Gezondheid

De slimme inzameling van de voedselbank

7 november 2014

IMG_9638.JPG

Ik ben niet zo van de goede doelen. De Postcode Loterij vind ik onzin, doneren voor het Wereld Natuurfonds doe ik niet en voor collectes mis ik vaak contant geld in mijn portemonnee. Mijn oude kleren geef ik wel aan een goed doel, maar daar blijft het zo’n beetje bij. Tot de Voedselbank met een geniaal idee kwam.

Ik weet niet of ze het in meer steden of supermarkten doen, maar in Leeuwarden heeft de Voedselbank een paar keer per jaar een inzamelactie in de Albert Heijn. Bij de ingang krijg je – als je mee wilt doen – een lijstje van de Voedselbank met producten die zij goed kunnen gebruiken voor hun pakketten. Dat is onder andere suiker, pannenkoekenmix, houdbare melk, jam en pindakaas. Allemaal houdbare producten dus, die de Albert Heijn voor het gemak ook nog even bij elkaar heeft gezet in een schap.

En dan is het heel laagdrempelig om naast je eigen boodschappen even een extra product mee te nemen. Of meerdere, als je dat wilt. Na het afrekenen van je boodschappen geef je de producten voor de Voedselbank af bij de stand met pakketten en krijg je een vriendelijk bedankje. En dat is het slimme van deze inzamelingsactie. Het is zo simpel om concreet te helpen met het vullen van de voedselpakketten. Ik heb toch maar iemand geholpen aan heerlijke pannenkoeken. Yum!

Met kerst organiseert de Voedselbank ook inzamelingsacties voor de producten die anders jarenlang in je keukenkastje blijven staan. Help de Voedselbank aan voedsel

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Annika

Ik vind het eigenlijk best wel gek. Tenminste de voedselbank hier is er juist voor dat eten niet verloren gaat. Dat betekend dat als ze gaan inzamelen bij supermarkten (krijgen van consumenten en dus niet van de supermarkt) ze juist vragen om producten die je al in huis hebt, waarvan evt de houdbaarheidsdatum binnekort verloopt en of producten die je niet meer gebruikt.

Niet dat dit een verkeerde manier is, maar vond het juist een mooi idee dat de voedselbank voedsel gebruikt wat anders weggegooid zou worden.

Saskia

Prima idee. Beter dan geld doneren! Net zoals de kitten/kattenoovang hier altijd vraagt om blikjes voer en dergelijke. Je weet immers maar nooit wat met je centjes uiteindelijk gebeurd.

Jantine

Inderdaad een prima idee. Zeker omdat het producten zijn die ze volgens mij ook weinig krijgen.

Petra

Mooi idee. Ik zou ook gelijk helpen.

Mirne

Vind dat echt een goede actie! Helpt AH dan ook nog mee door de producten in de aanbieding te gooien? Of dat dan weer niet. 😀

Beautycurls

Ik vind het een goed idee! Ik had voor school een voorlichting gereld door de voedselbank hier in Drenthe. We hebben nu uiteindelijk ook een actie geregeld via school. Een erg goed initiatief om zo de mensen te helpen die het wat minder goed hebben.

Linda

Hier deden ze dat vorig jaar ook, heb toen een aantal producten gekocht. Vind het heel slim bedacht van ze om met zo’n boodschappenlijstje in de winkel klaar te staan!

Nathalee Virginia

Ha ja dat doen ze hier ook bij de Appie o.a.
Heel goed bedacht van ze. Mensen willen graag weten waar het geld naar toe gaat. Heel begrijpelijk. Met het doneren van een product weet je zeker dat het goed terecht zal komen. (tenzij ze het zelf opeten 😉 haha, maar dat doen ze niet)

Stephanievandrunen

Wat een super leuk idee! Slim dat ze het op deze manier doen, dit spreekt mensen denk ik eerder aan 🙂

Sas

Wat een leuk idee, ik kende dit nog niet…

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x