Nationaal Park Nederland Outdoor Video

Fotoblog & video Fête de la Nature in NP De Alde Feanen

29 mei 2016
Fête de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen

Vorig weekend was ik in Nationaal Park De Alde Feanen om het festival Fête de la Nature te vieren. Ik maakte er mooie wandelingen, at heerlijk, ging sloep varen en sliep in een schattige B&B. Nieuwsgierig? In deze fotoblog neem ik je mee én zie je onze nieuwste video!

De Kraanlannen, Veenhoop

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Wij nodigen iedereen uit om eind mei samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

It Lytshûs, Justjesoars It Lytshûs, Justjesoars It Lytshûs, Justjesoars

It Lytshûs van B&B Justjesoars

Vrijdagmiddag werden we hartelijk ontvangen in B&B Justjesoars, aan de rand van het plaatsje Oudega en vlakbij Nationaal Park de Alde Feanen. B&B staat in dit geval voor Bêd en Brochje, om het Friese karakter te benadrukken. Zowel bed als ontbijt zijn perfect geregeld, dus dat zit wel goed! Er zijn twee accommodaties: It Lytshûs en de Oppekeamer. Wij sliepen in It Lytshûs en hadden een geweldig uitzicht over het weidse platteland. Binnenkort meer over It Lytshûs!

Porto Casa, Eernewoude Porto Casa, EernewoudePizza eten bij Porto Casa

Vervolgens maakten we kennis met de andere bloggers en aanhang die ook het weekend in de natuur door brachten. Gezellig clubje! We aten met z’n allen bij Porto Casa in Eernewoude. Ik heb al heel wat pizza’s gegeten, maar deze quatro frommagio vond ik wel echt heel goed. Yum! Vervolgens mochten we ook even een kijkje nemen bij Bella Porto. Hier vind je drie gloednieuwe en sfeervolle appartementen. Superleuk als je een toffe plek om te overnachten zoekt!

Alde Feanen Jan en Marcella, sloep varen Alde Feanen Vogel, Alde Feanen

Sloep varen in De Alde Feanen

Na een superlekker ontbijt met streekproducten in It Lytshûs was het tijd om het water op te gaan. Bij Verhuurbedrijf Hollema konden we terecht voor een sloep, en binnen een paar minuten zaten we al op het water. Wij hebben een paar jaar geleden met een sloep gevaren, en hebben toen Leeuwarden vanaf het water bekeken. Dit keer was de natuur van De Alde Feanen aan de beurt! Zo vaarden we over grote meren, knusse watertjes en zagen ganzen met baby’s. Maar jeetje, wat vliegt de tijd als je op het water bent! Ik raad je echt aan om minstens 4 uur het water op te gaan, zodat je nog véél meer kunt zien! Benieuwd naar bewegend beeld van het sloep varen? Bekijk dan ons filmpje onderaan dit artikel!

Eetcafé WestersailLunchen & bijkletsen

’s Middags regelden we zelf onze lunch. Het was ’t meest handig om in Earnewoude te lunchen, en dus kozen we voor Eetcafé Westersail. Jenny van Ikreis.net had spontaan bedacht om een gezamenlijke vriendin van ons uit te nodigen, en dus lunchten we gezellig met z’n vijven. Het werd een korte, maar superleuke én lekkere lunch!

De Kraanlannen, Veenhoop Kraanlannen De Kraanlannen, Veenhoop De Kraanlannen, Veenhoop Dog

Wandelen in de Kraanlannen

Bij camping en jachthaven de Veenhoop startten we een wandeling door natuurgebied de Kraanlannen. Het 200 hectare grote gebied dankt namelijk zijn naam aan de kraanvogel, maar helaas komt deze hier momenteel niet voor. In de zestiende eeuw moet hij er hebben gebroed. Het prachtige water- en moerasgebied heeft een grote aantrekkingskracht op water- en moerasvogels. Omdat het broedseizoen was liepen wij er de korte wandeling, maar je kunt er ook langere wandelingen lopen.

