Fotoblogs

Fotoverslag van een dagje Kampen

23 november 2014
Kampen

Op zaterdag 22 november ging ik samen met mijn moeder en zus op pad om Kampen te ontdekken. Ik schreef al eens over mijn gehandicapte zus, maar ik heb nóg een oudere zus. Moeder en zus zie ik niet erg vaak, dus het was fijn om een hele dag samen op pad te zijn. We pakten de trein en besloten Kampen te ontdekken, wat is dat erg leuke stad!

Kempense slof
Kampen

Kempense slof

We vertrokken al vroeg vanuit Friesland om de dag te plukken. Het was even zoeken naar het juiste spoor in Zwolle, maar om 10 uur waren we al op station Kampen waar we begroet werden met een Sinterklaasoptocht. De prachtige Stadsbrug bracht ons naar het centrum van de Kampen. Hier startten we de dag met een Kempense slof in het restaurant van Stedelijk Museum Kampen (Oudestraat 133, Kampen).

Cellebroederspoort, Kampen
Kampen

Een selfie bij de Cellebroederspoort

Onderweg in de trein regende het, maar in Kampen troffen we erg mooi weer. We liepen het centrum door en moesten natuurlijk even een kijkje nemen bij de Cellebroederspoort van Kampen. Daar was het ook tijd voor een selfie, al vond ik dat nog best lastig zoals je ziet, de poort staat maar deels op mijn foto! Gelukkig staan wij er wel goed op.

KampenKoornmarktspoort, Kampen

Mooi uitzicht van de Koornmarktspoort

Na een heerlijke lunch bij Bakker Bart vonden we aan ’t einde van de winkelstraat de Bovenkerk en de Koornmarktspoort. Die laatste konden we bezichtigen want er was een kunsttentoonstelling. De kunst viel tegen, maar het bezoek aan de Koornmarktspoort leverde ons in elk geval een mooi uitzicht over Kampen op. Prachtig, al die oude poorten uit de 15e-eeuw maken Kampen erg sfeervol!

Kampen

’t Pannekoekschip in Leeuwarden

Na nog een rondje door het centrum van Kampen besloten we een stukje langs het water mee te pakken. Er liggen veel boten langs de kade, dus dat levert een prachtig plaatje van de Stadsbrug op. Rond 16 uur pakten we weer de trein richting Leeuwarden zodat we daar een hapje konden eten. We kozen voor ’t Pannekoekschip (Willemskade 69, 8911 AZ Leeuwarden) waar we alle drie al jarenlang niet meer geweest waren. Vroeger vierden we hier nog wel eens onze verjaardagsfeestjes. Ik en mijn moeder hadden een groene (!) pannenkoek met spinazie, brie, pijnboompitten en rucola en de pannenkoeken van mijn zus zag er ook onwijs goed uit. Een heerlijke afsluiting van een erg gezellige dag. Moeten we vaker doen!

Pannenkoekschip Leeuwarden

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply Diana Huijser 23 november 2014 at 15:01

    Het was erg gezellig Mars en mama. Moeten we zeker nog eens doen.

    • Reply betsie 27 november 2014 at 14:17

      Het was zeker een heel fijne dag, samen met mijn prachtige en geweldige meiden, Daar kan ik nog tijden op teren lieverds.

  • Reply Laura 23 november 2014 at 15:49

    Wat een gezellig dagje! Dennis is ook wel eens in kampen geweest want we kennen er iemand die er woont. Schijnt inderdaad heel mooi te zijn! En zo aan je foto’s te zien is dat het ook!

    • Reply Marcella 24 november 2014 at 10:04

      Ja, het is echt een leuke, sfeervolle stad. Ga de volgende keer vooral mee met Dennis! 😉

  • Reply wanderersblues 23 november 2014 at 20:21

    Ziet er daar héél mooi uit! Ik had nog nooit gehoord van Kampen. Jammer dat het zo ver is van Leuven 😉 Misschien moet ik eens een roadtrip door Nederland plannen, want die Nationale Parken waarover je al geschreven hebt, vond ik ook geweldig! 🙂

    • Reply Marcella 23 november 2014 at 21:15

      Dan kunnen we een route met dé must visits voor elkaar maken want ik wil onwijs graag meer van België zien 🙂 Kampen ligt vlakbij Zwolle, echt een onwijs leuke stad voor je roadtrip Holland 😉

      • Reply Marijke 24 november 2014 at 10:39

        Ja, goed plan! Zwolle heb ik altijd al eens willen zien 🙂

        • Reply Marcella 24 november 2014 at 21:56

          Zwolle is ook echt een fijne stad. Kom je dan ook naar Leeuwarden? 🙂

  • Reply Nicetobeout 24 november 2014 at 09:40

    Mooie stad he Kampen! Wij komen er ook wel eens. Bijzonder die groene pannekoek, lijkt mij nog lekker ook!!

    • Reply Marcella 24 november 2014 at 10:05

      Die pannenkoek ziet er raar uit, zo groen. Ze hebben de spinazie door het beslag gemengd waardoor je dus zo’n groene koek krijgt. Maar het was overheerlijk icm de dikke plakken brie en de rucola en pijnboompitjes!

  • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 24 november 2014 at 10:28

    Mooie foto’s en wat lijk jij veel op je zus ;)! En leuk om te lezen dat je elk weekend wel iets onderneemt!

    • Reply Marcella 27 november 2014 at 11:17

      Doordeweeks doe ik dan weer zelden iets leuks, mede vanwege mijn lange dagen icm 2 uur reistijd. In het weekend heb ik soms dan ook nergens zin in, maar vaak juist wel omdat ik wil genieten van fijne momenten.

  • Reply Wanda 24 november 2014 at 10:45

    Leuk zo’n dagje op pad met je moeder en zus! Kampen ken ik alleen van langsrijden, kom wel geregeld in Zwolle maar Kampen heb ik verder nog nooit gezien maar is zeker de moeite waard!

    • Reply Marcella 24 november 2014 at 21:56

      Ik reed ook altijd met de trein langs Amersfoort, maar ook die stad was een fijne verrassing. Stap de volgende keer vooral dus ook uit in Kampen, het is onwijs de moeite waard!

  • Reply Saskia 24 november 2014 at 18:07

    Wow, wat lijken je zus en jij op elkaar 🙂
    Ziet er verder uit als een heel prima dag.

    • Reply Marcella 27 november 2014 at 11:23

      Grappig, dat soort opmerkingen. Ik hoorde het ook veel nav mijn foto’s van Parijs met mijn moeder. Zelf zie ik dat nooit zo goed… 😉

  • Reply Nanda 26 november 2014 at 10:15

    Wat een geluk met het weer! Prachtige foto’s! (en leuk die foto van jullie drie!)

    • Reply Marcella 26 november 2014 at 16:12

      Thanksss, de foto is leuk geworden ja! 🙂

  • Reply Liliane 27 november 2014 at 16:14

    Nooit geweten dat Kampen zo leuk is! Dus thanks hiervoor en mooie foto’s!

  • Reply Mieke 28 november 2014 at 08:59

    Wat gezellig, zo’n dagje samen met je moeder en zus. Kampen ziet eruit als een mooie stad, ik ben er zelf nog nooit geweest.

  • Leave a Reply