kunnen schrijven. Ik zou letterlijk elke dag pizza kunnen eten. Het is mijn lievelingsvoedsel. Mijn reizen in pizza’s samenvatten, leuk idee haha! Één van mijn lievelingsherinneringen was toen we op mijn zusjes verjaardag in Washington in een Vapiano’s belandden met mijn opa en oma. Dat concept kenden we toen nog niet in Nederland volgens mij, wij kenden het niet iig. Zaten mijn opa en oma daar in een superhippe tent op een hoge kruk met zo’n piepertje te wachten op hun pizza. Geweldig. En ze vonden het leuk ook!

  • Reply Marcella 16 januari 2014 at 09:42

   Wij waren in Leipzig in een Vapiano, superlekker gegeten daar! In Amerika zijn we er niet geweest. Gave herinnering heb jij aan Vapiano, klinkt hilarisch zo met je opa en oma 🙂 En jaaa, liefde voor pizza!

 • Reply mauritsharmsen 11 januari 2014 at 13:53

  Wauw die locatie in LA. Wat geweldig!

  • Reply Marcella 11 januari 2014 at 15:11

   Jaaaa, zo mooi daar! En rechts daarvan staan de letters Hollywood op een berg een stukje verderop. Ook daar heb ik uiteraard foto’s van 😉

 • Reply Jan 11 januari 2014 at 14:08

  The pizza story continues: http://jvfoto.nl/reisblog/2014/the-pizza-story-continues/ 😉

 • Reply iliveformydreams 11 januari 2014 at 16:51

  Heerlijk pizza!

 • Reply Petra 11 januari 2014 at 17:38

  Wat een geweldige traditie! Ik ben ook gek op pizza. Ik zou elke dag wel pizza (of iets anders italiaans) kunnen eten. Tegenwoordig maken we thuis vaak zelf pizza. Supermakkelijk met een KitchenAid voor het deeg kneden, en manlief heeft nu zelfs een pizza-steen besteld!! Je snapt: daar ben ik heel blij mee! Dus ja: ik ben ook gek op pizza!

  • Reply Marcella 11 januari 2014 at 23:53

   We maken ook regelmatig thuis pizza, maar dan wel met een kant-en-klaar bodem. Maar wel fijn om lekker helemaal zelf te bepalen wat je erop wilt. Jouw pizza’s zijn vast nóg veel lekkerder, klinkt goed!!

 • Reply Wanda 11 januari 2014 at 19:46

  Ik vind pizza heerlijk maar heb er niet echt speciale herinneringen aan. Wel eten we het geregeld en is het vaak ook een leuk uitje met vrienden…

 • Reply Marlou 11 januari 2014 at 22:04

  Wat een leuk overzicht zeg! Ik ben helemaal geen pizzafan, maar heb toch fijne herinneringen aan de zelfgemaakte pizza die ik met een Zwitserse vriendin at op haar balkon in Bern (met uitzicht op de bergen, ahhh!). Ik ontmoette haar op uitwisseling en had haar toen 2 jaar niet gezien, dus dat is wel echt een fijn pizzamoment 🙂

  • Reply Marcella 11 januari 2014 at 23:54

   Dat klinkt als een heel fijne herinnering! Leuk om zo via een simpele pizza mooie herinneringen te hebben aan prachtige momenten.

 • Reply Saskia 13 januari 2014 at 10:40

  Mooie momentjes zijn dit. Ik heb er ook zo een paar. Niet zo zeer met pizza, maar wel van tijdens mijn motorreisjes eten op van die mooie plekjes.

 • Reply LauraNathalieTravels 13 januari 2014 at 18:56

  Ik ben ook extreem gek op pizza!!

 • Reply Michelle | Travel lifestyle.nl 13 januari 2014 at 21:42

  Wat een leuk overzicht. Fijn, die momenten maken je reis vaak 🙂

  • Reply Marcella 16 januari 2014 at 09:48

   Ik heb zin in pizza eten op mooie stranden in Nieuw Zeeland 😉

 • Reply Marieke 15 januari 2014 at 17:40

  Wat een grappig overzicht, mooie momenten aan de hand van pizza’s. 🙂 Ik heb in Rome ook de lekkerste pizza ooit gegeten, tegenover ons hotel omdat we daar toevallig belandden met heel veel honger na onze vlucht. Ik HOU ook echt van pizza, wij maken het ook vaak zelf.

  • Reply Marcella 15 januari 2014 at 19:50

   Ja, wij maken het ook vaak zelf, super lekker! Ik kijk nu al uit naar pizza momentjes aan het strand in Nieuw Zeeland 🙂

  Leave a Reply