Hotel Princenhof, EernewoudeBorrelen bij Princenhof

Aan ’t einde van de middag waren we uitgenodigd bij Hotel Restaurant Princenhof in Eernewoude. Aan het water kan je hier heerlijk genieten op het grote terras en bootjes kijken!

Grou

Slenteren door Grou

Omdat we ’s avonds zouden dineren in Grou, besloten we er ’s middags alvast naartoe te rijden. We aten een heerlijk schepijsje, slenterden door schattige straatjes en liepen een stuk door de haven. Leuk stadje!

Oan’t Wetter, GrouDineren bij Oan ’t Wetter

Restaurant Oan ’t Wetter (aan het water) ligt in Watersportpark Yn’e Lyte. Je kunt er met de boot aanmeren om te genieten op ons steigerhouten terras aan het water. Maar natuurlijk kan je er ook met de auto of fiets naartoe rijden. Ook binnen zit je goed in het sfeervol ingerichte restaurant. Wij hadden er een prima diner met schnitzels voor de vleeseters en taco’s voor de vegetariërs. Wij bleven niet lang natafelen omdat we het megagrote bad in It Lytshûs graag wilden uitproberen. Ultiem ontspannen op het platteland!

Verhalenverteller Nationaal Park De Alde Feanen Geit Alde Feanen Gele lis

Wandelen in De Alde Feanen

Op zondag waren er diverse activiteiten voor Fête de la Nature rondom het bezoekerscentrum van de Alde Feanen. Uiteraard namen we daar even een kijkje, en vervolgens staken we de weg over om een stukje te wandelen. Ik voelde me niet helemaal 100%, dus het we hielden het bij een wandeling van 3 kilometer. Toch leverde het prachtige plaatjes op! De Alde Feanen is zo’n mooi en veelzijdig Nationaal Park, het is absoluut een bezoekje waard!

Kort filmpje Fête de la Nature!

Tot slot deel ik ons filmpje van de Alde Feanen graag met je! Hij is kort, maar krachtig, dus bekijk hem sowieso even. Veel plezier! Volg je mij al op Youtube?

Meer over de Alde Feanen!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Rowan 29 mei 2016 at 11:12

  Heerlijk zeg, een weekendje weg in zo’n fijne omgeving! Mooie natuur en dat sloep varen lijkt mij echt prachtig!

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:04

   Het was echt heel fijn om lekker een paar dagen in de natuur te zijn! Vanaf onze B&B keken we over de weilanden. Echt even ontstressen. De natuur in De Alde Feanen is echt heel mooi!

 • Reply Jenny - ikreis.net 29 mei 2016 at 13:57

  Mooie fotoblog en leuk filmpje!

  Ik kwam zojuist tot de ontdekking dat ik je nog niet volgde op YouTube, dus dat heb ik gelijk maar even gedaan 😉

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:05

   Thanks Jenny! Leuk dat je mij nu volgt op Youtube. Je bent nog één van de weigen, haha 🙂 Ik heb trouwens ook nog foto’s van het kanoën van jullie, die zal ik nog even mailen!

 • Reply Yvonne 29 mei 2016 at 14:11

  Mooi! Die foto van die steiger Restaurant Oan ’t Wetter vind ik echt super! Leuk filmpje ook, veel dieren en helemaal natuur 🙂

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:07

   De foto met de steiger vind ik echt helemaal te gek. De donkere lucht maakt het echt ‘af’. Ik ben ook blij met het filmpje!

 • Reply Ilona 29 mei 2016 at 18:42

  Mooie foto’s en een leuk verslag. Ik ben zelf ook een keer bij Alde Faenen geweest, maar dat was al weer een tijdje geleden. Ik kan me nog herinneren dat het prachtig is om te varen 😉 Vooral als het Hollandse weer ook een beetje mee zit 😉 Door jouw blog heb ik wel weer zin om er weer naartoe te gaan.

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:11

   Leuk dat je al eens in de Alde Feanen geweest bent Ilona. Ik kan het je echt aanraden om terug te gaan! Ik ben er nu drie keer geweest, en heb elke keer weer een ander stukje ontdekt. Zo kan je je er prima een tijdje vermaken. Sloep varen vonden wij er ook onwijs leuk, maar twee uur varen is best kort. Er is zoveel moois te zien dat je beter wat langer het water op kunt gaan!

 • Reply Shere 29 mei 2016 at 20:28

  Heel mooi foto’s en een leuke filmpje. Ook leuk om jullie even gezien te hebben

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:12

   Dankjewel Shere! Ik vond het ook leuk om jullie even te zien. Hebben jullie het leuk gehad op de boot?

 • Reply Janneke 30 mei 2016 at 10:38

  Ah die geit <3 haha! Geweldige foto. Ook die foto daarboven vind ik heel gaaf. Ik heb gelijk even opgezocht waar de Alde Feanen ligt. Onthouden voor een evt. weekendje weg in Nederland.

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:14

   Ik zat echt klaar om de geit van dichtbij op de foto te zetten, maar voor ik ’t wist was hij eigenlijk té dichtbij, haha. Ach, zo is de foto ook wel leuk 🙂 De foto met de steiger is mijn favoriet. Lekker dramatisch met die donkere lucht erbij! Ik kan je een weekendje in dat gebied zeker aanraden. Heel waterrijk ook, dus een bootje huren moet je zéker doen!

 • Reply Wanda 30 mei 2016 at 19:17

  Wow, wat een prachtig natuurgebied joh! Ik ken het helemaal nog niet maar zet het zeker op mijn lijstje want dit is natuurlijk ook echt wel iets voor ons! Ik had vroeger een collegaatje die in Eernewoude woonde dus ik ken de plaats qua naam maar de omgeving verder helaas niet.
  Leuk filmpje trouwens! Met welk programma bewerken jullie dat trouwens? Ik zit er namelijk aan te denken om straks in Zweden ook wat filmpjes te gaan maken.

  • Reply Marcella 30 mei 2016 at 20:15

   Ja, echt mooooi hé bij Eernewoude! Als je er nog niet geweest bent, kan ik je absoluut aanraden om eens die kant op te rijden. En dan een bootje te huren én te wandelen, want beide is daar helemaal te gek!
   Zou leuk zijn als je ook filmpjes van Zweden gaat maken, daar ben ik nu al benieuwd naar! Jan monteert de filmpjes in iMovie trouwens.

 • Reply Kim 31 mei 2016 at 09:41

  Wat ziet het er heerlijk uit! Ik wil ook haha.

  • Reply Marcella 31 mei 2016 at 13:38

   Er is in september weer een leuk blogevent!

 • Reply ivonne 2 juni 2016 at 08:20

  Heeee, ik dacht dat er in september een groep die kant uit ging? Prachtig gebied en als ik dit zie wordt ik helemaal enthousiast. Jammer als ik het gemist heb, of ben ik nu toch abuis?

  • Reply Marcella 2 juni 2016 at 09:50

   Hai Ivonne. Nee hoor, er is in september een event met een groep bloggers. Ik kan dan echter niet want dan zit ik in Canada & Amerika met mijn schoonouders. Er was echter ook een mogelijkheid voor een individueel event tijdens het festival Fete de la Nature, dus vandaar dat ik m’n kans gegrepen heb. Was een tof weekend!

 • Reply Leoni - Justtravelme 2 juni 2016 at 17:01

  Leuk! Wat zijn er toch nog veel mooie plekken in Nederland te vinden heh. Ben hier nog nooit geweest, terwijl ik er een half uur vandaan woon. Toch maar eens een keer een dagje die kant op.

 • Reply Fête de la Nature in NP De Alde Feanen | Er op uit in Friesland 27 juli 2017 at 15:08

  […] Dit artikel is afkomstig van: http://www.marcellamolenaar.nl […]

 • Leave a Reply